Søg
Close this search box.

Torre dels Enagistes

Den gamle herregård Torre dels Enagistes, hjemsted for Manacors lokale historiemuseum.

Torre dels Enagistes er en tidligere herregård og senere fæstning, som udgjorde en del af Manacors bygrænse, beliggende i den sydlige udkant af Manacor by.

Torre dels Enagistes blev bygget af Pelai Onis, umiddelbart efter den catalanske reconquista af Mallorca (ca. 1229-1231). Den arkitektoniske stil er karakteristisk for herregårde i Catalonien og Mallorca fra den tidlige middelalder.

Det er tydeligt at se, at Torre dels Enagistes har haft virke som forsvars-etablissement, det enkelte indgangsparti og kreneleringen med skydeskår i på taget, vidner herom.

I dag lægger Torre dels Enagistes hus til Manacors historiske museum, Museo d’Historia de Manacor, som udstillinger imponerende samlinger fra arkæologiske udgravninger og historiske beviser på livet omkring Manacor gennem middelalderen og frem til det 20. århundrede.

På museet kan du opleve arkæologiske og historiske fund fra Manacor og omegn, der tager dig på en rejse gennem den etnologiske udvikling af Manacor.

Oprindeligt blev Museu d’Història de Manacor stiftet udelukkende som arkæologisk museum, på baggrund af en større donation fra amatør-arkæologen, Joan Aguiló i Pinya, der i 1908, gjorde den fantastiske opdagelse af ruinerne af den kristne basilika fra ca. det 5. århundrede, Son Peretó, beliggende udenfor Manacor.

I dag huser Museu d’Història de Manacor imponerende samlinger af såvel arkæologiske artefakter og mønter fra romertiden, som maskineri og redskaber nyere tids håndværksfag, alt sammen ting der centrerer sig omkring livet i Manacor og resten af Mallorcas østlige del.

Udstillingerne på Manacors historiske museum huser også fund af tidligere bopladser fra byzantinerne (nu Istanbul) samt remedier og gravgaver fra større nekropoler, som Manacor har haft mange af.

Museu d’Història de Manacor udvider sig år for år, som man konstant finder flere genstande fra ruinerne af den tidligere basilika ved Son Peretó samt fra gravstederne.

Adresse og kontaktinfo

Mandag 9:00 - 14:00
Tirsdag Lukket
Onsdag 9:00 - 14:00
Torsdag 9:00 - 14:00 / 17:00 - 19:30
Fredag 9:00 - 14:00
Lørdag 9:00 - 14:00 / 17:00 - 19:30
Søndag Lukket

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere interessante musser du skal opleve på Mallorca