Søg
Close this search box.

Castell de Cabrera

Gammel borg og fæstning Castell de Cabrera ved Mallorca.

Castell de Cabrera er en gammel fæstning beliggende på den smukke ø Sa Cabrera, 10 km syd for Mallorca.

Gennem tiden har Castell de Cabrera lidt hårdt under angreb på Mallorca, faktisk mener man, at alene i det 16. århundrede, har fæstningen gennemgået totalrenovering mere end 10 gange.

Første dokumentation af Castell de Cabrera er i 1410, hvor fæstningen tilskrives brødrene, Pere og Guillem Saragossa, der efter sigende skulle have krævet beskyttelsespenge for at gardere sydkysten af Mallorca, fra Cabrera.

I 1425 overtager Bernat Saragossa Catell de Cabrera og indgår ny aftale med kongen, om bevogtning af sydkysten. Samtidig lød aftalen på, at Castell de Cabrera skulle fungere som fængsel, hvorfor fæstningen blev udvidet.

I 1510 ødelægger en voldsom storm store dele af Castell de Cabrera, som hjælper adskillelige fanger med at flygte fra fæstningen.

Fra 1550 begynder tyrkiske pirater, ledet af den legendariske kaptajn Barabossa, at angribe Mallorca. De overtog Sa Cabrera og væltede Castell de Cabrera i denne forbindelse. Herfra kunne de let planlægge deres angreb på Mallorcas kyststrækninger.

Sidste gang Castell de Cabrera har været i funktion, var i begyndelsen af 1700 tallet, i forbindelse med den spanske arvefølgekrig, hvor man fra fæstningen kunne holde udkig efter Bourboneserne.

Se her hvordan du kommer på halv eller heldagstur til øen Sa Cabrera

Adresse og kontaktinfo

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere gamle borge og fæstninger du skal opleve på Mallorca