Museu d’Història de Manacor er beliggende i fantastiske rammer, i den tidligere fæstningsbygning og herregård, Torres dels Enagistes.

Manacor er Mallorcas andenstørste by og har en lang og spændende historie bag sig. Byen har gennem århundreder været kendt som den største produktions- og industriby på øen, efter Palma.

På museet her, kan du opleve arkæologiske og historiske fund fra Manacor og omegn, der tager dig på en rejse gennem den etnologiske udvikling af Manacor.

Oprindeligt blev Museu d’Història de Manacor stiftet udelukkende som arkæologisk museum, på baggrund af en større donation fra amatør-arkæologen, Joan Aguiló i Pinya, der i 1908, gjorde den fantastiske opdagelse af ruinerne af den kristne basilika fra ca. det 13. århundrede, Son Peretó, beliggende udenfor Manacor.

I dag huser Museu d’Història de Manacor imponerende samlinger af såvel arkæologiske artefakter og mønter fra romertiden, som maskineri og redskaber nyere tids håndværksfag, alt sammen ting der centrerer sig omkring livet i Manacor og resten af Mallorcas østlige del.

Udstillingerne på Manacors historiske museum huser også fund af tidligere bopladser fra byzantinerne (nu Istanbul) samt remedier og gravgaver fra større nekropoler, som Manacor har haft mange af.

Museu d’Història de Manacor udvider sig år for år, som man konstant finder flere genstande fra ruinerne af den tidligere basilika ved Son Peretó samt fra gravstederne.

Information:

Museu d’Història de Manacor
Torre Dets Enagistes (Carretera Cales de Mallorca, km 1,5)
07509 Manacor
Tlf: +34 971 84 30 65
Mail: museo@manacor.org

Åbningstider & entré

Sommer – 15. juni – 15. september Mandag – lørdag 9:30 – 14:00 18:00 – 20:30
Vinter – 16. september – 14. juni Mandag – lørdag 10:00 – 14:00 17:00 – 19:30
Entré Gratis
[wpgmza id=”190″]
0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Vis
Skjul

Log in with your credentials

Forgot your details?