Can Moratal

modernisme arkitektur på can can moratal palæet i soller mallorca
Om

Can Moratal er et strålende eksempel på den rigdom der har skabt Sóller

 

Can Moratal, også kendt under navnet, Can Nou, blev bygget i 1800-tallet hvor ejendommen tilhørte den velhavende appelsin-eksportør af samme navn.

Ligesom mange af Sóllers andre smukke palæer, bærer Can Moratal en elegant arkitektonisk stil. Den fransk inspirerede stilart, art nouveau, som er en videreudvikling af modernismen, kendetegner både bygning og det flotte metalstakit ud til vejen. Særligt den franske balkon på tårnet af bygningen er et klassisk eksempel på art nouveau.

Når du passerer Can Moratal, så læg mærke til elegancen og symmetrien ved bygningen, et virkelig strålende eksempel på civil arkitektur. På tidspunktet hvor Can Moratal er bygget, var det kun de rigeste der havde råd til at bygge huse denne type, dermed er ejendommen her ikke blot smuk, men også symbol på rigdom.

Hvor

Sóller

Sóller er kendt som et af de absolut smukkeste områder i Tramuntana, og faktisk på hele Mallorca. Sóller ligger smukt pakket ind i en dal fyldt med appelsinlunde, hvorfor den også har fået kælenavnet ‘Appelsindalen’. Foruden Sóller by, finder du også havnebyen, Port de Sóller, et populært besøgs -og rejsemål, der byder på en lang promenade med masser leben og atmosfære. Sóller by er charmerende fra ende til anden, som malet på et billede. I byen finder du desuden en række seværdigheder, bla. Can Prunera palæet der huser nogle af de bedste udstillinger af samtidskunst på øen, ligesom du finder mange andre palæer der med deres unikke arkitektur vidner om et område af rigdom, heriblandt den smukke Sant Bartomeu sognekirke og bankbygningen på byens centrale torv. I Sóller finder du også det gamle veterantog der forbinder byen med Palma, gennem en fortryllende togtur gennem Mallorcas smukkeste egne. Ophold i Sóller byder på charmerende og romantiske hoteller, hvor du er tæt på naturen og den mallorcinske sjæl.

Sóller hotel, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Sóller

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere arkitektoniske perler på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?