Søg
Close this search box.

Esglesia de Monti Sion i Palma

Monti Sion kirke med barok indgang, i Palma by på Mallorca.

Monti Sion kirken er bygget ovenpå en tidligere jødisk synagoge, der oprindeligt blev bygget af jesuitter der kom til Palma omkring 1561, og allerede i 1571 begyndte man byggeriet. Jesuitterne var højst uønsket af Spaniens kongehus, navnligt pga. deres økonomiske og kulturelle inflydelse på befolkningen, som nu så en ny og anderledes måde at leve på – og ikke mindst andre ting at tilbede. Alt dette første i sidste ende til undertrykkelse af jesuitterne mellem 1767 og frem til 1815.

 

Monti Sions arkitektur

Kirken er et af de mest imponerende eksempler på barok arkitektur, på hele Mallorca. Et af de mest bemærkelsesværdige kendetegn ved kirken, er hovedfacaden med sin tympanon, som indrammer et våbenskjold til ære for Ramon de Verí, hovedmanden bag kirken.

På hver side af tympanonet ses statuer/skulpturer af de første jesuit-helgener; Sankt Ignatius (venstre) og Francis Xavier (højre). Et billede af den ubesmittede undfangelse kroner hele den imponerende hovedindgang. Lige under ses en halvmåne med et billede af et bæst som repræsenterer djævlen.

Selve kirkekonstruktionen består af et enkelt kirkeskib med 6 sidekapeller på hver side. Loftet over kirkeskibet består af tøndehvælvinge med lynetter, støttet af riflede søjler.

 

Af særlig interesse i Monti Sion kirken

  • Roman de Verís gravsted til venstre for presbytteriet.
  • Første sidekapel på venstre hånmd som indeholder graven af Alphonsus Rodriguez, som blev kåret til helgen af kirken efter sine mange års tro tjeneste som portner.
  • Alterstykket som blev designet af Camilo Silvestre Perino i 1607.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere interessante kirker du skal opleve på Mallorca