Søg
Close this search box.

Esglèsia de Sant Jaume

Sant Jaume gotisk kirke i Palma by på øen Mallorca.

Sant Jaume kirken er sammen med kirkerne, Santa Eulàlia, Santa Creu og Sant Miquel, blandt de ældste kirker i Palma. Kirken har en særlig betydning for mallorcinerne, da den er dedikeret til Kong Jaume I af Aragón, bedre kendt som Jaume Erobreren, som var manden der erobrede Mallorca fra maurerne i 1229 som led i reconquestaen.

Kirkens konstruktion består af et centralt kirkeskib med sidekapeller på hver side. Specielt ved denne kirke er, at den aldrig har undergået rekonstruktioner, den har bevaret sine originale form og gotiske stil både i interiør og eksteriør. Dog er der en enkelt undtagelse, nemlig tabernakel-kapellet, som blev bygget i i barok stil i 1600-tallet. I dette kapel ses også familiegraven tilhørende Cotoner-familien, som var af høj rang indenfor malteserordenen.

I 1776 lavede skulptøren Miquel Tomàs store forbedringer og ændringer i hovedfacaden, af hans arbejde kan ses den smukke buste af Jaume.

Af særlig interesse i Sant Jaume kirken ses kanvasser lavet af Miquel Pons, som befinder sig i Kristus-kapellet. Desuden alterstykket af Sankt Cajetan, grundlægger af teatinerordenen, som nu administrerer Sankt John af Malta-kirken.

 

Flere interessante kirker du skal besøge på Mallorca