Søg
Close this search box.

S'Illot

I denne guide

Vælg s'Illot for

Hvor ligger s'Illot?

s'Illot markeret på kort over øen Mallorca.

S'Illot - Rejseguide til aktiviteter og ophold

S’Illot er et mindre og mere roligt rejsemål på Mallorcas smukke østkyst. Byen henvender sig hovedsageligt til par og par med meget små børn, der ikke stiller krav til børnevenlige faciliteter.

Introduktion til s'Illot

Det meste af bylivet i s’Illot foregår omkring den tværgående strandpromenade, hvor de fleste barer og spisesteder holder til. Særligt i byens nordlige ende er der mange beværtninger, da denne del grænser op ad den større naboby, Sa Coma.

Den sydlige del af s’Illot er præget af en mere afslappet atmosfære, hvor du også finder den gamle lystbådehavn, hvor flere af de traditionelle mallorcinske llauts (fiskerbåde) ligger.

I s’Illot får du en afslappet feriedestination, med gode muligheder for flere oplevelser i nærheden.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring s'Illot

Hvad skal man opleve i s’Illot?

S’Illot er bygget op om den dejlige strand, og det er også her langt de fleste af områdets aktiviteter er centreret omkring.

Nyd den skønne strand i s’Illot

S’Illots skønne strand byder på 350 meter blødt sand og en mild hældning, der gør det både sikkert og fornøjeligt for alle at bade her.

Stranden byder på alle tænkelige faciliteter, som brusere, toiletter, livredder, samt solvogne og parasoller til leje.

Opdag området i minitoget

Hele sæsonen kører minitoget mellem Cala Millor, Sa Coma og s’Illot, i pendulfart. Minitoget er en ideel og afslappende måde, at lære dit rejsemål og nabobyen bedre at kende på.

Fyr den af på vandet

Bananbåden, jetski og parasailing er bare nogle af de aktiviteter, du kan glæde dig til at prøve af i s’Illot. Ved stranden finder du en masse udbydere af vandsportsaktiviteter, som arrangerer de sjoveste ture på vandet.

Ro i kajak

Kajak er en virkelig afslappende og samtidig sjov aktivitet, og den bliver kun bedre når det foregår på det krystalklare vand.

Dykning

Oplev den fascinerende blå verden under havet ved at tage på dykkertur fra s’Illot. Der er en række dykkercentre i s’Illot og Sa Coma, simpelthen fordi dette er en af de populære aktiviteter i området. Dyk ned til undersøiske huler, mød muræner, blæksprutter og farverige fisk, og svøm gennem de lysegrønne og blå dale af havvegetation. Du er garanteret en mindeværdig oplevelse.

Cuevas del Hams byder på smukke oplyste drypsten, samt øens nyeste turistattraktion, Dinosaurpark, med meget realistiske dinosaurer. Dette er et godt bud hvis du rejser med børn.

Slap af ved promenaden

Ét af s’Illots store samlingspunkter er den lange strandpromenade, der er fyldt med barer og spisesteder. Her samles folk dagen lang, for at sludre og slappe af, mens de nyder udsigten over bugten og kigger på mennesker.

Med katamaran rundt om kysten

Sejl fra strand til strand langs Mallorcas smukke østkyst i katamaran med glasbund, og opdag alle de smukke skjulte perler, huler og bugter. Under turen kan du nyde en forfriskende svømmetur i det krystalklare turkise vand, solbade på dækket og tage billeder af paradisøen, mens du slapper af i godt selskab.

Oplev Mallorcas fortryllende små jomfrubugter, gemte laguner og charmerende gamle fiskerihavne, når du svæver over havoverfladen ud for kysterne.

SUP

Det er som om, SUP bare bliver mere populært hvert år. I s’Illot er det ikke anderledes, her er flere steder hvor du kan leje paddleboards, og endda tage med på SUP yogature om morgenen i bugten.

Udforsk den talaiotiske landsby

Næsten lige bag stranden finder du de imponerende udgravninger af den talaiotiske landsby, der har givet navn til området. Talaiotkulturen på De Baleariske Øer eksisterede omkring bronzealderen, og var kendetegnet ved konstruktioner af tårne og bymure.

I udgravningerne kan du få en god idé om livet på Mallorca for mere end 4.000 år siden, som infotavler fortæller dig om.

På hesteryg langs kysten

I nabobyen Sa Coma ligger staldene Rancho Sa Coma, der udbyder guidede ture til hest i området. Også i det nærliggende Cala Millor finder du en stor ranch, Rancho Bonanza.

Besøg Castell de sa Punta de n’Amer

Mallorca var i gamle dage hårdt plaget af pirater, der angreb fra alle sider. Som en del af øens forsvar rejste man bl.a. fæstningen Castell de sa Punta de n’Amer, som ligger på det yderste af klippehalvøen af samme navn, lige nord for s’Illot.

Fæstningen blev senest taget i brug under Den Spanske Borgerkrig, da tropper fra Catalonien landede her og skulle forsøge at bekæmpe falangisterne.

Fæstningen er et meget populært besøgsmål, ikke mindst fordi man kan kravle op på taget, hvor en af de originale kanoner stadig står, og nyde den fantastiske udsigt over Cala Millor, Cala Bona, Sa Coma og s’Illot.

Her er også et cafeteria, så der er plads til en forfriskning.

Andre herlige aktiviteter i og nær s'Illot

Med sin centrale beliggenhed på Mallorcas østkyst, er der ikke langt til masser af oplevelser i de nærliggende områder.

Vandring omkring s’Illot

Elsker du også at gå ture i naturen? I så fald kan du glæde dig til at besøge naturområdet Punta de n’Amer, lige nord for s’Illot og Sa Coma. Punta de n’Amer er erklæret naturområde af særlig interesse (ANEI), desuden en del af Natura 2000, bl.a. grundet dets betydning for kystens miljø.

En anden dejlig gåtur, går ned til et andet meget populært turistmål, nemlig Porto Cristo. Her bevæger du dig langs kystlinjen, forbi et væld af smukke uspolerede bugter og jomfrustrande, bl.a. smukke Cala Morlanda, Cala Petita og Cova Negra, der alle giver lyst til at dyppe fødderne i det krystalklare vand.

Besøg de berømte drypstenshuler i Porto Cristo

10 minutters kørsel syd for s’Illot ligger Porto Cristo, et elsket turistmål blandt mange mennesker, og hjemsted til flere af Mallorcas smukke drypstenshuler.

Her finder du både Cuevas del Drach og Cuevas del Hams, to af de mest kendte drypstenshuler. Cuevas del Drach er nok den største oplevelse, hvor du også oplever den enorme underjordiske oplyste sø Lago Martel og en koncert til vands.

Rejser du med børn, er Cuevas del Hams også et godt bud, da billetten også giver adgang til Mallorcas dinosaurpark. Cuevas del Hams er ikke lige så store og fortryllende som Cuevas del hams, men stadig en fin oplevelse.

Mallorcas drypstenshuler

Oplev den magiske verden under jordens overflade, når du tager på opdagelse i Mallorcas berømte drypstenshuler, der giver en både lærerig og flot oplevelse til børn og voksne.

Tag på golfbanen

Er golf dit spil? Du er ca. 15 minutters kørsel fra tre rigtig gode golfbaner; Canyamel, Capdepera og Son Servera. Alle tre golfbaner har et godt mix af sværhedsgrader, som gør dem sjove og udfordrende for alle.

Cykling fra s’Illot

Er du også bidt af en gal cykelrytter, så er der masser af gode cykelture i vente fra s’Illot. Østkystens varierede terræner giver rig mulighed for at teste benmusklerne og samtidig nyde afslappende strækninger gennem de charmerende landskaber.

Er du til en rolig cykeltur, så skal du prøve Mallorcas eneste Via Verda (grønne vej), der løber mellem Manacor og Artà. Via Verda er anlagt af grusvej på den gamle togstrækning, der forbandt de gamle industriområder på østkysten. Strækningen er 29 km lang, og passerer nogle utroligt smukke områder, og er selvfølgelig helt bilfri.

Er du til panoramiske udsigtspunkter, så skal du cykle mod syd, ned til Felanitx, hvor du finder bjerget Sant Salvador. Her går det stejlt opad via skarpe sving, til toppen i 500 meters højde. Heroppe kan du nyde de fantastiske udsyn over kysten og Mallorcas indre, mens du får en forfriskning.

Hvor skal du bo i s'Illot?

I s’Illot får du hoteller og lejligheder efter rimelige standarder, og med det store plus, at de fleste ligger klods op ad den dejlige strand. S’Illot er et prisvenligt område, der giver plads til flere oplevelser i feriebudgettet.

Strand foran et hotel i s'Illot på Mallorca en sommer.

Apartamentos Playa Moreia

Booking.com
hotel-strand-illot-mallorca-sommerferie-spanien

Universal Hotel Perla

Booking.com
illot-mallorca-hotel-strand-sol-havudsigt

Hotel Club S’Illot

Booking.com

Spisestederne i s'Illot

Det er ikke i s’Illot, du finder Michelin-restauranter og avantgarde fusionskøkkener. Til gengæld finder du en masse populære spisesteder, hvor der næsten altid er mennesker og god stemning.

De fleste spisesteder i s’Illot har et menukort, de fleste vil kunne vælge noget fra.

Kvaliteten fejler ikke noget, og du kan endda sidde ud til strandpromenaden og nyde udsigten.

Barer og natteliv i s'Illot

Der er en god håndfuld barer og pubs i s’Illot, foruden dem, der hører til hotellerne. Natklubber og diskoteker skal du til nabobyen Sa Coma for, men det er også kun en kort tur.

Shopping i s'Illot

Langs strandpromenaden ligger der en masse butikker, bl.a. de velkendte mini-supermarkeder, souvenirbikse og gavebutikker. Her er også et par tøj- og skobutikker, lædervarer og parfumerier.

Kan du lide at ose i butikker, så kan du gå til nabobyen Sa Coma, der har et større udvalg af butikker, eller du kan tage en taxi ind til Manacor, som er Mallorcas næststørste by.

Ofte Stillede Spørgsmål

S’Illot ligger små 70 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 95 euro, og tager en lille times tid at køre.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 424, 425, A42 (lufthavnsbus)

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca