Muro rejseguide, aktiviteter og overnatningstilbud

[bcsb-searchbox title=”” subtitle=”” placeholder_destination=”Angiv rejsemål” submit=”SØG” aid=”822185″]

Muro er nok bedst kendt for sine hvide sandstrande, som en del af den smukke Alcúdiabugt på Mallorcas nordkyst. Men Muro er skam langt mere end det, og i en tilbagetrukket position fra vandet, kan du få både landsbyidyl og badeferie i Muro.

Muro har, i modsætning til mange andre landsbyer på Mallorca, formået at bygge et mix af det morderne og det klassiske. Du får altså det bedste fra begge verdener i Muro og byen bør være i dine overvejelser inden ferien bestilles!

Muro indeholder en overflod af rig kulturarv og kulturelle seværdigheder fra svundne tider. Samtidig har Muro hvad du måtte forvente af caféer, restauranter og butikker, der gør det muligt for besøgende at smage alle aspekter af det mallorcinske liv. Den fantastiske strand ved Playa de Muro, ligger blot 10 minutters kørsel fra centrum af byen, gennem de pastorale landskaber der giver området dets særlige karakter.

Ophold i Muro

Muro giver dig en eminent mulighed for at komme på landet, men alligevel ikke mere end godt 10 km fra Mallorcas bredeste strandstrækning i Alcúdiabugten.

Din finca- eller herregårdsferie i Muro, vil bestå rolige rurale omgivelser med smuk natur, frisk landluft, gode veje til f.eks. cykling samt en stor kulturarv.Booking.com

Seværdigheder i Muro

Du kan roligt gøre dig klar til at få en på opleveren. Muro ligger fantastisk placeret i forhold til at nå nogle kendte og særlige seværdigheder.

Alcúdia er et helt mekka af seværdigheder, hvor bla. ruinerne af Mallorcas første hovedstad, Pollentia kan besøges.

De nærliggende byer, Campanet og Sa Pobla har et udvalg af seværdigheder, mens Muro selv byder på Mallorcas flotteste etnologiske museum samt nogle imponerende bygninger.
Aktiviteter i/omkring Muro

Cykling er helt oplagt i Muros fantastiske område, hvor lange brede landeveje fører dig rundt i den friske landluft. Fra Muro kan du opleve hele den nordlige del af Mallorca på sadlen, de små landsbyer, Formentor-halvøen og selvfølgelig strandområderne.

Det beskyttede naturreservat, s’Albufera, er hjemsted til mere end 200 dyrearter i et kæmpe vådområde, populært til en smuk og afslappende vandretur. Særligt fugleelskere vil møde stor begejstring her.

Ved de nærliggende byer, Alcúdia og Playa de Muro vil der – alt efter sæson – være et rigt udbud af aktivitetsudbydere, som tennis, golf, squash mv.

Mad og restauranter i Muro

Spisning i Muro foregår på en af byens mange hyggelige restauranter, Playa de Muro har selvfølgelig mere fast food på menukortet, som området betjener flere charterturister.

I selve Muro skal du smage på en af de lokale delikatesser, nemlig marsk ålen. Ålene bliver fanget i den nærliggende S’Albufera lagune, som byen deler med Sa Pobla og Alcúdia. Det kan i øvrigt varmt anbefales med en vandre eller cykeltur til S’Albufera naturreservatet, området er hjemsted for et væld af dyrearter og 2.600 hektarer skøn natur.

Muro er en halvstor by, i hvert fald når vi taler om mallorcinske byer. Du kan opdage meget på egen hånd ved, at spadsere gennem byens mange hyggelige gader og stræder, hvor Muro byder på et væld af spændende lokale butikker og caféer, som er et kig og stop værd på turen.
Marked Muro

Hver søndag afholdes det ugentlige marked i byen, hvor du i bedste sydlandske stil, kan prutte dig til gode priser på tøj, tasker, sko og souvenirs. Desuden en oplagt mulighed for at smage på lokalområdets lækre råvarer og nyde en glas friskpresset appelsinjuice i solen.

Alt efter hvilket tidspunkt på året du besøger Muro, har du mulighed for at opleve en af byens mange festivaler, der er fast tradition hvert år. Den 17. januar fejres Sant Antoni Abat, med en stor byfest hvor bål, musik, dans og udklædning er blandt højdepunkterne. Denne byfest fejres i øvrigt i samtlige landsbyer på Mallorca, festen i nabobyen Sa Pobla ville være en godt alternativ, da den er større og har mere på programmet.

Muros helt store fest, er hyldesten til Sant Joan Baptista, eller Johannes Døberen, den 24. juni. Festen afvikles med forskellige sportsaktiviteter, workshops, open air koncerter, madboder, dans samt diverse aktiviteter for de mindste – en festlig og fornøjelig oplevelse for alle aldre.
Muros historie fra tidlig forhistorisk tid til moderne solferie turistdestination

Der er tegn på menneskelig beboelse i Muro helt tilbage fra ca. 2500 år f.Kr. Dog er det først fra omkring det 13. århundrede, hvor katalaneren erobrer Mallorca, at Muro opstår som by i historiebøgerne. Rester fra tiden før den katalanske erobring, kan ses i fæstningsresterne Son Perera Vell, øst for Muro.

Navnet Muro stammer også fra den mauriske tid. Muro kommer af ordet muruh, som oversættes til ‘væg’ eller ‘mur’. Dette er ikke tilfældigt, for området omkring Muro er kendt for dets mange stenbrud og særlige sandsten. Når du kører ind i byen, kan du ved rundkørslen se statuen af en stenhugger, som tegn på at stenhuggeri og byggeri er en vigtig del af byens arv. Faktisk menes det, at stenhuggeri har været en del af byens industri siden 1500 tallet.

Muro har alle dage tilhørt en del af Mallorcas økonomiske elite. Romerne plantede vinmarker, kornafgrøder og hvede blev transporteret tilbage til Rom, i betydelige mængder. Maurerne startede dræning og tørring af de nærliggende moser og den dag i dag, er frugtbarheden af disse marker, frugtplantager og haver stadig en afgørende faktor i Muros landbrug. Udover veldyrkede marker og platager, var byen hjemsted for mange forretningsmænd og udlånere, hvilket var med til at styrke den økonomiske kapacitet for byen.

Op gennem det 14. århundrede stod byens borgere sammen om, at opbygge landsbyen som de fandt så kær. Den imponerende sognekirke Església Sant Joan Baptista, blev påbegyndt i denne periode – færdiggjort og velsignet omring år 1611. Kirken står majestætisk på pladsen nedenfor og kræver respekt og ydmyghed.

i 1584 blev klosteret Santa Anna ombygget til, at skulle huse Minims-ordenen og fungere som hovedbase for denne i byen. Klosteret findes stadig midt i byen på Plaça del Convent, men huser i dag Miquel Tortell Kommunale Musikskole. Der er også Sant Vicenc Ferrer klosteret på Incavejen, hvor indbyggerne stadig samles i store antal på påskedag, for at følge traditionen med at uddele brød til de fattige.

I dagens Muro har indtægtskilderne taget en radikal drejning. Op gennem 1970’erne gjorde nye landbrugsprocesser fra fastlandet det svært for mallorcinske bønder, at følge med teknologisk og prismæssigt. Stenhuggeri har stadig en vigtig rolle i byens industri, men som turismen har udviklet sig på hele Mallorca, har Playa de Muro givet anledning til at søge mod denne branche.

 

Playa de Muro overtager som indtægtskilde og gør Muro til en af Mallorcas mest populære solferie rejsedestinationer

Turisme er i dag Muros suverænt største indtægtskilde, med den udbyggede og ekstremt populære solferie destination, Playa de Muro som ligger langs den 14 km lange strand i Alcudiabugten. Alene i Playa de Muro finder du nu mere end 100 forskellige hoteller af høj standard. Det er netop den brede strand med lavt klart vand der har været med til at gøre Playa de Muro til en så poplær solferie destination for turister fra hele verden, særligt familier med mindre børn elsker Playa de Muro. Charterselskaberne var også hurtige til at bruge Playa de Muro til at sælge sommerferier og solferier til de mange lækre hoteller langs stranden.
Hvor ligger Muro?

Muro ligger i den nordlige del af es Pla de Mallorca, og omfatter foruden landsbyen selv, også det moderne og populære ferieområde, Playa de Muro. Muro er i qua af sin beliggenhed, et alsidigt område, hvor særligt aktive feriegæster kan få lov at udfolde sig i den rurale natur.

Mere om es Pla regionen og ferie på landet

Flere dejlige landlige destinationer i es Pla regionen

 

Sencelles i es Pla regionen på MallorcaSencelles

Sencelles ligger i den mest flade del af es Pla regionen, i uforstyrrede naturskønne omgivelser blandt marker, enge og skove. Sencelles er oplagt til aktiv ferie på cykel, ridning eller vandring, de mange kilometer landeveje og den centrale beliggenhed i hjertet af Mallorca, gør Sencelles til et godt bud på en landferie. Læs om ferie i Sencelles her

 

 

Ariany er et roligt område i Mallorcas es Pla regionAriany

Ariany er en småt og meget roligt område i es Pla, beliggende i den nordøstlige del af regionen. Ariany nyder en priviligeret placering på en bakketop med panoramaudsigt over det smukke rurale landskab. Her er en række spændende seværdigheder at nyde mens I slentrer gennem dukkebyen. Ariany er oplagt til aktiv ferie i private gemakker. Læs om Ariany her

 

 

Finca ferie på landet i Costitx i Es Pla regionen på MallorcaCostitx

Costitx er en historisk lille landsby og et smukt ruralt område i hjertet af es Pla regionen. Costitx byder på en række interessante seværdigheder, samt en masse skønne fincas og feriehuse ude på landet, hvor I kan nyde den friske landluft og den gennemtrængende stilhed. Læs om ferie i Costitx

 

 

Algaida i Es Pla regionen på MallorcaAlgaida

Algaida er en typisk mallorcinsk landsby og landbrugsområde i es Pla regionen, blot 15 minutters kørsel fra Palmas lufthavn. Algaida er kendt som et populært st6ed for vandrere og cyklister, som kommer hertil for det alsidige terræn og afslappende rekreationsophold som de rustikke finca hoteller og agroturismos tilbyder. Læs meget mere om ferie i Algaida.

 

 

Agroturismo ferie i Petra i es Pla regionen på MallorcaPetra

Petra er indbegrebet af en typsik mallorcinsk landsby; pastoral, charmerende og rolig. I Petra kan I nyde en række kulturelle og historiske seværdigheder, en af es Pla regionens mest populære cellers, samt afslappende ophold i naturskønne omgivelser på agroturismo og finca. Petra rejseguide og ferie.

 

 

Sineu er en by i Es Pla regionen på MallorcaSineu

Sineu ligger lige i centrum af es Pla og Mallorca, og Sineu repræsenterer også Mallorcas hjerte. Den gamle middelalderby står smukt og nærmest uændret fra 1400-tallet, som gør det ekstra autentisk at nyde et ophold på et af de charmerende boutique hoteller i byen. Sineu byder på både kultur, seværdigheder, aktiviteter og lækre spisesteder. Læs om ophold i Sineu her.

 

 

Porreres ligger i Es Pla regionen på MallorcaPorreres

Porreres ligger sydligst i es Pla regionen og byder på såvel kulttur, historie og aflspning på landet. Porreres byder på ferie på agroturismo, finca, herregård og feriehus, alle ophold der giver plads til opladning for krop og sjæl i skønne charmerende rammer i den uspolerede natur. Området omkring Porreres byder på bjerger og landeveje, oplagt til aktive feriegæster. Læs om ophold i Porreres her.

 

Feriehus i Santa Margalida i es Pla regionen på MallorcaSanta Margalida

Santa Margalida er et alsidigt område i es Pla regionen som kan besøges året rundt, her er både smukke kyster med lækre strande og rurale landdistrikter. Santa Margalida byder på masser dejlige feriehuse, som perfekt baser for jer der vil styre tempoet helt selv hver dag på ferien. Læs om Santa Margalida her.

 

 

Ferie ophold i Llubi es Pla de MallorcaLlubí

Llubí er en søvning men dybt charmerende lille landsby ude på landet i es Pla regionen. Llubí er kendt på Mallorca som Honningbyen, idet honning og biavl altid har været en stor del af områdets landbrug. Llubí er oplagt til en ferie pålandet i privat feriehus i uforstyrrede rammer. Læs guide til ferie og overnatning i Llubí.

 

 

Herregårdsferie i Santa Eugenia i es Pla på MallorcaSanta Eugènia

Santa Eugènia er et ideelt valg til en ferie hvor både naturskønne oplevelser, sport og landlig charme kombineres. Området ligger blot 10 minutters kørsel fra Palma, derfor har I en fantastisk placering i forhold til aktiviteter og oplevelser. Sant Eugènia byder indenfor på finca hotel og petit hotel i smukke historiske palæer. Læs om Santa Eugènia her.

 

 

Sant Joan er et landligt rejsemål i es Pla regionen på MallorcaSant Joan

Sant Joan er synonym med Mallorcas landbrug, faktisk er det et af de største landbrygsområder på øen. Sant Joan har ingen hoteller, blot en enkelt agroturismo (gård), hvilket gør ophold og ferie her ekstra autentisk og smukt. Resten af overnatningstilbuddene i Sant Joan består af leje af private feriehuse og fincas. Læs om Sant Joan her.

 

 

Finca ferie i Montuïri, Es Pla de MallorcaMontuïri 

Montuïri nyder en priviligeret beliggenhed på toppen af et bjerg centralt i Es Pla regionen. Selve landsbyen har bevaret sit middelalderlige udtryk og charme, mens de landlige omgivelser har givet plads til herregårde og finca hoteller, hvor I kan nyde den rurale charme, friske luft og afsondrenhed. Montuïri overnatningstilbud og ophold.

 

 

Ophold i Maria de la Salut i Es Pla de MallorcaMaria de la Salut

Maria de la Salut tilbyder ferie i rustikke og charmerende landlige omgivelser. Overnatningstilbuddene består af tidligere herregårde og landsteder samt et lille petit hotel i hjertet af landsbyen. Maria de la Salut er ideel til cykelferie og anden aktiv ferie på landet. Læs om Maria de la Salut her.

 

 

Vilafranca de Bonany er en landlig feriedestination i Es Pla regionen på MallorcaVilafranca de Bonany

Vilafranca er et typisk landbrugsområde på Mallorca beliggende i den østlige del af es Pla regionen. Vilafranca har en ideel beliggenhed for cyklister der vil have let adgang til både flade landeveje og kuperede terræner. Tæt på vilafranca begynder desuden Mallorcas Via Verde rute. I Vilafranca består overnatningstilbuddene af herregårdsferie og rustikke fincas på landet. Læs om ferie i Vilafranca de Bonany.

 

Lloret de Vistalegre i Es Pla regionen på MallorcaLloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre ligger i hjertet af Es Pla regionen, omsluttet af rolige rurale landskaber. Selve landsbyen er stille og området kender ikke meget til turisme, hvilket gør ophold til en autentisk og indlevende oplevelse. Lloret de Vistalegre har meget smukke og sanselige naturområder, som er spændende at vandre og cykle i. Læs mere om Lloret de Vistalegre.

 

 

Ferie i Playa de Muro i Es Pla regionen på MallorcaPlaya de Muro

Playa de Muro er lillesøster til Muro, dog en dimentral modsætning. Playa de Muro er en del af den 14 km lange kyststrækning i Alcúdiabugten, og et populært rejsemål for børnefamilier og par der vil have en moderne feriebase, men stadig let adgang til masser naturskønne områder og aktiviteter i det fri. Læs om ferie i Playa de Muro her.

 

 

Ophold i Can Picafort i Es Pla regionen på MallorcaCa’n Picafort

Ca’n Picafort er en populær sommerferiedestination i Alcúdiabugten, med to vidunderlige sandstrande. Ca’n Picafort byder på typiske strandhoteller, men også på en række charmerende ophold på finca og landsteder, hvilket gør det til et alsidigt rejsemål. Læs om ophold og ferie i Ca’n Picafort her.

 
Vejudsigt for den kommende uge i Muro

MURO Vejrudsigt

Læs om vejret og temperaturer her
©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?