Campos

[bcsb-searchbox title=”” subtitle=”” aid=”822185″]

Campos (Migjorn) rejseguide, aktiviteter og overnatningstilbud

Hvem besøger Campos?

Den typiske besøgende i Campos er generelt set, den uafhængige rejsende, der selv ønsker at arrangere ferien for at være stensikker på, at kunne få kultur, historie, natur samt smag med fra en enestående ferie i  oplevelsens tegn.

Her undslipper man i ro og mag, den mere hektiske turisme fra de større resorts på kyststrækningerne, mens man sikrer sig en bekvem base for yderligere, at udforske den sydøstlige kyst og især de nærliggende uspolerede strande Sa Rapita og Es Trenc.

Bedste overnatningstilbud i Campos

Rejsende kommer til Campos for at bo i fincas og på herregårde, som er spredt over hele kommunen i massevis. Men også besøgende der tager til Mallorca for øens fantastiske strande, bosætter sig omkring Campos, grundet den kort afstand (15 km) til stranden Es Trenc og badebyen Colònia de Sant Jordí, der ligger syd for Campos.

I Campos er du sikker på fred og ro, enorme arealer af landlig friskhed og tæt på den ægte mallorcinske sjæl.Booking.com

Ophold på kunst resort i Campos Mallorca et sted hvor inspiratione kommer

Es Revellar Art Resort Adults Only *****

Hvordan bliver man inspireret? Hvor kommer inspiration fra? Det forsøger Es Revellar Art Resort at give svaret på, med dette imponerende og anderledes hotel beliggende i smukke Campos. Hotellet er bygget af ferieboliger, alle individuelt indrettet og fyldt med kunstværker, I bor med andre ord på et kunstgalleri hvor inspirationen flyder i atmosfæren på hele stedet. Hotellets restaurant serverer lækre innovative anretninger serveret med lokale vine.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcaHotelovernatning paa Mallorca tilbudfind hoteller paa Mallorca

Ophold på mallorcinsk agroturismo i Campos med børn

Agroturismo Finca Sant Blai

Tag familien med på en ægte mallorcinsk gård, hvor I bor sammen med dyrene i naturskønne og harmoniske landlige omgivelser i Campos. Gården tilbyder en autentisk oplevlse, og har desuden indrettet faciliteter til at gøre opholdet sjovt og lærerigt for børn. Det tætte forhold til dyrene på gørden gør opholdet her rent terapeutisk.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Finca hotel i Campos Mallorca tæt på es Trenc natur strand

Finca Hotel Can Canals & Spa ****

Dette smukke finca hotel i Campos indgyder afslapning og fred. Fincaen ligger i uspolerede naturskønne omgivelser, midt ude blandt marker og enge så langt øjet rækker, dog ikke mere end en kort køretur fra en af Mallorcas største uspolerede strande, es Trenc.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Autentisk finca hotel i Campos Mallorca

Finca Hotel Son Cosmet ****

Nyd et autentisk og afslappende ophold på denne tidligere smukke herregård udenfor Campos. Herregården er indbegrebet af en ægte mallorcinsk finca; rustik, charmerende og prangende, hele atmosfæren omkring herregården ebber af herskabelige gemakker. Samtlige værelser har stilfuld indretning og særpræg fra 1600-tallet. Der er aircondition, stor seng, fladskærms-tv samt eget badeværelse med badekar, badekåbe og tøfler.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcaHotelovernatning paa Mallorca tilbudfind hoteller paa Mallorca

Eksklusivt hotel for voksne i Campos Mallorca

Hotel Sa Creu Nova – Adults Only *****

Tag på eksklusiv fincaferie i Campos, på dette smukke og luksuriøse voksenhotel beliggende i en charmerende finca i hjertet af den rurale landsby. Hotellet byder på et væld af afslappende faciliteter, rummelige værelser, 2 lækre restauranter samt en unik beliggenhed. Interiøret på hotellet er en skøn blanding af typisk mallorcinsk rustik og moderne stilrenhed og elegance, som giver denne eksklusive følelse.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcaHotelovernatning paa Mallorca tilbudfind hoteller paa Mallorca

Ophold på Ruralt finca hotel og landsted i Campos Mallorca

Casa Rural Son Bernadinet *****

Træk stikket ud og lad dig falde naturligt ind i de afslappende og idylliske omgivelser der karakteriserer dette rurale landsted i Campos. I bor på en rustik og charmerende finca, omgivet af eventyrligt smukke haver, hvor middelhavsblomster, planter og egen grøntsagsdyrkning er med til at skabe en særlig frisk duft og atmosfære.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Agroturismo i Campos Mallorca omgivet af Oliventræer

Agroturisme Son Barceló Mas

Agroturisme Son Barceló Mas er omgivet af haver og olivenlunde og har 2 udendørs pools. Det ligger 10 minutters kørsel udenfor Campos og har værelset med gratis wi-fi samt eget badeværelse. Værelserne er indrettet i rustik, mallorcinsk stil og har satellit-tv, minibar samt gratis toiletartikler på badeværelset. Suiterne har også stue og køkken. Både morgenbuffet og à la carte-morgenmad serveres enten i spisestuen eller på terrassen. Traditionelle mallorcanske middage kan også arrangeres. Alle retter er tilberedt af lokale råvarer. Strandene Es Trenc og Cala Mondragó kan nås på 30 minutters kørsel. Mange vandsportsaktiviteter kan nydes i området, såsom dykning, kajak og sejlads. Der er også mange vandre- og cykelruter i det omkringliggende landskab.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcaHotelovernatning paa Mallorca tilbudfind hoteller paa Mallorca

Seværdigheder i Campos

I Campos har du som intet andet sted, muligheden for at kombinere kunst og spisning. Besøg den imponerende herregård og kunstmuseum, Es Revellar, til en gang Art Dinner.Naturen har også en central rolle i Campos’ seværdigheds-register, du kan bla. tage den korte tur til Ses Salines og se den spændende samling af vilde kaktusser hos Botanicactus.

Enhver med interesse i historie bør tage en tur gennem gaderne i Campos og finde byens fortid i de mange smukke bygninger og monumenter. Den regionale arkitektur fylder meget i byens seværdigheder sammen med temaet ‘religion’.Som du bevæger dig rundt i Campos, vil du sandsynligvis bemærke en række stenkors der står rundt omkring. Korsene afgrænsede tilbage i middelalderen byen og fungerede samtidig som en slags vejvisere. Disse kors er skåret i sten og har forskellige religiøse illustrationer samt skrifter indgraveret i stammen.
Aktiviteter i Campos

Grundet sin placering på den sydøstlige del af øen, er Campos forståeligt nok ganske populær hos et varieret publikum, der strømmer til de kilometerlange sandstrande og fantastiske terræn hernede.

Man kan bestemt ikke sige, at Campos er mættet af turisme, eller på anden måde overudviklet til samme formål, tværtimod tiltrækker området som tidligere nævnt, mange selvrejsende og cyklister, der ønsker at nyde den sanselige natur og slappe helt af.

Es Trenc strand er særlig smuk, en helt uudviklet 3 km lang kyststrækning, som er berømt for sit vidunderlige fine hvide sand og krystalklare vand. Det bør måske nævnes, at stranden over de seneste år er blevet særlig populær hos mange turister, netop grundet sin uspolerede og autentiske skønhed. Derfor kan der i højsæsonen forekomme dage, hvor Es Trenc vil være fyldt godt op med besøgende fra Palmaområdet samt fra de nærliggende kommuner, Llucmajor og Santanyí.

Restauranter og spisning i Campos

Campos er kendt over hele Spanien for byens fine oksekød, så det ville være en skam at komme derfra uden at have smagt det.Du kan på langt de fleste restauranter, forvente nærværende betjening, hyggelig atmosfære og varierede spisekort. I byen finder du også mere børneorienterede spisesteder som pizza – og burgerbarer samt en kinesisk restaurant.

Marked og fiestas

Mallorcinske landsbyer er om nogle kendt for deres mange fiestas, der hvert år løber af stablen rundt omkring på øen, Campos er ingen undtagelse.

Den vigtigste fiesta i Campos er ‘La Mare de Deu’, der indbefatter musik, dans, parade samt sportsaktiviteter, der som regel kan trække et bredt publikum med til festlighederne. La Mare de Deu afholdes hvert år i begyndelsen af august, typisk fra den 7. til 15.

Den anden søndag i  maj måned, står der igen kultur i kalenderen hos indbyggerne i Campos og omegn. Denne gang er det ‘Feria Ramadera’, en fiesta dedikeret til den frisiske kvægrace, som området har stor tradition for at dyrke. Selve festlighederne er bygget op, om en konkurrence om den flotteste ko.

Måske ikke en umiddelbar indlysende aktivitet at deltage ved, som normal turist, men hvis du virkelig vil opleve mallorcinsk kultur og tradition, er det dette en oplagt mulighed.To gange ugentligt, torsdage og lørdage, afholdes der marked i centrum af Campos.

Markederne her bærer et klart præg af landbrugstema, hvor du altså ikke finder mange souvenirs, men lokalt håndværk, frisk frugt og grønt, lokale delikatesser og andre delikate råvarer.
Hvor ligger Campos?

Flere rejsemål i den sydlige Migjorn-region

Migjorn-regionens rejsemål er oplagte til voksenferie; den skønne beliggenhed på Mallorcas sydligste del og den varierede natur i regionen, giver en enorm alsidighed. Migjorn byder på skøn herregårdsferie, agroturismo og charmerende fincahoteller, ferie på landet i skønne rammer. Hertil kommer de mange smukke gyldne bugter der ligger beskyttet blandt klippevægge langs kysterne. Migjorn-regionens rejsemål og oplevelser

 

 

Alquería Blanca rejsemål Migjorn MallorcaAlquería Blanca

Alquería Blanca er en lille hyggelig landsby beliggende på klippeskråningerne over Santanyí, på Mallorcas sydøstlige side. Alquería Blanca er et oplagt rejsemål for jer der søger isolation, fred og afslapning i naturens smukke rammer, samt have direkte adgang til mange tilbud, både kulturelle og aktiviteter. Alquería Blanca byder på skønt ophold på agroturismo i tro skik med Mallorcas sjæl. Alquería Blanca overnatning og guide

 

 

Arenal rejsemål Migjorn regionen MallorcaArenal

Arenal er en populær solferie-destination beliggende i Palmabugten. Arenal har en lækker bred sandstrand, en masse hoteller, indkøbsmuligheder og spisesteder, som gør det et alsidigt rejsemål.Arenal hører til i den billigere ende i forhold til hotel og overnatningssteder og er et område der er populært hele året rundt. Arenal billigt hotel og guide

 

 

Cala Dor rejsemål i Migjorn MallorcaCala d’Or

Cala d’Or er oplagt til solferie for familien på Mallorca, her er masser strande, restauranter, aktivitetstilbud og hoteller i alle prisniveauer og til alle behov. Cala d’Or er et alsidigt rejsemål, men noget af det bedste er de mange mindre gyldne sandstrande, perfekte til afslapning. Cala d’Or billigt hotel og guide

 

 

Cala Figuera en destination i Migjorn på MallorcaCala Figuera

Cala Figuera er en malerisk lille havneby der stadig delvist lever af fiskeri, hvilket gør følelsen af autenticitet og ægthed endnu stærkere i atmosfæren. Cala Figuera byder på skønne små petit hoteller og lejligheder, hvor I kan glæde jer til fantastiske solopgange over Mallorcas sydøstkyst. Cala Figuera hotel og tilbud

 

 

Cala Llombards rejsemål Migjorn regionen MallorcaCala Llombards

Cala Llombards byder på privatliv, fred og afslapning i afsondrede rammer. Cala Llombards er et mindre rejsemål, fyldt med lækre feriehuse og villaer som I kan leje. Ferie i Cala Llombards er velegnet til aktiv ferie, hvor dagene går på farten og aftentimerne skal nydes i hinandens samvær over god hjemmelavet mad med friske lokale råvarer. Cala Llombards feriehus

 

 

Cala Santanyi i Migjorn regionen MallorcaCala Santanyí

Cala Santanyí er beliggende i en smuk og rolig bugt på Mallorcas sydøstkyst, mellem Cala Figuera og Cala Llombards. Cala Santanyí er ideelt til par og småbørnsfamilier, der søger hotel med havudsigt, gode faciliteter, lækker strand og tæt på naturens fred og ro. Find hotel i Cala Santanyí

 

 

Colonia de Sant Jordi rejsemål i Migjorn regionen på MallorcaColònia de Sant Jordi

Colònia de Sant Jordi er Mallorcas og Migjorns sydligste rejsemål, og en spændende anderledes solferiedestination. Colònia de Sant Jordi er en lille havneby, der ligger tæt på nogle af Migjorns smukkeste og mest uberørte naturområder, bla. es Trenc stranden og Cabrera-øen. Colònia de Sant Jordi hotel

 

 

Felanitx rejsemaal i Migjorn på MallorcaFelanitx

Felanitx er et stort område fyldt med kulturelle tilbud både seværdigheder, besøgsmål og begivenheder. Felanitx er kendt for vinproduktion, klosterferie og masser af muligheder for vandrere og cyklister til at udfolde sig i naturen. Felanitx er altid et besøg værd, både til overnatning eller til en oplevelse. Felanitx guide og overnatning

 

 

Llucmajor rejsemål i Migjorn regionen på MallorcaLlucmajor

Llucmajor er et paradis af kultur, afslapning og sport, et alsidigt område for et voksent publikum. Llucmajor er et godt rejsemål til golfferie og aktiv ferie, med charmerende og afslappende overnatningssteder med god service.Llucmajor byder på luksushoteller, fincahoteller, herregårdsferie og agroturismo i særklasse. Llucmajor hotel og guide

 

 

Portocolom rejsemål i Migjorn regionen MallorcaPortocolom

Portocolom er en charmerende gammel havneby, der stadig bevarer sin originale autenticitet og sjæl. Portocolom er et rejsemål for voksne, der kommer for at nyde livet, spise godt og have adgang til en masse aktivitetstilbud, både sport og kultur. Portocolom hotel og guide

 

 

Portopetro rejsemål i Migjorn på MallorcaPortopetro

Portopetro er en lille bugt og havn, beliggende i Mallorcas sydøstlige hjørne, mellem Cala d’Or og Mondragó-parken. Portopetro er et rejsemål for voksne, her er fokus på fred og ro, god mad og lækre hoteller. Portopetro har god beliggenhed for sportsudøvere og aktive feriegæster, som kan udfolde sig fysisk i den smukke natur. Portopetro hotel

 

 

Santanyí i Migjorn regionen MallorcaSantanyí

Santanyí er et oplagt rejsemål til en ferie på landet, dog med mulighed for strande og bugter. Santanyís varierede landskab gør det attraktivt for såvel vandrere, cyklister, golfspillere og vandhunde at få masser oplevelser på ferien. Santanyí byder på charmerende fincahoteller og agroturismos på landet. Santanyí hotel og guide
Campos’ lokalhistorie

Campos er et område, der har været beboet af mennesker siden præhistoriske tider, hvor flere huler i området blandt andet bevidner herom.

Særligt for Campos, ihvertfald for de historieinteresserede, er dog de mange efterladenskaber fra talaiotkulturen på Mallorca. Sydligt for selve Campos by finder du nogle ganske imponerende ruiner af talaiottårne, som blev brugt som udkigsposter og som mødesteder for religiøse aktiviteter. Talaioten Es Cap Sun er kendt som en af de mere attraktive besøgsmål i Campos.

500 år f.Kr. nåede puniske skibe fra Karthago (nuværende Tunesien) Mallorcas sydkyster, hvor kartaginienserne gik i land ved stranden Es Trenc, der ligger syd for Campos. kartaginienserne eller punerne som de også kaldtes, begyndte at arbejde med at udvinde salt omkring strandområderne. Udvindelse af salt er i øvrigt stadig et rimeligt aktiv for Campos kommune.

Romernes og arabernes Campos

Romerne tog Mallorca som en del af deres imperium i 123 f.Kr., men før dette, er der tegn på fønikernes besættelse af sydkysten. Tilbage til før 264 f.Kr. tilhørte De Baleariske Øer altså Karthagos imperium. Fønikerne eller kartaginienserne startede deres ekspansion mod øst, hvor de målrettet gik efter Sicilien og dermed røg i krig med romerne, der dominerede den daværende italiske halvø. Hele tre krige skulle der til førend Karthago faldt endeligt i 146 f.Kr., disse krige er kendt som ‘De Puniske Krige’, eftersom romerne kaldte fønikerne for punere.

Selv om Mallorca var en del af det romerske imperium frem til år 902, udnyttede romerne aldrig rigtigt sydkysterne på øen til at drive landbrug på. Rester og ruiner fra romertiden er skam fundet i området omkring Campos, både keramik, mønter og redskaber bevidner om romernes bosættelse, men aldrig tegn på større samfundsdannelse. Dette kan udspringe sig af, at romerne hovedsageligt dyrkede druer til fremstilling af vine, og naturen omkring Campos og resten af det sydøstlige hjørne af Mallorca, er ikke optimalt for denne type landbrug.

Ved Son Fadrinet øst for Campos, har arkæologerne fundet resterne af en kirke som menes at stamme tilbage fra romernes tid. Sammen med kirkeresterne, har man endvidere fundet hvad man mener er en døbefond samt et bedeværelse i udgravningerne.

Under arabisk dominans i form af det mauriske folk, fortæller Campos’ historie ikke meget om. Maurerne var, ganske som romerne, helt eminente til at dyrke traditionelle landbrug med afgrøder og husdyravl, hvorfor mange tidligere romerske bosættelser på Mallorca også har været overtaget af maurerne. Campos tilhørte under maurisk styre, distriktet Muntuy (nuværende Montuïri), men udgjorde blot én af ganske få gårde i det relativt store distrikt.

Erobringen og samfundsdannelsen

Efter den katalanske erobring af Mallorca, anført af Kong Jaume I i 1229, blev Campos med det omkringliggende område, givet til  Nuño Sanç, greve fra det nordlige Barcelona. Umiddelbart efter erobringen begyndte arbejdet med, at etablere et kapel på vejen mod Colonia Sant Jordi, nu kendt under navnet San Blai.

Der skulle ikke gå mange år herefter, førend befolkningen i Campos voksede sig større og i stigende grad lignede et egentligt samfund. Allerede omkring år 1248, måtte man påbegynde byggeriet af byens nuværende kirke, Sant Juliá. I år 1300, da Kong Jaume II herskede over Mallorca fik Campos sit navn, da kongen gav tilladelse til afholdelse af ugentlige markedsdage og førte kampagner på fastlandet, med store skattenedsættelser for, at få folk til at flytte til Campos.

Berømt og berygtet pirat parat

Fra 1500 til 1700 tallet var Campos, ligesom mange andre byer nær Mallorcas sydøstlige kyststrækninger, hårdt udsat for piratangreb fra Nordafrika. Piraterne lagde til på øen Illa Sa Cabrera, syd for Mallorca, hvor de i ro kunne planlægge deres angreb nøje. Blandt de mest berømte pirater, er Hayreddin Barbarossa, én af Ottoman brødrene fra Tyrkiet, som hærgede store dele af Sydeuropa i første halvdel af 1500 tallet.

Grundet den meget udsatte beliggenhed og de hyppige angreb, etablerede man vagttårne langs kyststrækningerne, der kunne kommunikere med andre vagttårne fra andre byer og længere ude langs kysterne. Vagttårnene brugte hovedsageligt røgsignaler for at undgå at vække mere opsigt, end højst nødvendigt.

Det var ikke blot vagttårnene, som Campos garderede sig med, også gårdene Son Rosselló, Son Lladó og Son Cosmet, blev befæstede således at de kunne huse flere indbyggere. Kirken Sant Julian blev også befæstet, det lykkedes mange gange piraterne at slippe forbi vagttårnene og nå frem til Campos, hvorfor man måtte finde en løsning hvor indbyggerne kunne søge tilflugt under angrebene. Foruden kirken, blev også en bymur med hele syv vagttårne konstrueret omkring Campos. I dag er disse vagttårne omdannet til husene, Can Catlar, Can Dameto og Can Bragues

Campos i dag

Mens bymuren for længst er forsvundet, kan du stadig følge dens tidligere vej rundt i byen. Rådhuset i Campos, beliggende på hovedgaden Carrer de la Plaza, blev bygget ved siden af et af disse vagttårne kaldet Can Cos, i 1580.

Erhvervslivet i Campos har alle dage baseret sig på landbrug, specielt mejerilandbrug og slagtekvæg er store trækkræfter for byens økonomi. Meget det kød der spises omkring på Mallorca, stammer rent faktisk fra Campos, hvor indbyggerne også morer sig med at sige; “At her har vi flere kvæg end indbyggere”.

Foruden kvæg, er Campos også hjemsted til den mallorcinske specialitet ‘piris’, en ost modnet gennem 3 måneder i lage af saltvand og paprika, ganske delikat.
Vejrudsigt for den kommende uge i Campos

CAMPOS Vejrudsigt
©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?