Ermita del Sant Crist de la Salut del Remei

ermita sant crist remei er et lille kapel på en bakketop i Llubí på Mallorca
Om

Ermita del Sant Crist de la Salut del Remei er et sødt kapel der kroner Llubí

 

Dette kapel har alle dage været en særlig attraktion for både Llubí og Inca. Kapellet er beliggende godt 1 kilometer fra selve Llubí, næsten på grænsen til Inca på toppen af en høj bakke der byder smuk panoramaudsigt over hele området. Kapellet blev bygget i 1896 på initiativ af præsten, Antoni Cladera Fornés – indviet og velsignet september samme år.

Kort tid efter opførelsen af ​​kapellet, husede kapellet et lille samfund af eneboere i ca. 3 år ( 1897-1900 ).

I midten af ​​det tyvende århundrede, blev kuplen renoveret og bygningens sakristi, blev officielt et kapel med et flot billede af Kristus.

Arkitektonisk har bygningen en nygotisk stil med en særlig sekskantet form, hvor et stenkors pryder toppen af kuplen på taget.

Hvert år på tirsdagen efter påske, samles indbyggerne i Llubí og drager ud til kapellet til en påskemesse.

Fra Ermita del Sant Crist de la Salut del Remei, kan du nyde en smuk panoramaudsigt over hele området og Llubí landsby.

Hvor

Llubí

Llubí er en søvnig lille landsby på den mallorcinske hede, hvor fred og idyl præger hverdagen. Llubí er nok særligt kendt for sin produktion af honning og kapers, hvorfor den også har fået kælenavnet ‘Honningbyen’, hvilket også fejres med en årlig honningfestival. Du kan snildt få en time eller to til at gå i Llubí, mens du opdager nogle af områdets seværdigheder, bla. bjergkapellet Ermita del Sant Crist de la Salut de Remei, Sant Fileu sognekirken, Talaiot des Racons, Son Rafal mølle og kors samt det gamle biavler museum. Ønsker du ophold i Llubí vil du enten bo på byens Bed & Breakfast eller i en af de mange skønne villaer omkring byen, særligt egnet til cykelferie eller andre selvarrangerende.

Llubí ophold, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Llubí

Flere dejlige steder i Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Flere kapeller og religiøse monumenter på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?