Den ufærdige kirke i Biniamar

ufærdig kirke uden tag i Biniamar på Mallorca

Den ufærdige kirke i landsbyen Biniamar, står uden tag

Området omkring Biniamar blev efter den catalanske erobring i år 1229, skænket til biskoppen af Tarragonien (et område i Catalonien). Da kirken i byen skulle opføres i det 17. århundrede, skulle den dedikeres til Santa Tecla – skytsenglen for Tarragonien.

I begyndelsen af det 20. århundrede, modtog Antonio Maura Montaner et stort tilskud til at bygge en ny og større kirke, kort afstand fra den første. Maura sad på det tidspunkt som premierminister i Spanien, men stammede oprindeligt fra Palma de Mallorca, hvorfor en statue af ham også er rejst her.

I år 1909 måtte Maura trække sig som premierminister, grundet en henrettelse som han var ansvarlig for, af en leder af en oprørsgruppe fra Catalonien. Henrettelsen vakte så stor forargelse gennem hele Europa, at Maura flat måtte trække sig fra sit embede. Dette betød samtidig, at mange af hans igangsatte projekter mistede økonomiske tilskud, heriblandt den nye kirke i Biniamar.

Kirken blev aldrig færdigbygget og den gamle kirke fungerer altså stadig. Den (nye) ufærdige kirke bliver i dag brugt til kulturelle arrangementer og begivenheder.

Mere rejseinspiration til Biniamar og de omkringliggende områder

Biniamar rejseguide og feriehuse

Inca rejseguide

Selva rejseguide og feriehus

Caimari rejseguide til seværdigheder og ophold

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?