Søg
Close this search box.

Klostre på Mallorca du skal besøge

Flotte klostre der kan besøges på øen Mallorca i Spanien.

I denne artikel

Mallorca er bedst kendt for sine dejlige sandstrande, lækre madkultur og herlige markeder. Men bag de gyldne kyster ligger en ofte overset skattekiste af fredfyldte tilflugtssteder; Mallorcas klostre. Disse fredelige helligdomme, som er dybt rodfæstede i historie og spiritualitet, tilbyder et unikt indblik i øens sjæl.

De bedste klostre at besøge på Mallorca

Real Cartuja

I den charmerende landsby Valldemossa, i Tramuntana, finder du et af Mallorcas tidligere royale paladser og senere klostre, Real Cartuja. 

Real Cartuja har spillet en stor rolle i Mallorcas historie. Oprindeligt bygget som kongeslot, blev klosteret senere skænket til karteuserordenen, som har givet det dets navn. Real Cartuja blev særligt kendt efter komponisten Frederic Chopin boede her i vinteren 1838/39, sammen med sin elskerinde, forfatteren Georg Sand.

På klosteret kan du besøge både Chopins gamle lejlighed, Valldemossas lokalhistoriske museum, samt 

Real Cartuja er et af Mallorcas mest kendte  og smukkeste klostre, hvor bl.a. komponist Frederic Chopin har boet kortvarigt. Her finder du både museer og imponerende kunst og arkitektur, som gør besøget til en stor oplevelse.

Santuari de Lluc

I Tramuntana-bjerges højeste egne ligger det gamle kloster Santuari de Lluc, et vigtigt besøgsmål for pilgrimme og stor seværdighed for turister. 

Historien om Lluc fortæller om en hyrdedreng, der fandt en figur af Maria på en nærliggende bjergskråning, som lokalbefolkningen tod som et tegn om at her skulle bygges et spirituelt fristed. I dag er figuren udstillet i et af kirkens kapeller, og er ét af højdepunkterne på stedet.

På klosteret finder du også et stort 5-etagers etnologisk museum, der fortæller og viser Mallorcas historie fra bronzealder og frem. 

Santuari de Lluc er et ikonisk kloster og én af Europas mest kendte korskoler. Særligt er Lluc kendt for sin sorte Madonna, som er udstillet til tilbedelse i kirkens bagerste kapel. 

Santuari de Lluc er en stor oplevelse, og her er masser at se. 

Santuari de Cura

Santuari de Nostra Senyora de Cura er et tidligere kloster og sprogskole, der ligger på toppen af Mallorcas hellige bjerg, Randa, med panoramisk udsigt.

Der knytter sig mange historier til stedet heroppe, bl.a. var det her, Mallorcas største filosof Ramon Llull fik sin åbenbaring, som blev startskuddet til at etablere en eremitage og senere sprogskole heroppe.

Den gamle sprogskole ved klosteret er i dag lavet om til museum, hvor du har mulighed for at komme tættere på Ramon Llulls syn på verden. 

På Randa ligger ikke blot Cura, men hele 3 klostre på hver deres bjergside. Det nederste, Santuari de Gràcia, er faktisk bygget ind i bjergvæggen, et rigtig interessant syn. 

Cura er et tidligere kloster på toppen af Mallorcas hellige bjerg, Randa. Stedet byder på både museum, overnatning, en lækker restaurant, samt enestående udsigt over Palmabugten og Mallorcas indre.

Sant Francesc

I hjertet af Palmas historiske bydel finder du  klosteret Sant Francesc, kendt for sine smukke søjlegange, samt blanding af gotisk og barok arkitektur. 

Sant Francesc var ét af Mallorcas første klostre, og var bl.a. støttet af kongen, hvorfor det bærer navnet Reial (kongeligt). Samtidig var den fransiskanske orden foretrukket af kongen i begyndelsen af det 14. århundrede, hvorfor dette sted fik stor indflydelse.

Den smukke gotiske klostergang, der omringer klostergården i Sant Francesc er erklæret monument af national kulturarv, grundet stand og kunstnerisk værdi. 

I kirken finder du også graven af Mallorcas kendte filosof, Ramon Llull.

Det royale Sant Francesc kloster i Palma er en god oplkevelse, hvis du interesserer dig for arkitektur og mallorcinsk kulturarv. 

Santuari de Sant Salvador

På toppen af bjerget Sant Salvador, i udkanten af byen Felanitx, finder du den gamle helligdom af samme navn. 

Santuari de Sant Salvador blev opført i midten af det 14. århundrede, som et tilflugtssted fra pesten, som hærgede Europa på dette tidspunkt. Senere udvidede stedet sig til at omfatte kloster, som var funktionelt frem til 1992. 

Ved Sant Salvador finder du flere vartegn, bl.a. det 14 meter høje stenkors, der står på en klippeafsats og kaster skygge over klosteret når solen rammer.

Santuari de Sant Salvador er et populært besøgsmål, særligt for cyklister og vandrere, der kan nyde godt af de snoede veje omkring bjerget.

I dag kan du overnatte i en af klosterets gamel lejligheder, og lade dig fortrylle af morgensolen over østkysten fra 500-meters højde. 

Santuari de Sant Salvador er en storslået oplevelse, der byder på både historie, vartegn og måske Mallorcas smukkeste panoramisk e udsigtspunkter.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere idéer til oplevelser på Mallorca