Ermita de sa Santíssima Trinitat

Ermita de sa Santíssima Trinitat – også kendt som, Ermita de Valldemossa – er smukt beliggende langs kysten mellem Valldemossa og Deià.

Sammen med Ermita de Betlem nær Artà, er Ermita de Valldemossa den eneste eremitage på Mallorca, der stadig vedligeholdes af munke. Det er en velkendt tradition, at munkene giver oliven eller tomater i bytte for almisser, når man lægger vejen forbi Ermita de Valldemossa.

Stedet her er særligt værdsat af lokale mallorcinere, som et fristed hvor udflugter, skovture og pilgrimsrejser fører til.

Ermita de Valldemossa blev bygget i 1648, ovenpå en tidligere religiøs bygning. En del af Ermita de Valldemossa, består af et mindre oratorium eller kapel, helliget den ubesmittede undfangelse.

 

Georg Sand om Ermita de Valldemossa

En velkendt historie på de lokale egne i Valldemossa, er historien om Frederic Chopin og Georg Sands besøg i byen i vinteren 1938/39. I 1941 udgav hun bogen ‘Un hiver À Majorque’ – En vinter på Mallorca – hvor hun beskrev turen til Ermita de Valldemossa, som de to indledningsvis blev indkvarteret i. Chopin og Sand blev aldrig accepteret af lokalbefolkningen, grundet deres  status som ugift par.

Vi ankom til Valldemossa, vores mål var en lille eremitage beliggende ved havet. Vi fulgte vejen mod højre, vi klatrede den ene bakke efter den anden, langs en smal stenvej, hvis hårde underlag ødelagde vores fødder. Ved hver kurve af denne vej, indtog vi de spektakulære syn af havet der slog ind til de dybe, men frodige vegetabilske kløfter på Mallorcas nordlige kyst. Dette var første gang i mit liv jeg har set frugtbare kyster, dækket af træer, beklædt i den smukkeste grønne farve, helt ned til selve bølgerne, uden blege klipper, øde eller mudrede strande. I Port-Vendres langs den franske kyst, troede jeg, at jeg havde havde set havets sande skønhed, uden egentlig at have fundet den hverken skøn eller smuk. På Mallorca så mine øjne så for første gang, hvad jeg havde drømt om at finde ved havet – gennemsigtigt og blåt som himlen, der blødt bølgende i bugten som en safir, indrammet i skove af den dybeste grønne farve. Hvert skridt vi tog, tilbød os et endnu mere imponerende billede af havet, end det forrige.

Ermita de Valldemossa er blandt de mest populære mål på udflugterne omkring Valldemossa, hvor du kan gå i Chopin og Sands fodspor, mens ovenstående citat kommer til live.

0 Comments

Skriv en hilsen eller råd

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2020 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Vis
Skjul

Log in with your credentials

Forgot your details?