Søg
Close this search box.

Cala Major

I denne guide

Vælg Cala Major for

Hvor ligger Cala Major?

Byen Cala Major markeret på kort over Mallorca.

Cala Major - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Cala Major er blandt Mallorcas ældste turistdestinationer, og et rejsemål der altid har været elsket af danskerne.

Introduktion til Cala Major

Det er let at se hvorfor Cala Major i første omgang blev et populært hit blandt danske sommerferiegæster, området har en enestående udsigt over bugten, en fantastisk børnevenlig strand og beliggende tæt på Palma centrum.

Cala Major er et rigtig godt sted for dig, der både vil have solferie med strand og samtidig have adgang til et sjovt og pulserende byliv. Området er meget centralt placeret i forhold til både shopping, seværdigheder og familieaktiviteter.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Cala Major

Hvad skal man opleve i Cala Major?

Hvad end du er til vand- og badeland, gokarts, museer, shopping, golf eller wellness, så har Cala Major det hele til dig.

Ved stranden er der mulighed for alle typer vandsport, paraglidig, bananen, surfing mv. Desuden har Cala Major sin egen sejl -og dykkerskole.

I selve Palma de Mallorca, under 10 minutter fra Cala Major, kan du tage på shoppingtur

Nyd de skønne strande i området

Cala Major byder på en vidunderlig sandstrand der måler lige over 200 meter i længden, hvilket er en af de længste i nærområdet. Men Cala Major er ikke den eneste strand i området, langt fra. Rundt om hjørnet ligger også Illetas, Portals Vells og Portals Nous, og hvis du hopper på bussen kan du komme til Magaluf strand på under 10 minutter, som er en af sydvestkystens bedste.

Slentr en tur i Marivents haver

Den spanske kongefamilies sommerresidens er Marivent-slottet i Cala Major, som i 2017 åbnede haverne for offentligheden.

De smukke botaniske haver består af 9.000 m2 af unikke baleariske arter, samt en fin samling skulpturer doneret af surrealisten Joan Miró, som også havde attalier og studie i Cala Major. 

Joan Miró stiftelsen

Træd ind i et eventyrligt univers af ubegrænset kreativitet og vilde fantasier, når du besøger Joan Miró stiftelsen i Palma. Joan Miró var en kendt catalansk surrealist, der sammen med sin kone, Pilar, flyttede til Palma i 1958. Sammen skabte de denne forunderlige verden af kunst, som nu er udstillet i stiftelsens ligeså imponerende bygning, som blev tegnet af José Rafael Moneo Vallés, formand for Harvard University of Design.

Spil op til dit handicap på en af de mange smukke golfbaner

Mallorca er kendt og elsket for sine mange veldesignede og smukke golfbaner, der tiltrækker sig hundredtusindvis af ivrige golfentusiater hvert år. Du kan hurtigt komme rundt til de 21 åbne golfbaner på øen med bil, men faktisk har du nogle af de bedste baner lige rundt om hjørnet fra Cala Major, nemlig Bendinat, Son Mutaner, Son Quint og Son Vida, alle inden for 10 minutters kørsel fra området.

Du kan læse om alle golfbanerne på øen her.

Sant Carles kastel og militærmuseum

Få en unik indsigt i Palmas militære historie, mens du bevæger dig rundt i denne imponerende fæstning bygget i det 17. århundrede. Våben, uniformer, modeller, artefakter, flag, billeder og meget mere venter i de mange udstillingsrum inde i fæstningen, som også byder på en fantastisk panoramaudsigt over bugten.

Tag på cykeltur

Der er masser af muligheder for at opleve den smukke ø på to hjul, og samtidig få lidt motion. Cykling er en af de suverænt mest populære aktiviteter på Mallorca, både for motionisten og den profesionelle cykelrytter. De utallige snoede bjergveje, de smukke kyststrækninger og mange uspolerede naturområder, gør Mallorca til et helt unikt sted at cykle. Desuden holder Stigs cykelrejser også til i Cala Major.

Andre herlige aktiviteter i og nær Cala Major

Cala Major er en del af Palma, og derfor vil en del af seværdighederne være dem du finder inde i selve Palma. Her venter en lang og rig kulturarv, manifesteret i imponerende paladser og palæer, kirker, monumenter og meget meget mere. Klik her for Palma guiden

Centralt i Cala Major finder du dog det imponerende Joan Miró museum, dedikeret til én af modernismens største koryfæer. Du har også mulighed for at slentre en tur gennem haverne ved det kongelige palads, Marivent, eller gå på militærhistorisk museum på Sant Carles kastellet.

Hvor skal du bo i Cala Major?

Cala Major byder på et rimeligt udvalg af hoteller og ferielejligheder, alle tæt beliggende på den vidunderlige strand som området er blevet kendt på. I forlængelse af Cala Mallorca ligger Cas Catala, som også byder på en håndfuld gode hoteller og lejligheder at vælge mellem.

Luksus hotel i byen Cala Major, Mallorca.

Nixe Palace

Booking.com
Hotel Eurocalas i byen Cala Major på Mallorca.

Eurostars Marivent

Booking.com
Boutique hotel i Cala Major, Mallorca.

Be Live Adults Only La Cala

Booking.com

Spisestederne i Cala Major

Der er lidt til enhver tunge her i Cala Major. Dog er spisescenen præget af at være en turistdestination, uden at der er noget i vejen med det, kvaliteten er overordnet god. Et særligt hjerte går til den lille familieejede La Casita i hjertet af Cala Major.

Er du til mere avantgarde anretninger og gourmet, så kan du med fordel tage mod det nærliggende Portals Nous eller ind til Palma centrum. En bus fra Cala Major til Palma tager under 15 minutter og koster 2 euro.

Barer og natteliv i Cala Major

Cala Major er til trods for sin størrelse sådan nogenlunde livligt i aften- og nattetimerne. Her ligger en god portion barer og værtshuse, desuden et par natklubber. 

Er du til lidt frækkere underholdning, er der voksenunderholdning i en af natklubberne.

Shopping i Cala Major

Du kommer ikke til at mangle noget i Cala Major, den store hovedgade, Avinuda Joan Miro, er spækket med forretninger, supermarkeder og barer.
Palma de Mallorca er desuden kendt som en af Europas største shoppingbyer, da alle de nyeste varer fra Madrid, Barcelona og Paris kommer her, før de når til Danmark og resten af Nordeuropa.

Ofte Stillede Spørgsmål

Cala Major ligger i udkanten af Palma, godt 15 km fra Palmas lufthavn.

Turen i taxi koster i omegnen af 25 euro og tager et kvarters tid.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 101, 102

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca