Santa Magdalena kirke og kloster

Kirke og kloster i Palma Mallorca, Santa Magdalena

Santa Magdalena er et vigtigt kloster med tilhørende kirke for Mallorcas historie. Det er i denne kirke, at øens helgen, Catalina Tomas er begravet.

Klosteret blev skænket af kongen til nonneordenen, Santa Magdalenas Sakremente, som i 1533 tog augustinerordenen til sig.

Santa Magdalenas arkitektur

Både kloster og kirke er opført i gotisk stilart, dog med et berok finish på ydersiden grundet en større renovering i midten af 1700-tallet.

Kirkebygningen blev totalrenoveret i 1740, som netop gav den dens barokke stil. Dog har den bevaret sin gotiske stil i interiøret med spidse hvælvinge i loftet over både kirkeskib og kapeller.

På facaden over den berokke hovedindgang, ses et relief af Maria Magdalena som holder et kranie i hendes hånd.

Af særlig interesse i Santa Magdalena

  1. Gravstedet tilhørende Catalina Tomas (Valldemossa 1533 – Palma 1574). Hendes ukorrupte krop er begravet i en kirste af glas og sølv, som befinder sig i apset, omsluttet af otte massive korintiske søjler. Historien om Catalina Tomas fortæller om en pige fra en fattig familie i Valldemossa, som allerede fra sine helt unge år levede et dybt religiøst liv. Da hendes forældre døde, var hun stadig blot et barn, men en adelsmand bosidende på det smukke Miramar-kloster, tog hende til sig og betalte for at hun kunne komme til Santa Magdalena klosteret og få en ordentlig og anerkendt religiøs læring. Catalina Tomas menes at have talt med djævlen selv, hvilket gjorde hende særlig interessant. Hendes grav blev kanoniseret i 1929 af paven.
  2. De mange gotiske kunstværker i kirken er værd at kigge på. Særligt alterstykket som er lavet af kendte gotiske kunstnere som Francesc Gomes, Biskop Galiana og Joan Daurer, er interessant at nærstudere.

Åbningstider

Mandag – søndag: 7:30 – 13:00

Find vej til Santa Magdalena klosteret

Palma

Palma er Mallorcas og Balearenes hovedstad. Byen blev grundlagt af romerne omkring 123 f.kr., men først hovedstad efter den mauriske erobring af øen omkring 903, hvor den fik navnet Madina Mayurqua. Palma byder på et væld af spændende seværdigheder, der alle repræsenterer en del af byens mageårige kulturarv og farverige historie, bla. den utrolige katedral, Almudaina-paladset, Bellver-slottet og Sant Francesc klostret. Palma har et livligt shopping og restaurationsliv, der er altid tusinder af mennesker på gaden og stemningen ebber af hektisk storby-charme. Palma er en af Europas førende turistdestinationer, byen egner sig til både endagsture, weekendophold og heler uger, du løber ikke tør for ting at lave eller se.

Palma guide
0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?