Maria de la Salut rejseguide og overnatningstilbud

Temaet i Maria de la Salut er komplet landsbyidyl, men med et moderne touch. Selv om Maria de la Salut er en gammel by, er den ikke nær så gammel som mange andre landsbyer på Mallorca – det kommer blandt andet til udtryk i de relativt brede gader og de mange moderne huse i dem, der står i stor kontrast til resten af byens arkitektur.

Omgivelserne omkring Maria de la Salut, er præget af idylliske vinmarker, mandel- og frugtplantager, der gennem årets fire faser, kaster nye farver over landskabet.

maria de la salut på kort over mallorca
Overnatning

Bedste overnatningstilbud i Maria de la Salut

pool og have på agroturismo i maria de la salut på mallorca

Son Fogueró 

Son Fogueró er et idyllisk lille landsted, bestående af en rustik finca med tilhørende smukke haver og poolområde. Det charmerende landsted er perfekt til afslapning i isolerede rammer i den uspolerede natur, hvor hverken støj eller masseturisme eksisterer. Fincaen hylder de mallorcinske traditioner i stil og interiør, her er så ‘ægte’, at oplevelsen og mødet med det rurale Mallorca fuldendes.

Se tilbud

book overnatning mallorca

petit hotel med fokus på sund mad i maria de la salut på mallorca

Curolla Petit Hotel

Tid til at undslippe masseturisme og hektiske hverdage, tid til fordybelse  – og tid til dig! Curolla er et hotel  i smukke Maria de la Salut, der er skabt på en filosofi og ambition om at gæster skal have sund nærende mad og kunne visualisere drømme. Lyder det ikke afslappende? Det lille hotel har hurtigt vokset sig populært blandt feriegæster og giver det nogle af de bedste bedømmelser i området.

Se tilbud

book overnatning mallorca

pool med udsigt over marker og bjerge i maria de la salut på mallorca

Es Racó de Maria

Tag på bondegårdsferie på Mallorca, og mærk den sande sjæl af Middelhavets perle. Herude på landet er du i fred for turisme, larm og stress – her er kun fred og idyl.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Aktiviteter & Seværdigheder

Seværdighederne omkring Maria de la Salut

Seværdigheder er måske lige på grænsen til overdrivelse, men her nogle smukke eksempler på regional arkitektur, der kendetegner Mallorcas landdistrikter.

Roqueta, en af de to gårde der tilbage i 1200 tallet, var med til at grundlægge hele området, er med egen olivenolieproduktion et fantastisk eksempel på agroturisme på Mallorca.Landbrug er -og har altid været et nøgleord, når Maria de la Salut skulle beskrives, derfor er det også helt naturligt at området er fyldt med gamle møller, smukke frugtplantager, marker og fincas – alt dette er i sig selv en seværdighed.

Er du til spændende arkæologiske fund, kan du med fordel bevæge dig ud over bygrænserne, gennem de smukke landskaber og finde blandt andet es Velar talayoten, en af Mallorcas mest velbevarede.

kirke i maria de la salut på mallorca

ESGLÉSIA DE MARIA

Sognekirken i Maria de la Salut står flot på byens højeste punkt med sit anderledes spir. Selvom kirken måske ser primitiv ud ved første øjekast, så er der et utal af smukke skatte og dekorationer at finde så snart du kommer tæt på og indenfor. Særligt skqal du lægge mærke til fjerde kapel på venstre side, der bærer billede af Julià (Julian) Font i Roig, søn af byen og medstifter af det dominikanske kloster i Manacor, og generelt en vigtig person i Marias historie.

Læs om kirken

finca son font i roig i maria de la salut

FINCA SON ROIG

Finca Son Roig er en historisk herregård fra det 16. århundrede, der bla. var fødested til en af byens største sønner, Julian Font i Roig, medstifter af flere klostre på Mallorca. Font i Roigs gennemtrængende ærbødighed og gavmildhed har givet ham status som helgen på de lokale egne.

Læs om Finca Son Roig

Aktiviteterne i Maria de la Salut

Indenfor ca. halv times kørsel fra Maria de la Salut, finder du byen Alcúdia på Mallorcas nordlige kyststrækning. Alcúdia er verdenskendt for sine hvide silkebløde strande, pulserende markedsplads og evne til at tiltrække besøgende generelt. Her finder du også en af Mallorcas flotteste golfbaner, nemlig Golf Alcanada samt cykeludlejningsfirmaer og et utal af vandaktiviteter.

Det flade landskab omkring Maria de la Salut, gør det til en drømmescene for en hver cykelrytter, rulleskøjteløber eller bare en tur på scooter med vinden i håret.

Marked & Events

Marked i Maria de la Salut

Maria de la Salut byder hver fredag fra ca. 7 morgen til 1 om eftermiddagen, på markedsplads på byens største torv, Plaça des Pou. På markedet i Maria de la Salut finder typisk et udvalg af landbrugsprodukter, tekstilvarer samt håndværk.

 

Årlige begivenheder i Maria de la Salut

August

Fira de la Tomàtiga de Ramellet

Kom med til tomat-festival i Maria de la Salut i august måned og oplev én af Mallorcas stolte traditioner. Ramallet er en teknik hvor tomater syes på en snor og hænges i loftet, så de holder sig længere. På denne festival kan du komme og lære teknikken, smage på de lækre solmodne tomater og nyde en masse gastronomiske oplevelser der involverer tomater.

Til begivenheden vil der også være et traditionelt håndværksmarked.

 

Glosa festival

I august måned afholdes den årlige glosa festival i Maria de la Salut. Et glosa er en slags improvisations-poesi der er særligt kendt på Mallorca. Her kan man bla. opleve deltagere kæmpe mod hinanden i kunsten på scenen. Som turist er det nok ikke den mest oplagte begivenhed at deltage i, medmindre du altså taler catalansk.

Til festivalen er der også opvisninger af folkedans, sange og musik, samt et kæmpe traditionelt marked.

September

Festes de la Mare de Déu a Maria de la Salut

Gennem de første to uger af september fejrer Maria de la Salut sin skytshelgen med en kæmpe byfest. Her er der altid god stemning og masser af sjove og kulturelle aktiviteter for alle aldre. Du kan bla. opleve lege, konkurrencer, udstillinger, marked, koncerter, folkedanse og meget mere, der sætter byen på den anden ende.

 

Es baratillo des Pla

Hvert år den sidste søndag i september, afholdes et af Mallorcas mere populære markeder, nemlig et kæmpe secondhand marked. Her finder du masser af tøjmærker, boligindretning og meget andet, der fås til en særdeles fordelagtig pris grundet andensortering – hold øje med ‘Es baratillo d’es Pla’.

Vejrudsigt

Vejrudsigt for den kommende uge i Maria de la Salut

Spisesteder & Barer

Spisning i Maria de la Salut

Alt fra det traditionelle mallorcinske middelhavskøkken til de smagsnuancerende tapas findes i Maria de la Salut. Selv om byen reelt set blot har en lille håndfuld restauranter, er deres repertoire som flere af øens større byers.Forvent at opleve den familiedrevne passion, der brænder for at bære den ædle madkultur videre i historien, med nye farver.

Indkøb & Shopping
Om Maria

Lidt historie om Maria de la Salut

Prætalaiot & talaiotkulturen

De ældste forhistoriske rester fundet i Maria de la Salut, stammer helt tilbage fra før talaiotkulturen på øen (ca. 850-550 f.Kr.). Fra denne tid, er begravelseshulerne els Set Pillars ved ses Rotes Noves de Montblanc og la Caseta de Garriguer også ved Montblanc. Førstnævnte har et meget ujævnt grundplan og flere rester fra bronzealderen er fundet her. Foruden disse spændende huler, er der fundet mere end tyve andre forhistoriske pladser og huler, spredt over kommunens godt 30 km2 land.

De fleste arkæologiske fund, er desværre i meget dårlig fatning grundet den heftige bearbejdning af jorden til landbrug, som har stået på lige fra middelalderen. De bedst bevarede eksempler fra talaiotkulturen er dem ved la Pleta des Pujolet, hvor du kan se rester af de vægge, der beskyttede de skibsformede boliger eller stenhuler.

Resterne fra de prætalaiotiske småsamfund, er gemt med ca. 1 kilometrs afstand fra hinanden og er her er fundet interessante ting, som lamper, bronzefigurer samt diverse remedier. Flere af kommunens godser er formegentlig bygget ovenpå talaioter, såsom Es Pujol og Deulosal.

Blandt de mest seværdige talaioter, skal du finde den runde Ses Tarragones, der sandsynligvis har været samlingssted i en større landsby, som desværre er svær at lokalisere.

Romerriget

Fra romernes besættelse af Mallorca (ca. 123 f.Kr.-454 e.Kr.), finder du i Maria de la Salut, sa Torre de na Gil, et forsvarstårn af særlig historisk interesse. Flere fantastiske fund er gjort her, blandt andet dele af amforaer samt andre keramiske potter, brugt til transport og opbevaring af vine og olivenolier.

Fund af imperialistiske mønter samt hvad der ligner vandsystemer, giver arkæologerne grund til at tro, at her har været en hel romersk landsby på stedet.

Sa Torre de na Gil er ikke de eneste bevis på romersk besættelse af området – også i godset Es Pujol har man fundet fragmenter af potter og landbrugsrekvisitter.

Den islamiske periode

Der findes ikke mange beviser på arabisk bosættelse i området af Maria de la Salut. Arkæologer og etnologer er enige om, at araberne har været i området, flere af de brønde der står omkring byen er bygget af netop araberne. Man ved også, at araberne var dygtige til at dyrke jord, og Mallorcas vinmarker, mandeltræer og rismarker har været en stor del af deres kost.

Under den arabiske dominans af Mallorca (902-1229), blev øen delt i tolv forskellige distrikter. Maria de la Salut hørte under distriktet Muruh, der også talte Muro, Llubí og Santa Margalida. Araberne levede i gårde, spredt over større områder, hvor de samlede sig i klaner, men man har endnu ikke lokaliseret beviser herpå.

Den katalanske erobring og middelalderen

Araberne i området kunne ikke stille meget op mod Kong Jaume I (Jaume Erobreren), da han med sine 15.000 mand store hær erobrede Mallorca i 1229. Mange arabere forsøgte at flygte og sprede sig yderligere, men blev hurtigt indhentet, fanget og gjort til slaver for erobrerne.

I 1231 var hele Mallorca under katalansk kontrol og i 1232 fordeles jorden mellem riddere, adler og tempelriddere, der deltog under hele reconquista’en. Opdelingen af jorden nedskrives i ‘Libre de Repatiment’, hvor det fremgår, at Maria de la Salut sammen med resten af distriktet Muruh, blev skænket til Ponç Hug, greve af Empúries (tidligere distrikt på kataloniens søside).

Området her blev herefter delt op i to fyrstelige godser, Maria og Roqueta. Omkring Maria voksede der sig hurtigt en lille landsby op, folk kom til fra katalonien for at købe land og leve af at dyrke afgrøder. Ponç Hug fortsatte i embede af lensmand for området.

Selve godset ‘Maria’, var ejet af Bernat de Vilanova frem til år 1259, hvor han videresolgte det til Guillem Robert, hvis familie ejede godset frem til begyndelsen af det 15. århundrede.

I slutningen af 1500 tallet, faldt godset i hænderne på Pedro Safortesa, en rigmand, udnævnt greve af Kong Felipe IV og havde de feudale rettigheder samt flere godser i nabobyen Santa Margalida. I 1631 overtog Safortesa familien endvidere jurisdiktionen over Maria de la Salut og var dermed også deres embede, at indsamle skatter og administrere området fra deres curia i Santa Margalida.

Ramon Safortesa, enearving efter Pedro Safortesa, blev kendt under tilnavnet ‘Den Onde Greve’, som var et tilnavn han fik af folket, grundet hans konstante skattereguleringer og magtudøvelse overfor dem. Et regulært folkeoprør var ikke til at undgå i slutningen af 1600 tallet, hvor blandt andet Joan Font Roig, en repræsentant fra juryen i Santa Margalida, deltog i blandt andet overfald på borgmesteren samt opfordrede bønderne til at gøre modstand mod Safortesa. Det hele endte dog med, at Joan Font Roig og hans medsammensvorne, Antoni ‘Pol’ Quetgles, blev myrdet af grevens lejesvende.

I det 16. århundrede begyndte landsbyen for alvor at tage form, indbyggertallet var oppe på godt 100 mennesker. Mere end 20 store huse blev opført omkring pladserne, Son Mas og Ses Corbades samt i starten af Carrer Major.

I 1696 har man registreret 650 indbyggere, hvilket var en væsentlig tilflytning, set i forhold til blot et århundrede før. Byområdet voksede langs Carrer Major op til Son Negre, Son Estelat, Carrer del Pou Son Mas, Ses Corbades og Carrer de s’Arraval, mod øst. En klynge af 100 huse beliggende på Marias grund, var pludselig en hel by.

I 1698 tillod guvernøren folket i Maria, at mødes i byrådet i Santa Margalida for, at drøfte spørgsmål og tvister i forbindelse med deling af jorden med godset Roqueta. I 1710 fik folket i Maria, ved hjælp fra kongefamilien på fastlandet, retten til at være officielt repræsenteret ved byrådet, med en folkevalgt repræsentant.

I 1796 påbegyndte de folkevalgte repræsentanter, Joan Torelló og Miquel Gual, en lang proces med frigørelse fra Santa Margalida. Det blev et voldsomt tovtrækkeri og først i starten af det 19. århundrede, opnåede byen selvstændighed under liberaliseringen af sogn i Spanien.

Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 441

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 400 busser

 

Rådhus

Plaça des Pou, 13
Tlf: +34 971 52 50 02
E-mail: ajuntament@ajmariadelasalut.net

Hvor ligger Maria de la Salut?

Maria de la Salut ligger i den nordlige del af es Pla regionen, ca. 1 times kørsel fra Palmas lufthavn. Maria de la Salut grænser Santa Margalida og Ariany, og er kendt som et af det mest roligr og fredelige områder på øen. Læs mere om es Pla regiones rejsemål og ferie på landet.

Flere dejlige landlige destinationer i es Pla regionen

 

Sencelles

Sencelles ligger i den mest flade del af es Pla regionen, i uforstyrrede naturskønne omgivelser blandt marker, enge og skove. Sencelles er oplagt til aktiv ferie på cykel, ridning eller vandring, de mange kilometer landeveje og den centrale beliggenhed i hjertet af Mallorca, gør Sencelles til et godt bud på en landferie. Læs om ferie i Sencelles her

 

Ariany

Ariany er en småt og meget roligt område i es Pla, beliggende i den nordøstlige del af regionen. Ariany nyder en priviligeret placering på en bakketop med panoramaudsigt over det smukke rurale landskab. Her er en række spændende seværdigheder at nyde mens I slentrer gennem dukkebyen. Ariany er oplagt til aktiv ferie i private gemakker. Læs om Ariany her

 

Costitx

Costitx er en historisk lille landsby og et smukt ruralt område i hjertet af es Pla regionen. Costitx byder på en række interessante seværdigheder, samt en masse skønne fincas og feriehuse ude på landet, hvor I kan nyde den friske landluft og den gennemtrængende stilhed. Læs om ferie i Costitx

 

Algaida

Algaida er en typisk mallorcinsk landsby og landbrugsområde i es Pla regionen, blot 15 minutters kørsel fra Palmas lufthavn. Algaida er kendt som et populært st6ed for vandrere og cyklister, som kommer hertil for det alsidige terræn og afslappende rekreationsophold som de rustikke finca hoteller og agroturismos tilbyder. Læs meget mere om ferie i Algaida.

 

Petra

Petra er indbegrebet af en typsik mallorcinsk landsby; pastoral, charmerende og rolig. I Petra kan I nyde en række kulturelle og historiske seværdigheder, en af es Pla regionens mest populære cellers, samt afslappende ophold i naturskønne omgivelser på agroturismo og finca. Petra rejseguide og ferie.

 

Sineu

Sineu ligger lige i centrum af es Pla og Mallorca, og Sineu repræsenterer også Mallorcas hjerte. Den gamle middelalderby står smukt og nærmest uændret fra 1400-tallet, som gør det ekstra autentisk at nyde et ophold på et af de charmerende boutique hoteller i byen. Sineu byder på både kultur, seværdigheder, aktiviteter og lækre spisesteder. Læs om ophold i Sineu her.

 

Porreres

Porreres ligger sydligst i es Pla regionen og byder på såvel kulttur, historie og aflspning på landet. Porreres byder på ferie på agroturismo, finca, herregård og feriehus, alle ophold der giver plads til opladning for krop og sjæl i skønne charmerende rammer i den uspolerede natur. Området omkring Porreres byder på bjerger og landeveje, oplagt til aktive feriegæster. Læs om ophold i Porreres her.

 

Santa Margalida

Santa Margalida er et alsidigt område i es Pla regionen som kan besøges året rundt, her er både smukke kyster med lækre strande og rurale landdistrikter. Santa Margalida byder på masser dejlige feriehuse, som perfekt baser for jer der vil styre tempoet helt selv hver dag på ferien. Læs om Santa Margalida her.

 

Muro

Muro er en smuk by i den nordlige del af es Pla regionen, som også omfatter det populære rejsemål, Playa de Muro. Muros alsidige natur gør området særligt attraktivt for aktive feriegæster og sportsentusiatser, som vil udfolde sig fysisk i den smukke natur. Muro selv byder på en række afsidesbeliggende feriehuse, hvor fred og ro hersker. Læs om ferie og ophold i Muro her.

 

Llubí

Llubí er den dag i dag stadig et landbrugsområde i es Pla regionen, hvor turismen ikke har fundet vej. Det lille område er kendt for biavl og kapers og der er mulighed for at nyde typiske lokale anretninger på spisestederne her. Llubí ligger godt placeret, nær både landeveje og motorvej og derer ikke langt til oplevelser for alle. Læs om ophold i Llubí her.

 

Santa Eugènia

Det gamle mølledistrik, Santa Eugènia består af 4 små landsbyer der ligger rundt om bjerget, Puig de Son Segui. Santa Eugènia er populært sted at holde ferie på landet for vandrere og golfere, der har faktastiske betingelser for at udfolde sig. Santa Eugènia nyder desuden en skøn beliggenhed blot 10 minutters kørsel fra Palma, alligevel langt fra bystøj og larm. Læs om Santa Eugènia her.

 

 

Sant Joan

Sant Joan er hele sjælen og hjertet i Mallorcas landbrug, et område som virkelig har bevaret sin landlige charme. Sant Joan er et godt sted at gå på opdagelse i Mallorcas historie, her er en række seværdigheder der virkelig fortæller meget om livet på øen. Ferie i Sant Joan byder på rustikke fincas, agroturismos og feriehuse, som tilbyder en autentisk følelse af livet på landet i den friske luft. Læs mere om Sant Joan her.

 

Montuïri 

Montuïri er en skøn gammel by fra middelalderen, der ikke har ændret udseende siden 1300-tallet. Montuïri byder på flere historiske seværdigheder der fortæller om Mallorcas udvikling gennem tusinder af år. Ferie i Montuïri byder bla. på yoga retreat på finca og i isolerede feriehuse, hvor I kan nyde privatlivets fred og den centrale beliggenhed. Læs mere om ferie i Montuïri her.

 

Vilafranca de Bonany

Vilafranca er et typisk landbrugsområde på Mallorca beliggende i den østlige del af es Pla regionen. Vilafranca har en ideel beliggenhed for cyklister der vil have let adgang til både flade landeveje og kuperede terræner. Tæt på vilafranca begynder desuden Mallorcas Via Verde rute. I Vilafranca består overnatningstilbuddene af herregårdsferie og rustikke fincas på landet. Læs om ferie i Vilafranca de Bonany.

 

Lloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre ligger i hjertet af Es Pla regionen, omsluttet af rolige rurale landskaber. Selve landsbyen er stille og området kender ikke meget til turisme, hvilket gør ophold til en autentisk og indlevende oplevelse. Lloret de Vistalegre har meget smukke og sanselige naturområder, som er spændende at vandre og cykle i. Læs mere om Lloret de Vistalegre.

 

Playa de Muro

Playa de Muro er lillesøster til Muro, dog en dimentral modsætning. Playa de Muro er en del af den 14 km lange kyststrækning i Alcúdiabugten, og et populært rejsemål for børnefamilier og par der vil have en moderne feriebase, men stadig let adgang til masser naturskønne områder og aktiviteter i det fri. Læs om ferie i Playa de Muro her.

 

Ca’n Picafort

Ca’n Picafort er en populær sommerferiedestination i Alcúdiabugten, med to vidunderlige sandstrande. Ca’n Picafort byder på typiske strandhoteller, men også på en række charmerende ophold på finca og landsteder, hvilket gør det til et alsidigt rejsemål. Læs om ophold og ferie i Ca’n Picafort her.

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?