[bcsb-searchbox title=”” subtitle=”” placeholder_destination=”Angiv rejsemål” aid=”822185″]

Montuïri (es Pla) rejseguide, aktiviteter og overnatningstilbud

For nogle, vil det være svært at forestille sig ferie i Montuïri – for andre umuligt at forestille sig ferie udenfor. Montuïri skiller i den grad vandene mellem turister på Mallorca og er da også placeret herefter.

Montuïri har sit navn efter det tidligere arabiske distrikt ‘Muntuy’, som beskriver det meget bjergede landskab i denne del af Mallorca.

Byen er placereret på toppen af et af disse bjerge, hvilket giver dig en enestående udsigt over det rurale landskab, fra de små pastorale stenbelagte gader.

Indkvartering og ophold i Montuïri

Hoteller som du kender dem, finder du ikke i Montuïri – her følger det landlige tema med ud foran ethvert værelsesvindue. Indkvarteringsmulighederne i Montuïri består af smukke fincaer og private huse, som lejes ud. Fincaerne her har forskellige faciliteter, men fælles for dem er, at de alle tilbyder garanteret luksus afslapning.Booking.com

Seværdigheder i Montuïri

Ærligt sagt, så er Montuïri bestemt ikke kendt for dens brede udvalg af seværdigheder, der kan fylde et kamera op. Dog skal byen og kommunen ej heller afskrives helt på dette område, blot henvendes til det rette publikum.
Seværdighederne i Montuïri er i høj grad præget af regionens historie, med forhistoriske udgravninger, templer samt arkitektur. Alene derfor, er Montuïri ikke et valg for en børnefamilie.Aktiviteter i Montuïri

Hvad gælder mulighederne for, at få gang i bentøjet og luft bag ørerne, har Montuïri kommune til gengæld et bredt repertoire af. Kombinationen mellem en flad grund og de mange bakker og bjerge, skaber et bølget landskab, som tilgodeser både vandrere, løbere samt cyklister.

Restauranter i Montuïri

Restauranterne i Montuïri er præget af de regionale traditioner indenfor kogekunst, alle med dejlige lokale råvarer. Madoplevelsen her, suppleres af de charmerende omgivelser og udsigt, hvilket i virkeligheden giver restauranterne en stjerne mere.
Es Pla regionen her i det indre Mallorca, er kendt for lækkert oksekød og kommer du hertil mellem forår og efterår, så snyd ikke dig selv for et stykke velsmagende kød direkte fra grillen.
Marked i Montuïri

Hver mandag mellem 8 – 13, mødes indbyggere fra hele kommunen på den lille Plaça Major, mellem kirken og rådhuset. Her handles der med lokale varer, som håndværk, frugt & grønt samt Mallorcas egen delikatesse Sobrassada.

Begivenheder i Montuïri

Flere gange årligt inviteres du til byfest i Montuïri, hvor folk kommer fra nær og fjern for, at samles om de festlige begivenheder der finder sted i byen. Allerede i januar, afholdes første fest i byen, hvor du kan møde dansende dæmoner og bål i gaderne, hvor der grilles pølser.
Den vigtigste begivenhed i Montuïri er dog Fira de sa Perdiu, som finder sted hvert år den første søndag i december. Gaderne i centrum af byen fyldes med boder, der sælger alt fra økologiske råvarer til håndværk og tøj. Her er også forskellige shows og messer med landbrugsudstyr.
Dog er Fira de sa Perdiu kendt for noget helt andet – en gammel tradition, som blev genoptaget i midten af 1980’erne, nemlig ‘agerhønekonkurrencen’. Hver deltager skal placere en agerhøne et så højt sted som muligt og få den til at synge, så den lokker større fugle til, som skal skydes. Konkurrencen kræver stor dedikation, disciplin og tålmodighed og er anset for, at være en vigtig del af lokalkulturen herude.
Montuïris historie

Montûïri er bedst beskrevet som en stille landsby, her finder du de mest behovsafdækkende lokale forretninger – krydret med enkelte restauranter samt caféer som kaster lidt liv i gaderne.
I Montuïri er du langt fra befolkede turistresorts, lystbådehavne og børnefamilier – til gengæld tæt på det Mallorca, der gennem århundrede har skabt grundlag for mallorcinernes kultur, som den kendes i dag, med markeder, friske råvarer samt en enestående natur.

Montuïri har en stor del af sin charme fra dens placering på toppen af et lille bjerg. Denne placering kaster en fantastisk udsigt fra sig, som du kan indtage, mens du spadserer gennem Carrer Majors stenbelagte snævre gade og indtager den lokale atmosfære.

Som du snuser dig frem og tilbage i Montuïri, vil du opdage, at byen i virkeligheden ikke har ændret sig radikalt gennem de seneste par hundrede år. Byen og området er stadig præget af hovederhvervet, nemlig landbrug, hvilket ses i de mange møller i udkanten af byen samt gårdene omkring.

Montuïris historie går helt tilbage til 900 f.Kr., som flere arkæologiske fund i kommunen er beviser på.

Son Fornés er et af disse arkæologiske fund – en bosættelse fra talaiotkulturen på øen, med hele fire tårne og mure omkring disse. Son Fornés er blandt de største og mest velbevarede befæstede bosættelser, der resterer på Mallorca. I Montuïri by, kan du tage på Son Fornés museet og få alt at vide omkring dette spændende fund.

Omkring 123 f.Kr. invaderer romerne Mallorca, anført af Quintus Caecilius Metellus, en konsul fra Rom, som skulle bevise sit værd som militærmand. Romerne havde gennem århundrede, kæmpet mod byzantinere og fønikere om Mallorca. Romerne var de første til, at bygge og etablere et samfund hvor Montuïri ligger i dag og man mener ligelede, at de havde del i byens navn med betegnelsen ‘Montuarium’.

År 902 erobrer de berberiske maurer fra Nordafrika så Mallorca. Det var rent faktisk maurerne, der forvandlede det ellers relativt tørre område her, til et selvforsynende økosystem. De gravede brønde, byggede plantager på bakkesiderne og dyrkede vinstokke, mandler samt oliven. Mange af gårdene i kommunen bærer stadig navne med afstamning fra arabisk.

Araberne opdelte Mallorca i tolv forskellige distrikter, mellem forskellige emirer. Montuïri lå i distriktet ‘Muntuy’, som navnet på byen med sandsynlighed også er udsprunget af.

Den kristne eller catalanske erobring af Mallorca i december 1229, medførte at byen fik sit endelige navn. Montuïri blev skænket af Kong Jaume I (Jaume Erobreren), til Santa Eugènia, lederen af Tempelridderne, som igen skænkede området til greve Bernat de Sabadell.

Under hans tid, lykkedes det at lokke godt 500 nybyggere til området fra Catalonien og Roussillon, som på det tidspunkt var en del af Aragonien. De blev lokket med billige grunde og egne husdyr, hvilket for mange gav en helt ny plads i samfundet. I år 1300, udnævnte Kong Jaume II, Montuïri til at være ‘Pueblo Royale’ – kongelig landsby – og tillod dermed handel i byen ved et marked.

Tørker, plager og generelt strenge levevilkår, blev desværre for mange jordejere en hård kost. Dette medførte dårlig høst grundet uvidenhed på området og dermed dårlig omsætning og i sidste ende, kunne man ikke længere betale så meget i skatter til kongen. Kongen reagerede ved, at sætte skatterne op for bønderne for, at presse dem til at prøve hårdere.

De høje skatter for bønderne, førte til opstanden af ‘Broderskabet’. Broderskabet blev startet af Joanot Colom, en landmand fra Felanitx, for hvem det lykkedes at samle en hær på over 3.000 mand i 1521. Hæren drog mod nord og indtog den større by, Sa Pobla, hvis marsk blev omdannet til regulær krigszone i 1522, hvor Joanots tropper udkæmpede og tabte i kamp til de imperialistiske tropper sendt fra fastlandet.

Broderskabets hær var væsentligt reduceret efter kampen i november 1522, udenfor Sa Pobla. Joanot Colom førte sine mænd til Montuïri, hvorfra de skulle vente på forstærkninger, men i stedet mødt af imperialistiske tropper, der havde blokeret alle veje omkring dem på øen. Broderskabets hær måtte overgive sig for, at bevare livet, mens Joanot Colom og hans nærmeste ledere blev henrettet i Bellver slottet i Palma i 1523.

Der skulle gå flere hundrede år, før Montuïri igen kunne fungere som samfund. Faktisk først i 1700 tallet, begynder landmændene at kunne etablere sig igen og drive indkomstbringende landbrug.

I 1836 udbryder så første carlistkrig, hvor premierminister Juan Mendizabel, inddrager samtlige religiøse bygninger som sælges for, at skaffe penge til at støtte Dronning Isabell II. Mange bønder på Mallorca blev påvirket på den måde, at de måtte betale ekstra skatter.
Hvor ligger Montuïri?

Montuïri ligger centralt i es Pla regionen, godt 40 minutters kørsel fra Palmas lufthavn. Montuïri selv er en lille landsby beliggende på en bjergtop, hvor byens huse og gader ikke har ændret udseende siden grundlæggelsen i 1300-tallet.

Læs om Es Pla regionen og ferie på landet.

Flere dejlige landlige destinationer i es Pla regionen

 

Sencelles i es Pla regionen på MallorcaSencelles

Sencelles ligger i den mest flade del af es Pla regionen, i uforstyrrede naturskønne omgivelser blandt marker, enge og skove. Sencelles er oplagt til aktiv ferie på cykel, ridning eller vandring, de mange kilometer landeveje og den centrale beliggenhed i hjertet af Mallorca, gør Sencelles til et godt bud på en landferie. Læs om ferie i Sencelles her

 

 

Ariany er et roligt område i Mallorcas es Pla regionAriany

Ariany er en småt og meget roligt område i es Pla, beliggende i den nordøstlige del af regionen. Ariany nyder en priviligeret placering på en bakketop med panoramaudsigt over det smukke rurale landskab. Her er en række spændende seværdigheder at nyde mens I slentrer gennem dukkebyen. Ariany er oplagt til aktiv ferie i private gemakker. Læs om Ariany her

 

 

Finca ferie på landet i Costitx i Es Pla regionen på MallorcaCostitx

Costitx er en historisk lille landsby og et smukt ruralt område i hjertet af es Pla regionen. Costitx byder på en række interessante seværdigheder, samt en masse skønne fincas og feriehuse ude på landet, hvor I kan nyde den friske landluft og den gennemtrængende stilhed. Læs om ferie i Costitx

 

 

Algaida i Es Pla regionen på MallorcaAlgaida

Algaida er en typisk mallorcinsk landsby og landbrugsområde i es Pla regionen, blot 15 minutters kørsel fra Palmas lufthavn. Algaida er kendt som et populært st6ed for vandrere og cyklister, som kommer hertil for det alsidige terræn og afslappende rekreationsophold som de rustikke finca hoteller og agroturismos tilbyder. Læs meget mere om ferie i Algaida.

 

 

Agroturismo ferie i Petra i es Pla regionen på MallorcaPetra

Petra er indbegrebet af en typsik mallorcinsk landsby; pastoral, charmerende og rolig. I Petra kan I nyde en række kulturelle og historiske seværdigheder, en af es Pla regionens mest populære cellers, samt afslappende ophold i naturskønne omgivelser på agroturismo og finca. Petra rejseguide og ferie.

 

 

Sineu er en by i Es Pla regionen på MallorcaSineu

Sineu ligger lige i centrum af es Pla og Mallorca, og Sineu repræsenterer også Mallorcas hjerte. Den gamle middelalderby står smukt og nærmest uændret fra 1400-tallet, som gør det ekstra autentisk at nyde et ophold på et af de charmerende boutique hoteller i byen. Sineu byder på både kultur, seværdigheder, aktiviteter og lækre spisesteder. Læs om ophold i Sineu her.

 

 

Porreres ligger i Es Pla regionen på MallorcaPorreres

Porreres ligger sydligst i es Pla regionen og byder på såvel kulttur, historie og aflspning på landet. Porreres byder på ferie på agroturismo, finca, herregård og feriehus, alle ophold der giver plads til opladning for krop og sjæl i skønne charmerende rammer i den uspolerede natur. Området omkring Porreres byder på bjerger og landeveje, oplagt til aktive feriegæster. Læs om ophold i Porreres her.

 

Feriehus i Santa Margalida i es Pla regionen på MallorcaSanta Margalida

Santa Margalida er et alsidigt område i es Pla regionen som kan besøges året rundt, her er både smukke kyster med lækre strande og rurale landdistrikter. Santa Margalida byder på masser dejlige feriehuse, som perfekt baser for jer der vil styre tempoet helt selv hver dag på ferien. Læs om Santa Margalida her.

 

 

Ferie og villa i Muro es pla regionen MallorcaMuro

Muro er en smuk by i den nordlige del af es Pla regionen, som også omfatter det populære rejsemål, Playa de Muro. Muros alsidige natur gør området særligt attraktivt for aktive feriegæster og sportsentusiatser, som vil udfolde sig fysisk i den smukke natur. Muro selv byder på en række afsidesbeliggende feriehuse, hvor fred og ro hersker. Læs om ferie og ophold i Muro her.

 

 

Ferie ophold i Llubi es Pla de MallorcaLlubí

Llubí er den dag i dag stadig et landbrugsområde i es Pla regionen, hvor turismen ikke har fundet vej. Det lille område er kendt for biavl og kapers og der er mulighed for at nyde typiske lokale anretninger på spisestederne her. Llubí ligger godt placeret, nær både landeveje og motorvej og derer ikke langt til oplevelser for alle. Læs om ophold i Llubí her.

 

 

Herregårdsferie i Santa Eugenia i es Pla på MallorcaSanta Eugènia

Det gamle mølledistrik, Santa Eugènia består af 4 små landsbyer der ligger rundt om bjerget, Puig de Son Segui. Santa Eugènia er populært sted at holde ferie på landet for vandrere og golfere, der har faktastiske betingelser for at udfolde sig. Santa Eugènia nyder desuden en skøn beliggenhed blot 10 minutters kørsel fra Palma, alligevel langt fra bystøj og larm. Læs om Santa Eugènia her.

 

 

Sant Joan er et landligt rejsemål i es Pla regionen på MallorcaSant Joan

Sant Joan er hele sjælen og hjertet i Mallorcas landbrug, et område som virkelig har bevaret sin landlige charme. Sant Joan er et godt sted at gå på opdagelse i Mallorcas historie, her er en række seværdigheder der virkelig fortæller meget om livet på øen. Ferie i Sant Joan byder på rustikke fincas, agroturismos og feriehuse, som tilbyder en autentisk følelse af livet på landet i den friske luft. Læs mere om Sant Joan her.

 

 

Ophold i Maria de la Salut i Es Pla de MallorcaMaria de la Salut

Maria de la Salut tilbyder ferie i rustikke og charmerende landlige omgivelser. Overnatningstilbuddene består af tidligere herregårde og landsteder samt et lille petit hotel i hjertet af landsbyen. Maria de la Salut er ideel til cykelferie og anden aktiv ferie på landet. Læs om Maria de la Salut her.

 

 

Vilafranca de Bonany er en landlig feriedestination i Es Pla regionen på MallorcaVilafranca de Bonany

Vilafranca er et typisk landbrugsområde på Mallorca beliggende i den østlige del af es Pla regionen. Vilafranca har en ideel beliggenhed for cyklister der vil have let adgang til både flade landeveje og kuperede terræner. Tæt på vilafranca begynder desuden Mallorcas Via Verde rute. I Vilafranca består overnatningstilbuddene af herregårdsferie og rustikke fincas på landet. Læs om ferie i Vilafranca de Bonany.

 

Lloret de Vistalegre i Es Pla regionen på MallorcaLloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre ligger i hjertet af Es Pla regionen, omsluttet af rolige rurale landskaber. Selve landsbyen er stille og området kender ikke meget til turisme, hvilket gør ophold til en autentisk og indlevende oplevelse. Lloret de Vistalegre har meget smukke og sanselige naturområder, som er spændende at vandre og cykle i. Læs mere om Lloret de Vistalegre.

 

 

Ferie i Playa de Muro i Es Pla regionen på MallorcaPlaya de Muro

Playa de Muro er lillesøster til Muro, dog en dimentral modsætning. Playa de Muro er en del af den 14 km lange kyststrækning i Alcúdiabugten, og et populært rejsemål for børnefamilier og par der vil have en moderne feriebase, men stadig let adgang til masser naturskønne områder og aktiviteter i det fri. Læs om ferie i Playa de Muro her.

 

 

Ophold i Can Picafort i Es Pla regionen på MallorcaCa’n Picafort

Ca’n Picafort er en populær sommerferiedestination i Alcúdiabugten, med to vidunderlige sandstrande. Ca’n Picafort byder på typiske strandhoteller, men også på en række charmerende ophold på finca og landsteder, hvilket gør det til et alsidigt rejsemål. Læs om ophold og ferie i Ca’n Picafort her.

 
Vejrudsigt for den kommende uge i Montuïri

MONTUÏRI Vejrudsigt

Læs om vejret og temperaturer her
©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?