Søg
Close this search box.

Consell

I denne guide

Vælg Consell for

Hvor ligger Consell?

Consell by markeret på kort over øen Mallorca.

Consell - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Consell ligger fint for foden af ​​Serra de Tramuntana-bjergene, og selv om vi kun er omkring 20 km nord for Palma, er Consell en meget rolig og traditionel by.

Hvordan er Consell?

Over årene har Consell absolut ikke mistet sin mallorcinske charme, det langsomme tempo eller stoltheden der hører med til byens og områdets historie.

Som i enhver anden typisk mallorcinsk landsby, finder du en kirke, som står omkring byens centrum, lækre restauranter hvor du kan smage på Mallorca og selvfølgelig et hyggeligt marked ugentligt. Netop marked er noget man i Consell gør noget særligt ud af, der er nemlig hele to på ugentlig basis.

Consell er et oplagt sted at holde voksenferie på det lækre wellnesshotel Sa Cabana, eller leje en rummelig ferievilla og bare nyde stilheden og styre det hele selv.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Consell

Hvad skal man opleve i Consell?

Consell er ikke et stort område, men det er et område rig på historie og derfor er der også ting at se og opleve her.

Església Nostra Senyora de la Visitació

Beliggende i hjertet af byen, på Plaza Mayor, vil du ikke kunne undgå at se sognekirken, der med sin enorme facade skiller sig ud i bybilledet. Kirken er et besøg værd og du vil blive forundret over, hvor stor modsætning der er fra kirkens fæstnings-agtige ydre til dens smukke indre. Læg særligt mærke til det imponerende kunstværk bag alteret, af Sankt Joseph samt de to figurer af Kristus – én fra det 16. århundrede og én fra det 17. århundrede.  I kirken finder du også en flot udskæring af Jomfru Maria, med tilhørende skrift der stammer helt tilbage fra år 1719.

Besøg en bodega

En bodega i Spanien er ikke det samme som en brun bodega på Vesterbro i København. Her er en bodega en vingård, og sådan en skal du bestemt besøge i Consell. Consell er nemlig et af de ældste vinproducerende områder på Mallorca, hvilket gør det ekstra interessant at besøge en bodega her. Jeg vil anbefale at du besøger Bodegas Ribas, som ligger i hjertet af Consell, hvor du kan kombinere en guidet tur med et måltid, for virkelig at smage hvad vinen kan.

Læs mere på Ribas’ hjemmeside her

Kryds Trencat-broen

Er du i Consell på en klar dag, som de fleste heldigvis er, har du mulighed for at mærke den friske landluft i området. Klimaet i Consell er langt det meste tid af året, ganske mildt, da Tramuntana-bjergkæden beskytter området fra kolde vinde. Derfor kan en hyggelig gåtur rundt mellem de mange gårde og plantager, være lige noget for dig. Med de grønne bjerge i kulissen til den ene side og landdistriktet til den anden, har du en smuk og farverig tur foran dig. Lidt uden for byen finder du den gamle Trencat bro, bygget i middelalderen af sandsten fra området og nu skiller Consell og Alaró.

Guillem Campins smedje

I 1890, hvor hestevogne stadig var det væsentligste transportmiddel i industrikvartererne, startede brødrene Campins en lille smedje centralt i byen. Selv om der i dag ikke er mange hestesko der skal skiftes på daglig basis, fungerer den lille smedje stadig i bedste velgående. Smedjen er kendt på hele øen for dens knive, og folk ved, at når de skal have fat i en speciel kniv, så tager de til Consell for den bedste kvalitet. Knivene bliver hamret og formet på præcis samme ambolt, som da forretningen åbnede. Måske også en sjov souvenir at få med hjem.

Nyd en gourmetoplevelse med Mallorca Wine Tours

Mallorca Wine Tours holder til i nabobyen Santa Maria del Cami, og arrangerer alle mulige ture, med fokus på mallorcinske vine.

Mallorca Wine Tours er særligt kendt for Vinexpressen, hvor du kører ud gennem vinstokkene, lærer om vinproduktion, vindruer og selvfølgelig smager på de gode varer.

Læs mere på deres hjemmeside

Masnou

Den gamle mauriske gård er den største i hele kommunen og under den mauriske periode, blev denne kaldt ‘Jarfas gård’. Ikke alene er gården den største i kommunen, men hele stedet er samtidig det vigtigste arkæologiske efterladenskab. Ved et besøg her, får du en rigtig god idé om, hvordan livet på Mallorca så ud for mere end 1.000 år siden.

Planlæg rejsen til Mallorca

Andre skønne aktiviteter omkring Consell

Vandring

Der er rig mulighed for at gå nogle ture i smukke omgivelser i Consell. Området byder på mark, skov og bakker. Er du til mere reel vandring, så kan du hurtigt nå opstigningen til Serra de Tramuntana, Mallorcas længste bjergkæde, der ligger i kort afstand fra Consell.

Mallorca er et fantastisk sted at vandre, ikke mindst i Serra de Tramuntana, UNESCO verdensnaturarv. Du kan glæde dig til meget smuk uspoleret natur, magiske udsigtspunkter fra bjergene, samt en lang liste af kulturarv efterladt af forskellige kulturer.

Golf nær Consell

Vil du spille golf på Mallorca, så ligger Consell rigtigt godt placeret. Du kan inden for blot 20 minutters kørsel nå til de første 6 golfbaner. Mallorcas golfbaner er veldesignede, smukke og de fleste tilbyder middelsvære udfordringer, så de fleste handicaps kan være med. Der er også mere svære baner, navnlig Son Servera og Son Antem.

Der er mere end 20 åbne golfbaner at vælge mellem på Mallorca, alle med intelligent design, smuk natur og klubhus.

Cykling i Consell

Hvis du som tusinder af andre turister, vil udforske Mallorca på en cykel, så er du kommet til et rigtigt godt sted. Consell ligger hamrende godt placeret mellem Mallorcas flade rurale områder og de underskønne UNESCO-beskyttede Tramuntana-bjerge.

Kører du sydpå fra Consell, kan du endda nyde de smukke kystlinjer, på hver side af Palmabugten.

Mallorca er en cykelrytters paradis, det perfekte rejsemål. Her er evige landeveje, kringlede bjergveje, og pittoreske kyststrækninger, der både fryder øjne og ben. 

Hvor skal man bo i Consell?

Hold ferie i Consell, hvor du er tæt på både rurale landdistrikter, bjerge og Palma. Her er du inden for rækkevidde af alle tænkelige aktiviteter og muligheder for gode ferieoplevelser.

Her er de bedste bud på hotel og overnatning i Consell.

Ophold på romantisk wellness hotel i Consell, Mallorca, med god restaurant.

Sa Cabana Hotel & Spa – Adults Only

Booking.com
Villa til leje i Consell, Mallorca, Spanien.

Es Fogoneu

Booking.com
Feriehus til leje i Consell på Mallorca, Spanien.

Son Jordi Nou

Booking.com

Hvor er det godt at spise Consell

Du finder et godt og blandet udvalg af spisesteder i Consell, ikke mange steder, men nok. Bor du på områdets spahotel, Sa Cabana, kan du glæde dig til restaurant CUP.

Byens andre spisesteder byder på middelhavskøkkener, med hver deres fokus. Du finder alt fra pizza til lammeskulder i Consell, så du er sikker på ikke at gå sulten i seng.

Mallorca er hjemsted for mere end 10 restauranter med Michelinstjerner, hvilket vidner om den store interesse øen har for såvel kokke som cornisseurs. 

Shopping i Consell

Udover vin, er Consell også kendt for deres egen specialitet, nemlig sin ‘Camaiot’, en pølseart bestående af svinekød samt sobrassada – meget velsmagende. Desuden er brød også noget man går meget op i i Consell, der er hele tre bagerier i den lille by. For at nævne et par sidste ting, så har byen også en kendt møbelsnedker og mange af disse møbler står i høj kurs, både på Mallorca men også på fastlandet.

Desuden kan du besøge Bernat Fiols lille butik med issenkræm af oliventræ. Mange køkkenting du ser rundt omkring på restauranter, som salatskåle, servietholdere og bestik i træ, kommer fra hans lille fabrik.

Hvornår er der marked i Consell

Hver torsdag er der officiel markedsdag i Consell, hvor byens gader dækkers op med boder og stande. Markedet i Consell er af mere traditionel format, hvor madvarer, lidt tøj, sko og håndværk er til salg. Men her er masser af mallorcinske delikatesser og typsike produkter fra at smage på.

Allerede igen om søndagen er der marked i Consell, hvor Mallorcas vel nok største loppemarked løber af stablen. Indbyggere fra nær og fjern på øen strømmer til byen, enten for at se om de kan gøre et scoop, eller bare for at nyde den næsten euforiske markedsstemning der skabes på Plaça Mayor. Loppemarkedet har med årene vokset sig så populært på øen, at man har været nødsaget til at sætte trafiklys op på gaden, så fodgængere kan krydse. Det er ellers meget atypisk for en landsby på Mallorca at have trafiklys i gaderne.

Årlige begivenheder i Consell

Som i alle mallorcinske landsbyer, fejres traditioner og skytshelgener gennem året. Som turist er det nok Fira de Tardor, altså efterårsmessen, der er mest interessant at besøge. Den minder lidt om et dyreskue og plejer at være sjov at kigge forbi.

Januar

Sant Antoni

Som i så mange andre byer på Mallorca, fejrer Consell Sant Antoni (Antonius den Hellige) den 16. og 17. januar. Om aftenen den 16. lyses den lille by op med bål, fællesspisninger og traditionelle folkedanse. Den 17. er der særlig gudstjeneste om formiddagen.

August

Festes de Sant Barlomeu

Consell fejrer sin skytshelgen, Bartholomæus, den 24. august hvert år med en byfest. Festen starter ca. to uger før, hvor et tæt pakket program af sjove og kulturelle indslag og aktiviteter vender byen på den anden ende.

Nogle af de typiske events til byfesten er udstillinger, udendørs spisninger i gaderne, teatralske opvisninger, koncerter, konkurrencer, lege, sportsturneringer, fyrværkerishow og marked.

Der er altid gang i den lille by gennem disse to uger.

Oktober

Fira de Tardor (efterårsmesse)

Fira de Tardor afholdes den første søndag efter Lukas’ dag (den 18. oktober). Efterårsmessen byder som regel på en masse herligheder, såsom marked, musikoptrædener, parader, udstillinger, workshops og særlige aktiviteter for børn.

Lidt af Consells historie

Der er fundet flere forhistoriske rester i området omkring Consell, dog er landsbyen vi ser i dag, bygget op omkring en stor maurisk gård. Det var Qanarusha-stammen der kontrollerede denne del af øen, ved foden af ​​Tramuntana bjergene og den familieejede gård, kaldet Conxel, lå på den lille bakke tæt på Sollericfloden. Sprogforskere mener at være kommet frem til, at Qanarusha-navnet stammer fra Qanat al-Arusa, som oversættes til noget i stil med ‘børn af floden’. Efter mange fund af keramik, mønter og andre genstande fra både romertiden, den mauriske periode og katalanernes erobring af området, er der klare tegn på, at Consell har været et typisk hvilested for soldater på vej mod nord.

Mens området blev omdøbt Canarossa, efter katalanernes erobring, omdøbte Garsenda de Montcada og hendes søn Gaston, navnet til Consell, da de fik overdraget gården af kongen. Garsendas mand, Guillem de Montcada, var blevet dræbt under det første slag på øen, tæt på byen Bendinat.

Consell var i århundreder blot en lille landsby, og mens familien Montcada solgte grunde til bosættere fra fastlandet, i håb om at øge befolkningen, ramte den sorte død og næsten hele byen blev udryddet i 1348. Et mindre kapel blev bygget i 1600-tallet, men en anden pest i 1652 var grund for et andet alvorligt tilbageslag for byen. Consells indbyggere lykkedes dog i fællesskab, med ihærdighed at færdigbygge den nuværende kirke, som stod klar i år 1720.

Consell nød godt af eksplosionen på vinmarkedet i det 18. og 19. århundrede, og vinmarker blev plantet hele vejen rundt om byen. Desværre hærgede den store vinpest omkring år 1890, hvilket var et hårdt slag for den lille landsby. Mange af landsbyboerne emigrerede til andre lande, i håb om at finde en ny og bedre tilværelse.

Trods alle fortidens udfordringer, overlevede Consell og i 1925 opnåede byen dens selvstændighed fra nærliggende Alaró. Stenbroen, kaldet Pont Trencat der krydser Sollericfloden, markerer grænserne mellem de to sogne. Vinmarker blomstrede atter i området og en af ​​de største vinproducenter var og er, Ribas Bodega, dens enorme herregård er en af ​​de største bygninger i landsbyen.

Ofte stillede spørgsmål

Consell ligger cirka 24 km fra Palmas lufthavn. Transfertiden med bil eller taxa er omkring 20 minutter.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 30 euro.

Der er faktisk to ugentlige markeder i Consell; på torsdage og søndage. Sidstnævnte er et kæmpe loppemarked og ret sjovt at deltage i.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 343
Toglinje: T1, T2, T3

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca