Søg
Close this search box.

Biniamar

I denne guide

Vælg Biniamar for

Hvor ligger Biniamar?

Biniamar by markeret på kort over øen Mallorca.

Biniamar - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Biniamar er en meget lille landsby for foden af Serra de Tramuntana-bjergkæden, lige nord for byen Lloseta og nordøst for Inca.

Hvordan er Biniamar?

Biniamar er en fredelig lille by i grønne omgivelser, fyldt med rustikke stenhuse. Her er blot et enkelt hotel samt et par små spisesteder, tilgengæld sat i fantastiske omgivelser ved små torve i byen.

Området i og omkring Biniamar er populært blandt folk, der enten lejer finca eller sommerhus på Mallorca. Til trods for dens meget beskedne størrelse, rummer Biniamar en lang historie og mange interessante seværdigheder.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Biniamar

Hvad skal man opleve i Biniamar?

Biniamar selv har blot en lille håndfuld seværdigheder, bla. den ufærdige kirke, Santa Tecla kirken og de gamle kalkovne. Biniamar ligger tilgengæld rigtigt godt placeret i forhold til at komme til andre spændende områder som Inca, blot få kilometer herfra.

Biniamar ligger desuden fantastisk for cyklister og vandrere, der kan glæde sig til naturskønne områder og stor biodiversitet.

Biniamars ufærdige kirke

Dette skulle have været erstatningen af Biniamars anden kirke, Santa Tecla, som blev igangsat af en af Spaniens tidligere premierministre. Men grundet en alvorlig sag for premierministeren blev al økonomisk støtte til byggeriet stoppet, og kirken blev aldrig færdig.

Den ufærdige kirke står som et monument på en tid, hvor byen havde stor vigtighed for øens industrialisering.

Opdag Biniamars kulturarv i gaderne

Før i tiden var Biniamar et vigtigt industrielt område, der var kendt for at levere trækul og kalksten, som blev ført til Lloseta og sendt videre med tog til Palma. Langs hovedvejen kan du se mange af de gamle kalkovne, der står som bevaringsværdige monumenter. Før dette var særligt gården Son Odre kendt som én af øens største olivenolieproducenter, med en årlig produktion på over 1.000 liter.

Església de Santa Tecla

Hovedkirken i Biniamar står i hjertet af landsbyen. Den blev rejst i det 17. århundrede for at levere tjenester til den voksende menighed i området. Kirken er af beskeden størrelse, selvom den faktisk blev udvidet i det 20. århundrede. Inde i kirken kan du se en genstand fra Santa Tecla, skytshelgen for Tarragona, som æres hvert år den 23. september.

Església de Santa Tecla

Santa Tecla er Biniamars kirke, som fortæller om dannelsen af det lille lokalsamfund her i byen.

Planlæg rejsen til Mallorca

Andre aktiviteter i og nær Biniamar

Nyd en naturskøn gåtur i sa Comuna

I den nordvestlige del af Biniamar finder du naturområdet Sa Comuna. Sa Comuna er et offentligt naturområde, hvor Massanella-floden løber igennem. Området består af næsten 500 hektar vildt balearisk plante -og dyreliv, faktisk mere end 172 forskellige arter. I Sa Comuna finder du også et skønt rekreativt område midt i en stenege, som er udstyret med ovne for en ekstra autentisk oplevelse af at leve i naturen, det er perfekt til camping eller afslapning. Udover at være en del af den regionale naturarv, er Sa Comuna også erklæret et sted af særlig interesse.

Cykling

Mallorca er et cykelparadis, sporten er stigende i popularitet fra år til år på grund af de perfekte forhold på øen. Biniamar er perfekt placeret mellem Tramuntana og de landlige landskaber, hvilket giver mulighed for nogle fantastiske ture, der både udfordrer og imponerer, mens du nyder selskabet med venner eller familie.

Mildt klima, masser af udfordringer og smuk natur, gør Mallorca til et cykelparadis. Opdag de bedste steder at cykle på øen her.

Hvor skal man bo i Biniamar?

Biniamar er et meget småt område, her er faktisk ingen turisme og derfor ingen hoteller. Området er elsket af folk der ønsker at købe bolig på Mallorca, netop af samme årsag. Derfor vil du udelukkende finde skønne ferieboliger i Biniamar, hvor du kan undslippe masseturisme og bo i uforstyrrede omgivelser.

Finca Can Mutxo i byen Biniamar på Mallorca ø i Spanien.

YupiHome Finca Can Mutxo

Ferie villa Can Passos med pool i byen Biniamar, på øen Mallorca.

Can Passos feriehus

Ferievillaen Ses Comes i byen Biniamar på øen Mallorca i Spanien.

Ses Comes ferievilla

Spisestederne i Biniamar

Biniamar har ikke mere end blot et par enkelte barer i landsbyen. Her får du typisk snaks og småmåltider som fast food. Her er ingen restauranter, men frygt ej, der er nemlig rigtig gode spisesteder ikke langt herfra. Både Selva og Inca er kendt for at have nogle af områdets bedste spisesteder. I Selva kan jeg anbefale Miceli, og i Inca, Celler Can Ripoll.

Celler Can Ripoll er en af Incas mange cellers, hvor du spiser typiske retter fra Mallorca og balearerne.

Shopping i Biniamar

Der er ingen butikker i Biniamar, så når du skal handle dagligvarer, skal du en tur til Lloseta – ca. 5 minutters kørsel herfra.

Ofte stillede spørgsmål

Biniamar ligger små 35 km fra Palmas lufthavn (PMI).

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 50 euro, og tager en lille halv times tid at køre.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 331

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca