Molí des Fraret

museum om talaiotkulturen i montuiri mallorca
Om

Molí des Frareter er en velbevaret smuk vindmølle, beliggende i den nordvestlige udkant af byen Montuïri

Sammen med vindmøllerne, Molí de Sa Torre, Molí d’en Xigala, og Molí d’en Fidueder, er den en del af Montuïris vindmølle-distrikt, i den nordlige del af byen.

Fra det 18. århundrede til den anden halvdel af det 19. århundrede, tilhørte møllen Verger familien, alias Fraret. I 1990 blev den dog overtaget af byrådet, som nyrenoverede møllen på samme tidspunkt, som der blev installeret antenner og baldakiner.

Møllen har et cirkulært tårn, base med to tøndehvælvings-lofter. På ydervæggen af møllen ses den udvendige stentrappe, som er eneste bindelied mellem base og tårn.

Siden 2001, har det arkæologiske museum for Son Fornés, haft til huse her i møllen.

Hvor

Montuïri

Montuïri er indbegrebet af en mallorcinsk landsby, med ujævne stenbelagte gader, rustikke husfacader og al handel centreret omkring hovedgaden. Montuïri byder på en god håndfuld seværdigheder, såsom udgravningen af den talaiotiske landsby Son Fornés, Sant Miquel eremitagen, de gamle møller og den smukke Sant Bartomeu sognekirke. Desuden byder Montuïri på en række herlige begivenheder, som det ugentlige marked og den årlige agerhøne-festival.

Montuïri  ophold, aktiviteter og begivenheder

Flere seværdigheder omkring Montuïri

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere historiske bygninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?