Besøg Sant Bernadí-klostret i Petra

Klostret, Sant Bernadi i byen Petra på Mallorca

Sant Bernadi-klostret i Petra på Mallorca


Klostret her er beliggende i den lille landferie-by Petra, i Mallorcas flade Es Pla region. Petra er kendt som meget religøs og de flste seværdigheder her i byen er da også i trit med samme tema.

Convent de Sant Bernadí er et kloster, bygget af franciskanerordenen i 1607 og har fået sit navn efter Sant Bernadí de Sena. Klostret blev bygget på initiativ af fader Pere Santandreu, overhoved ved Sant Francesc de Palma og indfødt fra Petra.

Det første tempel, der blev bygget er den del af klostret, der i dag bærer navnet Capella de Betlem. I 1657 begyndte man arbejdet på kirken af klostret, under kyndig styring af Francesc Oliver, som sluttede i 1677.

Ved udgangen af det 17. århundrede, stod klostret samt størstedelen af dets tilhørende bygninger allerede færdige.I første halvdel af det 18. århundrede modtog den berømte missionær Junípero Serra sin religiøse uddannelse i dette kloster.

I 1835 udbryder 1. carlistekrig i Spanien under Dronning Isabell II, hendes på det tidspunkt premierminister Juan Álvarez Mendizábal, dikterer samme år at samtlige klostre i hele Spanien skal sælges for, at skaffe midler til at støtte dronningen i krigen. I Spanien og på Mallorca henvises der til ‘Desamortización Eclesiástica de Mendizábal’ eller blot ‘La Desamortización’. Først i 1969 kunne franciskanerordenen atter vende tilbage til Convent de Sant Bernadí, dog i et væsentligt reduceret antal.

Klosterkirken er bygget i renæssancestil og på hovedfacaden ses indgangspartiet med sit halvcirkelformede åbning. Langs siderne ses nicher, der tidligere indeholdt billeder af franciskanske helgener, men nu desværre er forsvundet.

Kloster Sant Bernadis halvcirkelformede åbningsparti med nicher af helgener

Hovedindgangen til Sant Bernadi-klosteret med sin halvcirkelformede åbning fyldt med nicher af helgener.

Inde i kirken ses den flotte altertavle fra 1721 i koret. Den bærer en skulptur af Vor Jomfru af Den Ubesmittede Undfangelse i midten, og på siderne ses Sant Joan de Capistrano samt Sant Jaume de la Marca. Skytshelgen Sant Bernadí er afbilledet øverst i altertavlen.

Foran klostret skal du lægge mærke til monumentet af Junípero Serra, som er bygget for at fejre 200 dagen efter hans fødsel i november 1713. De fire malede fliser der dekorerer piedestalen, udført af Antonio Bordenau, markerer de fire vigtigste temaer fra hans liv; Den første, klosteret ved siden af ​​familiens hus, den anden, missionæren der prædiker, den tredje, øjeblikket han modtog kommunion forud for hans død, den fjerde, missionen i San Carlos Borromeo hvor han døde.

Junipero Serra monument foran Sant Bernadi klosteret i Petra

Monument bygget til ære for fader Junipero Serra foran Sant Bernadi klostret i Petra

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?