Castell de Cabrera er en gammel fæstning beliggende på den smukke ø Sa Cabrera, 10 km syd for Mallorca.

vandring ture cabrera syd mallorca

Naturparadiset Illa de sa Cabrera syd for Mallorca er et oplagt sted for en smuk sanselig vandretur hvor også det gamle slot kan besøges

Gennem tiden har Castell de Cabrera lidt hårdt under angreb på Mallorca, faktisk mener man, at alene i det 16. århundrede, har fæstningen gennemgået totalrenovering mere end 10 gange.

Første dokumentation af Castell de Cabrera er i 1410, hvor fæstningen tilskrives brødrene, Pere og Guillem Saragossa, der efter sigende skulle have krævet beskyttelsespenge for at gardere sydkysten af Mallorca, fra Cabrera.

I 1425 overtager Bernat Saragossa Catell de Cabrera og indgår ny aftale med kongen, om bevogtning af sydkysten. Samtidig lød aftalen på, at Castell de Cabrera skulle fungere som fængsel, hvorfor fæstningen blev udvidet.

I 1510 ødelægger en voldsom storm store dele af Castell de Cabrera, som hjælper adskillelige fanger med at flygte fra fæstningen.

Fra 1550 begynder tyrkiske pirater, ledet af den legendariske kaptajn Barabossa, at angribe Mallorca. De overtog Sa Cabrera og væltede Castell de Cabrera i denne forbindelse. Herfra kunne de let planlægge deres angreb på Mallorcas kyststrækninger.

Sidste gang Castell de Cabrera har været i funktion, var i begyndelsen af 1700 tallet, i forbindelse med den spanske arvefølgekrig, hvor man fra fæstningen kunne holde udkig efter Bourboneserne.

Se her hvordan du kommer på halv eller heldagstur til øen Sa Cabrera

Rejse fly hotel Colonia Sant Jordi Mallorca

Billige flybilletter

Rejse Cala Llombards feriebolig

Cala Figuera villa

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?