Den ufærdige kirke i Biniamar

ufærdig kirke uden tag i biniamar på mallorca
Om

Den ufærdige kirke i Biniamar

Området omkring Biniamar blev efter den catalanske erobring i år 1229, skænket til biskoppen af Tarragonien (et område i Catalonien). Da kirken i byen skulle opføres i det 17. århundrede, skulle den dedikeres til Santa Tecla – skytsenglen for Tarragonien.

I begyndelsen af det 20. århundrede, modtog Antonio Maura Montaner et stort tilskud til at bygge en ny og større kirke, kort afstand fra den første. Maura sad på det tidspunkt som premierminister i Spanien, men stammede oprindeligt fra Palma de Mallorca, hvorfor en statue af ham også er rejst her.

I år 1909 måtte Maura trække sig som premierminister, grundet en henrettelse som han var ansvarlig for, af en leder af en oprørsgruppe fra Catalonien. Henrettelsen vakte så stor forargelse gennem hele Europa, at Maura flat måtte trække sig fra sit embede. Dette betød samtidig, at mange af hans igangsatte projekter mistede økonomiske tilskud, heriblandt den nye kirke i Biniamar.

Kirken blev aldrig færdigbygget og den gamle kirke fungerer altså stadig. Den (nye) ufærdige kirke bliver i dag brugt til kulturelle arrangementer og begivenheder.

Hvor

Biniamar

Biniamar er et roligt og sødt lille områder der ligger lidt outsides i naturskønne omgivelser for foden af Tramuntana. Selve Biniamar landsby har en autentisk charme over sig, og her er da også en fin håndful cafeer der holder liv i de små gader hver dag. I Biniamar kan du bla. opleve den ufærdige kirke der står uden tag, Santa Tecla kirken, samt en række gamle kalkovne der står tilbage i området som monumenter fra en tid hvor Biniamar var et vigtigt industriområde. Vandrere og naturelskere kan glæde sig til at udforske den uspolerede biodiversitet i Sa Comuna naturområdet der ligger lige uden for Biniamars landsby, hvor hundredvis af arter af flora og fauna blomstrer. Ønsker du ophold i Biniamar kan du glæde dig til ro og afslapning på dine præmisser, her er nemlig udelukkende mulighed for at leje villaer da her ingen hoteller er.

Biniamar seværdigheder og ophold

Flere seværdigheder omkring Biniamar

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Flere flotte kirker på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?