Esglèsia de Sant Jaume

sant jaume kirke i palma mallorca
Om

Sant Jaume kirken er sammen med kirkerne, Santa Eulàlia, Santa Creu og Sant Miquel, blandt de ældste kirker i Palma. Kirken har en særlig betydning for mallorcinerne, da den er dedikeret til Kong Jaume I af Aragón, bedre kendt som Jaume Erobreren, som var manden der erobrede Mallorca fra maurerne i 1229 som led i reconquestaen.

Kirkens konstruktion består af et centralt kirkeskib med sidekapeller på hver side. Specielt ved denne kirke er, at den aldrig har undergået rekonstruktioner, den har bevaret sine originale form og gotiske stil både i interiør og eksteriør. Dog er der en enkelt undtagelse, nemlig tabernakel-kapellet, som blev bygget i i barok stil i 1600-tallet. I dette kapel ses også familiegraven tilhørende Cotoner-familien, som var af høj rang indenfor malteserordenen.

I 1776 lavede skulptøren Miquel Tomàs store forbedringer og ændringer i hovedfacaden, af hans arbejde kan ses den smukke buste af Jaume.

Af særlig interesse i Sant Jaume kirken ses kanvasser lavet af Miquel Pons, som befinder sig i Kristus-kapellet. Desuden alterstykket af Sankt Cajetan, grundlægger af teatinerordenen, som nu administrerer Sankt John af Malta-kirken.

Hvor

Palma

Palma er Mallorcas og de baleariske øers hovedstad, en by der flere gange er kåret som den bedste by i verden at bo i. Palma har en lang og spændende historie, der tager os helt tilbage til dens grundlæggelse i romertiden. Gennem mere end et årtusind har flere kulturer haft sat deres præg på byen, som på mange måder ebber af kulturhistorie og mangfoldighed. Palma er et oplagt besøgsmål på enhver tur til Mallorca, der er altid noget at se eller lave her, f.eks. en shoppingtur i de mange butikker omkring hjertet af byen, eller en tur på cafe eller restaurant. Palma er samtidig hjemsted for nogle utrolige seværdigheder, der nok skal få kameraet frem. Besøg bla. Sa Seu katedralen, Bellver-slottet, Almudaina-paladset, de arabiske bade, Casal Solleric, Sant Francesc klostret, tag en tur med veterantoget til Sóller eller udforsk byens arkitektoniske perler. Ønsker du at bo i Palma, kan du glæde dig til en række sublime luksushoteller som ligger i smukke historiske bygninger i hjertet af byen, hvor opvartning og romantik er notorisk.

Palma sightseeing, seværdigheder og aktiviteter

Flere seværdigheder i Palma

Opdag flere rejsemål nær Palma

Cala Major

Ca’n Pastilla

s’Arenal

Flere

Flere kirker på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?