Søg
Close this search box.

Santa Magdalena kirke og kloster

Santa Magdalena kirke og nonnekloster, i byen Palma på Mallorca.

I denne artikel

Santa Magdalena er et vigtigt kloster med tilhørende kirke for Mallorcas historie. Det er i denne kirke, at øens helgen, Catalina Tomas er begravet.

Klosteret blev skænket af kongen til nonneordenen, Santa Magdalenas Sakremente, som i 1533 tog augustinerordenen til sig.

Santa Magdalena klosteret er en smuk og idyllisk oase i hjertet af Palma, der ebber af næstekærlighed og fred. Nonnerne på klosteret er utroligt gæstfrie og imødekommende overfor turister, og du kan få lov at se den smukke lille klosterhave.

Santa Magdalenas arkitektur

Både kloster og kirke er opført i gotisk stilart, dog med et berok finish på ydersiden grundet en større renovering i midten af 1700-tallet.

Kirkebygningen blev totalrenoveret i 1740, som netop gav den dens barokke stil. Dog har den bevaret sin gotiske stil i interiøret med spidse hvælvinge i loftet over både kirkeskib og kapeller.

På facaden over den berokke hovedindgang, ses et relief af Maria Magdalena som holder et kranie i hendes hånd.

Af særlig interesse i Santa Magdalena

  1. Gravstedet tilhørende Catalina Tomas (Valldemossa 1533 – Palma 1574). Hendes ukorrupte krop er begravet i en kirste af glas og sølv, som befinder sig i apset, omsluttet af otte massive korintiske søjler. Historien om Catalina Tomas fortæller om en pige fra en fattig familie i Valldemossa, som allerede fra sine helt unge år levede et dybt religiøst liv. Da hendes forældre døde, var hun stadig blot et barn, men en adelsmand bosidende på det smukke Miramar-kloster, tog hende til sig og betalte for at hun kunne komme til Santa Magdalena klosteret og få en ordentlig og anerkendt religiøs læring. Catalina Tomas menes at have talt med djævlen selv, hvilket gjorde hende særlig interessant. Hendes grav blev kanoniseret i 1929 af paven.
  2. De mange gotiske kunstværker i kirken er værd at kigge på. Særligt alterstykket som er lavet af kendte gotiske kunstnere som Francesc Gomes, Biskop Galiana og Joan Daurer, er interessant at nærstudere.
 

Flere interessante klostre og kirker du skal opleve på Mallorca