Jardins d’Alfabia

den botaniske have jardins de alfabia er en seværdighed i bunyola mallorca
Om

Jardins d’Alfabia er et stort kompleks bestående af hus, have og frugtplantager, beliggende i smukke Bunyola

Haverne afspejler indflydelse af arabisk, italiensk og spansk stil med én fælles komponent; samspillet mellem vand i vandfald, springvand, kanaler og damme.

 

Haven:

Jardins d’Alfabia stammer helt tilbage fra den arabiske dominans på Mallorca, hvor stedet i historiebøgerne henviser til ‘al fabi’ – en samling oliven.

Indgangen består af en lang allé, eller romersk “Paseo de salon”, med tre baner af store platantræer, der løber op til en ‘Clastra’, hvilket er den typiske patio i mallorcinske herregårde – også kaldet ‘possesions’.

For enden af ​​en af havens alléer fyldt med palmer, finder du åbningen der giver adgang til den mest emblematiske del af haven; pergolaen med sine fascinerende springvand, rekonstrueret i begyndelsen af ​​det attende århundrede. Halvdelen af pergolaens længde er prydet med fireogtyve springvand. De mange vandstråler krydser hinanden, glitre og mumlen fra ​​vandstrålerne er en sand gave for sanserne.

Længere nede i haven, finder vi ‘Jardines de Reina’ – Dronningens Have – opkaldt efter Dronning Elizabeth II, der besøgte Jardins d’Alfabia i 1860 og fik skrevet en kronik efter besøget.

I havens bagerste del finder du de særlige Garballons-palmer, en fredet mallorcinsk art med mange meget spidse blade. Her finder du også små damme med åkander flydende. Det hele er sat sammen, så det skaber en synergi mellem de forskellige arter og danner et helt naturligt miljø for dem.

Huset:

Huset i Jardins d’Alfabia har fundament i det romerske og andalusiske. Dog finder du elementer af mange forskellige stilarter i udsmykningen af huset, såsom arabisk, gotisk, renæssance, barok, romerske, rokoko og endda engelsk. Dette viser blot at huset har utroligt mange år år bag sig og har været under ejerskab af herskaber fra forskellige lande.

Hovedfacaden til huset blev skabt af Joan d’Aragó, en berømt barok arkitekt fra midten af det 18. århundrede. I facaden ses hovedporten, Portal Fora, som er beklædt med bronze og på hver side et elliptisk vindue kaldet ‘Ojo de Buey’ – Oksens Øje.

Omkring år 1170, blev husets kassetteloft bygget af almohaderne (1121-1269) – en maurisk-berberisk stamme fra Nordafrika, der på det tidspunkt herskede over De Baleariske Øer, det nuværende Portugal samt store dele af Andalusien og naturligvis Nordafrika.

Loftet er udarbejdet i fyrretræ og eg, med indlægninger der danner smukke arabesker. På de forskellige bjælker i huset ses også våbenskjold for de mange arabiske familier, der har boet i huset gennem tiden. Endvidere finder du friser med indskriften “Allah er stor. Allahs er magt. Der er ingen anden Gud end Allah”.

Den nuværende bolig findes ved at krydse patioen, som har muret gulv efter mallorcinsk tradition. Kig efter det gotiske vindue i buen, dette er typisk for mallorcinsk arkitektur.

 

Åbningstider & entré

1. november – 31. martsMandag – fredag9:30 – 17:30Lørdag9:30 – 13:00
1. april – 31. oktoberMandag – lørdag9:30 – 18:30
1. november – 31. marts5,50 €1. april – 31. oktober6,50 €
Hvor

Bunyola

Bunyola er et smukt og naturskønt område i Tramuntana, der foruden landsbyen selv og inkluderer de små landsbyer Palmayola, sa Coma og Orient, hvor sidstnævnte er et meget populært rejsemål. Bunyola har gennem tiden været et attraktivt område for øens adelige, hvorfor du også finder imponerende bygninger som f.eks. det flotte Raixa palæ og Alfabia ejendommen. Bunyola er særligt populært blandt cyklister og vandrere grundet de mange muligheder for disse aktiviteter i bjergene, men også golf har stor indflydelse takket være den smukke Golf Termens bane midt i dalen. Hver lørdag formiddag afholdes det lokale marked i Bunyola på byens centrale torveplads omgivet af små barer og den store Sant Mateu sognekirke, dette er fantastisk tidspunkt at besøge byen på. Ophold i Bunyola foregår i lækre ferieboliger eller på et af områdets charmerende finca-hoteller, hvor luksus og autenticitet kombineres i smukke omgivelser.

Bunyola aktiviteter hotel og marked

Flere seværdigheder omkring Bunyola

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere udstillinger og museer på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?