Oratori de Sant Blai er beliggende sydøst for byen Campos, i en sydøstlige del af Mallorca

Kapel og oratorium, Sant Blai, udenfor byen Campos paa Mallorca

Her ses Sant Blai kapellet og indgangen til den gamle kirkegård ved siden af


Rejsen rundt i Mallorcas landdistrikter, byder på et væld af små, men vigtige konstruktioner, der hver repræsenterer en brik i historien om det enkelte samfund på Mallorca.

Cistercienserordenens har altid været kendt for dens særlige gotiske arkitektur og kapellet Oratori de Sant Blai er absolut ingen undtagelse. Kapellet her var det første der blev bygget i Campos, selvom det godt nok ligger godt 3 km udenfor selve byen, men det skal ses i, at på konstruktionstidspunktet i 1248, var Campos endnu ikke en by.

Oratori de Sant Blai var det første kapel eller helligdom i Campos området. Kapellet blev beordret bygget umiddelbart efter den katalanske erobring af Mallorca i 1229, som et tegn på en ny religiøs dominans. Ved siden af kapellet finder du en mindre botanisk have, med indfødte planter, som frem til 1845 fungerede som byens kirkegård.

Hvert år den 3. februar afholdes en byfest i den lille nærliggende landsby, Sant Blaise, hvor også en messe i kapellet finder sted.

Du finder let kapellet, blot kør sydøst ud ad vejen fra Campos mod Colònia de Sant Jordi og du vil efter ca. 3 km se et kors, der markerer sidevejen ind til kapellet.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?