Llubí rejseguide, aktiviteter og overnatningstilbud

Langt ude på landet, blandt fascinerende vindmøller og uendelige dyner af mandeltræs plantager, finder du en af Mallorcas små hemmelige oaser, hvor turismen endnu ikke har kastet en skygge fra sig. Llubí er en af disse oaser, hvor alting bare går en smule langsommere.

Hvis du kan lide tanken om “det traditionelle Mallorca”, så vil en afslappet tur rundt i de gamle gader og stræder i Llubí, hurtigt give dig følelsen af at være mere, end blot en besøgende i byen. Det flotte landskab der omgiver Llubí, giver plads til mange forskellige typer besøgende, særligt dog er cyklister, som har rig mulighed for at udforske Mallorcas Es Pla region på landevejene.

Desuden er Llubí kendt og berømt på øen for dens mange traditionsrige fiestas.

llubi på kort over mallorca
Overnatning

Indkvartering og overnatning i Llubí

I Llubí finder du en god håndfuld overnatningssteder. Selvsagt er byen ikke overreendt af turister, men vær alligevel ikke for sent ude, der er et stort publikum til disse eftertragtede Finas og Petit Hotels der dominer herude.

Her får du i fuldstændig ro og afsondrethed i luksusfaciliteter. Herude styrer du selv dagens tempo, du lejer en bil og planlægger  selv hvordan ferien skal bruges, uden indblanding fra udefrakommende elementer.

Samtlige overnatningssteder i Llubí har pool og udsigt over Mallorcas pastorale landdistrikter.

llubi mallorca overnatningssted gårdhave charmerende afslappende

Vista de la Vila – Turismo de interior

Fordyb dig i Mallorcas sjæl og charme når du indlogerer dig på dette skønne overnatningssted i hjertet af Llubí. På tagterrassen kan du slappe af mens du nyder de enestående blik over by og mandelplantager, og i den søde lille gårdhave kan du nyde morgenmad eller forfriskninger under appelsintræer i fred og ro.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Aktiviteter & Seværdigheder

Seværdighederne i Llubí

Der er en masse ting at se i Llubí, om du vælger at tilbringe ferien her eller blot komme til en af byfesterne, kan du få både en halv og heldagstur ud af besøget i byen. Llubí sprudler på ingen måde med imponerende slotte eller funklende juveler – derimod en lang række lokale og regionale skatte, der sammen fortæller Mallorcas fascinerende historie.

Nyd den typiske mallorcinske arkitektur blandt de mange Fincas og vindmøller, mens du indånder den friske luft herude. Du kan også se en hel landsby efterladt fra talaiotkulturen på øen og opleve, vhordan livet på øen var for 3.000 år siden.

ermita sant crist remei er et lille kapel på en bakketop i Llubí på Mallorca

ERMITA DEL SANT CRIST DE LA SALUT DEL REMEI

En af de mest markante seværdigheder i Llubí er det lille kapel på bjergtoppen over byen, Ermita del Sant Crist de la Salut del Remei. Heroppefra kan du nyde nogle af de mest magiske udsyn over området, mens du snuser rundt om det fredfyldte lille kapel. Kapellet bliver særligt brugt første tirsdag efter Påske, hvor indbyggerne samles og drager herop til picnic og gudstjeneste.

Besøg Ermita del Sant Crist de la Salut del Remei

den forhistoriske bosættelse Talaiot des Racons i udkanten af Llubí

TALAIOT DELS RACONS

I udkanten af Llubí finder du resterne af en forhistorisk landsby, der stammer fra omkring 1.100 f.Kr., et levn fra den særlige baleariske Talaiotkultur, der var karakteriseret ved konstruktionen af tårne. I landskabet omkring Talaiot dels Racons finder du også andre levn fra denne fascinerende svundne tid.

Besøg Talaiot dels Racons

den gamle mølle moli can suau er hjemsted for mallorcas museum for biavl

MOLÍ D’EN SUAU / MALLORCAS BIAVLSMUSEUM

I hjertet af Llubí finder du den gamle mølle, Suau. Inde i møllen har Mallorcas eneste biavlmuseum til huse, et privat museum der kun er åbent efter aftale, eller i forbindelse med festligheder i byen, som f.eks. ved honningmessen i november. Museet byder på mere end 150 samleobjekter af forskellige redskaber til biavl, der demonstrerer fagets udvikling helt tilbage fra middelalderen.

Besøg Molí d’en Suau

son rafal stenkors og gammel bygrænse i Llubí Mallorca

SON RAFAL

Rundt omkring i byen står gamle smukke stenkors, som der gør i mange landsbyer. Disse stenkors fungerede i gamle dage primært som markører for landsbyens grænser. Men flere af stenkorsene havde også en anden funktion, f.eks. stenkorset Son Rafal, der blev brugt af bønderne til at bede om regn. På den anden side af gaden ser du Son Rafal møllen, en af de bedst bevarede i området.

Besøg Son Rafal

Sant Feliu kirke Llubi Mallorca

ESGLÉSIA DE SANT FILEU

Sant Fileu er sognekirken i Llubí, og dedikeret til byens skytsengel. Kirken blev rejst i det 17. århundrede, og indenfor kan du nyde en serie smuk barok arkitektur i sidekapellerne.

Besøg Sant Fileu

Aktiviteter omkring Llubí

Omgivelserne i og omkring Llubí er smukke, rolige og rustikke, hvilket sætter det mest idylliske billede på et typisk landdistrikt. Områderne er perfekte for cyklister der vil rundt på de lange landevejsstrækninger, der forbinder landsbyerne på Mallorca.

Marked & Events

Ugentligt marked i Llubí

Der er selvfølgelig også markedsdag i Llubí, hver tirsdag samles byens indbyggere på det centrale torv, Placa de la Carretera, for at købe og sælge. Her har du god mulighed for at smage på de lokale råvarer, særligt skal du gå efter kapers og mandler på dette marked. Du finder selvfølgelig også tøj, lædervarer samt lokalt håndværk, men hvis du går efter disse ting, kan det anbefales at tage markedet i Sineu om onsdagen eller i Inca om torsdagen.

 

Begivenheder i Llubí

Llubí er som så mange andre små landsbyer på Mallorca, et sted hvor traditioner og lokale skikke lever i bedste velgående. Flere gange i løbet af året fejres disse traditioner med dans og fest i gaderne, der gør det både sjovt og interessant at besøge den ellers søvnige landsby på heden. Særligt i slutningen af november, hvor den årlige honningfestival løber af stablen er der virkelig gang i gaden, da dette evnt tiltrækker mange tusind mennesker.

Juni

Tapas amb tàperas

Kapers udgør størstedelen af Llubís landbrugsproduktion, som området har lange traditioner for at dyrke. Derfor afholdes der hvert år i juni en særlig kapers-dag, hvor byens spisesteder går sammen om at lave en tapas-rute, hvor du kan få tapas med kapers til småpenge.

Juli

Festes de Sant Fileu

Gennem den sidste uge af juli fejrer indbyggerne i Llubí deres skytshelgen, Sant Fileu. Gennem ugen arrangeres et væld af aktiviteter og kulturelle indslag til glæde for både de lokale og turister, der kommer for en særlig oplevelse. Typisk vil der være lege, konkurrencer, udstillinger, udendørs spisninger, koncerter og opvisninger af forskellig art.

November

Sa Fira

Sa Fira er et traditionel landbrugsmarked eller efterårsmesse, der afholdes på en tirsdag i midten af november. På markedet finder du udstillinger, typiske mallorcinske produkter samt gastronomiske oplevelser. Der er desuden optrædener med bla. batucada-trommer.

 

Fira de la Mel – Honningfestival

Et af de helt store events i Llubí er den årlige honningfestival, der afholdes den tredje søndag i november. Honningfestivalen er den eneste af sin slags på Mallorca, og hylder Llubís mangeårige traditioner inden for biavl.

På honningfestivalen kan du møde biavlere fra både Mallorca, Menorca og Ibiza, der sælger unikke produkter lavet af eller på honning, eller bare lækker kvalitetshonning. Her er også konkurrencer der kårer de mest originale variationer af honning og højeste kvalitet.

Honningfestivalen er et must hvis du har en sød tand og vil smage noget unikt.

Vejrudsigt

Vejrudsigt

Vejrudsigten for den kommende uge i Llubí

Spisesteder & Barer

Restauranter i Llubí

Llubí er særligt kendt for dyrkning samt produktion af kapers. Derfor er det naturligt, at du vil opleve byens “stolthed” på de fleste menukort.

Der ligge en beskeden håndhund spisesteder i Llubí, særligt restaurant Daica på Carrer Nou kan anbefales for et kulinarisk eventyr. Alle restauranterne er lækre og har i virkeligheden ganske høj standart.

Indkøb & Shopping
Om Llubí

Llubís historie

Intet mindre end 30 forskellige steder i området omkring Llubí viser tegn bo menneskelig beboelse fra forhistorisk (pre-talaiotisk 1400 f.Kr.) og talaiotisk (1400 – 123 f.Kr.) tid. Et af de mest velbevarede beviser, er talaioten En Racons, lige syd for Llubí på vejen mod Sineu.

Romerne har også afgjort haft bosat sig omkring landsbyen- og en romersk villa og gård har ligget placeret på Son Mulet, lige sydøst for landsbyen. Mauriske besættelser af området er lidt af et mysterium, fordi mens området var en del af området Murûh (nu Muro), findes er tidlige referencer til et islamisk slot, som desværre aldrig er blevet fundet. Landsbyen blev omtalt som Castell-Llubí, indtil det 19. århundrede og navnet siges at stamme fra Aben-Lubi, en arabisk gård i området.

Efter den katalanske erobring af Mallorca i år 1229, skænkede Kong Jaume I, Llubí til Grev Hugo de Ampurias i 1232, som igen skænkede området til Bernat Descoll, abat de Sant Feliu de Guixols. Sant Feliu er i øvrigt protektor eller skytsengel for Llubí den dag i dag.

Llubí var som nævnt under administration af Muro, Santa Margarita og Maria de la Salut, helt frem til det 19. århundrede, hvor byen gennem tre forskellige faser opnåede selvstændigt bystyre. De tre perioder var, 1812-1814, 1820-1823 (kendt som den liberale treårsperiode) og endeligt i 1836.

Landbrug har helt tilbage fra romernes besættelse af øen, udgjort hovedindtægtskilden i Llubí, med dyrkning af vinstokke, mandler samt oliven. Ønsket om frigørelse fra Muro, skulle også ses i lyset af, at Llubí nød godt af højkonjunkturen gennem det 18. og 19. århundrede, hvor blandt andet mallorcinske vine stod i høj kurs i Europa, grundet vinpesten der hærgede voldsomt i slutningen af 1800 tallet. Desværre ramte vinpesten også Mallorca omkring år 1896 og Llubís økonomi røg med i faldet sammen med mange andre landsbyer, hvis industri var bygget udelukkende på landbrug.

I dag er Llubí nok mest af alt kendt for sin produktion af kapers i forskellige former samt honning. Særlig honningen skal fremhæves, når vi taler om Llubí. Honning er byens varemærke, der skiller Llubí ud fra andre dele af Mallorca, med forskellige smag og en festival der fejres hvert år.

Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 316

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 300 busser

 

Rådhus

Carrer del Rei, 6
Tlf: +34 971 125 335

Hvor ligger Llubí?

Llubí ligger i hjertet af es Pla regionen, ca. 40 minutters kørsel fra Palma lufthavn. Kommunen grænser Sineu, Inca, Búger, Costitx, Muro, Santa Margalida og Maria de la Salut.

Læs mere om es Pla regionen og ferie på landet.

Flere dejlige landlige destinationer i es Pla regionen

 

Sencelles

Sencelles ligger i den mest flade del af es Pla regionen, i uforstyrrede naturskønne omgivelser blandt marker, enge og skove. Sencelles er oplagt til aktiv ferie på cykel, ridning eller vandring, de mange kilometer landeveje og den centrale beliggenhed i hjertet af Mallorca, gør Sencelles til et godt bud på en landferie. Læs om ferie i Sencelles her

 

Ariany

Ariany er en småt og meget roligt område i es Pla, beliggende i den nordøstlige del af regionen. Ariany nyder en priviligeret placering på en bakketop med panoramaudsigt over det smukke rurale landskab. Her er en række spændende seværdigheder at nyde mens I slentrer gennem dukkebyen. Ariany er oplagt til aktiv ferie i private gemakker. Læs om Ariany her

 

 

Costitx

Costitx er en historisk lille landsby og et smukt ruralt område i hjertet af es Pla regionen. Costitx byder på en række interessante seværdigheder, samt en masse skønne fincas og feriehuse ude på landet, hvor I kan nyde den friske landluft og den gennemtrængende stilhed. Læs om ferie i Costitx

 

Algaida

Algaida er en typisk mallorcinsk landsby og landbrugsområde i es Pla regionen, blot 15 minutters kørsel fra Palmas lufthavn. Algaida er kendt som et populært st6ed for vandrere og cyklister, som kommer hertil for det alsidige terræn og afslappende rekreationsophold som de rustikke finca hoteller og agroturismos tilbyder. Læs meget mere om ferie i Algaida.

 

Petra

Petra er indbegrebet af en typsik mallorcinsk landsby; pastoral, charmerende og rolig. I Petra kan I nyde en række kulturelle og historiske seværdigheder, en af es Pla regionens mest populære cellers, samt afslappende ophold i naturskønne omgivelser på agroturismo og finca. Petra rejseguide og ferie.

 

Sineu

Sineu ligger lige i centrum af es Pla og Mallorca, og Sineu repræsenterer også Mallorcas hjerte. Den gamle middelalderby står smukt og nærmest uændret fra 1400-tallet, som gør det ekstra autentisk at nyde et ophold på et af de charmerende boutique hoteller i byen. Sineu byder på både kultur, seværdigheder, aktiviteter og lækre spisesteder. Læs om ophold i Sineu her.

 

 

Porreres

Porreres ligger sydligst i es Pla regionen og byder på såvel kulttur, historie og aflspning på landet. Porreres byder på ferie på agroturismo, finca, herregård og feriehus, alle ophold der giver plads til opladning for krop og sjæl i skønne charmerende rammer i den uspolerede natur. Området omkring Porreres byder på bjerger og landeveje, oplagt til aktive feriegæster. Læs om ophold i Porreres her.

 

 

Santa Margalida

Santa Margalida er et alsidigt område i es Pla regionen som kan besøges året rundt, her er både smukke kyster med lækre strande og rurale landdistrikter. Santa Margalida byder på masser dejlige feriehuse, som perfekt baser for jer der vil styre tempoet helt selv hver dag på ferien. Læs om Santa Margalida her.

 

Muro

Muro er en smuk by i den nordlige del af es Pla regionen, som også omfatter det populære rejsemål, Playa de Muro. Muros alsidige natur gør området særligt attraktivt for aktive feriegæster og sportsentusiatser, som vil udfolde sig fysisk i den smukke natur. Muro selv byder på en række afsidesbeliggende feriehuse, hvor fred og ro hersker. Læs om ferie og ophold i Muro her.

 

Santa Eugènia

Santa Eugènia er et ideelt valg til en ferie hvor både naturskønne oplevelser, sport og landlig charme kombineres. Området ligger blot 10 minutters kørsel fra Palma, derfor har I en fantastisk placering i forhold til aktiviteter og oplevelser. Sant Eugènia byder indenfor på finca hotel og petit hotel i smukke historiske palæer. Læs om Santa Eugènia her.

 

Sant Joan

Sant Joan er synonym med Mallorcas landbrug, faktisk er det et af de største landbrygsområder på øen. Sant Joan har ingen hoteller, blot en enkelt agroturismo (gård), hvilket gør ophold og ferie her ekstra autentisk og smukt. Resten af overnatningstilbuddene i Sant Joan består af leje af private feriehuse og fincas. Læs om Sant Joan her.

 

Montuïri 

Montuïri nyder en priviligeret beliggenhed på toppen af et bjerg centralt i Es Pla regionen. Selve landsbyen har bevaret sit middelalderlige udtryk og charme, mens de landlige omgivelser har givet plads til herregårde og finca hoteller, hvor I kan nyde den rurale charme, friske luft og afsondrenhed. Montuïri overnatningstilbud og ophold.

 

Maria de la Salut

Maria de la Salut tilbyder ferie i rustikke og charmerende landlige omgivelser. Overnatningstilbuddene består af tidligere herregårde og landsteder samt et lille petit hotel i hjertet af landsbyen. Maria de la Salut er ideel til cykelferie og anden aktiv ferie på landet. Læs om Maria de la Salut her.

 

Vilafranca de Bonany

Vilafranca er et typisk landbrugsområde på Mallorca beliggende i den østlige del af es Pla regionen. Vilafranca har en ideel beliggenhed for cyklister der vil have let adgang til både flade landeveje og kuperede terræner. Tæt på vilafranca begynder desuden Mallorcas Via Verde rute. I Vilafranca består overnatningstilbuddene af herregårdsferie og rustikke fincas på landet. Læs om ferie i Vilafranca de Bonany.

 

 

Lloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre ligger i hjertet af Es Pla regionen, omsluttet af rolige rurale landskaber. Selve landsbyen er stille og området kender ikke meget til turisme, hvilket gør ophold til en autentisk og indlevende oplevelse. Lloret de Vistalegre har meget smukke og sanselige naturområder, som er spændende at vandre og cykle i. Læs mere om Lloret de Vistalegre.

 

Playa de Muro

Playa de Muro er lillesøster til Muro, dog en dimentral modsætning. Playa de Muro er en del af den 14 km lange kyststrækning i Alcúdiabugten, og et populært rejsemål for børnefamilier og par der vil have en moderne feriebase, men stadig let adgang til masser naturskønne områder og aktiviteter i det fri. Læs om ferie i Playa de Muro her.

 

 

Ca’n Picafort

Ca’n Picafort er en populær sommerferiedestination i Alcúdiabugten, med to vidunderlige sandstrande. Ca’n Picafort byder på typiske strandhoteller, men også på en række charmerende ophold på finca og landsteder, hvilket gør det til et alsidigt rejsemål. Læs om ophold og ferie i Ca’n Picafort her.

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?