Convent de Sant Bernadí

sant bernadi kloster i petra mallorca
Om

Klostret her er beliggende i den lille landferie-by Petra, i Mallorcas flade Es Pla region. Petra er kendt som meget religøs og de flste seværdigheder her i byen er da også i trit med samme tema.

Convent de Sant Bernadí er et kloster, bygget af franciskanerordenen i 1607 og har fået sit navn efter Sant Bernadí de Sena. Klostret blev bygget på initiativ af fader Pere Santandreu, overhoved ved Sant Francesc de Palma og indfødt fra Petra.

Det første tempel, der blev bygget er den del af klostret, der i dag bærer navnet Capella de Betlem. I 1657 begyndte man arbejdet på kirken af klostret, under kyndig styring af Francesc Oliver, som sluttede i 1677.

Ved udgangen af det 17. århundrede, stod klostret samt størstedelen af dets tilhørende bygninger allerede færdige.I første halvdel af det 18. århundrede modtog den berømte missionær Junípero Serra sin religiøse uddannelse i dette kloster.

I 1835 udbryder 1. carlistekrig i Spanien under Dronning Isabell II, hendes på det tidspunkt premierminister Juan Álvarez Mendizábal, dikterer samme år at samtlige klostre i hele Spanien skal sælges for, at skaffe midler til at støtte dronningen i krigen. I Spanien og på Mallorca henvises der til ‘Desamortización Eclesiástica de Mendizábal’ eller blot ‘La Desamortización’. Først i 1969 kunne franciskanerordenen atter vende tilbage til Convent de Sant Bernadí, dog i et væsentligt reduceret antal.

Klosterkirken er bygget i renæssancestil og på hovedfacaden ses indgangspartiet med sit halvcirkelformede åbning. Langs siderne ses nicher, der tidligere indeholdt billeder af franciskanske helgener, men nu desværre er forsvundet.

Inde i kirken ses den flotte altertavle fra 1721 i koret. Den bærer en skulptur af Vor Jomfru af Den Ubesmittede Undfangelse i midten, og på siderne ses Sant Joan de Capistrano samt Sant Jaume de la Marca. Skytshelgen Sant Bernadí er afbilledet øverst i altertavlen.

Foran klostret skal du lægge mærke til monumentet af Junípero Serra, som er bygget for at fejre 200 dagen efter hans fødsel i november 1713. De fire malede fliser der dekorerer piedestalen, udført af Antonio Bordenau, markerer de fire vigtigste temaer fra hans liv; Den første, klosteret ved siden af ​​familiens hus, den anden, missionæren der prædiker, den tredje, øjeblikket han modtog kommunion forud for hans død, den fjerde, missionen i San Carlos Borromeo hvor han døde.

Hvor

Petra

Petra er indbegrebet af en pastoral landsby, hvor religion og ydmyghed har sat sine klare spor i den lokale kulturarv. Ikke desto mindre er Petra kendt som en af de mest charmerende landsbyer i regionen Pla de Mallorca, som er hjemsted for de fleste af øens landbrugssamfund. I Petra kan du bla. glæde dig til frokost eller aftensmad på Es Celler, hvor folk gerne står i kø i timevis, du kan også glæde dig til at se det kendte bjergkloster og kirke, Santuari de Bonany, samt den enorme sognekirke og husmuseet for den kendte præst Junipero Serra der mistede livet i Californien. Omkring byens centrale torveplads finder du en håndfuld barer der dagligt samler lokale og turister i en livlig og hyggelig atmosfære under solen. Petra er også et populært sted at gøre ophold på ferien, bla. på en af områdets skønne og charmerende agroturismos som er blevet populære i takt med en stigende interesse for cykling og ophold væk fra de mere turistede områder.

Petra seværdigheder og ophold

Flere seværdigheder omkring Petra

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere klostre på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?