Søg
Close this search box.

l’Hospitalet

Gammelt gotisk kapel l'Hospitalet, i en gade i byen Sineu, på øen Mallorca.

Tidligere hospital og hospice beliggende på en smuk ejendom i Sineu

Hospitalet i Sineu var rent faktisk det første af sin slags i det rurale Mallorca – det er dokumenteret helt tilbage fra år 1294. Hospitalet var under beskyttelse af Mallorcas religiøse overhoveder, hvorfor et kapel med alter samt en flot altertavle med et billede af Sankt Georg, var at finde inde i bygningen. I dag er altertavlen, der i øvrigt blev lavet af Francesc Gomes, og senere restaureret af Rafel Guitard, i 1567, opbevaret i Mallorcas Historiske Museum i Palma.

Hospitalet var gennem flere århundreder, konstitueret som regeringsbygning for Mallorca. Selv da Mallorca, i 1349, mistede sin selvstændighed som kongerige og blev en del Aragonien, fortsatte bygningen som stedet hvor embedsmænd og overhoveder mødtes.

Hospitalet består af to separate bygninger; den ene dedikeret til byens tidligere hospice, den anden er det stadig fungerende kapel.

Hospice bygningen dateres tilbage til 1621. Den gotiske hovedindgang og facade, vender ud mod selve Carrer Ponent. Indgangspartiet består i en buet døråbning, hvor der hen over ses en relief forestillende den ubesmittede undfangelse, udført af den modernistiske skulptør, Sebastià Alcover.

Ved siden af hospicebygningen og kapellet, kan du også nyde den smukke gårdhave, med sine mange appelsintræer, samt gamle brønd i midten af haven.

Går du til venstre, vil du på hjørnet af Carrer Ponent og Carrer de l’Hospital, finde kapelbygningen. Kapellet har gentagne gange været under restaurering, dog har man gennem tiden bevaret dens originale gotiske arkitektur.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere interessante steder du skal opleve på Mallorca