Søg
Close this search box.

Can Moratal

Den smukke Can Moratal bygning i Soller by, med imponerende modernisme arkitektur.

Can Moratal er et strålende eksempel på den rigdom der har skabt Sóller

Can Moratal, også kendt under navnet, Can Nou, blev bygget i 1800-tallet hvor ejendommen tilhørte den velhavende appelsin-eksportør af samme navn.

Ligesom mange af Sóllers andre smukke palæer, bærer Can Moratal en elegant arkitektonisk stil. Den fransk-inspirerede stilart, art nouveau, som er en videreudvikling af modernismen, kendetegner både bygning og det flotte metalstakit ud til vejen. Særligt den franske balkon på tårnet af bygningen er et klassisk eksempel på art nouveau.

Når du passerer Can Moratal, så læg mærke til elegancen og symmetrien ved bygningen, et virkelig strålende eksempel på civil arkitektur. På tidspunktet hvor Can Moratal er bygget, var det kun de rigeste der havde råd til at bygge huse denne type, dermed er ejendommen her ikke blot smuk, men også symbol på rigdom.

Et endnu finere eksempel på Art Nouveau i Sóller er bygningen Can Prunera, der ligger nede i den store butiksgade carrer de sa Lluna. Can Prunera er desuden hjem til Mallorcas eneste museum dedikeret udelukkende til modernismen. 

Længere fremme på selv samme vej ligger endnu et storslået stykke arkitektur, nemlig Gran Hotel Sóller, der blander modernisme og nygotik i sin facade skabt af den kendte arkitekt, Joaquin Pavia.

Planlæg rejsen til Mallorca

Hvordan kommer man til Can Moratal?

Når du står på Sóllers centrale torv, Placa de Constitución, med ryggen mod kirken, går du ned ad Av. de Cristòfol Colom. Der ligger et apotek på hjørnet af gaden.

Fortsæt 20 meter, hvorefter Can Moratal kommer på din højre side.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Mere flot og interessant arkitektur du skal opleve på Mallorca

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *