Torre de Cala Pi

gammelt vagttårn ved cala pi i llucmajor på mallorca
Om

Torre de Cala Pi er et smukt og ikonisk gammelt forsvars- og observationstårn, beliggende i det rolige Cala Pi-område, ved den sydøstlige kystdel af Llucmajor.

Tårnet blev bygget i 1663, faktisk næsten 100 år efter dets naboer og kysternes mange andre observationstårne fra middelalderen. De mest voldsomme piratangreb på Mallorca, skete op gennem 1500-tallet, da ottomanske pirater fra Tyrkiet, allierede sig med berberiske vandaler og indtog Sa Cabrera, syd for Mallorca, hvorfra de mobiliserede tropper.

Torre de Cala Pi er placeret strategisk på klippetoppene ud for Cala Pi, hvor det 10 meter høje tårn stadig står vagt. Tårnet blev i øvrigt renoveret i 1970 af arkitekten, Antoni Alomar.

Det er ganske let at komme til Torre de Cala Pi, som ligger for enden af vejen, med fine parkeringsmuligheder for både bil og cykel. Brug kortet nedenfor til at se.

Hvor

Llucmajor

Llucmajor er placeret øst for Palma, i Mallorcas Migjorn-region. Llucmajor er et populært rejsemål og besøgsmål for særligt aktive turister der nyder optimale forhold for bla. golf, cykling, vandring og maritime aktiviteter. Foruden byen selv, er Llucmajor også hjemsted for populære feriedestinationer som s’Arenal i Palmabugten og Cala Pi på sydkysten. En tur i Llucmajor by vidner om et historisk sted med en stor kulturarv, som bla. kommer til udtryk i mange af de smukke bygningers arkitektur og monumenter. Udenfor byen finder du desuden et vigtigt levn fra den Balearisk oldtid, nemlig Capocorb Vell. Ønsker du ophold i Llucmajor kan du se frem til fantastiske hoteller og fincas hvor du autenticitet og moderne luksus smelter sammen i en afslappende atmosfære.

Llucmajor seværdigheder, aktiviteter og hotel

Flere seværdigheder omkring Llucmajor

Opdag Migjorn-regionen på Mallorca

Migjorn-regionen er den mest sydlige region på Mallorca, og samtidig den tørreste.Den består af kommunerne Campos, Llucmajor, Sanatní, Ses Salines og Felanitx, der blandt andet byder på populære rejsemål som Cala d’Or, s’Arenal og Portocolom. De mange flade arealer i Migjorn-regionen gør det attraktivt at cykle her, særligt omkring Llucmajor er cykelturisme meget populært. I det sydøstlige hjørne af regionen finder du desuden det smukke naturområde, Mondragó Park, som er et populært besøgsmål for strandgæster og naturelskere.

Flere

Flere gamle vagttårne på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?