Museu i fons artístic de l’Ajuntament de Porreres

museu fons artistic er en kunstudstilling i porreres
Om

Porreres’ helt eget kunstmuseum, beliggende i byens antikke hospitalsbygning – et must for en hver kunstelsker.

I august måned 1982, på initiativ af Joan Mesquida og Anna Ferrando, blev 18 stykker kunst bragt til Casa de la Vila i Porreres, med den tanke, at alle indbyggere i Porreres skulle kunne nyde disse værker. Blot 3 måneder senere, blev yderligere 18 kunstværker kontribueret til samlingen af andre med samme tanke.

Hvert år siden da, ved den festlige højtidelighed ‘Sant Roc’ i Porreres, har folk doneret kunst til samlingen, både malerier, keramik, tegninger og skulpturer blev bragt hertil.

Det var dog ikke før i 1985, at en egentlig museumsudvalg blev etableret og man officielt kunne kalde det ‘Museum’.

Vigtigheden af denne samling førte til, at man den 10 august 2002 på 20 års jubilæet for samlingen, valgte at flytte museet til Porreres’ gamle hospitalsbygning, på Carrer Prevere Agustí Font.

I dag er museet betragtet som værende én af de vigtigste og mest omfattende kunstsamlinger på hele Mallorca. Museets samling rummer mere end 265 stykker kunst fra nationale og internationale navne, som Cándido Ballester, Dionís Bennàssar, Jim Bird, Remigia Caubet, Coll Bardolet, Dalí, Macedowski, Pilar Montaner de Sureda, Pere Pujol, Riera Ferrari samt Tarrassó.

Museu i fons artístic de l’Ajuntament de Porreres

Carrer d’Agustí Font, Prevere, 34

07260 Porreres

Åbningstider: Tirsdage, torsdage samt lørdage fra 11:00 – 13:00

Hvor

Porreres

Porreres er et charmerende område beliggende i den sydlige del af regionen Pla de Mallorca. Porreres er kendt for at dyrke abrikoser, og hvert år fejres også denne tradition med en større festival over flere dage i byen, hvor du kan smage og købe produkter lavet af eller med abrikoser. Går du på opdagelse i Porreres kan du se frem til en masse spændende historier fra lokalområdet, bla. bjergtop-templet Monti-Sion, den enorme sognekirke kendt som den ‘rurale katedral’, Santa Creu kapellet med skudhuller fra besættelsen, samt interessante kunstudstillinger på byens lokale museum. Gennem de senere år har Porreres tiltrukket sig større opmærksomhed fra øens kokke, som har startet restauranter i området og forsøgt at give det et præg af gourmet. Ophold i Porreres byder på afslappende og nærværende indlogering på en af de mange agroturismos, hvor du bor i charmerende landlige omgivelser.

Porreres ophold, seværdigheder og begivenheder

Flere seværdigheder omkring Porreres

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Flere udstillinger og museer på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?