Rejseguide til oplevelser i Cala Santanyí

Cala Santanyí rejseguide, seværdigheder, restauranter og aktiviteter

Cala Santanyí er en malerisk og romantisk lille kystby på Mallorcas absolutte sydøstkyst.

Velsignet med én af sydkystens smukkeste hvide sandstrande, er Cala Santanyí et oplagt feriemål for dig, der leder efter en base fyldt med afslapning sat i enestående naturomgivelser.

Cala Santanyí er desuden et oplagt valg for den aktive feriegæst og kan besøges året rundt.

Bedste overnatning i Cala Santanyí

Indkvarteringsmuligheder i Cala Santanyí

Du finder en lille håndfuld hoteller og pensioner i Cala Santanyí, men hovedsageligt vil charmen bestå i at leje en ferielejlighed, finca eller villa i det smukke landskab hernede.

Området er meget populært blandt selvarrangerende rejsende, langt fra masseturismen.Udflugtsmål fra Cala Santanyí

Har du adgang til lejebil, ligger hele Mallorca lige for døren fra Cala Santanyí.

Palma de Mallorca – hele Middelhavets hovedstad – er blot 45 minutter fra dig, hvis magiske atmosfære er klar til at euforisere dig med dens mange tilbud til sanserne.

Tag turen tværs gennem Mallorcas hjerte og oplev de dramatiske Tramuntana-bjerge, hvis ryg strækker sig fra syd til nord – og byder på de maleriske kunstnerbyer Valldemossa og Deià.

Mallorca er berømt for sine mange drypstenshuler, hvor tusindvis af stalaktitter former imponerende figurer som de lyses op af farvestrålende lysshow. Særligt ‘Dragegrotterne’ er populære grundet Europas største underjordiske sø, som du sejler på, mens du lader dig fortrylle i 1000 og én nats eventyr.

Kig godt rundt på Mallorca Oplevelser – og find netop de seværdigheder og udflugtsmål, der passer dig og dine lyster!

Find inspiration alle omkringliggende udflugtsmål her

Restauranter og mad i Cala Santanyí

Du kan glæde dig til nogle udsøgte fiskerestauranter, som vil tilfredsstille både sult, lyst og sanser. Restauranterne og caféerne her, har et fint bredt udvalgt på menukortene, selv om der er klart overvægt af traditionelle anretninger, der ikke nødvendigvis er tilpasset turismen, men stadig fænger bredt.

Du skal heller ikke frygte hvis du har børn med hertil, der er mulighed for både børnemenuer og fastfood i byen.

Strande i Cala Santanyí

Cala Santanyí bærer det prestigefyldte mærke ‘Blåt Flag’, der kun gives til særligt rene strande, som sydøstkystens fantastiske økosystem er fyldt med. Stranden i Cala Santanyí er temmelig dyb, hvilket fritager den for såvel vinde som understrøm og gør den meget børnevenlig.

Du finder de gængse faciliteter omkring stranden, såsom solvogne, parasoller, toiletter, brusere og beach-barer. I højsæsonen mellem maj og september, er der ligeledes livreddere på stranden.

Stranden i Cala Santanyí er godt 130 meter lang og 80 meter bred. Dertil kommer en stor parkeringsplads bag stranden og desuden er stranden let tilgængelig for gangbesværede.

Aktiviteter i Cala Santanyí

Én af årsagerne til Cala Santanyís popularitet som helårs ferieby, er det brede udvalg af spændende aktiviteter, som området byder på.

Det klare azurblå hav inviterer til aktiviteter som dykning, snorkling, svømning og sejlads. Særligt dykning praktiseres hernede, grundet de mange undersøiske huler og grotter der bærer hver deres hemmeligheder. Du finder naturligvis dykkerskole med dygtige instruktører i Cala Santanyí.

Cykling og vandring mellem kystens mange små bugter er populært året rundt, her kan du nå utrolige udsigtspunkter samt gå på opdagelse omkring Mallorcas kendte vagttårne, der står tilbage fra middelalderen.

Du kan også besøge det beskyttede naturreservat Parc Natural de Mondragóet 800 hektar stort økosystem, der byder på hundredvis af plante- og dyrearter. I parken finder du også to laguner med hvide sandstrande, perfekt til en dukkert.

Indkøbsmuligheder i Cala Santanyí

Byen har et par små mini-supermarkeder, tobakskiosker samt de velkendte souvenirshops med strandtilbehør og nips.

I selve Santanyí, godt 5 km væk, har du et langt bredere udvalg af forskellige forretninger. Desuden er onsdags- og lørdagsmarkedet i Santanyí en stor attraktion og en god mulighed for, at handle sig til lækre delikatesser og varer.

Marked nær Cala Santanyí

Cala Santanyí er selv for lille en by til et ugentligt marked, men hovedstaden hernede, Santanyí, er et oplagt sted at opleve et af Mallorcas euforiserende markeder.
Vil du virkelig opleve de markeder, som Mallorca er så kendt for, så tag bilen til Sineu om onsdagen eller Inca om torsdagen. Disse er Mallorcas største og mest traditionsrige markedspladser, desuden en oplagt mulighed for at smage på nogle af øens bedste restauranter.

Du finder alle markeder her

Bar & natteliv i Cala Santanyí

Foruden de barer der hører til hotellerne, er nattelivet hernede egentligt ganske begrænset.
Ønsker du lidt natteliv nogle af dagene, så tag turen til Cala d’Or, også inden for Santanyís grænser. Herfra kan du let komme tilbage med en taxi, uden det bliver dyrt.

Hvor ligger Cala Santanyí på Mallorca?

Cala Santanyí ligger i en malerisk lille klippebugt på Mallorcas sødøst kyst, hvor også de populære feriesteder, Cala d’Or, Cala Llombards, Cala Figuera og Porto Petro ligger. Området byder på en fin blanding af rustikke landdistrikter og frodig middelhavsnatur.

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?