Ermita de sa Santíssima Trinitat

lille eremitage ermita de santissima trinitat i valldemossa hvor chopin og george sand overnattede
Om

Ermita de sa Santíssima Trinitat – også kendt som, Ermita de Valldemossa – er smukt beliggende langs kysten mellem Valldemossa og Deià.

Sammen med Ermita de Betlem nær Artà, er Ermita de Valldemossa den eneste eremitage på Mallorca, der stadig vedligeholdes af munke. Det er en velkendt tradition, at munkene giver oliven eller tomater i bytte for almisser, når man lægger vejen forbi Ermita de Valldemossa.

Stedet her er særligt værdsat af lokale mallorcinere, som et fristed hvor udflugter, skovture og pilgrimsrejser fører til.

Ermita de Valldemossa blev bygget i 1648, ovenpå en tidligere religiøs bygning. En del af Ermita de Valldemossa, består af et mindre oratorium eller kapel, helliget den ubesmittede undfangelse.

 

Georg Sand om Ermita de Valldemossa

En velkendt historie på de lokale egne i Valldemossa, er historien om Frederic Chopin og Georg Sands besøg i byen i vinteren 1938/39. I 1941 udgav hun bogen ‘Un hiver À Majorque’ – En vinter på Mallorca – hvor hun beskrev turen til Ermita de Valldemossa, som de to indledningsvis blev indkvarteret i. Chopin og Sand blev aldrig accepteret af lokalbefolkningen, grundet deres  status som ugift par.

Vi ankom til Valldemossa, vores mål var en lille eremitage beliggende ved havet. Vi fulgte vejen mod højre, vi klatrede den ene bakke efter den anden, langs en smal stenvej, hvis hårde underlag ødelagde vores fødder. Ved hver kurve af denne vej, indtog vi de spektakulære syn af havet der slog ind til de dybe, men frodige vegetabilske kløfter på Mallorcas nordlige kyst. Dette var første gang i mit liv jeg har set frugtbare kyster, dækket af træer, beklædt i den smukkeste grønne farve, helt ned til selve bølgerne, uden blege klipper, øde eller mudrede strande. I Port-Vendres langs den franske kyst, troede jeg, at jeg havde havde set havets sande skønhed, uden egentlig at have fundet den hverken skøn eller smuk. På Mallorca så mine øjne så for første gang, hvad jeg havde drømt om at finde ved havet – gennemsigtigt og blåt som himlen, der blødt bølgende i bugten som en safir, indrammet i skove af den dybeste grønne farve. Hvert skridt vi tog, tilbød os et endnu mere imponerende billede af havet, end det forrige.

Ermita de Valldemossa er blandt de mest populære mål på udflugterne omkring Valldemossa, hvor du kan gå i Chopin og Sands fodspor, mens ovenstående citat kommer til live.

Hvor

Valldemossa

Valldemossa er en by og kommune beliggende i den smukkeste dal i Tramuntana-bjergene på Mallorca. Byen har opnået status som turistattraktion grundet dens charmerende og idylleriske udseende, kombineret med det kendte karteuserkloster der dagligt tiltrækker sig tusindvis af besøgende. Karteuserklosteret er desuden hjemsted til Valldemossas lokalhistoriske museum, og lejligheden hvor Chopin opholdt sig under hans besøg i vinteren 1838/39. Slentrer du en tur ned gennem de brostensbelagte ujævne gader i Valldemossas bykerne, møder du en intens og vibrerende atmosfære, for her er altid mange mennesker på barerne og i de lokale butikker. Hver søndag er der marked i Valldemossa, hvor der virkelig er mange mennesker i byen, her kan du gøre en god handel og derefter gå på opdagelse i resten af byen eller dalen. Vil du bo i Valldemossa kan du glæde dig til charmerende og autentiske rammer på et af områdets fantastiske små finca-hoteller eller på en agroturismo, i begge tilfælde er det afslapning og forkælelse der er i højsædet.

Valldemossa seværdigheder, marked og hotel

Flere seværdigheder omkring Valldemossa

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere kapeller og religiøse steder på Mallorca

Alle rettigheder forbeholdes ©2022 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?