Templet Santuari de Son Corró er nok det vigtigste arkæologiske fund omkring landferie-byerne Costitx og Sencelles, i hjertet af Mallorca.

 

Er du interesseret i arkæologi, historie eller bare fascinerende ting, så har Mallorca en masse spændende seværdigheder, som viser livet på øen i bronzealderen og før.

I 1894 opdagede ejeren af Son Corró gården, bonden Joan Vallespir de Can Pere Pina, et ældgammelt tempel på sin grund ved en tilfældighed. I templet fandt han også tre tyrehoveder udført i bronze, som efter sigende stammer fra den sene bronzealder, hvor netop tyren blev tilbedt.

Bronzehovederne blev fragtet til Det Arkæologiske Museum i Madrid, da ingen offentlig institution på Mallorca havde råd til at bevare dem og stille sikkerhed. Du kan til gengæld se tre tro replikaer af tyrehovederne i Casal de Cultura de Costitx són del 1985 (Costitx Museum for Kulturarv) som ligger på Carrer de Sencelles.

Bartoumeu Ferra var den første arkæolog til at arbejde på helligdommen, han mente at strukturen oprindeligt havde 13 søjler der støttede op under et tag. I 1994 foretog Dr. Rosselló Borðoy en anden undersøgelse og konkluderede herefter, at der var kun seks søjler som vi ser det i dag. 

Son Corró templet ligger lige udenfor landsbyen, Costitx

Costitx landferie

Sencelles rejse finca

Landevejscykling Mallorca

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

 

Webdesign af Acces Digital - Professionelle hjemmesider

Log in with your credentials

Forgot your details?