Søg
Close this search box.

l’Hospitalet

Gammelt gotisk kapel l'Hospitalet, i en gade i byen Sineu, på øen Mallorca.

Tidligere hospital og hospice beliggende på en smuk ejendom i Sineu

Hospitalet i Sineu var rent faktisk det første af sin slags i det rurale Mallorca – det er dokumenteret helt tilbage fra år 1294. Hospitalet var under beskyttelse af Mallorcas religiøse overhoveder, hvorfor et kapel med alter samt en flot altertavle med et billede af Sankt Georg, var at finde inde i bygningen. I dag er altertavlen, der i øvrigt blev lavet af Francesc Gomes, og senere restaureret af Rafel Guitard, i 1567, opbevaret i Mallorcas Historiske Museum i Palma.

Hospitalet var gennem flere århundreder, konstitueret som regeringsbygning for Mallorca. Selv da Mallorca, i 1349, mistede sin selvstændighed som kongerige og blev en del Aragonien, fortsatte bygningen som stedet hvor embedsmænd og overhoveder mødtes.

Hospitalet består af to separate bygninger; den ene dedikeret til byens tidligere hospice, den anden er det stadig fungerende kapel.

Hospice bygningen dateres tilbage til 1621. Den gotiske hovedindgang og facade, vender ud mod selve Carrer Ponent. Indgangspartiet består i en buet døråbning, hvor der hen over ses en relief forestillende den ubesmittede undfangelse, udført af den modernistiske skulptør, Sebastià Alcover.

Ved siden af hospicebygningen og kapellet, kan du også nyde den smukke gårdhave, med sine mange appelsintræer, samt gamle brønd i midten af haven.

Går du til venstre, vil du på hjørnet af Carrer Ponent og Carrer de l’Hospital, finde kapelbygningen. Kapellet har gentagne gange været under restaurering, dog har man gennem tiden bevaret dens originale gotiske arkitektur.

 

Flere interessante steder du skal opleve på Mallorca