Søg
Close this search box.

Ruinerne af Marinero-møllen

Finca els Calderers, gammel herregård lavet om til etnologisk museum, i Sant Joan, Mallorca.

Ruinen af den gamle Marinero-mølle sætter tankerne igang

I udkanten af Ariany finder du det gamle Marinero-mølletårn, der til trods for en tilstand af ruin, stadig står i næsten fuld højde.

Når man betragter det mægtige tårn, sætter det straks tanker igang, tanker om hvad Mallorca egentlig er og/eller engang var. Møllerne var nemlig en vigtig del af landbruget og industrialiseringen gennem mange år på øen. Disse fascinerende konstruktioner, der nu tjener som monumenter fra en svunden tid, står i massemis særligt her i es Pla regionen, nogle stadig i flot forfatning, andre som denne desværre ladt til forfald.

Marinero var den største og mest producerende mølle i Ariany, indtil dens lukning i starten af 1900-tallet.

Når man befinder sig på et sted som Ariany, hvor alting synes så naturligt og harmonsik, kan man ikke lade være med at tænke på, hvor synd det er at et klenodie som møllen her ikke er bedre bevaret.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere historiske bygninger du skal opleve på Mallorca