Søg
Close this search box.

Cala Santanyí

I denne guide

Vælg Cala Santanyí for

Her ligger Cala Santanyí

Cala Santanyí markeret på kort over øen Mallorca.

Cala Santanyí, Mallorca - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Cala Santanyí er en lille og mere rolig ferieby på Mallorcas dejlige sydkyst. Området egner sig godt til par og småbørnsfamilier.

Introduktion til Cala Santanyí

Cala Santanyí er en malerisk og romantisk lille kystby på Mallorcas absolutte sydøstkyst.

Velsignet med én af sydkystens smukkeste hvide sandstrande, er Cala Santanyí et oplagt feriemål for dig, der leder efter en base fyldt med afslapning sat i enestående naturomgivelser.

Cala Santanyí er desuden et oplagt valg for den aktive feriegæst og kan besøges året rundt.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Cala Santanyí

Hvad skal man opleve i Cala Santanyí?

Nyd den lækre strand i Cala Santanyí

Cala Santanyí bærer det prestigefyldte mærke ‘Blåt Flag’, der kun gives til særligt rene strande, som sydøstkystens fantastiske økosystem er fyldt med. Stranden i Cala Santanyí er temmelig dyb, hvilket fritager den for såvel vinde som understrøm og gør den meget børnevenlig.

Du finder de gængse faciliteter omkring stranden, såsom solvogne, parasoller, toiletter, brusere og beach-barer. I højsæsonen mellem maj og september, er der ligeledes livreddere på stranden.

Stranden i Cala Santanyí er godt 130 meter lang og 80 meter bred. Dertil kommer en stor parkeringsplads bag stranden og desuden er stranden let tilgængelig for gangbesværede.

Besøg Caló des Moro

Hvis du ser på postkort eller billeder på internettet fra Mallorca, er der en god chance for, at du vil se et billede af Caló des Moro-stranden. Det er uden sammenligning en af de mest maleriske og fantastiske bugter på øen, og endnu bedre, den ligger kun 10 minutter fra Cala Santanyí, i det nærliggende område Cala Llombards.

Nyd en dag i Mondragó naturpark

Hvis du vil opleve noget af det smukkeste den baleariske natur har at byde på, samt nogle af regionens bedste strande, så er en tur til Mondragó et must. Den 800 ha store naturpark er underskøn, og hjemsted for en bred vifte af dyre -og plantearter, der skaber en unik biodiversitet.

I hjertet af parken, gemt mellem to beskyttede bugter, ligger parkens strande, med silkeblødt hvidt sand og krystalklart lavt vand.

Mondragó er et af Mallorcas smukkeste og mest sanselige naturreservater, der ligger gemt på sydøstkysten. Mondragó er samtidig hjemsted for to af øens bedste strande.

Es Pontás

Es Pontas er navnet på den hesteskoformede klippeformation, der rejser sig fra vandstanden mellem Cala Santanyí og Cala Llombards. Det er et spektakulært syn, og man kan ikke lade være med at undre sig over, hvordan naturen har skabt sådan en skulptur af sig selv.

Oplev de gamle vagttårne rundt om kysterne

Tilbage i det 16. og 17. århundrede var Mallorca plaget af korsarer, der plyndrede landsbyerne og tog gidsler for løsesummer. Som led i et organiseret forsvar, rejste man vagttårne langs kysterne, som kunne alarmere vha. røgsignaler. Mange af disse vagttårne står stadig som vartegn, der vidner om vanskelige tider for øboerne. Hver enkelt af dem er interessant at besøge, nogle af dem kan bestiges, og du kan nyde udsigten fra platformen. Nogle af de nærliggende vagttårne er Torre Nova de sa Roca Fesa og Torre d’en Beu.

Tag på Dykkerudflugt

I både Cala Santanyí og Cala Figuera finder du dykkercentre, der arrangerer undersøiske udflugter. Oplev en fascinerende og ukendt verden under havets overflade, tag billeder af farverige og forunderlige væsner, og nyd udsigten over revene og dalene i Middelhavets maleriske havvegetation.

Mallorcas klare rene vande går øen til et paradis for dykkere. Du kan glæde dig til smukke undersøiske enge, farverige fisk og følelsen af frihed.

Nyd et afslappende cruise

Tag ned til molen i den nærliggende landsby Cala Figuera, og gå ombord på en af bådene. Mallorca er en af de smukkeste øer i hele verden, og at observere den fra soldækket på en katamaran gør den ikke mindre spektakulær at se. Nyd et afslappende cruise, snup en forfriskning, tag en svømmetur i lagunerne, og tag billeder af de mange gyldne bugter.

Oplev Mallorcas fortryllende små jomfrubugter, gemte laguner og charmerende gamle fiskerihavne, når du svæver over havoverfladen ud for kysterne.

Besøg den charmerende fiskerlandsby Cala Figuera

Den nærliggende charmerende fiskerihavn Cala Figuera er langt en af de mest maleriske og charmerende små bugter på øen, den kan prale af mallorcansk ægthed og arv. Tag en forfriskning eller noget at spise på et af de mange steder tæt på havnen i den afsidesliggende bugt og nyd den magiske udsigt.

Tag på opdagelse i Santanyí by

Santanyí er hovedbyen i kommunen, hvor Cala Llombards ligger, et meget charmerende og interessant sted at besøge. I hjertet af Santanyí finder du en hyggelig lille plads fuld af barer og restauranter, hvor det meste af livet foregår. På pladsen ligger også den smukke sognekirke Sant Andreu, hvori det oprindelige middelalderkapel er blevet bevaret. Der er en række interessante lokale butikker og gallerier at opdage i Santanyí, samt en samling af vartegn, der er værd at besøge. Onsdage og lørdage bør du besøge markedet, hvor folk fra alle sydkystens byer strømmer til for at handle.

Santanyí – den gule by – er sydøstkystens kulturelle højborg, med masser af gallerier, spiseseteder og charme i gaderne. Santanyí har desuden et stort og godt marked to gange ugentligt.

Andre skønne aktiviteter omkring Cala Santanyí

Oplev Mallorca på cykel

De flade områder i det sydøstlige Mallorca skaber de perfekte betingelser for cykling på alle niveauer. Cykling er uden sammenligning en af de mest populære sportsgrene at dyrke på Mallorca, simpelthen fordi der ikke er nogen begrænsninger for, hvor du kan tage hen, og hvad du kan opleve.

Nyd en vandretur

Vandring er en anden populær aktivitet på Mallorca. Der er hundredvis af stier, der fører rundt i det naturskønne landskab. Gå langs de smukke kyster, og mærk havets briser røre dit ansigt mens du nyder den magiske udsigt. Gå til en af de mange gyldne bugter, området er kendt for, eller besøg landsbyerne og forkæl dig selv med den lokale charme og sjæl.

Spil golf på Vall d’Or golfbanen

Omkring 20 minutters kørsel fra Cala Llombards ligger den smukke Vall d’Or golfbane, der er kendt og elsket for hul 7. Til golfbanen hører også et klubhus med en god restaurant, der serverer årstidens delikatesser.

Mallorca byder på mere end 20 fine golfbaner, med masser af udfordringer og smuk natur omkring dem. 

Hvor skal du bo i Cala Santanyí?

Hotel Pinos Playa

Booking.com

Hotel Apartamentos Cala Santanyi

Booking.com

Chalets Torre Nova

Booking.com

Spisestederne i Cala Santanyí

Du kan glæde dig til nogle udsøgte fiskerestauranter, som vil tilfredsstille både sult, lyst og sanser. Restauranterne og caféerne her, har et fint bredt udvalgt på menukortene, selv om der er klart overvægt af traditionelle anretninger, der ikke nødvendigvis er tilpasset turismen, men stadig fænger bredt.

Du skal heller ikke frygte hvis du har børn med hertil, der er mulighed for både børnemenuer og fastfood i byen.

Shopping i Cala Santanyí

Byen har et par små mini-supermarkeder, tobakskiosker samt de velkendte souvenirshops med strandtilbehør og nips.

I selve Santanyí, godt 5 km væk, har du et langt bredere udvalg af forskellige forretninger. Desuden er onsdags- og lørdagsmarkedet i Santanyí en stor attraktion og en god mulighed for, at handle sig til lækre delikatesser og varer.

Ofte Stillede Spørgsmål

Cala Santanyí ligger på Mallorcas sydkyst, ca. 50 km fra lufthavnen.

En taxatur vil tage omkring 40 minutter og koste 60-65 euro.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 516

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca