Ruinerne af Marinero-møllen

ruin af marinero møllen i ariany mallorca
Om

Ruinen af den gamle Marinero-mølle sætter tankerne igang

I udkanten af Ariany finder du det gamle Marinero-mølletårn, der til trods for en tilstand af ruin, stadig står i næsten fuld højde.

Når man betragter det mægtige tårn, sætter det straks tanker igang, tanker om hvad Mallorca egentlig er og/eller engang var. Møllerne var nemlig en vigtig del af landbruget og industrialiseringen gennem mange år på øen. Disse fascinerende konstruktioner, der nu tjener som monumenter fra en svunden tid, står i massemis særligt her i es Pla regionen, nogle stadig i flot forfatning, andre som denne desværre ladt til forfald.

Marinero var den største og mest producerende mølle i Ariany, indtil dens lukning i starten af 1900-tallet.

Når man befinder sig på et sted som Ariany, hvor alting synes så naturligt og harmonsik, kan man ikke lade være med at tænke på, hvor synd det er at et klenodie som møllen her ikke er bedre bevaret.

Hvor

Ariany

Ariany er en charmerende og søvnig lille landsby beliggende på en bakke med udsigt over valmuemarker og grønne enge, i Mallorcas es Pla region. Ariany byder på en håndfuld små seværdigheder der fortæller historien om landsbyens udvikling, heriblandt den smukke Atotxa sognekirke der står flot en platform og kigger ud over de smukke rurale landskaber. Ariany har indtil for kort tid siden ikke set meget turisme, men nu har flere hoteller fået øjnene op for mulighederne i området, og det kan det sagtens bære, for her er rigeligt med plads til fysisk udfoldelse og afslapning.

Ariany hotel, seværdigheder og aktiviteter

Flere seværdigheder omkring Ariany

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Flere historiske bygninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?