Søg
Close this search box.

Santuari de Son Corró

Forhistorisk tempel lbygget af megalitter ved Costitx by på øen Mallorca.

Et vigtigt fund

Er du interesseret i arkæologi, historie eller bare nysgerrig, så har Mallorca en masse spændende seværdigheder, som viser livet på øen fra bronzealderen og før.

I 1894 opdagede ejeren af Son Corró gården, bonden Joan Vallespir de Can Pere Pina, et ældgammelt tempel på sin grund ved en tilfældighed. I templet fandt han også tre tyrehoveder udført i bronze, som efter sigende stammer fra den sene bronzealder, hvor netop tyren blev tilbedt.

Bronzehovederne blev fragtet til Det Arkæologiske Museum i Madrid, da ingen offentlig institution på Mallorca havde råd til at bevare dem og stille sikkerhed. Du kan til gengæld se tre tro replikaer af tyrehovederne i Casal de Cultura de Costitx són del 1985 (Costitx Museum for Kulturarv) som ligger på Carrer de Sencelles.

Bartoumeu Ferra var den første arkæolog til at arbejde på helligdommen, han mente at strukturen oprindeligt havde 13 søjler der støttede op under et tag. I 1994 foretog Dr. Rosselló Borðoy en anden undersøgelse og konkluderede herefter, at der var kun seks søjler som vi ser det i dag.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere forhistoriske levn du kan besøge på Mallorca