Den impornerende gamle sognekirke i Pollenca dominerer den gamle bydel samt torvet med alle restauranterne

centrum af pollenca paa torvet med alle restauranterne ligger den store sognekirkeEsglésia de Nostra Senyora dels Àngels blev bygget af Tempelridderne på Mallorca, tilbage i det 13. århundrede.

Tempelridderne deltog sammen med katalanerne, i forbindelse med den store Reconquista, i erobringen af såvel den iberiske halvø som de baleariske øer.

Efter erobringen af Mallorca, mellem 1229 og 1231, skænkede Kong Jaume I, Pollença til tempelridderne, som tak for hjælpen.

Església de Nostra Senyora dels Àngels er bygget i barok stil, med græsk-romersk ornamentering.

Kirkens klokketårn blev først udført senere og er en del af et gammelt forsvarstårn fra det 15. århundrede.

Inde i kirken ses en flot barok altertavle fra 1754, som blev flyttet hertil fra kapellet Monti Síon, efter uddrivelsen af jesuitter i 1767.

Værd at tage med, er også de 14 malerier af Via Crucis – korsets vej – malet af Atilio Boveri (Argentina), Eugen Massgraber (Tyskland) og Joaquín Tudela (Spanien), i begyndelsen af det 20. århundrede.

Sæt dig til rette på en af de mange hyggelige restauranter her på Pollencas centrale torv og nyd denne imponerende bygning der dominerer pladsen.


0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?