SANTA EUGÈNIA

Santa Eugènia ophold og rejseguide

Opdag og udforsk Santa Eugènia her

Ophold og overnatning i Santa Eugènia

Ophold på hotel sa Torre i Santa Eugenia, Mallorca

Hotel Rural Sa Torre de Santa Eugènia

Træd ind i de rustikke rammer på Hotel Rural sa Torre og oplev den magiske atmosfære der svirrer i denne charmerende finca fra det 15. århundrede. Hotellet byder på stilfuld indretning, luksuriøse faciliteter, 2 pools og en skøn kælderrestauranter i fincaens gamle celler, hvorfra der serveres moderne middelhavsretter. Hotel Rural sa Torre er et must i Santa Eugènia, hvis du leder efter det bedste af det bedste.

Se priser på hotellet her:

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Lej lækker ferievilla med pool og udsigt i Santa Eugenia, Mallorca

Ferievilla Cami es Puig

Ferievillaen Cami es Puig tilbyder en priviligeret beliggenhed direkte på bjergskråningerne, med enestående udsigt over hele det charmerende område fra terrassen og poolen. I ferievillaen kan du føle dig hjemme og nyde privatlivets sfære, en fantastisk måde at opleve lokallivet i byen på. Ferievillaen er fuldt udstyret og har hele 3 soveværelser, perfekt til mindre grupper eller flere par der rejser sammen.

Se priser på villaen her:

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Finca-ophold i Santa Eugenia, Mallorca

Finca Divina Santa Eugènia

Finca Divina Santa Eugènia er en nyistandsat finca som stadig har bevaret sin originale rustikke charme. Værelserne og interiøret er indrettet med en skøn blanding af det traditionelle mallorcinske og moderne tidsløse, hvilket giver opholdet her mere autenticitet. Finca Divina Santa Eugènia er et perfekt overnatningssted hvis I skal på golfferie, eller anden aktiv ferie og gerne vil være i kort kørselsafstand fra det meste.

Se priser på fincaen her:

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

overnatningstilbud petit hotel i santa eugenia, mallorca

Can Solé Petit Hotel

Can Solé Petit Hotel er en oplagt mulighed for at snuse lidt til det6 lokale liv i Santa Eugènia, uden at skulle på kompromis med opvartning og service. Nyd de rustikke og autentiske rammer i dette gamle forvandlede bypalæ i hjertet af landsbyen. Hotellet har bla. en skøn tagterrasse som tilbyder smukt udsyn over hele området.

Se priser på hotellet her:

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Sport og fysiske aktiviteter at lave i Santa Eugènia

Området her er som skabt til at kridte vandrestøvlerne og komme ud i den friske rene middelhavsluft, hvor du kan opleve Mallorcas vilde plante og dyreliv, historiske monumenter samt fantastiske udsigtspunkter.

En populær aktivitet netop her i området, er en tur op på bjerget, Puig de Son Seguí, som har en højde på 320 meter, hvor du på toppen kan nyde en enestående udsigt over hele den charmerende rurale horisont. På toppen af bjerget finder du samtidig den gamle eremitage, Son Seguí, som bjerget har sit navn efter, også et kig værd.

Der er markerede vandrestier hele vejen til toppen af bjerget, som ikke er hårde. I første etape, passerer du desuden klippe-kapellet, Cueva des Lourdes, et kapel bygget ind i klippevæggen.

Seværdigheder og udflugtsmål i Santa Eugènia

Landsbyen og området omkring byen tilbyder en række seværdigheder, som nok primært henvender sig til kulturinteresserede eller vandrere, dog med undtagelse af den zoologiske have som ligger udtil landevejen.

Men når man nu elsker at slumre rundt i Mallorcas landsbyer og indtage den rolige atmosfære og alt der ligger i denne, så er det selvfølgelig et must at spadsere en tur gennem landsbyens kerne og opleve dens sjæl. I Santa Eugènia kan du bla. spadsere en tur op til det gamle mølledistrikt, Es Puget, hvor de fleste af byens møller står på toppen af en bakke. Herfra er også et skønt og sødt udkigspunkt, hvor du kan nydeigten over landsbyen og de tusinder af hektarer marker og enge der farver landskabet.

I centrum af landsbyen kan du opleve den lille sognekirke som byen måtte kæmpe for at få under adskillelsen fra Santa Maria del Cami, du kan se byens gamle hydrauliske vandsystem, den fransiskanske nonnekloster og ikke mindst kapellet i klippevæggen, Cueva de Lourdes.

Se alle nærliggende udflugtsmålBooking.com

Mad og restauranter i Santa Eugènia

Rundt i de hyggelige gader bliver du nok langtfra overvældet, men nyd charmen og atmosfæren, som du trasker forbi små caféer hvor de lokale hygger sig – og indtag de dejlige omgivelser og den friske luft der rinder gennem gaderne.

Du finder en række spændende og virkelig gode restauranter i Santa Eugènia, til trods for byens begrænsede størrelse, rummer byen godt 6 spisesteder hvor et par af dem, bla. Sa Torre, tiltrækker publikum fra resten af Mallorca med sit udsøgte mallorcinske køkken.Booking.com

Marked og begivenheder i Santa Eugènia

Landsbyen er hjemsted for flere kulturelle og religiøse fester i løbet af året. Måske den mest bemærkelsesværdige af disse, er fejringen af skytsengle, afholdt den første søndag i august hvert år. Der afholdes sang og dans i landsbyen samt en gudstjeneste for alle indbyggerne. Dagen giver også turister og andre besøgende en mulighed for at smage lokalt producerede retter,  mens hele kulturen indtages og fordøjes.

Et andet eksempel på den lokale fest, er den picnic der finder sted den første søndag efter påske. Begivenheden finder sted i afslappede og uformelle omgivelser, blandt de smukke scenarier ved Puig Son Segui. Endelig er der det ugentlige marked, som tilbyder en bred vifte af lokale produkter og afholdes hver fredag fra 8 til 2 i Carrer ses Escoles.Booking.com

Om Santa Eugènia

Dejligt beliggende i fredfyldte omgivelser, for foden af den grønne bakke med samme navn, tilbyder Santa Eugènia dig et afslappende afbræk i fuldstændig afsondrethed, som kun mallorcinske landsbyer kan.

Santa Eugènia er med sin perfekte beliggenhed, et helt oplagt valg for dig der har behov for at opleve det hele på ferien, uden at skulle på kompromis med Mallorcas verdenskendte strande eller køkken.

De rustikke landlige omgivelser, der omslutter Santa Eugènia, skaber et malerisk scenarie med landsbyen i hjertet af billedet og fuldender idyllen.

Når du ankommer til Santa Eugènia, er det som at træde ind i en anden verden, en verden af landlig ro. Her er ikke skyggen af turisme.

Santa Eugènia består af 4 små gamle landsbyer – Ses Coves, Ses Olleris, Ses Alqueries og selve Santa Eugènia – der alle er forbundet via snoede stenveje der fører gennem olivenplantagerne og markerne. En tur herigennem er ligesom en rejse gennem tiden, hvor dagligdagens bekymringer bare forsvinder eller bliver overfladiske.

 

Ses Coves

Ses Coves er en meget lille landsby, som hører med til til Santa Eugènia og har sit navn fra de grotter og huler der omgiver den. De fleste af grotterne omkring Ses Coves, finder du tæt ved åen Torrent de Son Vidal, desuden finder du en række vigtige huse, som er eksemplificeret ved Can Matet, Can Tiana, Cas Gorrió, Can Soler, Can Rom samt Son Vidal naturligvis. I bakkeområdet omkring de spændende forhistoriske huler, vil du også kunne finde den føromtalte talaiot, Comellar des Rafal.

I Ses Coves finder du også en anden sjov grotte, bedre kendt som Cellar de Son Vidal. En naturlig hule i klippevæggen gemmer på et vinkar samt en ældgammel vinpresse.

Interesseret i forhistoriske monumenter og grotter eller ej, så er en tur til Ses Coves et must for enhver vandre eller naturelsker og tager tager ikke lang tid fra Santa Eugénia.

Fra Ses Coves kan du også nå til Puig de Santa Eugènia, en vidunderlig udkigspost på toppen af Santa Eugènias bakke. Her står et kæmpe stenkors og du har herfra panoramaudsigt over hele Mallorcas Es Pla til den ene side- og de imponerende Sierra de Tramuntana bjerge til den anden.

 

Ses Alqueries

Tag en tur tilbage i tiden og oplev det mallorcinske landbrug som det så ud for hundrede år siden og besøg Ses Alqueries, den lille landsby nordligt for Santa Eugènia. Det fremgår af historiebøgerne, at Ses Alqueries oprindeligt stammer fra to mauriske gårde, Benibafari og Beniporrex.

I Ses Alqueries finder du en lang række spændende huse i mallorcinsk herregårdsstil, som f.eks. Cas Teixidor, Can Caló, Can Batlet, Can Cota, s’Hostal d’en Comuna, Son Paraire eller Can Corna. Lige så fremragende, er den smukke vindmølle, Molí de Son Pau.

Fra Ses Alqueries kan du nyde udsigten over markerne tilbage mod Santa Eugènia og Ses Coves, hvor Es Pugets vindmøller kroner den ene bakke.Booking.com

Santa Eugènias historie

Santa Eugénia bakken og området omkring denne, har været beboet af mennesker gennem flere tusinde år. Der er foretaget og fundet mere end 30 arkæologiske udgravninger omkring Santa Eugènia, de mest kendte af disse er Son Matxina, Ses Coves, Son Tano og Can Palou, der vidner om forhistoriske bosættelser fra før talaiotkulturen.

Talaiotkulturen i Santa Eugènia ses i den imponerende cirkulære talaiot Comellar des Rafal, der ligger for foden af Santa Eugénia-bakken lige syd for selve byen. Denne talaiot blev fundet i 1915 af  Vicenç Furió Kobs og Josep Colominas i Roca, to arkæologer fra Barcelona. Øvrige interessante monumenter fra talaiotkulturen er Sa Mola, Son Vidal, Son Mateu og Sa Talaia, som findes på bakken mellem Santa Eugènia og Ses Coves (se længere nede).

Romernes tid i området er bevist, dog findes der meget begrænset dokumentation for deres levevis. Det er dog sikkert, at det var netop romerne der introducerede landbruget i Santa Eugènia, hvor man har dyrket kornafgrøder, vinstokke og opdrættet kvæg.

Under den mauriske dominans i Santa Eugènia, var det Zenata-stammen som var bosat i området, hvor dyrkning af både korn, mandler og vinstokke fortsatte. Selv om maurerne ikke producerede vin, var rosiner og mandler begge vigtige dele af deres madkultur.  I denne periode var Santa Eugènia kendt under navnet på gården, Benibazari.

Selve navnet Santa Eugènia, nævnes først efter den catalanske erobring af Mallorca i 1229, hvor Kong Jaume 1. skænker området til Bernat de Santa Eugènia, en adelsmand fra Girona i det nordlige Catalonien. Bernat de Santa Eugènia, udnævnes af kongen til at være Mallorcas første guvernør, da han var blandt de første mænd der gik i land i Santa Ponça under erobringen.

Ifølge bogen om Mallorcas opdeling, Llibre del Repartiment de Mallorca, fremgår det at Tempelridderne modtog store områder af Palma, hele Pollença, Randa og Santa Eugènia.

Fra midten af det 13. århundrede og helt frem til det 19. århundrede, var Santa Eugènia en del af Santa Maria del Camis kommune. Først i 1840 lykkedes det at fuldstændigt frigøre sig og stifte et selvstændigt byråd i Santa Eugènia, efter lang tids tovtrækkeri med hovedstyret i Palma og i Santa Maria del Cami.

Santa Eugènia har alle dage været kendt som et landbrugssamfund, hvilket ikke har ændret sig i vore tider.Booking.com

Santa Eugènias beliggenhed

Santa Eugènia ligger i den sydlige del af Mallorcas landlige region, es Pla de Mallorca.

Santa Eugènia er ganske gunstigt placeret i forhold til øens mange andre fantastiske tilbud. Blot 20 km syd for Santa Eugènia kan du nyde det hvide sand ved Platja de Palmas dejlige strand. Fra stranden ligger Middelhavets hovedstad blot et stenkast væk. Palma de Mallorca er kendt over hele Europa for dens labyrint af hyggelige shopping-gader, lækre caféer, restauranter, specialbutikker samt et utal af seværdigheder for alle interesser.

Små 7 km fra Santa Eugènia finder du Santa Maria del Cami, Santa Eugènias gamle moderby med dens lidt livligere byliv og ikke mindst hjemsted for en af Mallorcas mest kendte vingårde, Bodega Macià Batle. Turen hertil kan anbefales til en fin vandretur, der passerer forbi Ses Coves og følger dig rundt om Santa Eugènias store bakke. Foretrækker du at køre, tager turen ikke mere end 5-10 minutter i bil, eller små 20 minutter med den direkte busforbindelse.

Læs mere om es Pla regionen og ferie på landet.

Flere dejlige landlige destinationer i es Pla regionen

 

Sencelles i es Pla regionen på MallorcaSencelles

Sencelles ligger i den mest flade del af es Pla regionen, i uforstyrrede naturskønne omgivelser blandt marker, enge og skove. Sencelles er oplagt til aktiv ferie på cykel, ridning eller vandring, de mange kilometer landeveje og den centrale beliggenhed i hjertet af Mallorca, gør Sencelles til et godt bud på en landferie. Læs om ferie i Sencelles her

 

 

Ariany er et roligt område i Mallorcas es Pla regionAriany

Ariany er en småt og meget roligt område i es Pla, beliggende i den nordøstlige del af regionen. Ariany nyder en priviligeret placering på en bakketop med panoramaudsigt over det smukke rurale landskab. Her er en række spændende seværdigheder at nyde mens I slentrer gennem dukkebyen. Ariany er oplagt til aktiv ferie i private gemakker. Læs om Ariany her

 

 

Finca ferie på landet i Costitx i Es Pla regionen på MallorcaCostitx

Costitx er en historisk lille landsby og et smukt ruralt område i hjertet af es Pla regionen. Costitx byder på en række interessante seværdigheder, samt en masse skønne fincas og feriehuse ude på landet, hvor I kan nyde den friske landluft og den gennemtrængende stilhed. Læs om ferie i Costitx

 

 

Algaida i Es Pla regionen på MallorcaAlgaida

Algaida er en typisk mallorcinsk landsby og landbrugsområde i es Pla regionen, blot 15 minutters kørsel fra Palmas lufthavn. Algaida er kendt som et populært st6ed for vandrere og cyklister, som kommer hertil for det alsidige terræn og afslappende rekreationsophold som de rustikke finca hoteller og agroturismos tilbyder. Læs meget mere om ferie i Algaida.

 

 

Agroturismo ferie i Petra i es Pla regionen på MallorcaPetra

Petra er indbegrebet af en typsik mallorcinsk landsby; pastoral, charmerende og rolig. I Petra kan I nyde en række kulturelle og historiske seværdigheder, en af es Pla regionens mest populære cellers, samt afslappende ophold i naturskønne omgivelser på agroturismo og finca. Petra rejseguide og ferie.

 

 

Sineu er en by i Es Pla regionen på MallorcaSineu

Sineu ligger lige i centrum af es Pla og Mallorca, og Sineu repræsenterer også Mallorcas hjerte. Den gamle middelalderby står smukt og nærmest uændret fra 1400-tallet, som gør det ekstra autentisk at nyde et ophold på et af de charmerende boutique hoteller i byen. Sineu byder på både kultur, seværdigheder, aktiviteter og lækre spisesteder. Læs om ophold i Sineu her.

 

 

Porreres ligger i Es Pla regionen på MallorcaPorreres

Porreres ligger sydligst i es Pla regionen og byder på såvel kulttur, historie og aflspning på landet. Porreres byder på ferie på agroturismo, finca, herregård og feriehus, alle ophold der giver plads til opladning for krop og sjæl i skønne charmerende rammer i den uspolerede natur. Området omkring Porreres byder på bjerger og landeveje, oplagt til aktive feriegæster. Læs om ophold i Porreres her.

 

Feriehus i Santa Margalida i es Pla regionen på MallorcaSanta Margalida

Santa Margalida er et alsidigt område i es Pla regionen som kan besøges året rundt, her er både smukke kyster med lækre strande og rurale landdistrikter. Santa Margalida byder på masser dejlige feriehuse, som perfekt baser for jer der vil styre tempoet helt selv hver dag på ferien. Læs om Santa Margalida her.

 

 

Ferie og villa i Muro es pla regionen MallorcaMuro

Muro er en smuk by i den nordlige del af es Pla regionen, som også omfatter det populære rejsemål, Playa de Muro. Muros alsidige natur gør området særligt attraktivt for aktive feriegæster og sportsentusiatser, som vil udfolde sig fysisk i den smukke natur. Muro selv byder på en række afsidesbeliggende feriehuse, hvor fred og ro hersker. Læs om ferie og ophold i Muro her.

 

 

Ferie ophold i Llubi es Pla de MallorcaLlubí

Llubí er den dag i dag stadig et landbrugsområde i es Pla regionen, hvor turismen ikke har fundet vej. Det lille område er kendt for biavl og kapers og der er mulighed for at nyde typiske lokale anretninger på spisestederne her. Llubí ligger godt placeret, nær både landeveje og motorvej og derer ikke langt til oplevelser for alle. Læs om ophold i Llubí her.

 

 

Sant Joan er et landligt rejsemål i es Pla regionen på MallorcaSant Joan

Sant Joan er synonym med Mallorcas landbrug, faktisk er det et af de største landbrygsområder på øen. Sant Joan har ingen hoteller, blot en enkelt agroturismo (gård), hvilket gør ophold og ferie her ekstra autentisk og smukt. Resten af overnatningstilbuddene i Sant Joan består af leje af private feriehuse og fincas. Læs om Sant Joan her.

 

 

Finca ferie i Montuïri, Es Pla de MallorcaMontuïri 

Montuïri nyder en priviligeret beliggenhed på toppen af et bjerg centralt i Es Pla regionen. Selve landsbyen har bevaret sit middelalderlige udtryk og charme, mens de landlige omgivelser har givet plads til herregårde og finca hoteller, hvor I kan nyde den rurale charme, friske luft og afsondrenhed. Montuïri overnatningstilbud og ophold.

 

 

Ophold i Maria de la Salut i Es Pla de MallorcaMaria de la Salut

Maria de la Salut tilbyder ferie i rustikke og charmerende landlige omgivelser. Overnatningstilbuddene består af tidligere herregårde og landsteder samt et lille petit hotel i hjertet af landsbyen. Maria de la Salut er ideel til cykelferie og anden aktiv ferie på landet. Læs om Maria de la Salut her.

 

 

Vilafranca de Bonany er en landlig feriedestination i Es Pla regionen på MallorcaVilafranca de Bonany

Vilafranca er et typisk landbrugsområde på Mallorca beliggende i den østlige del af es Pla regionen. Vilafranca har en ideel beliggenhed for cyklister der vil have let adgang til både flade landeveje og kuperede terræner. Tæt på vilafranca begynder desuden Mallorcas Via Verde rute. I Vilafranca består overnatningstilbuddene af herregårdsferie og rustikke fincas på landet. Læs om ferie i Vilafranca de Bonany.

 

Lloret de Vistalegre i Es Pla regionen på MallorcaLloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre ligger i hjertet af Es Pla regionen, omsluttet af rolige rurale landskaber. Selve landsbyen er stille og området kender ikke meget til turisme, hvilket gør ophold til en autentisk og indlevende oplevelse. Lloret de Vistalegre har meget smukke og sanselige naturområder, som er spændende at vandre og cykle i. Læs mere om Lloret de Vistalegre.

 

 

Ferie i Playa de Muro i Es Pla regionen på MallorcaPlaya de Muro

Playa de Muro er lillesøster til Muro, dog en dimentral modsætning. Playa de Muro er en del af den 14 km lange kyststrækning i Alcúdiabugten, og et populært rejsemål for børnefamilier og par der vil have en moderne feriebase, men stadig let adgang til masser naturskønne områder og aktiviteter i det fri. Læs om ferie i Playa de Muro her.

 

 

Ophold i Can Picafort i Es Pla regionen på MallorcaCa’n Picafort

Ca’n Picafort er en populær sommerferiedestination i Alcúdiabugten, med to vidunderlige sandstrande. Ca’n Picafort byder på typiske strandhoteller, men også på en række charmerende ophold på finca og landsteder, hvilket gør det til et alsidigt rejsemål. Læs om ophold og ferie i Ca’n Picafort her.

 Booking.com

Vejrudsigt for den kommende uge i Santa Eugènia

SANTA EUGÈNIA VejrudsigtBooking.com

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?