Esglèsia de Sant Nicolau (Sankt Nicolas kirke)

hoved facade og indgang på sant nicolau kirke i palma mallorca spanien
Om

Sant Nicolau kirken bblev bygget mellem 1302 og 1349. Kirken var en løsning på den voksende menighed i Palma, der voksede i hastigt tempo som følge af catalanernes erobring i 1229.

Sant Nicolaus arkitektur

Facadens vægge og hovedindgangens spidse buer stammer fra den gotiske arkitektur, sammen med skulpturen af Sant Nicolau.

Døre, søjler, apset, taget og plantemotiver, stammer dog fra en større ombygning i midten af det 17. århundrede.

Kirkens grundplan består af en typisk basilika, med et kirkeskib og kapeller på hver side. Kapellerne åbner under hvælvinge og lynetter, som også stammer tilbage fra den gotiske periode.

Af særlig interesse i Sant Nicolau kirke

  1. Det berokke alterstykke
  2. Det gotiske maleri forestillende Sant Nicolau og Sant Maginus.
  3. Et ciborium af sølv fra den gotiske periode.
Hvor

Palma

Palma er Mallorcas og de baleariske øers hovedstad, en by der flere gange er kåret som den bedste by i verden at bo i. Palma har en lang og spændende historie, der tager os helt tilbage til dens grundlæggelse i romertiden. Gennem mere end et årtusind har flere kulturer haft sat deres præg på byen, som på mange måder ebber af kulturhistorie og mangfoldighed. Palma er et oplagt besøgsmål på enhver tur til Mallorca, der er altid noget at se eller lave her, f.eks. en shoppingtur i de mange butikker omkring hjertet af byen, eller en tur på cafe eller restaurant. Palma er samtidig hjemsted for nogle utrolige seværdigheder, der nok skal få kameraet frem. Besøg bla. Sa Seu katedralen, Bellver-slottet, Almudaina-paladset, de arabiske bade, Casal Solleric, Sant Francesc klostret, tag en tur med veterantoget til Sóller eller udforsk byens arkitektoniske perler. Ønsker du at bo i Palma, kan du glæde dig til en række sublime luksushoteller som ligger i smukke historiske bygninger i hjertet af byen, hvor opvartning og romantik er notorisk.

Palma sightseeing, seværdigheder og aktiviteter

Flere seværdigheder i Palma

Opdag flere rejsemål nær Palma

Cala Major

Ca’n Pastilla

s’Arenal

Flere

Flere kirker på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?