Molí de Can Suau, nedlagt mølle og museum for biavl

museum for biavl i nedlagte mølle Moli Can Suau i Llubi

Moli de Can Suau er hjemsted for museum for biavl i Llubí

Vindmøllen af Can Suau (eller d’en Suau ), er en nedlagt vindmølle, der engang producerede mel. Denne særlige mallorcinske vindmølle-type med en kvadratisk base, to etager, en indvendig spiral trappe og hoveddøren med en halvcirkelformet hvælvet bue.

I facaden over døren, finder du en trappe med 27 trin monteret med fuldstændigt uregelmæssige sten, som var de bare kastet på, denne tjente som adgang til vindmøllens terrasse.
I december 2000, købte regeringen på de baleariske øer vindmøllen fra Antoni Perelló og nyrenoverede den for, at huse kulturelle aktiviteter, turistkontoret i byen samt et lille museum med originale maskiner fra lokalområdets landbrug.

Andre mel-vindmøller i Llubí, er vindmøllerne i Can Corbera (Carrer Son Barquet), vindmøllen des Cos, som ligger på Inca -motorvejen og vindmøllerne Can Ferragut, d’en Moronell, Can Serra, Can Jovet, Can Riera, og Can Mareu. Vindmøllerne i området har stor kulturel betydning og er ét af Mallorcas varetegn.

Museu d’Apicultura, museum for biavl

I den nedlagte mølle finder du også det privatejede museum for biavl, drevet af ildsjælen, Bernard Lliteras.

Museet huser udstillinger af materialer brugt gennem 150 år indenfor biavl, her er omkring 300 objekter. Her kan du lære meget om metoder og materialer samt forskellige anvendelsesmuligheder af honning, blandt andet som naturmedicin.

Mere rejseinspiration til besøget i Llubí

Llubí lokal rejseguide og ferievilla

Ermita del Sant Crist de la Salut del Remei

Racons talaioterne

Kirken Sant Feliu

Son Rafal møllen og stenkorset

Ermita de Santa Magdalena kapellet

Inca lokal byguide

Son Ramis bydelen

Vinagrella fincaen 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?