Templet Santuari de Son Corró er nok det vigtigste arkæologiske fund omkring landferie-byerne Costitx og Sencelles, i hjertet af Mallorca.

Costitx forhistorisk tempel Son Corro

Er du interesseret i arkæologi, historie eller bare nysgerrig, så har Mallorca en masse spændende seværdigheder, som viser livet på øen fra bronzealderen og før.

I 1894 opdagede ejeren af Son Corró gården, bonden Joan Vallespir de Can Pere Pina, et ældgammelt tempel på sin grund ved en tilfældighed. I templet fandt han også tre tyrehoveder udført i bronze, som efter sigende stammer fra den sene bronzealder, hvor netop tyren blev tilbedt.

arkæologiske fund i Costitx ved Son Corro

Son Corró er et fantastisk arkæologisk fund i Costitx, hvor man også har fundet 3 tyrehoveder i bronze

Bronzehovederne blev fragtet til Det Arkæologiske Museum i Madrid, da ingen offentlig institution på Mallorca havde råd til at bevare dem og stille sikkerhed. Du kan til gengæld se tre tro replikaer af tyrehovederne i Casal de Cultura de Costitx són del 1985 (Costitx Museum for Kulturarv) som ligger på Carrer de Sencelles.

Bartoumeu Ferra var den første arkæolog til at arbejde på helligdommen, han mente at strukturen oprindeligt havde 13 søjler der støttede op under et tag. I 1994 foretog Dr. Rosselló Borðoy en anden undersøgelse og konkluderede herefter, at der var kun seks søjler som vi ser det i dag.

Son Corró templet ligger lige udenfor landsbyen, Costitx

Flere lokale seværdigheder omkring Costitx

Costitx overnatning feriehus og guide

Sencelles rejseguide og overnatning

Planetariet og observatoriet

Huset efter Margalida Cativa

Sognekirken Esglesia Parroquial de la Natividad de Nuestra Senora

Casa Arnau Santacilia

Capella de la Mare de la Deu

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?