Det lille nonnekloster, Ca ses Monges, er en af Vilafrancas små seværdigheder, hvor historien er det mest interessante

Nonneklosteret Ca ses Monges i Vilafranca de Bonany

Ca ses Monges, det lille nonnekloster kendt som ‘nonnernes hus’ i Vilafranca de bonany

Nonneordenen, ‘Søstrene af Velgørenhed’, kom til Vilafranca de Bonany, tilbage i 1895 og etablerede sig i en ejendom ejet af borgmesteren. I 1890 flyttede de ind i det nuværende kloster, en bygning fra 1897, afstået af den velhavende adelige Sureda familie.

Førstesalen i ejendommen blev velsignet i år 1900, mens kapellet, designet af Marquis (adelig titel mellem hertug og greve) de Vivot og Joan M. Sureda i de Verí, blev indviet i 1921.

Hovedindgangen er kronet med våbenskjoldet, der symboliserer ægteskabet mellem Jon M. Sureda i de Verí og Bàrbara Fortuny i de Verí. Våbenskjoldet forestiller en Markiskrone med hermelinskindet, som er symbol for ‘Grandes de España’ -adelige familier i Spanien.

Det nygotiske oratorium er placeret til højre for klostret, som har en simpel facade med stenbelagt ydervæg, indgangsparti med overligger – sandsynligvis med inspiration fra barokken – og over indgangen, ses et rosenvindue med gotisk jerngitter for.

Kapel til nonneklosteret i Vilafranca de Bonany

Facaden på det lille kapel der tilhører nonneklosteret, Ca ses Monges i Vilafranca

Interiøret består af et enkelt skib, med rektangulært grundplan uden apsis og med hvælvinger i loftet, som opdeler kapellet i tre sektioner.

I den tredje sektion, som er koret, finder du altertavlen i neogotisk stil. I midten ses et billede af den ubesmittede undfangelse og på siderne, et billede af henholdsvis Sant Joseph og Sant Vicenç de Paül. Bag altertavlen ses et stort glasmaleri forestillende våbenskjoldet for Sureda-Fortuny.

Du finder kloster og kapel, lige bagved den store sognekirke, på Carrer de Santa Bàrbara, 30.

Mere rejseinspiration til besøget i Vilafranca

Vilafranca de Bonany finca hotel og guide

Petra rejseguide og agroturisme

Songekirken Santa Barbara

Den gamle præstegård, sa rectoria vella

Slagtergården

Santuari de Bonany

Ca sa Manescala

Moli Nou

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?