Pont Romà

gammel romersk bro pont roma i pollenca mallorca
Om

Pont Romà er vel nok et af Mallorcas bedst bevarede efterladeskaber fra det romerske herredømme

Broen er beliggende i den nordlige del af den gamle bydel  af Pollença, for enden af gaden med samme navn, Carrer del Pont Romà.

Omkring 123 f.Kr. erobrede romerne Mallorca, anført af Quintus Caecilius Metellus, konsul og general fra Rom.

Romerne etablerede byen, Pollen-tia, der lå i udkanten af den nuværende Alcúdia by. Pollentia blev udråbt til Mallorcas hovedstad under den romerske dominans – udgravningerne af denne kan opleves i Alcúdia.

Omkring Pollença, er det eneste tilbageværende eksempel på romersk dominans i området – heldigvis et af de smukkeste. Pont Romà gav adgang over floden, Torrent de Sant Jordí, der løber uden om Pollença og Port de Pollença.

Hvor

Pollença

Pollença er en historisk by og kommune beliggende på Mallorcas nordvestlige kappe, ca. en times kørsel fra Palma. Foruden Pollença by inkluderer kommunen også de meget populære rejsemål, Port de Pollença og Cala Sant Vicenc. Pollença er et skønt område og by at udforske, her er masser af seværdigheder og aktiviteter at kaste sig over. Besøg f.eks. el Calvario trappen, den romerske bro, den enorme sognekirke Nostra Senyora dels Angels og Ermita del Puig de Maria. Du kan også nyde en tur på museum, f.eks. Pollenças lokalhistoriske museum eller Marti Vicenc husmuseet. Pollença er desuden et hamrende fedt område at dyrke sport i, du kan stort set udøve alle slags sport. Ved kysten finder du smukke brede strande og i dalen finder du bjerge og uspoleret sanselig natur. Særligt cykling og vandring er populære aktiviteter her, men også golf og sejlads tiltrækker turister. Skal du bo i Pollença er der flere fantastiske overnatningssteder, alt fra 5-stjernet luksus til charmerende ferieboliger og lejligheder kan bookes i området.

Pollença hotel, aktiviteter, seværdigheder og marked

Flere seværdigheder omkring Pollença

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere monumenter og vartegn på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?