Søg
Close this search box.

Convent de Sant Bernadí

Indgangen til Sant Bernadi klosteret i byen Petra på Mallorca.

Tilføj din overskrift her

Sant Bernadí-klosteret er beliggende i den charmerende lille landsby, Petra. Petra er kendt som en udpræget pastoral landsby, og de fleste seværdigheder her i byen er da også i trit med samme tema.

Sant Bernadí er et kloster bygget af franciskanerordenen, i 1607, og har fået sit navn efter Sant Bernadí de Sena. Klostret blev bygget på initiativ af fader Pere Santandreu, overhoved ved Sant Francesc i Palma, og født i Petra.

Det første tempel der blev bygget er den del af klostret, der i dag bærer navnet Capella de Betlem. I 1657 begyndte man arbejdet på kirken af klostret, under kyndig styring af Francesc Oliver, som sluttede i 1677.

Ved udgangen af det 17. århundrede, stod klostret samt størstedelen af dets tilhørende bygninger allerede færdige.I første halvdel af det 18. århundrede modtog den berømte missionær Junípero Serra sin religiøse uddannelse i dette kloster.

I 1835 udbryder 1. carlistekrig i Spanien, under Dronning Isabell II. Hendes på det tidspunkt premierminister Juan Álvarez Mendizábal, dikterer samme år at samtlige klostre i hele Spanien skal sælges for, at skaffe midler til at støtte dronningen i krigen. I Spanien og på Mallorca henvises der til ‘Desamortización Eclesiástica de Mendizábal’ eller blot ‘La Desamortización’. Først i 1969 kunne franciskanerordenen atter vende tilbage til Convent de Sant Bernadí, dog i et væsentligt reduceret antal.

Klosterkirken er bygget i renæssancestil og på hovedfacaden ses indgangspartiet med sit halvcirkelformede åbning. Langs siderne ses nicher, der tidligere indeholdt billeder af franciskanske helgener, men nu desværre er forsvundet.

Inde i kirken ses den flotte altertavle fra 1721 i koret. Den bærer en skulptur af Vor Jomfru af Den Ubesmittede Undfangelse i midten, og på siderne ses Sant Joan de Capistrano samt Sant Jaume de la Marca. Skytshelgen Sant Bernadí er afbilledet øverst i altertavlen.

Foran klostret skal du lægge mærke til monumentet af Junípero Serra, som er bygget for at fejre 200 dagen efter hans fødsel i november 1713. De fire malede fliser der dekorerer piedestalen, udført af Antonio Bordenau, markerer de fire vigtigste temaer fra hans liv; Den første, klosteret ved siden af ​​familiens hus, den anden, missionæren der prædiker, den tredje, øjeblikket han modtog kommunion forud for hans død, den fjerde, missionen i San Carlos Borromeo hvor han døde.

 

Flere interessante klostre og kirker du skal opleve på Mallorca