Søg
Close this search box.

Ermita de sa Santíssima Trinitat

Eremitagen Ermita de Santissima Trinitat nær kysten ved Valldemossa på øen Mallorca.

Ermita de sa Santíssima Trinitat - også kendt som Ermita de Valldemossa - er smukt beliggende langs kysten mellem Valldemossa og Deià

Sammen med Ermita de Betlem nær Artà, er Ermita de Valldemossa den eneste eremitage på Mallorca, der stadig vedligeholdes af munke. Det er en velkendt tradition, at munkene giver oliven eller tomater i bytte for almisser, når man lægger vejen forbi Santissima Trinitat.

Stedet her er særligt værdsat af lokale mallorcinere, som et fristed hvor udflugter, skovture og pilgrimsrejser fører til.

Ermita de Santissima Trinitat blev bygget i 1648, oven på en anden tidligere religiøs bygning. En del af Ermita de Santissima Trinitat består af et mindre oratorium, eller kapel, helliget den ubesmittede undfangelse.

Georg Sand om rejsen til Ermita de Valldemossa

En velkendt historie på de lokale egne i Valldemossa, er historien om Frederic Chopin og Georg Sands besøg i byen, i vinteren 1938/39. I 1941 udgav hun bogen ‘Un hiver À Majorque’ – En vinter på Mallorca – hvor hun beskrev turen til Ermita de Valldemossa, som de to indledningsvis blev indkvarteret i. Chopin og Sand blev aldrig accepteret af lokalbefolkningen, grundet deres  status som ugift par.

Vi ankom til Valldemossa, vores mål var en lille eremitage beliggende ved havet. Vi fulgte vejen mod højre, vi klatrede den ene bakke efter den anden, langs en smal stenvej, hvis hårde underlag ødelagde vores fødder. Ved hver kurve af denne vej, indtog vi de spektakulære syn af havet der slog ind til de dybe, men frodige vegetabilske kløfter på Mallorcas nordlige kyst. Dette var første gang i mit liv jeg har set frugtbare kyster, dækket af træer, beklædt i den smukkeste grønne farve, helt ned til selve bølgerne, uden blege klipper, øde eller mudrede strande. I Port-Vendres langs den franske kyst, troede jeg, at jeg havde havde set havets sande skønhed, uden egentlig at have fundet den hverken skøn eller smuk. På Mallorca så mine øjne så for første gang, hvad jeg havde drømt om at finde ved havet – gennemsigtigt og blåt som himlen, der blødt bølgende i bugten som en safir, indrammet i skove af den dybeste grønne farve. Hvert skridt vi tog, tilbød os et endnu mere imponerende billede af havet, end det forrige.

Ermita de Santissima Trinitat er blandt de mest populære udflugtsmål omkring Valldemossa, hvor du kan gå i Chopin og Georg Sands fodspor, mens ovenstående citat kommer til live.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere religiøse steder du skal besøge på Mallorca