Església i Claustre de Sant Vicenç Ferrer

kloster og kirke convento de sant vicenc ferrer i manacor by på mallorca
Om

Dette tidligere kloster og tilhørende klosterkirke huser nu manacors rådhus, en absolut seværdig bygningskonstruktion

Konstruktionen af Església i Claustre de Sant Vicenç Ferrer – Kirke og kloster af helgen Vicente Ferrer – blev indledt i 1597 og indviet i 1617.

Kirken
Selve kirkebygningen er et godt eksempel på typisk mallorcinsk kirkearkitektur, med dens åbne kirkeskib og kapeller bygget mellem stræbepiller og buer – en måde at udvise mådeholdenhed på.

Til trods for en ellers detaljeret og flot indgangsfacade til kirken, med en udskæring af Vicente Ferrer, er interiøret ganske simpelt. Hvad særligt interessant herinde er dog kapellet, Capella de la Roser, som du finder i højre side af kirken (epistelsiden). Dette lille tempel har sin eget alter, bænkerækker med mellemgang samt en smuk altertavle, alt sammen et af Manacors bedst kendte eksempler fra barokken.

Et andet bemærkelsesværdigt objekt i Església de Sant Vicenç Ferrer, er det store kirkeorgel, bygget omkring århundredeskiftet mellem 16 og 1700-tallet.

Klostret
Claustre de Sant Vicenç Ferrer blev først tilføjet i 1744, efter en godt 50 års byggeperiode.

Klostret er også bygget indenfor barokkens arkitektoniske dyder, i en rektangulær grundform, med gårdhave i midten. Klostret er i to etager, hvis smukke søjlegange vender ud mod gårdhaven.

Indtil 1835-36, var Claustre de Sant Vicenç Ferrer udelukkende et helligt sted for munke, hvor ingen andre havde adgang hertil. Men da 1. carlistekrig udbrød i Spanien, valgte daværende premierminister Juan Mendizábal, at inddrage samtlige klostre i hele Spanien og videresælge dem til private ejere, med målet om at skaffe midler til at støtte dronning Isabella II under krigen.

I 1919 blev Església i Claustre de Sant Vicenç Ferrer, erklæret nationalt monument og i 2005-2006 gennemgik det et større renoveringsarbejde.

I dag bruges bygningerne af Manacor kommune, blandt andet til husning af rådhuset.

Hvor

Manacor

Manacor er Mallorcas andenstørste kommune, og beliggende på øens østlige side.Manacor er et historisk område med masser af lokale seværdigheder og aktiviteter at give sig til. Særligt er Manacors imponerende sognekirke og dens smukke klokketårn en populær attraktion. I Manacor finder du også en masse typiske mallorcinske restauranter, barer og cellers, hvor du kan smage lokale egnsretter lavet til perfektion og serveret med lokale vine. En af Manacors største eksportvarer er Majorica-perler, kunstige perler der ligner fuldstændig. De mest populære seværdigheder og turistattraktioner finder du dog ved kysten, hvor de fascinerende drypstenshuler, Cuevas del Drach og Cuevas dels Hams er beliggende under jorden.

Manacor seværdigheder, marked og aktiviteter

Flere seværdigheder omkring Manacor

Opdag Llevant-regionen på Mallorca

Llevant regionen på Mallorca har sit navn efter Llevant bjergkæden og naturparken beliggende på øens nordøstlige kappe, nord for byen Arta. Regionen inkluderer populære rejsemål som Cala Bona, Cala Millor, Sa Coma, s’Illot, Cala Ratjada, Canyamel, Porto Cristo og Cales de Mallorca. Foruden disse er Llevant hjemsted for en række historiske byer som Arta og Manacor. Llevant byder på Mallorcas eneste via verde (grønne rute), smukke kyster med lækre strande, varierede landskaber af bjerge, landeveje og kuperet terræn, samt en masse charmerende landsbyer, som Sant Llorenc, Son Servera og Capdepera.

Flere

Flere klostre og kirker på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?