Søg
Close this search box.

Peguera

I denne guide

Vælg Peguera for

Hvor ligger Peguera?

Byen Peguera markeret på kort over Mallorca.

Peguera - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Peguera er en halvstor ferieby på Mallorcas sydvestkyst, der byder på et alsidigt rejsemål, med fint udvalg af aktiviteter, spisesteder og hoteller.

Introduktion til Peguera

Peguera – også kendt som Paguera – er en badeby i Calvià kommune, på Mallorca, som har fået tilnavnet ’Lille Tyskland’, på grund af byens store popularitet blandt tyske feriegæster.

Peguera ligger mellem Camp de Mar og Santa Ponca, på sydvestkysten, og omfatter hele tre vidunderlige sandstrande; Romana, Torà og Palmira – alle med gode faciliteter, blødt underlag og lavt klart vand. Endeligt ligger også den isolerede lille bugt Cala Fornells i forlængelse med selve Peguera, men hører altså til rejsemålet.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Peguera

Hvad skal man opleve i Peguera?

Peguera er kendt og elsket for sine dejlige strande, men også aktive turister kommer til området grundet dets fantastiske beliggenhed for foden af Serra de Tramuntana.

Indtag strandene

Sammenlagt byder Peguera på mere end 1.400 meter blød sandstrand, med klart lavt vand og alle tænkelige faciliteter. Tager du den lille nærliggende bug Cala Fornells med, kan du lægge yderligere 80 meter strandstrækning til. Den mest rolige af strandende er Platja Romana, der ligger en smule isoleret mellem klippevægge.

Strandene i Peguera giver god plads til både fysiske aktiviteter og afslapning på en solvogn eller håndklæde.

Tag på undervandseventyr

Det Baleariske Hav omkring øens kyster byder på en verden af fascinerende marine dyreliv, som du ikke bør gå glip af. Der ligger flere dykkercentre i Peguera med flersprogede instruktører, så tag hen til et af disse, få instrukser og tag springet. Dykning er meget populært på Mallorca, og har du erfaring som dykker, kan du komme med på eventyr til undersøiske grotter og sunkne skibe.

Tag et katamaran cruise rundt om sydvestkysten

Fra molen i Peguera kan du gå ombord på katamaranerne og nyde en afslappende sejltur rundt om Mallorcas sydvestkyst. Katamaranerne gør adskillige stop undervejs, hvilket giver mulighed for at svømme i skjulte laguner og opdage livet under overfladen fra glasbunden.

Hav det sjovt på vandet

Som en rigtig badeby, er der selvfølgelig rig med mulighed for sjov på vandet. Surfing, vandski, parasailing og bananbåd venter på dig ved strandkanten. Er du til mere adrenalin, så skal du helt sikkert prøve en tur på jet ski.

Cykling

Peguera er meget populært for cykelturisme på Mallorca, navnlig på grund af beliggenheden med direkte adgang til Mallorcas strålende vejnet.

Det er særligt opkørslen til Serra de Tramuntana, der gør Peguera optimalt for sporten. Flere ruter fra Peguera går nemlig op i bjergene, hvor du kommer rundt blandt nogle af de charmerende områder som Esporles, Valldemossa, Bunyola, Banyalbufar. Estellencs og Andratx.

Serra de Tramuntana byder på snoede bjergveje, stejle hældninger og pirrende hårnålesving, der sætter dine ben på arbejde. Hvis du kommer længere op i bjergene, op omkring Sóller og appelsindalene, skal du prøve den legendariske tur ned til sa Calobra, en naturskøn bugt, kendt som én af Mallorcas smukkeste, der nås via en meget stejl vej man kalder slangen.

Er du mere til landevejene, kan du køre længere ind på øen, hvor du møder det “ægte Mallorca”, med rurale landbrugssamfund og larmende stilhed. Inde på øen ligger nogle bjerge, som du kan cykle til toppen af, bl.a. Santa Magdalena ved Inca, Sant Miquel ved Montuïri og Randa, Mallorcas hellige bjerg.

Andre herlige aktiviteter i og nær Peguera

Vandring i naturskønne omgivelser

Er du til en rolig spadseretur, så er turen op til den lille bjergby es Capdella en både hyggelig om let tur, hvor du langsomt kan betragte landskabet ændre dig. Turen er i øvrigt også fed for cyklister, ad de rolige landeveje. 

En meget populær vandrerute i dette område, går fra Peguera og ud til det spidsen af klipperne ved Cap Andritxol. Her kommer du gennem nogle af sydvestkystens smukkeste områder; små hemmelige bugter, strande, skove og uspoleret natur. På tippen af Cap Andritxol møder du det ældgamle vagttår af samme navn, der blev rejst som svar på de mange piratangreb der fandt sted mellem det 15. og 17. århundrede. Du kan klare turen frem og tilbage på godt 2,5 timer.

Er du til mere kyst, kan du vandre langs bugterne, over mod Santa Ponca, en utrolig smuk tur. I Santa Ponca kan du så endvidere tage turen op ad bjerget Puig de Moresco, hvor forhistoriske bosættelser stadig står, og hvor du får en enestående panoramisk udsigt.

Endelig kan du tage turen op i Serra de Tramuntana, bl.a. til områderne omkring Banyalbufar, Estellencs, Bunyola, orient og Puigpunyent, som er nogle af de smukkeste og mest uspolerede. Her venter en utrolig flora og fauna, sammen med nogle ubeskrivelige udsigtspunkter.

Besøg en lokal vingård

Udforsk Mallorca på en anden måde, i en formelbil. u tager fra Peguera til Palma og går derefter til Tramuntana-bjergene for at se nogle af de mest fantastiske udsigtspunkter nær kysten af det maleriske område Banyalbufar. Herefter skal du sydpå mod det naturskønne område Andratx, og derefter tilbage til Peguera. Nyd en uforglemmelig halvdagsoplevelse med vind i håret og de mest utrolige udsigtspunkter.

Tag på golfbanen

Peguera har ikke selv sin egen golfbane, men inden for 10 minutters kørsel kan du nå Golf d’Andratx banen, i nabobyen Camp de Mar. Den 18-hullers, 6.089 meters par 72 championship bane er kendt som én af de mest udfordrende baner på disse kanter, med masser af bunkers, beskyttede greens og snoede fairways.

Hul 6 er det længste hul i Spanien, og et hul alle golfspillere ser frem til at spille. Den snor sig op ad bakke, gennem træer og vandhuller, og er fyldt med farer. Teeslaget fra hul 8, kort efter, byder på en spektakulær udsigt over bugten i Camp de Mar og bakkerne omkring den.

Tag en tur til Palma

Peguera ligger godt forbundet til Palma, som du kan nå på under en halv time med bus, eller et kvarter med bil. Her kan du glæde dig til et levende byliv, med shopping, tapasbarer, samt et rigt kulturliv.

Palma er kendt for sin gotiske La Seu katedral, som er en af Europas største af slagsen, og som Antoni Gaudí har været med til at renovere, hvilket gav den tilnavnet Lysets Katedral.

Du skal også besøge det royale Palau de l’Almudaina, det smukke Bellver-slot, og rundt og se de mange arkitektoniske perler i byen, bl.a. det gamle Gran Hotel og El Águila.

Tag i vandland

Adrenalinjunkier og legefulde sjæle vil elske en tur til vandlandet Western Water Park, der ligger blot en kort køretur fra Peguera.

Vandlandet har tema inspireret af det vilde vesten, noget der giver til oplevelsen for børnene her. Der er der masser af sjov og afslapning til hele familien, med vilde rutsjebaner, gummiringe, legepladser og andet.

Hvor skal du bo i Peguera?

Der er over hundrede overnatningssteder i Peguera, flere med skøn udsigt of bugten, strandene og havet. Hotelstandarden er høj i Peguera, og du er næsten altid sikker på høj kvalitet af senge og mad.

Pool ved hotel i Peguera på Mallorca en sommerdag.

Hotel Palmira Paradise & Suites

Booking.com
Hotel med havudsigt tæt på stranden i Peguera by, Mallorca.

Universal Hotel Lido Park & Spa

Booking.com
Roligt hotel i byen Peguera på Mallorca, Spanien.

Valentin Reina Paguera

Booking.com

Spisestederne i Peguera

Du finder en bred vifte af restauranter og spisesteder i Peguera, der passer ethvert budget og enhver smag.

Er du til kød, skal du klart prøve Hacienda i udkanten af byen.  Duften af grillet kød, der dominerer indenfor i de rustikke rammer af et ægte sydlandsk steakhouse, får munden til at løbe i vand. Hacienda byder desuden på en ret lækker og stor salatbar.

Langs strandpromenaden ligger også en række beach bars, bl.a. Mar y Mar og Playa 5, der serverer lækre frokostanretninger i afslappet chic atmosfære, hvor du kan nyde synet af bugten og høre bølgerne bruse.

Som sagt er der rigeligt at vælge mellem her i Peguera, der ligger mere end hundrede spisesteder i byen. Det er tilmed muligt at få nordiske retter, da området som sagt tiltrækker mange tyskere.

Barer og natteliv i Peguera

Peguera er en livlig by, men mest for voksne. Her er selvfølgelig en god portion barer og værtshuse, nogle med live musik, der holder aftenen ung. Natklubber som sådan er relativt begrænset i Peguera, her skal du til områderne Santa Ponca og Magaluf, som er en taxatur på ca. 20 euro væk.

Shopping i Peguera

Peguera er et rimelig populært shoppingområde på sydvestkysten. Den lange tværgående hovedgade Avenida Peguera huser flere hundrede butikker. Her finder du ikke blot de typiske gavebutikker og minisupermarkeder, men også masser af tøj -og skobutikker, boligindretning, juvelerer og lædervarebutikker. 

Du finder selvfølgelig også et godt udvalg af praktiske indkøbsmuligheder, såsom apoteker og supermarkeder.

Leder du efter mere high-end fashion og kendte designervarer, så er du blot en kort køretur fra fra det eksklusive Port d’Andratx eller Port Adriano.

Marked i Peguera

Markedsdagen i Peguera, er hver tirsdag morgen fra kl. ca. 8. Markedet i Peguera er ikke så stort, netop fordi Peguera selv har et temmeligt aktivt handelsliv.

Ofte Stillede Spørgsmål

Peguera ligger godt 35 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 40 euro og tage ca. 25 minutter.

Det ugentlige marked i Peguera afholdes tirsdag morgen/formiddag centralt i byen.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 102, 122, A11 (lufthavnsbus)

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca