Søg
Close this search box.

Moscari

I denne guide

Vælg Moscari for

Hvor ligger Moscari?

Landsbyen Moscari markeret på kort over Mallorca.

Moscari - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Moscari er en søvnig lille landsby, smukt beliggende  mellem uendelige mandeltræer for foden af Serra de Tramuntana. Her finder du atter ro og idyl, et perfekt sted til et stop eller overnatning. 

Hvordan er Moscari?

Beliggende i hjertet af Mallorca, omkring en halvtreds minutters kørsel fra lufthavnen, ved foden af ​​Tramuntana bjergene, finder du den søvnige landsby Moscari. Moscari er et smukt naturområde, hjemsted for en række indfødte arter af insekter, træer og blomster og en god base for dig, der ønsker virkelig at komme væk fra det hektiske tempo i det moderne liv.

Landsbyen udstråler en drømmende atmosfære. I de solrige gader mellem de typiske Middelhavs huse, vil du opdage at dette er rette sted for en tur, hvor stilheden skal indtages og nydes.

Moscari hører sammen med byerne Caimari, Biniamar, Binibona og Selva i kommunen også med navnet Selva. Moscari selv er en lille landsby med omkring 260 indbyggere. Landsbyen udstråler et drømmende udseende og lokal hyggelig atmosfære. Der er et par butikker i byen, der kan klare de mest nødvendige indkøb sammen med et par gode restauranter, hoteller og en række fincaer som kan lejes.

Alt ånder idyl her -og med Tramuntana-bjergenes grønne toppe der dukker op i baggrunden over sletterne af oliven og mandelplantager, har du det perfekte scenarie til en ferie uden bekymring for omverdenen.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Moscari

Hvad skal man opleve i Moscari?

Moscari byder ærligt ikke på meget mere end sin lille landsby, som selvfølgelig er hyggelig, men seværdigheder og attraktioner vil være at overdrive. Til gengæld er landsbyen enormt charmerende, og med sin beliggenhed mellem mandellunde og Tramuntana , er den også utroligt smuk, som om den helt naturligt bare passer ind i landskabet.

Tag turen gennem Moscari landsby

Som sagt er Moscari landsby hyggelig og charmerende, og her er da også et par ting at splentre fordi, bl.a. Santa Anna-kirken i hjertet af byen, der blev bygget for det lille samfund af minearbejdere, så ed ikke skulle til de nærliggende byer. Lige uden for Moscari, i retning mod Selva, finder du en skulptur til ære for Jesus Kristus, som bruges til processioner ved højtider.

Er du lidt nørdet – som visse andre personer her – kan du spadsere ud til den gamle brønd Son Ferrer, på vejen af samme navn, i retning mod Campanet.

Besøg Campanet-grotterne

Blot 1 m fra Moscari by, finder du Cuevas de Campanet, en populær turistattraktion. Forunderlige og mystiske drypstenshuler tager dig på tur under jorden, hvor du kan betragte de mange stalaktitter ved en guidet tur. Campanet-grotterne er lidt mindre end de store drypstenshuler i Porto Cristo, som er de mest interessante, men også væsentligt dyrere at besøge.

Cuevas de Campanet er lovprist som nogle af de bedste drypstenshuler at besøge på Mallorca, sammen med Cuevas del Drach på østkysten. 

Tag forbi middelalderkapellet Sant Miquel

Også i Campanet, i nærheden af Campanet-grotterne, ligger ét af Mallorcas ældste kapeller, nemlig Sant Miquel. Gennem århundreder var dette områdets eneste kapel, og det menes at være bygget oven på en tidligere moské fra maurernes tid. Sant Miquel menes at stamme helt tilbage fra omkring 1235.

Sant Miquel er et af Mallorcas ældste kapeller, der blev opført umiddelbart efter den catalanske erobring af øen i det 13. århundrede.

Tag på Ca’n Planes kunstmuseum i Sa Pobla

Ca’n Planes er et utroligt smukt bypalæ i den nærliggende by Sa Pobla, som huser kunstudstillinger med samtidskunst. Ca’n Planes giver særlig plads til kunstnere fra de baleariske øer, og er desuden kendt for sin dæmonudstilling i stueetagen.

Ca’n Planes er et smukt gammelt palæ i byen Sa Pobla, der er blevet opkøbt af kommunen og omdannet til kunstmuseum og udstillingshal for samtidskunst.

Opdag datidens liv i Tramuntana

I den nærliggende landsby Caimari ligger et lille frilandsmuseum; den etnologiske park. I parken kan du se en udsilling af jægerhytter, redskaber, fælder og snehuse, som man brugte i Tramuntana for mange år siden. Det er gratis at gå ind i parken, og en fin lille udstilling, der fortæller om et primitivt samfund.

Den etnologiske park i Caimari er et lille frilandsmuseum, gratis at besøge, der udstiller hytter og redskaber brugt af jægere gennem tiden. 

Andre skønne aktiviteter omkring Moscari

Moscari har stor tiltrækningskraft af aktive feriegæster og sportsudøvere, så hvis du vil ud og være aktiv, er du det helt rette sted.

Tag på golfbanen

En kort køretur, ca. 15-20 minutter fra Moscari, har du to golfbaner; i Pollenca og Alcúdia. Pollencas golfbane er øens mindste med 9 huller, dog meget flot og underholdende. Nær Alcúdia ligger Golf Alcanada, som er kendt som en af Mallorcas flotteste, med sin beliggenhed lige ud til kysten.

Mallorca tilbyder mere end 20 golfbaner, alle lette at nå til med bil. Hvis du spiller med lavt handicap, så er Golf Son Antem, i Llucmajor, eller Golf Son Muntaner, i Palma, oplagte valg for dig.

Der er mere end 20 åbne golfbaner at vælge mellem på Mallorca, alle med intelligent design, smuk natur og klubhus.

Cykling omkring Moscari

Cykelturisme er stort på disse kanter – ja, på hele Mallorca selvfølgelig – men netop omkring Moscari har du som cyklist virkelig gunstige forhold for at nyde godt af alle øens landskaber.

Området ligger for foden af Tramuntanas østlige side, hvor der er vejnet der fører dig direkte op på de snoede bjergveje, hvor hårnålesving, stejle hældninger og dramatisk natur venter. Mod nord kører du op langs de fantastiske kyststrækninger, der går hele vejen fra Pollenca, og videre over i den 14 km lange Alcúdiabugt.

Cykler du en smule mod øst, møder du Inca og bjerget Santa Magdalena, der er et populært besøgsmål for netop cyklister. Heroppe får du smuk panoramisk 360 graders udsigt over Mallorca. På toppen ligger også en skøn restaurant, der er værd at køre efter.

De lange rolige landeveje i området sikrer at du har både plads og let ved at komme rundt.

Mildt klima, masser af udfordringer og smuk natur, gør Mallorca til et cykelparadis. 

Vandring omkring Moscari

Du er det helt rigtige sted hvis du elsker at gå i naturen.

Har du taget vandreskoene med, kan du spadsere ned til nabobyen Caimari, hvor den ældgamle pilgrimssti til Lluc-klosteret starter. Her kommer du gennem Tramuntanas UNESCO-beskyttede verdensarv og uspolerede natur, indtil du når de højeste områder i bjergene, hvor du også finder de smukke blå søer.

Mallorca er et fantastisk sted at vandre, ikke mindst i Serra de Tramuntana, UNESCO verdensnaturarv. Du kan glæde dig til meget smuk uspoleret natur, magiske udsigtspunkter fra bjergene, samt en lang liste af kulturarv efterladt af forskellige kulturer.

Hvor skal man bo i Moscari?

Ønsker du at bo i Moscari, har du flere muligheder. Her ligger et par rigtig fine hoteller, med gode faciliteter som SPA, pool, restaurant samt udsigt over det fantastiske landsskab i området. Hotellerne i byen har moderne rummelige værelser, fyldt med varme i atmosfæren og indrettet i gamle bygninger for at fuldende æstetikken i opholdet.

Roligt hotel i Moscari, Mallorca, med udsigt til Tramuntana.

Hotel Can Riera

Booking.com
Romantisk ophold på finca hotel i Moscari på Mallorca.

Hotel Son Ametler

Booking.com
Leje feriehus i byen Moscari på Mallorca i roligt område.

Auxella Gran

Booking.com

Spisestederne i Moscari

Der er blot få restauranter i Moscari, og det er inklusiv dem der hører til de to hoteller.

Men bare rolig, hvis du leder efter fantastiske smagsoplevelser, så er de faktisk lige om hjørnet. I byen Selva ligger hele to Michelin-restauranter, plus flere andre anerkendte spisesteder, en by der virkelig har meldt sig ind i kampen om det kræsne publikum.

I Inca ligger mange af områdets gamle cellers, altså tidligere vinkældre lavet om til spisesteder. Her får du typisk mallorcinske egnsretter serveret med et innovativt touch, og lavet af nogle af øens bedste kokke. Én af mine favoritter er Celler Ca’n Ripoll.

I den gamle vinkælder på palæet Ca’n Ripoll i centrum af Inca serveres der traditionelle mallorcanske retter med et moderne touch, i de mest autentiske rammer. 

Shopping i Moscari

Der er ikke mange butikker i Moscari, jeg tror faktisk kun der er én eller to. Hvis du vil ose i butikker, så tag den korte tur til Inca, som er Mallorcas tredjestørste by og et stort shoppingområde grundet de mange læderfabrikker der ligger her. Inca er også hjemsted for ét af Mallorcas største markeder, der løber af stablen hver torsdag formiddag.

Lidt af Moscaris historie

Moscari nævnes første gang i historiebøgerne omkring år 1230, som gården ‘Moscàritx’. Blandt historikere og etnologer er der sået en del tvivl om, hvor fra navnet har sin oprindelse. I visse kredse hævdes det, at navnet har rødder i det latinske ord ‘muscus’, der bedst oversættes til mos. I denne teori, har lingvisten Álvaro Galmés de Fuentes, fortolket muscus som ‘musk’ og derved konkluderet at navnet bedst oversættes til ‘Sted rigt på moskus planter eller moskus-duftende blomster’.

I andre kredse holder man fast i, at Moscàritx kommer af det andet latinske ord ‘muscaria’, der oversættes til busk. Af denne oversættelse har man konkluderet, at navnet må betyde ‘Et sted med mange buske’.

Uanset hvilken konklusion vi når frem til, er én ting ganske vidst – Moscàritx er et mozarabisk ord, ligesom Caimaritx og Andratx, der er kendetegnet ved den særlige -tx endelse.

Ofte stillede spørgsmål

Her er de bedste overnatningsmuligheder i Moscari:

Moscari ligger godt 45 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 55 euro og tager ca. 30 minutter.

Hvis du foretrækker en mere komfortabel transport, så overvej en privat minibustransfer med aircondition. Se mere og book her

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 332

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca