Søg
Close this search box.

Església Parroquial de Sant Juliá

Sant Julia kirke i Campos by på Mallorca, med sin neoklassisistiske facade med buer.

Església Parroquial de Sant Juliá er en seværdighed du skal tage med på din rejse gennem Campos

Kirken du ser i dag, er i virkeligheden en overbygning på to tidligere kirkebygninger, hvor den første stammer helt tilbage fra år 1248.

Den endelige indvielse og velsignelse af Sant Juliá, skete i 1873 efter mange års afvigelse fra projektet. Kirketårnet med byens skytsengel, Sant Juliá på toppen, blev bygget og færdiggjort allerede tilbage mellem år 1584 og 1597. Tårnet fungerede på daværende tidspunkt som forsvarsstårn for Campos og var tilmed byens første af slagsen.

Tårn på Sant Julia kirke, der rager op over husene i Campos by.
Sant juliàs tårn, der er bygget ovenpå et tidligere forsvarstårn.

 

Indeni den neoklassicistiske kirke, finder du imidlertid de mest imponerende skatte, der gør kirken til en attraktiv seværdighed i Campos. Det første du med sikkerhed bemærker når du træder ind i Sant Juliá, er det fantastiske kassetteloft med de smukke udsmykninger.

Hele fjorten kapeller er flankeret omkring kirkeskibet, hver især gemmer på en skat. De vigtigste at finde er dog i ‘Den Gode Jesus af Tålmodighed’ kapellet, hvor du finder et maleri tilskrevet Bartolomé Esteban Murillo, en kendt maler fra Sevilla. I kapellet ‘Capella del Corpus i Nom de Jesús‘, finder du en altertavle af Rafael Blanquer, søn af den berømte skulptør Jaume Blanquer. Sidste skat i kirken, er den gotiske altertavle af mallorcinske Gabriel Móger.

Kirken indeholder også et museum med forskellige religiøse kunststykker, som meget vel kan være et besøg værd for den interesserede.

 

Flere interessante kirker du skal opleve på Mallorca