Sognekirken Església Santa Maria la Mayor

santa maria de la mayor kirke i inca mallorca
Om

Besøg den smukke Santa Maria de la Mayor kirke

Sognekirken i Inca, den imponerende Església Santa Maria la Mayor, skyder op i byens hjerte med sit høje tårn og spir.

Kirken blev oprindeligt bygget umiddelbart efter catalanernes erobring af Mallorca i 1229, ovenpå en tidligere maurisk moské. Kirken du ser i dag blev påbegyndt tilbage i 1706, men først færdigbygget i begyndelsen af 1900 tallet. Lige så storslået kirken er udefra, er den bestemt også indeni. Læg særligt mærke til de malede paneler udført af Joan Daurer i 1373.

Bag kirkens østside ser du den store præstegård ved Plaça Orient – og på vestsiden, på Plaça Santa Maria la Major, det stilfulde Hotel Domingo, med de smukke restaurerede søjlegange.

Til Església Santa Maria la Mayor hører også et lille museum, hvor kirkeskatte og kunst er udstillet.

Hvor

Inca

Inca er Mallorcas tredjestørste by, og ligger næsten i hjertet af øen, midt mellem Palma og Alcúdia. Inca byder på et livligt handelsliv, ikke mindst takket være det ugentlige marked hvor tusindvis af turister og lokale valfarter til byen for at gøre en god handel på alt fra lokale specialiteter til tøj og sko og lædervarer. Inca er desuden hjemsted for en håndfuld virkelig gode restauranter, bla. Celler Can Ripoll og Celler Can Amer i hjertet af byen. I Inca finder du også en række spændende seværdigheder at kigge nærmere på, besøg f.eks. museet for sko og læderproduktion, bjergeremitagen Santa Magdalena, sognekirken Santa Maria eller det flotte gamle dominikanske kloster. Inca er desuden et populært område blandt aktive turister, beliggenheden mellem bjerge og landområder giver optimale forhold for cyklister og vandrere.

Inca seværdigheder og marked

Flere seværdigheder omkring Inca

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Opdag flere kirker på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?