Søg
Close this search box.

Sa Coma

I denne guide

Vælg Sa Coma for

Hvor ligger Sa Coma?

Sa Coma markeret på kort over Mallorca.

Sa Coma - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Sa Coma er et populært rejsemål på Mallorcas nordøstkyst, der ligger mellem det større Cala Millor og den gamle fiskerby Porto Cristo.

Introduktion til Sa Coma

Sa Coma byder på en bred vifte af sjove og afslappende aktiviteter for hele familie, både i og omkring selve byen, der gør den til en alsidig destination. 

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Sa Coma

Hvad skal man opleve i Sa Coma?

Sa Coma byder på et væld af sjove og afslappende aktiviteter for alle aldre.

Stranden i Sa Coma

Sa Comas strand er hele 800 meter lang, med masser af plads til både leg og afslapning. Stranden byder på helt klart blåt vand, samt en dejlig mild hældning, der gør den sikker for børn.

Tag en rundtur i Sa Coma i minitoget

Minitoget er en sjov og behagelig måde, at lære Sa Coma og det omkringliggende område at kende på. Toget kører i pendulfart dagen lang mellem Sa Coma og nabobyen s’Illot,

Tag på bådtur med glasbund

Sejl fra strand til strand langs Mallorcas østkyst i en glasbundsbåd og opdag alle de smukke skjulte perler, huler og bugter. Under din tur kan du nyde en forfriskende svømmetur i det krystalklare turkise vand, solbade på dækket og tage billeder af paradisøen, mens du slapper af i godt selskab.

Oplev Mallorcas fortryllende små jomfrubugter, gemte laguner og charmerende gamle fiskerihavne, når du svæver over havoverfladen ud for kysterne.

En tur på bananen

En tur på bananen er en klassiker på en enhver badeferie, det skal gøres. Sæt en øl eller vand på højkant, og se hvem der holder længst, når farter kommer op over 50 km/t og bananen slynges rundt på bølgerne.

Svøm med på eventyr under havets overflade

Der er flere dykkerskoler i Sa Coma, fordi østkysten er et sandt skatkammer af undersøisk liv. Uanset om du er nybegynder eller erfaren PADI-dykker, er der adskillige muligheder for at opdage Mallorca fra fiskens øje. Udforsk skjulte huler, lyse rev, dale af neptungræs, samt en række farverige og fascinerende arter som muræner, blæksprutter og de flotte røde spanske dansere. Dykning er virkelig en af de mest mindeværdige aktiviteter i området.

Cuevas del Hams byder på smukke oplyste drypsten, samt øens nyeste turistattraktion, Dinosaurpark, med meget realistiske dinosaurer. Dette er et godt bud hvis du rejser med børn.

Besøg Castell de sa Punta de n’Amer

Fra Sa Comas nordlige ende udspringer halvøen, Punta de n’Amer, som i sig selv er utrolig smuk og tilmed fredet som særlig naturarv.

Ude på spidsen finder du den gamle fæstning, der blev bygget som svar på utallige brutale piratangreb gennem det 16. og 17. århundrede. Her kan du kravle op på udkigsplatformen på toppen og nyde de utrolige udsyn over østkysten, hvor også den originale gamle kanon stadig står. Her er også en lille udstilling, der fortæller om fæstningen, våben og livet som vagtmand.

Ved siden af fæstningen står de gamle barakker, der blev bygget under Den Spanske Borgerkrig, sidst fæstningen var i brug. Her er nu cafeteria, hvor du kan nyde en forfriskning med udsigten.

Tag en ridetur i den smukke natur

En af de bedste måder at opleve det smukke område, der omgiver Sa Coma, er fra ryggen af en hest. Rid gennem naturområdet på Punta Amer-næsset, udforsk den vilde baleariske natur og opdag den gamle fæstning på spidsen, hvor du kan stoppe for en forfriskning.

At ride på en hest langs kysten er simpelthen en fantastisk følelse, og giver mulighed for at få nogle utrolige syn.

Kig efter Rancho Sa Coma på Avinguda de ses Palmeres.

Prøv en vild gang parasailing

Parasailing er en vild og spændende oplevelse, der giver kildren i maven. Med sin åbne bugt og det næsten altid perfekte vejr, er Sa Coma blevet et hotspot for netop parasailing, hvor der virkelig er mulighed for at opleve suset.

Mærk adrenalinsuset på jetski

Sa Coma er perfekt til jetski, hvorfor der er mange udbydere af denne sjove aktivitet nær stranden. Oplev vildskaben i dig slå sig løs, når du suser over bølgerne med 60 km/t langs den smukke kystlinje, og hvordan dit indre barn slippes løs. Når du kommer retur er du som født på ny.

Besøg Safari Zoo

Safari Zoo er en zoologisk have beliggende lige bag Sa Coma, hvor du kan opleve mere end 600 imponerende dyr. Tag minitoget rundt i parken, lad børnene lege og klappe og nyd en forfriskning i parkens cafeteria.

Gå på shopping i Sa Comas gader

Med sit brede udvalg af butikker i Sa Coma, er der noget for enhver smag. Uanset om du leder efter de nyeste modetrends eller unikke gaveidéer, så har Sa Coma det hele.

Andre herlige aktiviteter i og nær Sa Coma

I ganske kort afstand fra Sa Coma venter endnu flere oplevelser og aktiviteter, du kan kaste dig over.

Besøg de imponerende drypstenshuler i Porto Cristo

En af Mallorcas store turistattraktioner ligger mindre end 10 minutter fra Sa Coma, nemlig Cuevas del Drach. Disse fascinerende underjordiske huler med hundredtusindvis af drypsten, der er blevet skabt gennem millioner af år, giver en mindeværdig tur for hele familien.

I bunden af hulerne vil du opdage den største underjordiske sø i Europa, Lago Martel. Her vil et orkester optræde med en klassisk koncert for dig, og du kan endda hoppe i en af bådene og sejle gennem de oplyste grotter.

Læs mere om Cuevas del Drach

Mallorcas drypstenshuler

Oplev den magiske verden under jordens overflade, når du tager på opdagelse i Mallorcas berømte drypstenshuler, der giver en både lærerig og flot oplevelse til børn og voksne.

Tag en tur til Manacor

Manacor er Mallorcas næststørste by, og et godt bud på en halvdagstur. I Mancor skal du bl.a. opleve den smukke nygotiske sognekirke med sit vanvittige 85 meter høje tårn, det gamle Sant Vicenc Ferrer kloster, Majorica perlefabrikken og det historiske museum.

Manacor byder også på et væld af skønne spisesteder, ligesom et livligt handels- og butiksliv. Kommer du hertil om mandagen, kan du endda opleve det traditionelle marked i hjertet af byen, en god måde at smage de lokale delikatesser på.

Nyd en afslappende vandretur

Mallorca er en utrolig smuk ø, og der er masser af muligheder for at snuse nærmere til den baleariske natur i nærheden af Sa Coma.

Den mest oplagte idé er, at tage ud på Punta de n’Amer-næsset, der stikker ud mellem Sa Coma og Cala Millor. Punta de n’Amer er fredet som særlig naturarv grundet den miljømæssige vigtighed af stedet. Her lever forskellige arter af både dyr og planter, som er smukke at kigge på. Desuden er udsigten over bugterne helt fantastisk herudefra.

Vil du opleve mere af kysten, så er der nogle rigtig smukke strækninger omkring Sa Coma. Går du mod syd, mod s’Illot og Porto Cristo, kommer du forbi smukke små jomfrubugter som Cala Morlanda og Cala Petita.

Mod nord kan du vandre forbi Cala Millor og Cala Bona, til Costa del Pins, et utroligt smukt område, som byder på enestående udsyn over kysten, bl.a. fra Cap des Pinar.

Tag på golfbanen

Hvis du er til golf, så er du landet på den rigtige ø. Mallorca er hjemsted til flere af Spaniens absolut bedste golfbaner. Ca. 20 minutter nord for Sa Coma ligger hele tre vidunderlige vel-designede golfbaner; Canyamel Golf, Capdepera Golf og Son Servera Golf.

Capdepera er den mest alsidige bane, der giver underholdning til såvel lave handicap som begyndere. Son Servera og Canyamel er en tand mere tricky, særligt Canyamel, der giver stor udfordring på de første 9 huller.

Svæv højt over Mallorca

Lige bag nabobyen Cala Millor ligger Mallorcas største flyveplads for luftballoner, hvor du kan komme på en uforglemmelig svævetur.

Op på pedalerne

Mallorca er et fantastisk sted at cykle, faktisk et af de bedste steder i Europa.

Hvis du er til en let og afslappende cykeltur, uden trafik eller støj, så skal du køre ad Via Verda, Mallorcas eneste grønne vej. Via Verda strækker sig fra Manacor til Artà, ad en 29 km grusvej anlagt på den gamle togstrækning mellem de to byer.

Er du mere til landevejscykling, så kan du glæde dig til et virkelig velholdt og godt sammensat vejnetværk på Mallorca. En af de mest populære ture fra Sa Coma går ned til Felanitx, og til Santuari de Sant Salvador, et bjergtop kloster, hvor du kan nyde panoramiske udsyn fra. Turen byder på både landeveje og skarpe stejle sving.

De mange omkringliggende landsbyer er oplagte besøgsmål på cykelturene fra Sa Coma, du kan bl.a. cykle ind til Sant Llorenc des Cardassar, til Son Servera eller bare ned til charmerende Porto Cristo, langs den smukke kyst.

Hvor skal du bo i Sa Coma?

Sa Coma har hoteller til alle behov og budgetter, som et godt familierejsemål skal have.

Sommer på hotel ved stranden i Sa Coma på øen Mallorca i Spanien.

Hipotels Mediterraneo Hotel

Booking.com
Sommerferie på hotel med pool ved stranden i badebyen Sa Coma på Mallorca i Spanien.

Hipotels Mediterraneo Club

Booking.com
Familie hotel med legeplads til børn i Sa Coma på Mallorca.

Hipotels Coma Gran

Booking.com

Spisestederne i Sa Coma

Sa Coma byder på en god portion spisesteder, hvor du med sikkerhed finder noget der matcher både smag og budget.

Er du i humør til andre spiseoplevelser, så vil jeg anbefale, at du tager den korte tur ned til marinaen i Porto Cristo, ca. 10 minutters kørsel fra Sa Coma, hvor der ligger flere rigtig gode spisesteder.

Vil du prøve den velkendte stegte pattegris, så må du ligeledes en ud på en kort køretur, her til Canyamel. Ved den gamle fæstning Torre de Canyamel, ligger restauranten Porxada de sa Torre, som er kendt for deres pattegris.

Barer og natteliv i Sa Coma

Sa Coma er relativt afdæmpet i forhold til natteliv og diskoteker, ikke et udpræget festområde, men mere henvendt børnefamilier og par. 

Der ligger selvfølgelig en portion barer og pubs i byen, nogle med live musik, som gør aftentimerne hyggelige og sjove.

Søger du clubs og diskoteker, så tag den korte tur op til nabobyen Cala Millor, der har et varieret natteliv med forskellige typer tilbud til alle festglade mennesker i alle aldre. 

Shopping i Sa Coma

Sa Coma har alt du skal bruge, plus mere.

Kan du lide at kigge i butikker, så kan du besøge nabobyen Cala Millor, der har lidt flere butikker, eller tage en tur ind til Manacor, hvor der er rigtig mange butikker.

Årlige begivenheder i Sa Coma

Maj – oktober

Aftenmarked

Hver sommer, mellem maj og oktober, afholdes det ugentlige aftenmarked om onsdagen fra kl. 19:00. Her finder du hundredvis af boder, der sælger alt fra lokalt håndværk til delikatesser og lædervarer.

Juli

Festes de Sa Coma

Hvert år i den tredje uge af juli fejrer Sa Coma sig selv med en række sjove aktiviteter. Konkurrencer, lege, spil, udstillinger, koncerter og optrædener er på programmet.

Et af højdepunkterne er Nit Multuculturals (multikulturel aften), en gastronomisk aftenmesse, med forskellige smagfulde input og en stor paella-konkurrence. Restauranter og barer i Sa Coma deltager med særlige anretninger for at give deres take på internationale retter.

Oktober/november

Smooth Jazz Festival

Hvert efterår slår Sa Coma dørene op for Europas eneste smooth jazz festival, der afholdes over en weekend på det 5-stjernede Protur Biomar Sensatori Resort.

Festivalen er dedikeret til livsnydere; det handler om den gode musik, den gode mad og det gode liv, som jo bedst nydes på Middelhavets smukkeste ø.

Læs mere på: http://mallorca.smoothjazzfestival.de/

Ofte Stillede Spørgsmål

Sa Coma ligger små 70 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 95 euro, og tager en lille times tid at køre.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 316

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca