Santa Eugènia ophold og rejseguide

Opdag og udforsk Santa Eugènia her

Ophold og overnatning i Santa Eugènia

Ophold på hotel sa Torre i Santa Eugenia, Mallorca

Hotel Rural Sa Torre de Santa Eugènia

Træd ind i de rustikke rammer på Hotel Rural sa Torre og oplev den magiske atmosfære der svirrer i denne charmerende finca fra det 15. århundrede. Hotellet byder på stilfuld indretning, luksuriøse faciliteter, 2 pools og en skøn kælderrestauranter i fincaens gamle celler, hvorfra der serveres moderne middelhavsretter. Hotel Rural sa Torre er et must i Santa Eugènia, hvis du leder efter det bedste af det bedste.

Reserver hotel Sa Torre her

Lej lækker ferievilla med pool og udsigt i Santa Eugenia, Mallorca

Ferievilla Cami es Puig

Ferievillaen Cami es Puig tilbyder en priviligeret beliggenhed direkte på bjergskråningerne, med enestående udsigt over hele det charmerende område fra terrassen og poolen. I ferievillaen kan du føle dig hjemme og nyde privatlivets sfære, en fantastisk måde at opleve lokallivet i byen på. Ferievillaen er fuldt udstyret og har hele 3 soveværelser, perfekt til mindre grupper eller flere par der rejser sammen.

Reserver Cami es Puig her

Finca-ophold i Santa Eugenia, Mallorca

Finca Divina Santa Eugènia

Finca Divina Santa Eugènia er en nyistandsat finca som stadig har bevaret sin originale rustikke charme. Værelserne og interiøret er indrettet med en skøn blanding af det traditionelle mallorcinske og moderne tidsløse, hvilket giver opholdet her mere autenticitet. Finca Divina Santa Eugènia er et perfekt overnatningssted hvis I skal på golfferie, eller anden aktiv ferie og gerne vil være i kort kørselsafstand fra det meste.

Reserver Divina her

overnatningstilbud petit hotel i santa eugenia, mallorca

Can Solé Petit Hotel

Can Solé Petit Hotel er en oplagt mulighed for at snuse lidt til det6 lokale liv i Santa Eugènia, uden at skulle på kompromis med opvartning og service. Nyd de rustikke og autentiske rammer i dette gamle forvandlede bypalæ i hjertet af landsbyen. Hotellet har bla. en skøn tagterrasse som tilbyder smukt udsyn over hele området.

Reserver værelse på Can Solé her

Dejligt beliggende i fredfyldte omgivelser, for foden af den grønne bakke med samme navn, tilbyder Santa Eugènia dig et afslappende afbræk i fuldstændig afsondrethed, som kun mallorcinske landsbyer kan.

Santa Eugènia er med sin perfekte beliggenhed, et helt oplagt valg for dig der har behov for at opleve det hele på ferien, uden at skulle på kompromis med Mallorcas verdenskendte strande eller køkken.

De rustikke landlige omgivelser, der omslutter Santa Eugènia, skaber et malerisk scenarie med landsbyen i hjertet af billedet og fuldender idyllen.

Når du ankommer til Santa Eugènia, er det som at træde ind i en anden verden, en verden af landlig ro. Her er ikke skyggen af turisme.

Santa Eugènia består af 4 små gamle landsbyer – Ses Coves, Ses Olleris, Ses Alqueries og selve Santa Eugènia – der alle er forbundet via snoede stenveje der fører gennem olivenplantagerne og markerne. En tur herigennem er ligesom en rejse gennem tiden, hvor dagligdagens bekymringer bare forsvinder eller bliver overfladiske.

 

Ses Coves

Ses Coves er en meget lille landsby, som hører med til til Santa Eugènia og har sit navn fra de grotter og huler der omgiver den. De fleste af grotterne omkring Ses Coves, finder du tæt ved åen Torrent de Son Vidal, desuden finder du en række vigtige huse, som er eksemplificeret ved Can Matet, Can Tiana, Cas Gorrió, Can Soler, Can Rom samt Son Vidal naturligvis. I bakkeområdet omkring de spændende forhistoriske huler, vil du også kunne finde den føromtalte talaiot, Comellar des Rafal.

I Ses Coves finder du også en anden sjov grotte, bedre kendt som Cellar de Son Vidal. En naturlig hule i klippevæggen gemmer på et vinkar samt en ældgammel vinpresse.

Interesseret i forhistoriske monumenter og grotter eller ej, så er en tur til Ses Coves et must for enhver vandre eller naturelsker og tager tager ikke lang tid fra Santa Eugénia.

Fra Ses Coves kan du også nå til Puig de Santa Eugènia, en vidunderlig udkigspost på toppen af Santa Eugènias bakke. Her står et kæmpe stenkors og du har herfra panoramaudsigt over hele Mallorcas Es Pla til den ene side- og de imponerende Sierra de Tramuntana bjerge til den anden.

 

Ses Alqueries

Tag en tur tilbage i tiden og oplev det mallorcinske landbrug som det så ud for hundrede år siden og besøg Ses Alqueries, den lille landsby nordligt for Santa Eugènia. Det fremgår af historiebøgerne, at Ses Alqueries oprindeligt stammer fra to mauriske gårde, Benibafari og Beniporrex.

I Ses Alqueries finder du en lang række spændende huse i mallorcinsk herregårdsstil, som f.eks. Cas Teixidor, Can Caló, Can Batlet, Can Cota, s’Hostal d’en Comuna, Son Paraire eller Can Corna. Lige så fremragende, er den smukke vindmølle, Molí de Son Pau.

Fra Ses Alqueries kan du nyde udsigten over markerne tilbage mod Santa Eugènia og Ses Coves, hvor Es Pugets vindmøller kroner den ene bakke.

Santa Eugènias historie

Santa Eugénia bakken og området omkring denne, har været beboet af mennesker gennem flere tusinde år. Der er foretaget og fundet mere end 30 arkæologiske udgravninger omkring Santa Eugènia, de mest kendte af disse er Son Matxina, Ses Coves, Son Tano og Can Palou, der vidner om forhistoriske bosættelser fra før talaiotkulturen.

Talaiotkulturen i Santa Eugènia ses i den imponerende cirkulære talaiot Comellar des Rafal, der ligger for foden af Santa Eugénia-bakken lige syd for selve byen. Denne talaiot blev fundet i 1915 af  Vicenç Furió Kobs og Josep Colominas i Roca, to arkæologer fra Barcelona. Øvrige interessante monumenter fra talaiotkulturen er Sa Mola, Son Vidal, Son Mateu og Sa Talaia, som findes på bakken mellem Santa Eugènia og Ses Coves (se længere nede).

Romernes tid i området er bevist, dog findes der meget begrænset dokumentation for deres levevis. Det er dog sikkert, at det var netop romerne der introducerede landbruget i Santa Eugènia, hvor man har dyrket kornafgrøder, vinstokke og opdrættet kvæg.

Under den mauriske dominans i Santa Eugènia, var det Zenata-stammen som var bosat i området, hvor dyrkning af både korn, mandler og vinstokke fortsatte. Selv om maurerne ikke producerede vin, var rosiner og mandler begge vigtige dele af deres madkultur.  I denne periode var Santa Eugènia kendt under navnet på gården, Benibazari.

Selve navnet Santa Eugènia, nævnes først efter den catalanske erobring af Mallorca i 1229, hvor Kong Jaume 1. skænker området til Bernat de Santa Eugènia, en adelsmand fra Girona i det nordlige Catalonien. Bernat de Santa Eugènia, udnævnes af kongen til at være Mallorcas første guvernør, da han var blandt de første mænd der gik i land i Santa Ponça under erobringen.

Ifølge bogen om Mallorcas opdeling, Llibre del Repartiment de Mallorca, fremgår det at Tempelridderne modtog store områder af Palma, hele Pollença, Randa og Santa Eugènia.

Fra midten af det 13. århundrede og helt frem til det 19. århundrede, var Santa Eugènia en del af Santa Maria del Camis kommune. Først i 1840 lykkedes det at fuldstændigt frigøre sig og stifte et selvstændigt byråd i Santa Eugènia, efter lang tids tovtrækkeri med hovedstyret i Palma og i Santa Maria del Cami.

Santa Eugènia har alle dage været kendt som et landbrugssamfund, hvilket ikke har ændret sig i vore tider.

Seværdigheder og udflugtsmål i Santa Eugènia

Landsbyen og området omkring byen tilbyder en række seværdigheder, som nok primært henvender sig til kulturinteresserede eller vandrere, dog med undtagelse af den zoologiske have som ligger udtil landevejen.

Men når man nu elsker at slumre rundt i Mallorcas landsbyer og indtage den rolige atmosfære og alt der ligger i denne, så er det selvfølgelig et must at spadsere en tur gennem landsbyens kerne og opleve dens sjæl. I Santa Eugènia kan du bla. spadsere en tur op til det gamle mølledistrikt, Es Puget, hvor de fleste af byens møller står på toppen af en bakke. Herfra er også et skønt og sødt udkigspunkt, hvor du kan nydeigten over landsbyen og de tusinder af hektarer marker og enge der farver landskabet.

I centrum af landsbyen kan du opleve den lille sognekirke som byen måtte kæmpe for at få under adskillelsen fra Santa Maria del Cami, du kan se byens gamle hydrauliske vandsystem, den fransiskanske nonnekloster og ikke mindst kapellet i klippevæggen, Cueva de Lourdes.

Se alle nærliggende udflugtsmål

Sport og fysiske aktiviteter at lave i Santa Eugènia

Området her er som skabt til at kridte vandrestøvlerne og komme ud i den friske rene middelhavsluft, hvor du kan opleve Mallorcas vilde plante og dyreliv, historiske monumenter samt fantastiske udsigtspunkter.

En populær aktivitet netop her i området, er en tur op på bjerget, Puig de Son Seguí, som har en højde på 320 meter, hvor du på toppen kan nyde en enestående udsigt over hele den charmerende rurale horisont. På toppen af bjerget finder du samtidig den gamle eremitage, Son Seguí, som bjerget har sit navn efter, også et kig værd.

Der er markerede vandrestier hele vejen til toppen af bjerget, som ikke er hårde. I første etape, passerer du desuden klippe-kapellet, Cueva des Lourdes, et kapel bygget ind i klippevæggen.

Mad og restauranter i Santa Eugènia

Rundt i de hyggelige gader bliver du nok langtfra overvældet, men nyd charmen og atmosfæren, som du trasker forbi små caféer hvor de lokale hygger sig – og indtag de dejlige omgivelser og den friske luft der rinder gennem gaderne.

Du finder en række spændende og virkelig gode restauranter i Santa Eugènia, til trods for byens begrænsede størrelse, rummer byen godt 6 spisesteder hvor et par af dem, bla. Sa Torre, tiltrækker publikum fra resten af Mallorca med sit udsøgte mallorcinske køkken.

Marked og begivenheder i Santa Eugènia

Landsbyen er hjemsted for flere kulturelle og religiøse fester i løbet af året. Måske den mest bemærkelsesværdige af disse, er fejringen af skytsengle, afholdt den første søndag i august hvert år. Der afholdes sang og dans i landsbyen samt en gudstjeneste for alle indbyggerne. Dagen giver også turister og andre besøgende en mulighed for at smage lokalt producerede retter,  mens hele kulturen indtages og fordøjes.

Et andet eksempel på den lokale fest, er den picnic der finder sted den første søndag efter påske. Begivenheden finder sted i afslappede og uformelle omgivelser, blandt de smukke scenarier ved Puig Son Segui. Endelig er der det ugentlige marked, som tilbyder en bred vifte af lokale produkter og afholdes hver fredag fra 8 til 2 i Carrer ses Escoles.

Santa Eugènias beliggenhed

Santa Eugènia ligger i den sydlige del af Mallorcas landlige region, es Pla de Mallorca.

Santa Eugènia er ganske gunstigt placeret i forhold til øens mange andre fantastiske tilbud. Blot 20 km syd for Santa Eugènia kan du nyde det hvide sand ved Platja de Palmas dejlige strand. Fra stranden ligger Middelhavets hovedstad blot et stenkast væk. Palma de Mallorca er kendt over hele Europa for dens labyrint af hyggelige shopping-gader, lækre caféer, restauranter, specialbutikker samt et utal af seværdigheder for alle interesser.

Små 7 km fra Santa Eugènia finder du Santa Maria del Cami, Santa Eugènias gamle moderby med dens lidt livligere byliv og ikke mindst hjemsted for en af Mallorcas mest kendte vingårde, Bodega Macià Batle. Turen hertil kan anbefales til en fin vandretur, der passerer forbi Ses Coves og følger dig rundt om Santa Eugènias store bakke. Foretrækker du at køre, tager turen ikke mere end 5-10 minutter i bil, eller små 20 minutter med den direkte busforbindelse.

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?