Søg
Close this search box.

Den ufærdige kirke i Biniamar

Ufærdig kirke i landsbyen Biniamar på Mallorca.

Området omkring Biniamar blev efter den catalanske erobring i år 1229, skænket til biskoppen af Tarragonien (et område i Catalonien). Da kirken i byen skulle opføres i det 17. århundrede, skulle den dedikeres til Santa Tecla – skytsenglen for Tarragonien.

I begyndelsen af det 20. århundrede, modtog Antonio Maura Montaner et stort tilskud til at bygge en ny og større kirke, kort afstand fra den første. Maura sad på det tidspunkt som premierminister i Spanien, men stammede oprindeligt fra Palma de Mallorca, hvorfor en statue af ham også er rejst her.

I år 1909 måtte Maura trække sig som premierminister, grundet en henrettelse som han var ansvarlig for, af en leder af en oprørsgruppe fra Catalonien. Henrettelsen vakte så stor forargelse gennem hele Europa, at Maura flat måtte trække sig fra sit embede. Dette betød samtidig, at mange af hans igangsatte projekter mistede økonomiske tilskud, heriblandt den nye kirke i Biniamar.

Kirken blev aldrig færdigbygget og den gamle kirke fungerer altså stadig. Den (nye) ufærdige kirke bliver i dag brugt til kulturelle arrangementer og begivenheder.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere kirker du skal opleve på Mallorca