Santa Magdalena kirke og kloster

santa magdalena kloster og kirke i palma mallorca
Om

Santa Magdalena er et vigtigt kloster med tilhørende kirke for Mallorcas historie. Det er i denne kirke, at øens helgen, Catalina Tomas er begravet.

Klosteret blev skænket af kongen til nonneordenen, Santa Magdalenas Sakremente, som i 1533 tog augustinerordenen til sig.

Santa Magdalenas arkitektur

Både kloster og kirke er opført i gotisk stilart, dog med et berok finish på ydersiden grundet en større renovering i midten af 1700-tallet.

Kirkebygningen blev totalrenoveret i 1740, som netop gav den dens barokke stil. Dog har den bevaret sin gotiske stil i interiøret med spidse hvælvinge i loftet over både kirkeskib og kapeller.

På facaden over den berokke hovedindgang, ses et relief af Maria Magdalena som holder et kranie i hendes hånd.

Af særlig interesse i Santa Magdalena

  1. Gravstedet tilhørende Catalina Tomas (Valldemossa 1533 – Palma 1574). Hendes ukorrupte krop er begravet i en kirste af glas og sølv, som befinder sig i apset, omsluttet af otte massive korintiske søjler. Historien om Catalina Tomas fortæller om en pige fra en fattig familie i Valldemossa, som allerede fra sine helt unge år levede et dybt religiøst liv. Da hendes forældre døde, var hun stadig blot et barn, men en adelsmand bosidende på det smukke Miramar-kloster, tog hende til sig og betalte for at hun kunne komme til Santa Magdalena klosteret og få en ordentlig og anerkendt religiøs læring. Catalina Tomas menes at have talt med djævlen selv, hvilket gjorde hende særlig interessant. Hendes grav blev kanoniseret i 1929 af paven.
  2. De mange gotiske kunstværker i kirken er værd at kigge på. Særligt alterstykket som er lavet af kendte gotiske kunstnere som Francesc Gomes, Biskop Galiana og Joan Daurer, er interessant at nærstudere.

Åbningstider

Mandag – søndag: 7:30 – 13:00

Hvor

Find vej til Santa Magdalena klosteret

Palma

Palma er Mallorcas og de baleariske øers hovedstad, en by der flere gange er kåret som den bedste by i verden at bo i. Palma har en lang og spændende historie, der tager os helt tilbage til dens grundlæggelse i romertiden. Gennem mere end et årtusind har flere kulturer haft sat deres præg på byen, som på mange måder ebber af kulturhistorie og mangfoldighed. Palma er et oplagt besøgsmål på enhver tur til Mallorca, der er altid noget at se eller lave her, f.eks. en shoppingtur i de mange butikker omkring hjertet af byen, eller en tur på cafe eller restaurant. Palma er samtidig hjemsted for nogle utrolige seværdigheder, der nok skal få kameraet frem. Besøg bla. Sa Seu katedralen, Bellver-slottet, Almudaina-paladset, de arabiske bade, Casal Solleric, Sant Francesc klostret, tag en tur med veterantoget til Sóller eller udforsk byens arkitektoniske perler. Ønsker du at bo i Palma, kan du glæde dig til en række sublime luksushoteller som ligger i smukke historiske bygninger i hjertet af byen, hvor opvartning og romantik er notorisk.

Palma sightseeing, seværdigheder og aktiviteter

Flere seværdigheder i Palma

Opdag flere rejsemål nær Palma

Cala Major

Ca’n Pastilla

s’Arenal

Flere

Flere klostre på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?