Søg
Close this search box.

Museu i fons artístic de l’Ajuntament de Porreres

Indgang til kunstmuseum i Porreres by på Mallorca.

Fra gavmild samling til museum

Porreres’ helt eget kunstmuseum, beliggende i byens antikke hospitalsbygning – et must for en hver kunstelsker.

I august måned 1982, på initiativ af Joan Mesquida og Anna Ferrando, blev 18 stykker kunst bragt til Casa de la Vila i Porreres, med den tanke, at alle indbyggere i Porreres skulle kunne nyde disse værker. Blot 3 måneder senere, blev yderligere 18 kunstværker kontribueret til samlingen af andre med samme tanke.

Hvert år siden da, ved den festlige højtidelighed ‘Sant Roc’ i Porreres, har folk doneret kunst til samlingen, både malerier, keramik, tegninger og skulpturer blev bragt hertil.

Det var dog ikke før i 1985, at en egentlig museumsudvalg blev etableret og man officielt kunne kalde det ‘Museum’.

Vigtigheden af denne samling førte til, at man den 10 august 2002 på 20 års jubilæet for samlingen, valgte at flytte museet til Porreres’ gamle hospitalsbygning, på Carrer Prevere Agustí Font.

I dag er museet betragtet som værende en af de vigtigste og mest omfattende kunstsamlinger på hele Mallorca. Museets samling rummer mere end 265 stykker kunst fra nationale og internationale navne, som Cándido Ballester, Dionís Bennàssar, Jim Bird, Remigia Caubet, Coll Bardolet, Salvador Dalí, Macedowski, Pilar Montaner de Sureda, Pere Pujol, Riera Ferrari samt Tarrassó.

Adresse og kontaktinfo

Mandag Lukket
Tirsdag 11:00 - 13:00
Onsdag Lukket
Torsdag Lukket
Fredag 11:00 - 13:00 / 18:00 - 20:00
Lørdag 11:00 - 13:00 / 18:00 - 20:00
Søndag 11:00 - 13:00

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere interessante kunstmuseer du skal opleve på Mallorca