Convent de la Mínims

Om

Det tidligere kloster Convent de la Minims og Sineus rådhus

 

 

Klostret Convent de la Minims blev grundlagt i Sineu i år 1667. Den mindre munkeorden udspringer fra Paola, Calabrien, i det sydlige Italien, hvorfra den spredte sig til Frankrig, Tyskland og Spanien i slutningen af det 15. århundrede. Klostret i Sineu blev etableret af Margalida Font de Roqueta Gual Zaforteza i Térmens og hendes mand, Francesc Desbrull i Villalonga, som bevilgede deres hus til opførelsen af klostret.

I 1821 kom en lovgivning i Spanien om, at samtlige klostre der ikke var bosat af mere end 12 munke, skulle nedlægges. Munkene fra henholdsvis Sineu, Muro, Santa Maria del Cami og Campos måtte lade sig forflytte til et samlet kloster i Palma de Mallorca. I 1823 da en ny regering satte sig ved magten i Spanien, fik munkene dog tilladelse til atter at bosætte sig i deres klostre i de rurale dele af Mallorca. Desværre lykkedes det aldrig rigtigt for munkene at etablere sig ordentligt herefter og i 1835, fraflyttede de sidste fire munke fra Convent de la Minims. Fra 1877, har bygningen huset Sineus rådhus.

Hovedfacaden, hvor du også finder indgangspartiet, har en centralt placeret barok døråbning. Inde i bygningen vil du befinde dig i en vestibule med skarpe buer i loftet, samt en korridor der fører til selve klostret og ud i klostergården.

Convent de la Minims er arkitektonisk i barok stil og har en firkantet, let trapezformet facon. Kolonnerne over soklerne inde i klostergården, er holdt oppe af flade smukke buer, hvor hovedsæderne har små ikoniske motiver på toppen, mens de nedre dele har små kranse med kreative relieffer, der skildrer bispehuer og stjerner af våbenskjoldet for biskop Miquel Estela. I midten ses en ottekantet cisterne med påskriften Charitas, sloganet for Minims, som stammer fra 1693.

 

Hvor

Sineu

Sineu er for mange af de lokale indbyggere, selve hjertet af Mallorca, ikke kun pga af beliggenheden lige i centrum af øen, men også fordi det var her et af øens første kongeslotte blev bygget og fordi det menes at klokkeværket i den enorme sognekirke holder verden i gang. Sineu er en charmerende by, særligt kendt for det store marked hver onsdag, der tiltrækker sig tusindvis af turister der kommer valfartende hertil for at gå på opdagelse i en verden af tilbud og gøre en god handel. Sineu er desuden hjemsted for en række spændende historiske seværdigheder, som den store Santa Maria kirke, den gamle kongeslot og kloster, det gamle hospice, minimerklosteret der nu er rådhus eller den fine mølle Molí d’en Pau.

Sineu seværdigheder og marked

Flere seværdigheder omkring Sineu

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Flere historiske bygninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Alle rettigheder forbeholdes ©2022 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?