Biniamar er en meget lille landsby for foden af Serra de Tramuntana bjergkæden, lige nord for byen Lloseta og nordøst for Inca.

Biniamar er en fredelig lille by i grønne omgivelser, fyldt med rustikke stenhuse.  Her er blot et enkelt hotel samt et par små spisesteder, tilgengæld sat i fantastiske omgivelser ved små torve i byen.

Området i og omkring Biniamar er populært blandt folk, der enten lejer finca eller sommerhus på Mallorca. Til trods for dens meget beskedne størrelse, rummer Biniamar en lang historie og mange interessante seværdigheder.

Biniamar er en af de mange små charmerende landsbyer på Mallorca, som mange knap nok kender, men som har – og stadig bevarer sin autentiske charme. Det tager ikke lang tid at bevæge sig gennem de små hyggelige gader, før man opdager, at man er langt fra travle byer og turisme.

Typiske mallorcinske stenhuse står side om side, med de klassiske grønmalede træskodder for vinduerne, alle indgange er formede i buer og de lokale beboere slentrer roligt omkring. Her er to små torve, hvor du kan sidde og nyde en kop kaffe eller forfriskning, ved en af caféerne og bare nyde roen. Begge torve er placeret ved hver deres kirke og sætter hyggelige, flotte omgivelser.

Der er tegn på beboelse af området i og omkring Biniamar helt tilbage fra før maurernes tid (902 – 1229) på Mallorca. Dog er det netop maurerne, der har efterladt sig de største aftryk på byen i form af bygninger og i særdeleshed navnet. Navnet Biniamar menes nemlig, at stamme fra det arabiske bani – ahmar, som lettest vil kunne oversættes til “De Røde Børn”, eller “Børn af de Røde”.

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?