Muro '18, guide og ophold

Muro er nok bedst kendt for sine hvide sandstrande, som en del af den smukke Alcúdiabugt på Mallorcas nordkyst. Men Muro er skam langt mere end det, og i en tilbagetrukket position fra vandet, kan du få både landsbyidyl og badeferie i Muro.

Muro har, i modsætning til mange andre landsbyer på Mallorca, formået at bygge et mix af det morderne og det klassiske. Du får altså det bedste fra begge verdener i Muro og byen bør være i dine overvejelser inden ferien bestilles!

Muro opholds- og rejseguide

Muro indeholder en overflod af rig kulturarv og kulturelle seværdigheder fra svundne tider. Samtidig har Muro hvad du måtte forvente af caféer, restauranter og butikker, der gør det muligt for besøgende at smage alle aspekter af det mallorcinske liv. Den fantastiske strand ved Playa de Muro, ligger blot 10 minutters kørsel fra centrum af byen, gennem de pastorale landskaber der giver området dets særlige karakter.

Ophold i Muro

Muro giver dig en eminent mulighed for at komme på landet, men alligevel ikke mere end godt 10 km fra Mallorcas bredeste strandstrækning i Alcúdiabugten.

Din finca- eller herregårdsferie i Muro, vil bestå rolige rurale omgivelser med smuk natur, frisk landluft, gode veje til f.eks. cykling samt en stor kulturarv.Booking.com

Seværdigheder i Muro

Du kan roligt gøre dig klar til at få en på opleveren. Muro ligger fantastisk placeret i forhold til at nå nogle kendte og særlige seværdigheder.

Alcúdia er et helt mekka af seværdigheder, hvor bla. ruinerne af Mallorcas første hovedstad, Pollentia kan besøges.

De nærliggende byer, Campanet og Sa Pobla har et udvalg af seværdigheder, mens Muro selv byder på Mallorcas flotteste etnologiske museum samt nogle imponerende bygninger.

Inspiration til udflugter i området

Muros historie fra tidlig forhistorisk tid til moderne solferie turistdestination

Der er tegn på menneskelig beboelse i Muro helt tilbage fra ca. 2500 år f.Kr. Dog er det først fra omkring det 13. århundrede, hvor katalaneren erobrer Mallorca, at Muro opstår som by i historiebøgerne. Rester fra tiden før den katalanske erobring, kan ses i fæstningsresterne Son Perera Vell, øst for Muro.

Navnet Muro stammer også fra den mauriske tid. Muro kommer af ordet muruh, som oversættes til ‘væg’ eller ‘mur’. Dette er ikke tilfældigt, for området omkring Muro er kendt for dets mange stenbrud og særlige sandsten. Når du kører ind i byen, kan du ved rundkørslen se statuen af en stenhugger, som tegn på at stenhuggeri og byggeri er en vigtig del af byens arv. Faktisk menes det, at stenhuggeri har været en del af byens industri siden 1500 tallet.

Muro har alle dage tilhørt en del af Mallorcas økonomiske elite. Romerne plantede vinmarker, kornafgrøder og hvede blev transporteret tilbage til Rom, i betydelige mængder. Maurerne startede dræning og tørring af de nærliggende moser og den dag i dag, er frugtbarheden af disse marker, frugtplantager og haver stadig en afgørende faktor i Muros landbrug. Udover veldyrkede marker og platager, var byen hjemsted for mange forretningsmænd og udlånere, hvilket var med til at styrke den økonomiske kapacitet for byen.

Op gennem det 14. århundrede stod byens borgere sammen om, at opbygge landsbyen som de fandt så kær. Den imponerende sognekirke Església Sant Joan Baptista, blev påbegyndt i denne periode – færdiggjort og velsignet omring år 1611. Kirken står majestætisk på pladsen nedenfor og kræver respekt og ydmyghed.

i 1584 blev klosteret Santa Anna ombygget til, at skulle huse Minims-ordenen og fungere som hovedbase for denne i byen. Klosteret findes stadig midt i byen på Plaça del Convent, men huser i dag Miquel Tortell Kommunale Musikskole. Der er også Sant Vicenc Ferrer klosteret på Incavejen, hvor indbyggerne stadig samles i store antal på påskedag, for at følge traditionen med at uddele brød til de fattige.

I dagens Muro har indtægtskilderne taget en radikal drejning. Op gennem 1970’erne gjorde nye landbrugsprocesser fra fastlandet det svært for mallorcinske bønder, at følge med teknologisk og prismæssigt. Stenhuggeri har stadig en vigtig rolle i byens industri, men som turismen har udviklet sig på hele Mallorca, har Playa de Muro givet anledning til at søge mod denne branche.

 

Playa de Muro overtager som indtægtskilde og gør Muro til en af Mallorcas mest populære solferie rejsedestinationer

Turisme er i dag Muros suverænt største indtægtskilde, med den udbyggede og ekstremt populære solferie destination, Playa de Muro som ligger langs den 14 km lange strand i Alcudiabugten. Alene i Playa de Muro finder du nu mere end 100 forskellige hoteller af høj standard. Det er netop den brede strand med lavt klart vand der har været med til at gøre Playa de Muro til en så poplær solferie destination for turister fra hele verden, særligt familier med mindre børn elsker Playa de Muro. Charterselskaberne var også hurtige til at bruge Playa de Muro til at sælge sommerferier og solferier til de mange lækre hoteller langs stranden.

Mad og restauranter i Muro

Spisning i Muro foregår på en af byens mange hyggelige restauranter, Playa de Muro har selvfølgelig mere fast food på menukortet, som området betjener flere charterturister.

I selve Muro skal du smage på en af de lokale delikatesser, nemlig marsk ålen. Ålene bliver fanget i den nærliggende S’Albufera lagune, som byen deler med Sa Pobla og Alcúdia. Det kan i øvrigt varmt anbefales med en vandre eller cykeltur til S’Albufera naturreservatet, området er hjemsted for et væld af dyrearter og 2.600 hektarer skøn natur.

Muro er en halvstor by, i hvert fald når vi taler om mallorcinske byer. Du kan opdage meget på egen hånd ved, at spadsere gennem byens mange hyggelige gader og stræder, hvor Muro byder på et væld af spændende lokale butikker og caféer, som er et kig og stop værd på turen.

Aktiviteter i/omkring Muro

Cykling er helt oplagt i Muros fantastiske område, hvor lange brede landeveje fører dig rundt i den friske landluft. Fra Muro kan du opleve hele den nordlige del af Mallorca på sadlen, de små landsbyer, Formentor-halvøen og selvfølgelig strandområderne.

Det beskyttede naturreservat, s’Albufera, er hjemsted til mere end 200 dyrearter i et kæmpe vådområde, populært til en smuk og afslappende vandretur. Særligt fugleelskere vil møde stor begejstring her.

Ved de nærliggende byer, Alcúdia og Playa de Muro vil der – alt efter sæson – være et rigt udbud af aktivitetsudbydere, som tennis, golf, squash mv.

Marked Muro

Hver søndag afholdes det ugentlige marked i byen, hvor du i bedste sydlandske stil, kan prutte dig til gode priser på tøj, tasker, sko og souvenirs. Desuden en oplagt mulighed for at smage på lokalområdets lækre råvarer og nyde en glas friskpresset appelsinjuice i solen.

Alt efter hvilket tidspunkt på året du besøger Muro, har du mulighed for at opleve en af byens mange festivaler, der er fast tradition hvert år. Den 17. januar fejres Sant Antoni Abat, med en stor byfest hvor bål, musik, dans og udklædning er blandt højdepunkterne. Denne byfest fejres i øvrigt i samtlige landsbyer på Mallorca, festen i nabobyen Sa Pobla ville være en godt alternativ, da den er større og har mere på programmet.

Muros helt store fest, er hyldesten til Sant Joan Baptista, eller Johannes Døberen, den 24. juni. Festen afvikles med forskellige sportsaktiviteter, workshops, open air koncerter, madboder, dans samt diverse aktiviteter for de mindste – en festlig og fornøjelig oplevelse for alle aldre.

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?