Søg
Close this search box.

Esglesia de Monti Sion i Palma

Monti Sion kirke med barok indgang, i Palma by på Mallorca.

Monti Sion kirken er bygget ovenpå en tidligere jødisk synagoge, der oprindeligt blev bygget af jesuitter der kom til Palma omkring 1561, og allerede i 1571 begyndte man byggeriet. Jesuitterne var højst uønsket af Spaniens kongehus, navnligt pga. deres økonomiske og kulturelle inflydelse på befolkningen, som nu så en ny og anderledes måde at leve på – og ikke mindst andre ting at tilbede. Alt dette første i sidste ende til undertrykkelse af jesuitterne mellem 1767 og frem til 1815.

 

Monti Sions arkitektur

Kirken er et af de mest imponerende eksempler på barok arkitektur, på hele Mallorca. Et af de mest bemærkelsesværdige kendetegn ved kirken, er hovedfacaden med sin tympanon, som indrammer et våbenskjold til ære for Ramon de Verí, hovedmanden bag kirken.

På hver side af tympanonet ses statuer/skulpturer af de første jesuit-helgener; Sankt Ignatius (venstre) og Francis Xavier (højre). Et billede af den ubesmittede undfangelse kroner hele den imponerende hovedindgang. Lige under ses en halvmåne med et billede af et bæst som repræsenterer djævlen.

Selve kirkekonstruktionen består af et enkelt kirkeskib med 6 sidekapeller på hver side. Loftet over kirkeskibet består af tøndehvælvinge med lynetter, støttet af riflede søjler.

 

Af særlig interesse i Monti Sion kirken

  • Roman de Verís gravsted til venstre for presbytteriet.
  • Første sidekapel på venstre hånmd som indeholder graven af Alphonsus Rodriguez, som blev kåret til helgen af kirken efter sine mange års tro tjeneste som portner.
  • Alterstykket som blev designet af Camilo Silvestre Perino i 1607.
 

Flere interessante kirker du skal opleve på Mallorca