Søg
Close this search box.

Santa Eugènia

Santa Eugènia rejseguide til aktiviteter og overnatningstilbud

Santa Eugènia er en lille by og kommune beliggende ca. 15 minutters kørsel nordøst for hovedstaden Palma.

Du vil elske Santa Eugènia for den dybe ro, naturen og den rurale charme, som området er kendt for.

I Santa Eugènia ligger blot ét enkelt hotel, en storslået herregård transformeret til luksuslogi. Her er med andre ord begrænset med turisme, og en god mulighed for at komme tættere på den mallorcinske sjæl.

I denne guide

Vælg Santa Eugènia for

Her ligger Santa Eugènia

Byen Santa Eugenia markeret på kort over øen Mallorca i Spanien.

Bedste overnatningssteder i Santa Eugènia

Santa Eugènia er i høj grad et område, der byder på rolige omgivelser. Faktisk ligger her blot ét enkelt hotel, finca-hotellet Sa Torre, der også er hjemsted for en områdets bedste restauranter, Celler Sa Torre, kendt for sin tasting menu.

Ophold på finca hotel og herregård i Santa Eugenia på øen Mallorca i Spanien.

Finca Sa Torre de Santa Eugènia

Booking.com
santa-eugenia-mallorca-feriehus-spanien-swimmingpool-roligt

Sa Vicaria

Booking.com
Ferievilla på landet i rolige omgivelser i Santa Eugenia på Mallorca.

Es Viola

Booking.com
Se alle overnatningssteder på kort
Booking.com

Seværdigheder og oplevelser omkring Santa Eugènia

Santa Eugènia er et fantastisk sted at opleve for naturentusiaster og sportsfolk, her er simpelthen så mange muligheder for fysisk udfoldelse. Her er også en lille håndfuld seværdigheder at opdage, som er med til at fortælle historien om området.

Cova de Lourdes

Dette lille klippekapel er gået hen og blevet en sand turistattraktion i Santa Eugènia. Faktisk kommer flere turistbusser nu forbi for, at lade folk vandre op langs stentrappen til det lille kapel, som er indhugget i klippevæggene.

Idéen til kapellet blev starten af en lokal præst, der satte en træskulptur af Jomfru Maria op herude, i 1920. Senere, i 1942, blev en skulptur af Bernadette Soubirous tilføjet og dermed fik stedet sit navn.

Besøg Cueva de Lourdes

 

Tag turen til Son Seguí

Son Seguí bjerget er et af de flotteste naturområder i Pla-regionen på Mallorca, med en imponerende biodiversitet og smukke udsigtspunkter. På bjerget finder du også to seværdigheder; Ermita de la Pau de Son Seguí, en gammel eremitbolig, samt Hellig Hjerte monumentet der kigger ud over landskabet.

Besøg Natura Parc

Hvis du elsker og er fascineret af dyr, så er en tur i den lokale zoologiske have et must. Natura Parc er nemlig sat i verden for at gøre en forskel for dyr, hvorfor størstedelen af overskuddet går til velgørende formål. I parken finder du bla. en flot samling tropiske fuglearter, indfødte pattedyr, reptiler og aber, der bor i naturskønne rammer.

S’Aljub

Santa Eugènias gamle vandforsyning der stammer helt tilbage fra maurisk tid på øen, står stadig ved vejkanten i byens nordlige ende, godt nok ikke i sin originale udgave. Helt frem til 1950’er var s’Aljub Santa Eugènias primære vandforsyning

Es Puget – Santa Eugènias gamle mølledistrikt

Santa Eugènias traditionsrige historie for landbrug er manifesteret i det gamle mølledistrikt beliggende på det højeste sted i byen. Heroppe kan du nyde synet af de velbevarede gamle vindmøller, ligesom du kan tage plads på en af bænkede og nyde udsynet over området.

Sognekirken i Santa Eugènia

Sognekirken står med sin pragt på byens højeste punkt, som et symbol på Santa Eugènias selvstændighed. Kirken blev bygget på protester fra menigheden, som var træt af at vandre fra Santa Eugènia til nabobyen Santa Maria del Cami for kirkelige tjenester.

Andre skønne aktiviteter omkring Santa Eugènia

Santa Eugènia ligger helt fantastisk placeret i forhold til at få én på opleveren.

Vandring omkring Santa Eugènia

Hvis du nyder en afslappende vandretur, så glæd dig til at komme til Santa Eugènia, der byder på nogle skønne ruter omkring byen.

Højst elsket er nok besøget på Son Seguí-bjerget, der byder på skønne skovområder og masser af uspoleret natur. Et særligt populært besøgsmål på Son Seguí er Cruz del Sagrado Corazón, et 4 meter højt stenkors, der spejder over horisonten fra bjergskråningen.

De fleste vandreruter på Son Seguí er temmelig lette, og kan klares af de fleste. Toppen når 324 meters højde, så du kan glæde dig til smukke syn.

Men Santa Eugènia byder også på flere skønne vandreture nede på jorden, bl.a. til de små landsbyer Ses Coves og Ses Alqueries. Navnlig Ses Coves er et spændende område at vandre i, hvor du finder ældgamle menneskeskabte grotter og konstruktioner i skovkanterne, heriblandt Cova de les Tres Boques.

Nyd en dag i Palma

Blot 10 minutters kørsel fra Santa Eugènia ligger hovedstaden Palma, en vibrerende og livlig storby fyldt med charmerende smalle gader og stræder, små torve og storslået arkitektur.

Palma byder på en masse unikke oplevelser i form af seværdigheder, spisesteder og butikker. Vartegn som det royale Almudaina-palads, Sa Seu katedralen og det gotiske Bellver-slot, er nogle af de ikoniske bygninger du skal glæde dig til at opleve her.

Tag på stranden

Fordi man er på landet betyder det ikke at man ikke kan nyde en dag ved vandet. Mallorca er kendt over hele Europa for sine fantastiske strande, og fra Santa Eugènia er du blot en kort køretur fra dem. På under 20 minutter kan du nå Ca’n Pastilla, en populær badeby i udkanten af Palma, med stor dejlig strand og masser aktivitetstilbud.

Kører du længere vest for Palma møder du smukke strande som Illetas, Cala Major, Magaluf og Palmanova, alle med hver deres charme og størrelse, men alle med lavt klart vand og dejligt bløde sandbunde.

Nap et spil golf på én af de mange baner

Mallorca er et sandt golfparadis! Nogle af Spaniens bedste baner ligger på øen, hvorfor der afholdes flere turneringer her.

Lige syd for Santa Eugènia landsby finder du T Golf Palma – før kendt som Golf Puntiro – en semi-udfordrende og relativt nyrenoveret par-71 bane, med smukt Bermudagræs og store udgravede søer.

Efter endt spil kan du glæde dig til en lækker madoplevelse, kendt som T-elicious, der er bygget på gård-til-bord principper, hvor internationale smage møder det mallorcinske twist.

Læs mere på T Golfs hjemmeside

Besøg Bodegas Ángel

Mallorcas vinindustri er i stor fremgang på den globale scene, ikke mindst grundet den store internationale interesse for øen, men også takket være innovativt tænkende vinproducenter som Bodegas Ángel, der ligger mellem Santa Eugènia og Santa Maria del Cami.

Reserver enrund tur på deres hjemmeside

Cykling omkring Santa Eugènia

Det milde klima og mange muligheder for at sammensætte ruter til ethvert ønske og niveau, gør Mallorca til et af Europas højst elskede cykeldestinationer.

Områderne omkring Santa Eugènia er meget populære blandt cyklister, da her er masser af rolige landeveje der forbinder de mange små charmerende landsbyer. Terrænet er endda rimeligt varieret, til trods for at vi er i den mest flade region på Mallorca, her er både bakker og sving.

Kører du lidt sydøst finder du et populært besøgsmål for cyklister, Randa-bjerget, Mallorcas hellige bjerg, der skyder over 500 meter op. På toppen finder du desuden en god restaurant og det spændende gamle Cura-kloster.

Spisestederne i Santa Eugènia

Det bedste spisested i Santa Eugènia er uden tvivl restauranten, der hører til fincahotellet Sa Torre, hvor alle er velkomne. Restauranten holder til i herregårdens gamle vinkælder, som i øvrigt har øens højeste loft på hele 8,7 meter,  hvor der serveres en ‘Tasting Menu’, en ensemble af smagsoplevelser der repræsenterer De Baleariske Øer.

Benibazari, Can Prim, Santi Pons og Can Topa er andre gode bud på spisesteder der er værd at prøve i Santa Eugènia. Her får du mere af den lokale atmosfære, og menukort der i høj grad fremstiller Mallorcas gastronomiske arv.

Indkøb i Santa Eugènia

Santa Eugènia er en meget lille landsby, og her er ikke de store indkøbsmuligheder, altså foruden det ugentlige grøntmarked.

Søger du lidt butikker eller en smule mere byliv, kan du besøge nabobyen Santa Maria del Cami, eller tage til Palma.

Ugentligt marked i Santa Eugènia

Fredag morgen afholdes det ugentlige madmarked i Santa Eugènias gader. Det er et mere traditionelt marked, med friske grøntsager, blomster, frugt, oste, kød mv.

At gå på marked i disse små landsbyer er en særlig oplevelse, hvor du møder lokalbefolkningen på en tidsrejse tilbage til en ukompliceret tid.

Årlige Begivenheder i Santa Eugènia

Landsbyen er hjemsted for flere kulturelle og religiøse fester i løbet af året.

April

Fira Agrícola i Ramadera

Den årlige landbrugsmesse i Santa Eugènia, som normalt afholdes i midten af april, er en fantastisk mulighed for at opleve og smage den rige kulturarv i dette ædle landdistrikt.

I løbet af weekenden optager en bred vifte af aktiviteter relateret til den agrariske verden gaderne og de omkringliggende marker i landsbyen. Der vil være lege, udstillinger, dyr, maskiner, danse og musikoptrædener, samt masser af madoplevelser.

Der vil også være et fantastisk marked med salg af køkkengrej, lokale produkter, kunsthåndværk, keramik osv.

Juli

Mostra d’Arts Escèniques a Santa Eugènia

Scenekunstfestivalen Santa Eugènia finder sted i slutningen af juli. Festivalen strækker sig over 3 dage med et vidunderligt program med forskellige danse, teaterforestillinger, musikalske shows osv. Performere fra hele øen og den iberiske halvø kommer for at vise deres evner og shows.

August

Festes de Santa Eugènia

Hvert år i den første uge af august fejrer Santa Eugènia sin skytshelgen. Et komplet program af sjove lege, interessante udstillinger, marked, udendørs middage, sportskonkurrencer, koncerter, dans og teaterstykker er på programmet. Der er også en række traditionelle mallorcinske aktiviteter som correfocs og ball de bot, som er ret sjove at se. Dette er uden tvivl et godt tidspunkt at besøge den lille landsby.

Ofte Stillede Spørgsmål

Santa Eugènia ligger omkring 22 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 25-30 euro, og tager 20 minutters tid.

Hvis du foretrækker en mere komfortabel transport, så overvej en privat minibustransfer med aircondition. Se mere og book her

Der er marked hver fredag morgen i centrum af Santa Eugènia landsby.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 304, 343

Flere lignende rejsemål på Mallorca