Søg
Close this search box.

Aktiviteter for børnefamilier på Mallorca

Hotel Katmandu Park i Magaluf, Mallorca.

I denne artikel

Mallorca har, som et af Europas største og førende rejsemål, masser af tilbud til børnefamilier. Mange af de hoteller der henvender sig til børnefamilier har allerede sørget for både børne-pools, børneklub, legepladser og spille-legerum, så de små kan være underholdt dagen lang. Men hvad sker der ellers rundt omkring på Mallorca for børnefamilier? Her har du en samling aktiviteter du og familien kan glæde jer til at komme ned og besøge.

De mest børnevenlige strande på Mallorca

Mallorca er et ferieparadis for børnefamilier med børn i alle aldre,dog vil du nok ikke ligge og skulle med bil og bus til stranden hver dag. Mallorca er hjemsted for mere end 250 strande, hvor de fleste af de største og bedste er udnyttet til turisme. 

Dog er nogle af Mallorcas strande bedre egnet til småbørn end andre, f.eks. i forhold til hældningen af bunden eller hvor roligt badevandet er i løbet af dagen. 

Så rejser du til Mallorca med børn, så kan det være en idé, at finde hotel ved nogle af de børnevenlige strande på øen. 

Playa de Muro

Der er ingen grund til at gemme det bedste til sidst her; hvis du leder efter Mallorcas mest børnevenlige – og i øvrigt bedste – strand, så er det Playa de Muro, du skal vælge som rejsemål på Mallorca. 

Strandene i Playa de Muro måle til sammen mere end 4 km, alle med blødt sandunderlag og klart turkist vand. De fleste steder i Playa de Muro kan en voksen gå ca. 50 meter ud, før vandet når navlen, så der er rigeligt at give af når børnene skal snorkle og plaske.

Playa de Muro er et populært rejsemål på Mallorcas nordkyst, skabt til turisme. Playa de Muro har Mallorcas bedste strande, og masser af børnevenlige faciliteter.

Læs mere

Port d’Alcúdia

Ved siden af Playa de Muro, også på Mallorcas nordkyst, ligger det enorme Port d’Alcúdia, som er en udvikling af den gamle charmerende middelalderby Alcúdia og havnen i Port d’Alcúdia. 

Sammen med Playa de Muro, er Port d’Alcúdia er kendt som danskernes foretrukne sommerferiedestination, netop fordi området mixer det bedste fra begge verdener, med børnevenlige strande og masser af restauranter og charme. 

De mest børnevenlige strande i Port d’Alcúdia, er dem, der ligger længst mod Playa de Muro, og samtidig her de mest børnevenlige hoteller befinder sig. 

Port d’Alcúdia blander charme med lækre strande, som gør det til det perfekte rejsemål for børnefamilier i alle størrelser. 

Læs mere

Cala Millor

Midt på Mallorcas østkyst ligger Cala Millor, et navn den har fået da millor oversættes til “smukkeste”. Cala Millors lave rolige vande og bløde sandunderlag, gør stranden ideel til leg og andre strandaktiviter for børn.

Cala Millor har masser af hoteller med børnevenlige faciliteter, som børneklub, legepladser mm., samtidig med at der stadig er plads til afslapning på solvognen.

Cala Millor byder på en næsten 2 km lang sandstrand, med klart lavt vand, samt en masse børnevenlige hoteller og aktiviteter i byen. Cala Millor har aktivitetstilbud til alle aldre.

Læs mere

Palmanova

Palmanova er et populært rejsemål vest for Palma, som byder på 3 strande, hvoraf de to er særligt børnevenlige. Derudover ligger Palmanova lige op og ned af Magaluf, der også har en sikker og bred strand, dog ikke så lavvandet som Palmanovas.

Palmanova er det perfekte feriested for både unge og ældre, de tre sammenhængende strande, Son Maties, Playa Palmanova og Playa des Carregador, giver til sammen over 1 kilometer lang hvid blød sandstrand. Playa de Palmanova er desuden hædret med Blue Flag mærket, som gives til særligt rene strande. Med en gennemsnitlig bredde på 60 meter, er der rig mulighed for både at slappe af, spille beachvolley eller bygge sandslotte.

Palmanova er et populært rejsemål i Palmabugten, med 3 dejlige strande og masser af børnevenlige hoteller og aktiviteter for alle aldre. 

Læs mere

Nyd en gang sjask og plask i vandland

Vandrutsjebaner i HidroPark vandland, i byen Alcudia, Mallorca.

Mallorca har hele 3 vandland, fyldt med vilde rutsjebaner, bølgebassiner og aktiviteter for hele familien. 

Aqualand el Arenal

Bag stranden i s’Arenal finder du Mallorcas største vandland, Aqualand. Aqualand byder på lidt af det hele, og særligt adrenalin-junkies kan glæde sig til nogle vilde rides. Foruden rutsjebanerne er der også gummiringe, solterrasser, legepladser og andre aktiviteter for hele familien.

Aqualand el Arenal er Mallorcas største vandland, fyldt med sjove rutchebaner og aktiviteter for børn i alle aldre. 

HidroPark Alcúdia

HidroPark er det eneste vandland på Mallorcas nordlige side, og elsket af særligt småbørnsfamilierne som netop Port d’Alcúdia, Playa de Muro og Ca’n Picafort er kendte for at tiltrække. HidroPark er fyldt med sjove rutsjebaner og aktiviteter for hele familien, der giver en mindeværdig dag hvor krudtet bliver brændt godt af. Foruden rutsjebanerne byder HidroPark også på bølgebassin, solterrasse, minigolf, mini-vandland og legepladser.

Western Water Park, Magaluf

Western Water Park er et tema-vandland, og ja, du har not allerede gættet hvad teamaet er … Western Water Park ligger i Magaluf, og kan let nås fra andre nærliggende rejsemål som Palmanova, Santa Ponca og Peguera. I parken er der masser af rutsjebaner for både dem der nøjes med et sus i maven og for dem der virkelig vil mærke adrenalinen pumpe gennem blodet. Der er også western show på scenen hver dag.

Western Water Park er det perfekte sted at kombinere afslapning og sjov, når familien skal have en dag væk fra hotellet og stranden.

Tag ud og mød dyrene på Mallorca

To blå og gule papegøjer i Natura Parc zoo, i byen Santa Eugenia på Mallorca.

Reserva Park, Puigpunyent

Ca. 20 minutters kørsel fra Palma, i smukke Puigpunyent, finder du naturparken Reserva Park, en kreativ blanding af en adventure park, zoo og naturpark. Reserva Park er bygget op i et smukt skovområde i bjergene, hvor du bevæger dig omkring blandt påfugle, bjerggeder og andre indfødte dyrearter. 

Parken har mere end 6 km vandresti, der tager dig omkring i den unikke baleariske natur her i Tramuntana. Efter turen kan du lege med svævebaner, gynger og klatring mellem trætoppene.

Reserva Park er en vidunderlig oplevese for hele familien, både sjov og lærerig. Husk også badetøj, når du skal bade i søerne under de naturlige vandfald der udspringer fra klippevæggene. 

Marineland, Portals Nous

Marineland er kendt og elsket for deres delfinshow og søløveshows, der begejstrer publikum hver gang. I Marineland er der masser af flotte og spændende dyr, som børnene elsker at møde, bl.a. penguiner, flemangoer og andre eksotiske fugle. Desuden et spændende reptilhus, med slanger, skildpadder og iguaner.

Marineland ligger i Portlas Nous, ikke langt fra Palmanova og Magaluf. 

I Marineland kan børnene komme helt tæt på både søløverne og delfinerne, faktisk komme til at klappe dem og få taget billede med dem. Mon ikke det nok skal give en mindeværdig oplevelse?

Marineland er den perfekte blanding mellem en zoo og forlystelsespark, med masser af spændende dyr og aktiviteter for alle.

Safari Zoo

Mellem  de populære badebyer Sa Coma og Cala Millor finder du Safari Zoo, der bedst minder om Knuthenborg Safaripark og Ree Park herhjemme. Her tager du på eventyr på savannen, enten i din egen udlejningsbil eller med safaritoget, hvor du kommer helt tæt på nogle af Afrikas mest elskede dyrearter, såsom zebraer, giraffer, løver og tigre. 

Her finder du også baby-zoo, legeplads og andre sjove aktiviteter for børn, der vil elske et besøg her.

Natura Parc

Natura Parc er en lille zoologisk have, oprettet for at hjælpe dyr der ellers ikke ville have overlevet. Natura Parc ligger i Santa Eugènia, ca. 15 minutters kørsel fra Palma, så dyrene kan leve i fred.

Her kan du møde smukke tropiske fugle, kække aber, samt en række indfødte arter. 

Børnene kan komme helt tæt på dyrene her, klappe og fodre dem, samt lære en masse om dem. 

Palma Aquarium

Tag på opdagelse i det Big Blue, Europas største haj-akvarium, eller lad dig fortrylle af tro kopier fra Atlanterhavet, Stillehavet, Middelhavet og Det Indiske Ocean. Palma Aquarium er en stor oplevelse for hele familien, både børn og voksne, hvor du kan glæde dig til at se og lære om mere end 600 forskellige arter.

Som noget helt unikt, kan du rent faktisk komme ned og dykke med hajerne, eller sejle i båd på overfladen af hajtanken. Prøv også den vilde 3D biograf, der lader dig komme skræmmende tæt på nogle af havenes største skabninger. 

Der er masser af aktiviteter og sjov i vente i Palma Aquarium, som er åbent 365 dage om året. 

Palma Aquarium har Europas største hajtank, som du kan sejle oven på  eller dykke i, samt mere end 600 marinearter.Palma Aquarium er åbent 365 dage om året.

Lad adrenalinen få frit løb på gokartbanen

Kartingmania

Kartingmania er én af de fedeste gokartbaner på Mallorca, som hver uge holder Grand Prix, med masser af præmier til de bedste. Kartingmania ligger i Port d’Alcúdia, lige ved Bellevue hotellet. 

Karting Magaluf

Karting Magaluf er en super fed bane, der tilbyder gokarts for børn helt ned til 3-års alderen, og endda særlige ‘forældre-karts’. For de avancerede racere er der konkurrencer 3 gange ugenligt, ligesom der er gokarts der kan komme op på 86 km/t. 

Karting Cala Millor

Karting Cala Millor har gokarts til alle aldre og niveauer, som kan glæde sig til turen på banen i udkanten af det populære rejsemål på østkysten. 

Karting Ca’n Picafort

Der kommer masser af knald på, når du sætter din fartdjævel løs på Karting Ca’n Picaforts 1,6 km lange bane. Masser af sving og lange stræk gær banen både tempofyldt og udfordrende, så du skal være klar på rattet. De hurtigste gokarts her når op over 90 km/t, og der afholdes ligeledes masser af konkurrencer på banen i løbet af sommeren, så når du er klar til et afbræk fra den lækre strand in Ca’n Picafort, så kom og slå dig løs med ungerne. 

Leg og sjov

Katmandu Park

I Magaluf ligger Katmandu Park, en skør blanding af interaktive aktiviteter, minigolf og vandland, der gør det til et vildt sjovt sted for børnefamilier at tilbringe et par timer. 

Katmandu Park har både 3D, 4D og %D biografer, hvor du bl.a. kan komme med til det vilde vesten og skyde cowboys, eller tage på vilde rutchebaneture. 

Indenfor skal der føles, ses og lyttes, når I bevæger jer gennem det omvendte hus, fyldt med skøre og vilde scener og aktiviteter.

Udenfor i parken er det tid til at sætte golfevnerne løs, når I skal konkurrere i Expedition Golf, et farverigt landskab af søer, jungle og klipper, der stimulerer alle sanserne.

Katmandu Park inviterer børnefamilier til masser af underholdning, med masser af interaktive forlystelser, mini-vandland, minigolf og 5D biografer.

Fantasy Park

I både Cala Millor og Cala Bona ligger et legeland kaldet Fantasy Park. Her finder du hoppeborge, mini-gokarts, trampoliner og bar, en herlig måde at bruge en times tid.

Jungle Parc

I Santa Ponca ligger Jungle Parc, en stor adventure park, med masser af udfordringer der skal overvindes for at gennemføre banen. Her kommer du bl.a. op og gå på line mellem trækronerne, svæve i ziplines og klatre i det skønne skovområde.

Jungle Parc har 2 forskellige baner, som passer til niveau. Samtidig er der en særlig børnebane, med hele 51 aktiviteter, bl.a. svævende piratskib, gynger, zip lines, klatrenet og broer.

Jungle Parc er en sjov aktivitet for hele familien, der har åbent det meste af året.

Tirolinas, GO!

I samme stil med Jungle Parc i Santa Ponca, finder du endnu en adventure park i Ca’n Pastilla, Palma. Her står den ligeledes på zip lines, klatring, gynger og hængebroer, når udfordringsbanen skal gennemføres i skoven.

Golf Fantasia

I Palmanova kan du glæde dig til et besøg i Golf Fantasia, Mallorcas største og mest gennemførte minigolfbane. De tropiske omgivelser, med vandfalnd, søer, palmer og dyr, gør oplevelsen sanselig og stimulerende for børn og voksne.

Seværdigheder for børnefamilier

Cuevas del Drach

Én af Mallorcas store turistattraktioner er de underjordiske drypstenshuler, Cuevas del Drach – også kendt som Dragegrotterne. De oplyste kalksten der vokser fra gulv og loft skaber et eventyrland, der vækker børnenes naturlige nysgerrighed. 

På bunden af Dragegrotterne ligger en kæmpe sø, hvor et orkester kommer sejlende ind i både og spiller en klassisk koncert. Bagefter kan man sejle en tur i bådene.

Cuevas del Drach er en skøn og berigende oplevelse for hele familien, der stimulerer den naturlige nysgerrighed om hvordan naturen kan tage sig ud. 

Cuevas del Hams

Cuevas del Hams er endnu nogle drypstensgrotter i byen Porto Cristo, faktisk de første der blev opdaget på Mallorca.

Cuevas del Hams er ikke nær så imponerende et syn som Cuevas del Drach eller Cuevas de Artà lægere oppe ad kysten, men de er stadig forunderlige, og oplyste.

Hvad der gør Cuevas del Hams mere en mere børnevenlig oplevelse er, at man for nyligt åbnede det store og flotte Dinosaurland, med ultra realististe modeller af de mægtige fortidsdyr.

Cuevas del Hams og Dinosaurland er en god måde at kombinere en tur på, hvis man rejser med børn. Her får I både drypstenshuler og realistiske dinosaurer.

Finca els Calderers

Tag med tilbage i tiden, på en ægte mallorcinsk herregård, og lær om livet på øen for 200 år siden.

De mange indtryk på herregården gør det både en stimulerende og lærerig oplevelse for børn at besøge els Calderers, der viser hvordan landejere og tjenestefolk levede i gamle dage. 

Udenfor er der æsler og sortfodssvin, som gør det endnu mere berigende for børn at komme her.

Els Calderers ligger mellem landsbyerne Sant Joan og Vilfranca de Bonany, ca. midt på øen.

Els Calderers er en tidligere herregård, én af Mallorcas vigtigste, som viser jer livet på øen for over hundrede år siden. 

Børnevenlige sejlture

Besøg Illa de sa Dragonera

Øen og naturreservatet der ligger på den anden side af sundet fra kystbyen Sant Elm, på Mallorcas sydvestkyst, er en oplagt mulighed for at møde den vilde baleariske natur.

Sa Dragonera har sit navn efter dens form, som tilbøjeligvis minder om ryggen på en drage. Samtidig er øen kendt for nogle af dens mest ikoniske indbyggere, de hundredtusindvis af sorte firben, som ikke er bange for mennesker. 

En tur til Sa Dragonera er en fantastisk oplevelse for hele familien, hvor alle sanser bliver stimuleret. 

Sa Dragonera er en ø og fredet naturreservat, kendt for dens smukke natur og hundredtusindvis af sorte firben. Øen har form som ryggen på en drage, og børns nysgerrighed bliver stimuleret her.

Læs om Sa Dragonera

Tag på delfinsafari omkring Mallorcas kyster

Glæd dig til at komme helt tæt på nogle af Mallorcas andre faste indbyggere, delfinerne. 

En delfinsafari starter typisk tidligt om morgenen, hvor de intelligente pattedyr er særligt aktive omkring kysterne. Men selvom det er tidligt at stå op, er det en magisk oplevelse at se delfinerne danse og synge, mens solen rejser sig over den glitreende havoverflade.

I bliver hentet tæt ved jeres hotel og kørt direkte til både i havnen, hvorfra turen starter, og kommer tilbage efter et par timer til søs. 

En tur på delfinsafari er en rigtig god grund til at stå tidligt op på ferien, bare for én dag.