Søg
Close this search box.

Binibona

Binibona rejseguide, aktiviteter og overnatning

Beliggende i hjertet af Mallorca, omkring en halvtreds minutters kørsel fra lufthavnen, på skråningerne af ​​Tramuntana-bjergene, finder vi landsbyen Binibona med nærmeste nabobyer, Caimari og Moscari blot få kilometer derfra.

Binibona byder på et romantisk get-away i autentiske og naturskønne omgivelser, som kun Tramuntana kan levere. Hotellerne her er de eneste der egentlig er, og derfor er standarden også sat efter at du aldrig skal mangle noget.

I denne guide

Vælg Binibona for

Her ligger Binibona

Binibona landsby markeret på kort over Mallorca.

Bedste overnatningssteder og opholdstilbud i Binibona

Binibona er det oplagte sted at booke, hvis du søger et romantisk og fredeligt get-away i naturskønne omgivelser. Samtlige skønne finca-hoteller heroppe byder indenfor i autentiske og indbydende rammer, langt fra masseturisme og larm.

Finca Hotel Binibona Parc Natural

Roligt og romantisk finca hotel i byen Binibona på Mallorca i Spanien.

Finca Hotel Can Beneit

Finca hotel Can Beneit i byen Binibona på øen Mallorca.

Finca Hotel Albellons

Finca hotel Albellons i bjergbyen Binibona på Mallorca.

Seværdigheder og udflugtsmål omkring Binibona

Der er rig mulighed for at opleve mallorcinsk kulturarv og andre seværdigheder nær Binibona.

Santuari de Lluc

Det berømte kloster Santuari de Lluc ligger blot 15 km fra Binibona. Hvert år valfarter tusindvis af besøgende til dette kloster, for at opleve dets storhed i de smukke bjerglandskaber bland de højeste punkter. På klosteret har du mulighed for at spise en lækker middag eller frokost på den gode restaurant eller du kan overnatte der i en af de ombyggede værelser. Hvis du ønsker at vandre op til klosteret, kan det anbefales at tage til Caimari, for at vandre den smukke pilgrimsrute,  Cami Vell de Lluc.

Læs om Lluc her

Cuevas de Campanet

Mallorca er kendt for sine eventyrlige og mystiske drypstenshuler. Én af disse finder du blot 6 km fra Binibona, i udkanten af byen Campanet. Ved et besøg i disse huler, får du en fin guidet tur på godt en time, hvor du har god tid til at iagttage de mange stalaktitter, formet gennem tusinder af år.

 

Andre skønne aktiviteter nær Binibona

Efterår og vinter kan du nyde de tusindvis af mandeltræer, hvis blomster springer ud og lægger en fin hvid sky af blade over markerne. Efteråret er også svampetid på Mallorca, der gror over 15 forskellige spiselige svampe i bjergene. Du finder et utal af smukke natur og kulturoplevelser i området, de mange små landsbyer i omegnen har hver deres historie, charme og kendetegn, hvorfor det er et must at besøge disse til en forfriskning eller frokost. Områdets store varietet i landskabet, gør det spændende at udforske. Landevejscyklister nyder godt af de lange strækninger i den friske landluft i hjertet af Mallorca og Tramuntanabjergene med deres grønne karper indbyder til fordybelse.

Tag på stranden

Kommer kommer du i starten af efteråret eller slutningen af foråret, vil der stadig være temmelig varmt på Mallorca. Derfor kan en strandtur måske friste de fleste, når nu øen er hjemsted for nogle af Europas smukkeste og dejligste strande. Under 25 km fra Binibona ligger Puerto d’ Alcúdia, hvor du har omkring 14 km hvid sandstrand, men uden så mange turister som i sommermånederne. Du kan også tage over bjergene, forbi Mallorcas højeste punkt Puig Mayor, og nå de fantastiske strande Sa Calobra og Cala Tuent.

Binibonas unikke beliggenhed direkte på skråningerne af Tramuntana gør det nemt at starte dine vandreeventyr i bjergene herfra. Hvis du ikke er klar til at vandre i bjergene, eller simpelthen ikke har medbragt udstyret, kan du nyde de vidunderlige omkringliggende områder fulde af oliven- og mandelplantager.

Kommer du fra slutningen af januar og starten af marts, kan du se frem til et naturfænomen; mandeltræernes blomstring. Træernes hvide og lyserøde blade dækker hele landskabet i en silkeblød dyne, meget instagramable.

Restauranter og spisesteder i Binibona

Her er ingen restauranter, udover dem der tilhører hotellerne, men disse er også virkelig gode.

Tag også gerne en tur til Inca, hvor du finder nogle af områdets bedste restauranter, bla. Celler Ca’n Ripoll.

Marked nær Binibona

Da Binibona ikke har eget ugentligt marked, som mange andre landsbyer på Mallorca, må du til en af de nærliggende byer for at opleve dette. Min anbefaling er, at tage til Inca om torsdagen, hvor et af øens største markeder løber af stablen. Hele byen (Mallorcas tredjestørste) er pakket ind i boder, et fascinerende syn. Detter samtidig en god mulighed for, at opleve Inca by, som også byder på en håndfuld oplevelser og seværdigheder.

Ofte Stillede Spørgsmål

Binibona er et af de mest romantiske og rolige områder at bo i på Mallorca.

Her er de bedste overnatningsmuligheder i Binibona:

Binibona ligger ved foden af Tramuntana, omkring 43 km fra Palma lufthavn. Overførselstiden med bil eller taxa er omkring 35-40 minutter.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 55-60 euro.

Hvis du foretrækker en mere komfortabel overførsel, så overvej en privat minibustransfer med aircondition til omkring 115 euro. Book her

Nej, der er intet marked i Binibona. Du skal tage til én af de nærliggende byer for at opleve et marked tæt på.

Lidt historie om Binibona

Den første skriftlige dokumentation af navnet ‘Binibona’ stammer fra omkring år 1300. Men Bilamala, dokumenteret i år 1232, kunne have været det første navn af nutidens Binibona. I år 1250 nævnes byen som Benimalen og i 1290 som Benimala. Navnet blev formentlig ændret på grund af overtro.

Ikke desto mindre, ifølge sprogforskeren Joan Coromines, fremgår det, at navnet stammer fra før den mauriske periode på øen. Vi stadig kan finde mange landsbyer i dette område med præfikset ‘Bini’ som betyder ‘hus’, som stammer fra den mauriske periode. Navnet Binibona menes dog at stamme fra det latinske “pinna mala” (dårlige klipper).

Under den spanske borgerkrig og anden verdenskrig, led Binibona voldsomt under de dårlige konjunkturforhold i hele Spanien. Der var stor udvandring fra byen blandt befolkningen, som søgte arbejde i Mallorcas større byområder. Denne udvandring kom dog til ende, takket være omdannelsen af traditionelle antikke godser og bygninger, i takt med den stigende efterspørgsel på herregårdsferier fra turismen. Indbyggerne har siden formået at holde ved, i processen med at gøre Binibona til et attraktivt opholdssted, hvilket må siges at være lykkedes.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 331