Søg
Close this search box.

Oratori de Sant Blai

Oratori de Sant Blai kapel fra middelalderen i Campos på Mallorca.

Oratori de Sant Blai er beliggende sydøst for byen Campos, i en sydøstlige del af Mallorca

Rejsen rundt i Mallorcas landdistrikter, byder på et væld af små, men vigtige konstruktioner, der hver repræsenterer en brik i historien om det enkelte samfund på Mallorca.

Cistercienserordenens har altid været kendt for dens særlige gotiske arkitektur og kapellet Oratori de Sant Blai er absolut ingen undtagelse. Kapellet her var det første der blev bygget i Campos, selvom det godt nok ligger godt 3 km udenfor selve byen, men det skal ses i, at på konstruktionstidspunktet, i 1248, var Campos endnu ikke en by.

Gårdhave med indgang til Sant Blai kapel i Campos på Mallorca.

Oratori de Sant Blai var det første kapel eller helligdom i Campos-området. Kapellet blev beordret bygget umiddelbart efter den catalanske erobring af Mallorca i 1229, som et tegn på en ny religiøs orden. Ved siden af kapellet finder du en mindre botanisk have, med indfødte planter, der frem til 1845 fungerede som byens kirkegård.

Sød lille have med vilde palmer og blomster tilhørende Sant Blai kapellet i Campos på Mallorca.

Hvert år den 3. februar afholdes en byfest i den lille nærliggende landsby, Sant Blaise, hvor også en messe i kapellet finder sted.

Du finder let kapellet, blot kør sydøst ud ad vejen fra Campos mod Colònia de Sant Jordi og du vil efter ca. 3 km se et kors, der markerer sidevejen ind til kapellet.

 

Flere kapeller og eremitager du skal opleve på Mallorca