[responsive-menu RM=”moscari”] Beliggende i hjertet af Mallorca, omkring en halvtreds minutters kørsel fra lufthavnen, ved foden af ​​Tramuntana bjergene, finder du den søvnige landsby Moscari. Moscari er et smukt naturområde, hjemsted for en række indfødte arter af insekter, træer og blomster og en god base for dig, der ønsker virkelig at komme væk fra det hektiske tempo i det moderne liv.

Landsbyen udstråler en drømmende atmosfære. I de solrige gader mellem de typiske Middelhavs huse, vil du opdage at dette er rette sted for en tur, hvor stilheden skal indtages og nydes.

 

 

Som navnet siger

Moscari nævnes første gang i historiebøgerne omkring år 1230, som gården ‘Moscàritx’. Blandt historikere og etnologer er der sået en del tvivl om, hvor fra navnet har sin oprindelse. I visse kredse hævdes det, at navnet har rødder i det latinske ord ‘muscus’, der bedst oversættes til mos. I denne teori, har lingvisten Álvaro Galmés de Fuentes, fortolket muscus som ‘musk’ og derved konkluderet at navnet bedst oversættes til ‘Sted rigt på moskus planter eller moskus-duftende blomster’.

I andre kredse holder man fast i, at Moscàritx kommer af det andet latinske ord ‘muscaria’, der oversættes til busk. Af denne oversættelse har man konkluderet, at navnet må betyde ‘Et sted med mange buske’.

Uanset hvilken konklusion vi når frem til, er én ting ganske vidst – Moscàritx er et mozarabisk ord, ligesom Caimaritx og Andratx, der er kendetegnet ved den særlige -tx endelse.

 

 

Lad dig overraske af Moscari

Moscari hører sammen med byerne Caimari, Biniamar, Binibona og Selva i kommunen også med navnet Selva. Moscari selv er en lille landsby med omkring 260 indbyggere. Landsbyen udstråler et drømmende udseende og lokal hyggelig atmosfære. Der er et par butikker i byen, der kan klare de mest nødvendige indkøb sammen med et par gode restauranter, hoteller og en række fincaer som kan kejes. Primært er Moscari en landsby som falder naturligt ind i landskabet og området – rolig, cool og original.

mallorcas smukke byer som moscari står rhododendron blomter palmer Det er let at blive forelsket i en by som Moscari, for selv om du normalt ikke føler dig tiltrukket af udseendet af det ‘gamle’ Mallorca, vil du alligevel blive imponeret af de mange flotte bygninger i byen. De står flot og lige, som var de taget ud af et billede eller som fremstillet i en tegnefilm. Du skal da heller ikke mange skridt gennem en af gaderne i Moscari, førend det vil gå op for dig, at indbyggerne godt selv er klar over hvilken perle de har her. Foran samtlige huse står potteplanter – haver og forhaver er dekoreret med palmer, rhododendron og smukke blomster. Alt ånder idyl her -og med Tramuntana-bjergenes grønne toppe der dukker op i baggrunden over sletterne af oliven og mandelplantager, har du det perfekte scenarie til en ferie uden bekymring for omverdenen.

Der er blot få restauranter i Moscari, tilgengæld rigtig gode restauranter med autentisk atmosfære, nærværende personale og enestående køkken. Restauranterne har typisk ikke meget mere end 4-5 hovedretter og tilsvarende forretter og desserter på menukortet. Der bydes på noget af det bedste fra middelhavskøkkenet, med mallorcinske specialiteter tilføjet og serveret i afslappende omgivelser.

Ønsker du at bo i Moscari, har du flere muligheder. Her ligger et par rigtig fine hoteller, med gode faciliteter som SPA, pool, restaurant samt udsigt over det fantastiske landsskab i området. Hotellerne i byen har moderne rummelige værelser, fyldt med varme i atmosfæren og indrettet i gamle bygninger for at fuldende æstetikken i opholdet.

Har du mod på en lidt mere autentisk oplevelse ved dit ophold i Moscari, kan det varmt anbefales at prøve oplevelsen af, at bo i en finca. En finca er en typisk mallorcinsk landejendom, komplet renoveret og typisk med samme faciliteter som hotellerne. Du kan vælge om det skal være finca med tjenestestab eller finca, hvor du/I bor for jer selv.

 

 

Langt fra alt, men tæt på det hele

Moscari er den perfekte by for sig der vil opleve Mallorca på klods hold, mærke naturen og samtidig være indenfor rimelig afstand af større byområder og også strande.

Området kan blive opdaget specielt godt på lange vandreture og cykelture, hvor man stadig kan mærke virkningerne af naturen fra det spektakulære middelhavslandskab ved kysterne. Moscari kan, sammen med resten af det centrale Mallorca, opleves på alle tidspunkter af året. Om sommeren blomstrer bougainvillea, rhododendron og vilde orkidéer, i efteråret springer blomsterne på vinstokkene i området og vinter/tidligt forår ses skyer af hvide blomster der springer på de utallige mandeltræer der pryder markerne.

Vest og nord for Moscari, dominerer Tramuntanabjergene størstedelen af landskabet. Her er rig mulighed for at gå på opdagelse i de smukke bjerglandskaber blandt appelsin og olivenlunde. Oplev de hyggelige landsbyer som Fornalutx, Valldemossa samt kunstnerbyen Deiá, eller besøg bjergenes hovedstad Sóller og tag veteransporvognen ned til kysten i Puerto d’Sóller. Når du kommer op i bjergene, vil du også få udsigten over hele Mallorca, både sletterne, havet og de andre toppe.

Skulle Mallorcas enestående strande og tyrkisblå have friste dig med en dukkert, er du i Moscari ikke mere end blot 20 km fra øens længste strandstrækning omkring Muro, Puerto d’Alcúdia og C’an Picafort. Med det udbyggede vejnet, tager det ikke lang tid at køre den tur i bil eller hvis du foretrækker at cykle, er det en dejlig belønning at have i sigte.

Andre seværdigheder i lokalområdet, er de mange små landsbyer der hører under samme kommune. Besøg f.eks. Selva, Lloseta eller olivenbyen Caimari, i samtlige byer kan du let få et par dage til at gå med at dase rundt i de labyrintagtige gader. Der er rigeligt med skønne seværdigheder at finde i disse byer, hvor du også kan få lokalkulturen under huden. Prøv en frokost i byen Selva, hvis restauranter er kendt over hele øen for deres udsøgte smagsoplevelser.

For lidt mere byliv, tag en tur til Mallorcas tredjestørste by, Inca. Inca er kendt som ‘læderbyen’ på Mallorca og ingen turisttur hertil går udenom et besøg på en af de mange læderfabrikker. Det er nu langt fra lædervarer der er Incas eneste oplevelse. Byen er nemlig kendt i hele Spanien for dens cellars og bodegas – gamle vinkældre ombygget til spisesteder der udelukkende serverer mad fra det traditionelle mallorcinske køkken. Strejf lidt rundt i gaderne, hvor du finder masser butikker og caféliv. Torsdage kan du tage til stor markedsdag mellem 8 – 13.

Blot 1 m fra Moscari by, finder du Cuevas de Campanet. Forunderlige og mystiske drypstenshuler tager dig under jorden hvor du kan betragte de mange stalaktitter ved en guidet tur, hvor du får rigelig tid under ekspeditionen.

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?