Ca ses Monges

lille nonnekloster og skole ca ses monges i vilafranca de bonany mallorca
Om

Det lille nonnekloster, Ca ses Monges, er en af Vilafrancas små seværdigheder, hvor historien er det mest interessante

Nonneordenen, ‘Søstrene af Velgørenhed’, kom til Vilafranca de Bonany, tilbage i 1895 og etablerede sig i en ejendom ejet af borgmesteren. I 1890 flyttede de ind i det nuværende kloster, en bygning fra 1897, afstået af den velhavende adelige Sureda familie.

Førstesalen i ejendommen blev velsignet i år 1900, mens kapellet, designet af Marquis (adelig titel mellem hertug og greve) de Vivot og Joan M. Sureda i de Verí, blev indviet i 1921.

Hovedindgangen er kronet med våbenskjoldet, der symboliserer ægteskabet mellem Jon M. Sureda i de Verí og Bàrbara Fortuny i de Verí. Våbenskjoldet forestiller en Markiskrone med hermelinskindet, som er symbol for ‘Grandes de España’ -adelige familier i Spanien.

Det nygotiske oratorium er placeret til højre for klostret, som har en simpel facade med stenbelagt ydervæg, indgangsparti med overligger – sandsynligvis med inspiration fra barokken – og over indgangen, ses et rosenvindue med gotisk jerngitter for.

Interiøret består af et enkelt skib, med rektangulært grundplan uden apsis og med hvælvinger i loftet, som opdeler kapellet i tre sektioner.

I den tredje sektion, som er koret, finder du altertavlen i neogotisk stil. I midten ses et billede af den ubesmittede undfangelse og på siderne, et billede af henholdsvis Sant Joseph og Sant Vicenç de Paül. Bag altertavlen ses et stort glasmaleri forestillende våbenskjoldet for Sureda-Fortuny.

Du finder kloster og kapel, lige bagved den store sognekirke, på Carrer de Santa Bàrbara, 30.

Hvor

Vilafranca de Bonany

Vilafranca de Bonany er et typisk mallorcinsk landbrugssamfund, hvor turisme stadig i høj grad er fremmed. Vilafranca er særligt kendt for sin dyrkning af meloner, og kendes ofte under sit kælenavn, Melonbyen. Her afholdes tilmed en årlig melonfestival. Bevæger du dig omkring i Vilafranca kan du nyde en god håndfuld seværdigheder, bla. den smukke sognekirke Santa Barbara, det lille kloster, Ca ses Monges, og ikke mindst det kendte gamle kloster Santuari de Bonany, der kroner hele området fra sin fantastiske placering på toppen af Bonany-bjerget.

Vilafranca de Bonany – Ophold, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Vilafranca de Bonany

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere klostre på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?