Søg
Close this search box.

Lignende oplevelser på Mallorca

Ca ses Monges (Nonnernes Hus)

Facade på gotisk kapel tilhørende det lille nonnekloster Ca ses Monges i landsbyen Vilafranca de Bonany på øen Mallorca.

Det lille nonnekloster, Ca ses Monges, er en af Vilafrancas små seværdigheder, hvor historien er det mest interessante

Nonneordenen, ‘Søstrene af Velgørenhed’, kom til Vilafranca de Bonany, tilbage i 1895 og etablerede sig i en ejendom ejet af borgmesteren. I 1890 flyttede de ind i det nuværende kloster, en bygning fra 1897, afstået af den velhavende adelige Sureda familie.

Førstesalen i ejendommen blev velsignet i år 1900, mens kapellet, designet af Marquis (adelig titel mellem hertug og greve) de Vivot og Joan M. Sureda i de Verí, blev indviet i 1921.

Hovedindgangen er kronet med våbenskjoldet, der symboliserer ægteskabet mellem Jon M. Sureda i de Verí og Bàrbara Fortuny i de Verí. Våbenskjoldet forestiller en Markiskrone med hermelinskindet, som er symbol for ‘Grandes de España’ -adelige familier i Spanien.

Det nygotiske oratorium er placeret til højre for klostret, som har en simpel facade med stenbelagt ydervæg, indgangsparti med overligger – sandsynligvis med inspiration fra barokken – og over indgangen, ses et rosenvindue med gotisk jerngitter for.

Interiøret består af et enkelt skib, med rektangulært grundplan uden apsis og med hvælvinger i loftet, som opdeler kapellet i tre sektioner.

I den tredje sektion, som er koret, finder du altertavlen i neogotisk stil. I midten ses et billede af den ubesmittede undfangelse og på siderne, et billede af henholdsvis Sant Joseph og Sant Vicenç de Paül. Bag altertavlen ses et stort glasmaleri forestillende våbenskjoldet for Sureda-Fortuny.

Du finder kloster og kapel, lige bagved den store sognekirke, på Carrer de Santa Bàrbara, 30.

annonce

heldagstur-mallorca-bjerge-kyst-guidet-turister

Guidet heldagstur gennem Mallorcas smukkeste områder

Fra: 670 DKK

Hos GetYourGuide

Flere interessante steder du skal besøge på Mallorca