Na Seca er navnet på en af Tramuntana-bjergenes mange toppe, hvor det tidligere observationstårn af samme navn, Torre de na Seca, står i 514 meters højde.

Som du sikkert kan se på kortet nedenfor, er udsigten heroppe ubeskrivelig, men det kræver gode ben at kommer herop. Tårnet er bygget i 1579, som en del af det brede netværk af tårne, der observerede kysterne omkring Mallorca.

1500-tallets Mallorca var præget af voldsomme og hyppige piratangreb, som rejste hertil fra Tyrkiet og Nordafrika. Torre de na Seca tjente udelukkende som observations- og udkigstårn, bemandet af én vagtmand, som vha. røgsignaler kommunikerede med de andre tårne langs kysterne, i tilfælde af ukendte skibe i farvandet.

Torre de na Seca hører under Escorca, som er kendt som blandt de allerbedste områder til vandring på hele Mallorca. Turen til Torre de na Seca går forbi ejendommen, Balitx, en gammel og rustik finca.

[wpgmza id=”242″]
0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?