Consell rejseguide, aktiviteter og overnatning

Consell ligger fint ved foden af ​​Sierra de Tramuntana bjergene og selv om vi kun er omkring 20 km nord for hovedstaden Palma, er Consell en meget rolig og traditionel by. Over årene har Consell absolut ikke mistet sin mallorcinske charme, det langsomme tempo eller stoltheden der hører med til byens og områdets historie.

Som i enhver anden typisk mallorcinsk landsby, finder du en kirke, som står omkring byens centrum, lækre restauranter hvor du kan smage på Mallorca og selvfølgelig et hyggeligt marked ugentligt. Netop marked er noget man i Consell gør noget særligt ud af, der er nemlig hele to på ugentlig basis.

For mange mennesker er Consell blot en gennemfartsby på vejen fra Palma til de nordlige distrikter. Turistbusser passerer dagligt byen og hvis du f.eks. har været på ferie i Alcúdia tidligere, er der stor chance for, at du har været forbi Consell. Men der er al mulig god grundt til at tage en tur ind i Consell, hvor du ud over charme, finder markeder, kendt håndværk samt en lokal delikatesse.

consell på kort over mallorca
Overnatning
solterrasse med liggestole og pool på hotel i consell mallorca

Sa Cabana Hotel & Spa – Adults Only

Sa Cabana Hotel & Spa – Adults Only byder indenfor i luksuriøse og charmerende rammer på en skøn mallorcinsk herregård.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Aktiviteter & Seværdigheder

Església Nostra Senyora de la Visitació

Beliggende i hjertet af byen, på Plaza Mayor, vil du ikke kunne undgå at se sognekirken, der med sin enorme facade skiller sig ud i bybilledet. Kirken er et besøg værd og du vil blive forundret over, hvor stor modsætning der er fra kirkens fæstnings-agtige ydre til dens smukke indre. Læg særligt mærke til det imponerende kunstværk bag alteret, af Sankt Joseph samt de to figurer af Kristus – én fra det 16. århundrede og én fra det 17. århundrede.  I kirken finder du også en flot udskæring af Jomfru Maria, med tilhørende skrift der stammer helt tilbage fra år 1719.

Trencatbroen

Er du i Consell på en klar dag, som de fleste heldigvis er, har du mulighed for at mærke den friske landluft i området. Klimaet i Consell er langt det meste tid af året, ganske mildt og Tramuntana- bjergkæden beskytter området fra kolde vinde. Derfor kan en hyggelig gåtur rundt mellem de mange gårde og plantager, være lige noget for dig. Med de grønne bjerge i kulissen til den ene side og landdistriktet til den anden, har du en smuk og farverig tur foran dig. Lidt uden for byen finder du den gamle Trencat bro, bygget i middelalderen af sandsten fra området og nu skiller Consell og Alaró.

Der er i øvrigt flere bemærkelsesværdige bygninger i selve byen, bla. byen rådhus der har en lang historie og for de arkitektur-interesserede, er dette et plus.

Masnou

Den gamle mauriske gård er den største i hele kommunen og under den mauriske periode, blev denne kaldt ‘Jarfas gård’. Ikke alene er gården den største i kommunen, men hele stedet er samtidig det vigtigste arkæologiske efterladenskab. Ved et besøg her, får du en rigtig god idé om, hvordan livet på Mallorca så ud for mere end 1000 år siden.

Guillem Campins smedje

I 1890, hvor hestevogne stadig var det væsentligste transportmiddel i industrikvartererne, startede brødrene Campins en lille smedje centralt i byen. Selv om der i dag ikke er mange hestesko der skal skiftes på daglig basis, fungerer den lille smedje stadig i bedste velgående. Smedjen er kendt på hele øen for dens knive, og folk ved, at når de skal have fat i en speciel kniv, så tager de til Consell for den bedste kvalitet. Knivene bliver hamret og formet på præcis samme ambolt, som da forretningen åbnede. Måske også en sjov souvenir at få med hjem.

Marked & Events

Markeder i Consell

Hver torsdag er der officiel markedsdag i Consell, hvor byens gader dækkers op med boder og stande. Markedet i Consell er af mere traditionel format, hvor madvarer, lidt tøj, sko og håndværk er til salg. Men her er masser af mallorcinske delikatesser og typsike produkter fra at smage på.

Allerede igen om søndagen er der marked i Consell, hvor Mallorcas vel nok største loppemarked løber af stablen. Indbyggere fra nær og fjern på øen strømmer til byen, enten for at se om de kan gøre et scoop, eller bare for at nyde den næsten euforiske markedsstemning der skabes på Plaça Mayor. Loppemarkedet har med årene vokset sig så populært på øen, at man har været nødsaget til at sætte trafiklys op på gaden, så fodgængere kan krydse. Det er ellers meget atypisk for en landsby på Mallorca at have trafiklys i gaderne.

Januar

Sant Antoni

Som i så mange andre byer på Mallorca, fejrer Consell Sant Antoni (Antonius den Hellige) den 16. og 17. januar. Om aftenen den 16. lyses den lille by op med bål, fællesspisninger og traditionelle folkedanse. Den 17. er der særlig gudstjeneste om formiddagen.

August

Festes de Sant Barlomeu

Consell fejrer sin skytshelgen, Bartholomæus, den 24. august hvert år med en byfest. Festen starter ca. to uger før, hvor et tæt pakket program af sjove og kulturelle indslag og aktiviteter vender byen på den anden ende.

Nogle af de typiske events til byfesten er udstillinger, udendørs spisninger i gaderne, teatralske opvisninger, koncerter, konkurrencer, lege, sportsturneringer, fyrværkerishow og marked.

Der er altid gang i den lille by gennem disse to uger.

Oktober

Fira de Tardor (efterårsmesse)

Fira de Tardor afholdes den første søndag efter Lukas’ dag (den 18. oktober). Efterårsmessen byder som regel på en masse herligheder, såsom marked, musikoptrædener, parader, udstillinger, workshops og særlige aktiviteter for børn.

Vejret
Spisesteder & Barer
Indkøb & Shopping

Udover vin, er Consell også kendt for deres egen specialitet, nemlig sin ‘Camaiot’, en pølseart bestående af svinekød samt sobrassada – meget velsmagende. Desuden er brød også noget man går meget op i i Consell, der er hele tre bagerier i den lille by. For at nævne et par sidste ting, så har byen også en kendt møbelsnedker og mange af disse møbler står i høj kurs, både på Mallorca men også på fastlandet. Desuden kan du besøge Bernat Fiols lille butik med issenkræm af oliventræ. Mange køkkenting du ser rundt omkring på restauranter, som salatskåle, servietholdere og bestik i træ, kommer fra hans lille fabrik.

Om Consell

Et ældgammelt hvilested

Der er fundet flere forhistoriske rester i området omkring Consell, dog er landsbyen vi ser i dag, bygget op omkring en stor maurisk gård. Det var Qanarusha-stammen der kontrollerede denne del af øen, ved foden af ​​Tramuntana bjergene og den familieejede gård, kaldet Conxel, lå på den lille bakke tæt på Sollericfloden. Sprogforskere mener at være kommet frem til, at Qanarusha-navnet stammer fra Qanat al-Arusa, som oversættes til noget i stil med ‘børn af floden’. Efter mange fund af keramik, mønter og andre genstande fra både romertiden, den mauriske periode og katalanernes erobring af området, er der klare tegn på, at Consell har været et typisk hvilested for soldater på vej mod nord.

Mens området blev omdøbt Canarossa, efter katalanernes erobring, omdøbte Garsenda de Montcada og hendes søn Gaston, navnet til Consell, da de fik overdraget gården af kongen. Garsendas mand, Guillem de Montcada, var blevet dræbt under det første slag på øen, tæt på byen Bendinat.

Consell var i århundreder blot en lille landsby, og mens familien Montcada solgte grunde til bosættere fra fastlandet, i håb om at øge befolkningen, ramte den sorte død og næsten hele byen blev udryddet i 1348. Et mindre kapel blev bygget i 1600-tallet, men en anden pest i 1652 var grund for et andet alvorligt tilbageslag for byen. Consells indbyggere lykkedes dog i fællesskab, med ihærdighed at færdigbygge den nuværende kirke, som stod klar i år 1720.

Consell nød godt af eksplosionen på vinmarkedet i det 18. og 19. århundrede, og vinmarker blev plantet hele vejen rundt om byen. Desværre hærgede den store vinpest omkring år 1890, hvilket var et hårdt slag for den lille landsby. Mange af landsbyboerne emigrerede til andre lande, i håb om at finde en ny og bedre tilværelse.

Trods alle fortidens udfordringer, overlevede Consell og i 1925 opnåede byen dens selvstændighed fra nærliggende Alaró. Stenbroen, kaldet Pont Trencat der krydser Sollericfloden, markerer grænserne mellem de to sogne. Vinmarker blomstrede atter i området og en af ​​de største vinproducenter var og er, Ribes Bodega, dens enorme herregård er en af ​​de største bygninger i landsbyen.

Praktisk Info

Flere skønne destinationer i Raiguer regionen

Raiguer er kendt som en alsidig region på Mallorca, der både byder på rural landlig charme og Tramuntanabjergenes smukke sanselige natur. Rejsemål i Raiguer regionen er oplagte til aktive feriegæster, heriblandt vandrere og cyklister, som nyder godt af den gode beliggenhed. Læs om Raiguer-regionen her

 

Alaró

Alaró er på mange måder porten til Tramuntana, den smukke by ligger for foden af to bjerge, der sammen åbner ind til dalen. Alaró selv er en historisk by fyldt med en masse charme og sjæl, særligt omkring byens centrale torveplads, Placa de Vila, som er hjemsted for en masse hyggelige restauranter og barer. Alaró er et oplagt rejsemål for aktive feriegæster, som vil være dus med Mallorcas sjæl og hjerte. Alaró ophold og guide

 

Alcúdia & Port d’Alcúdia

Alcúdia er både en historisk og kulturel højborg, samtidig et af Mallorcas mest populære rejsemål. Alcúdia ligger i Mallorcas største bugt, Alcúdiabugten, som måler imponerende 14 km ren hvid sandstrand, og som også indbefatter feriedestinationerne Playa de Muro, Ca’n Picafort og Colonia de Sant Pere. Ferie i Alcúdia

 

Aucanada

Aucanada er det nordligste rejsemål i Raiguer-regionen, halvøen der deler Alcúdiabugten og Pollencabugten fra hinanden. Til trods for sin beskedne størrelse, er Aucanada hjemsted for en hel række interessante besøgsmål og aktivitetstilbud, som ikke blot er interessante for jer der bor i Alcúdia eller Pollenca, men også værd at tage turen længere væk fra for at besøge. Læs om besøg og ophold på Aucanada her

 

Biniamar

Biniamar er et mindre rejsemål i Raiguer regionen, beliggende for foden af Tramuntanabjergene, mellem mandelplantager og oliventræer. Biniamar er særligt populært i vinter og forårssæsonen, hvor mandeltræerne springer ud med deres lyserøde og hvide blomter, som er en særlig vidunderlig oplevelse der kommer vandrere og cyklister til gode. Biniamar byder på ophold i private isolerede rammer, hvor tiden kan stå stille. Læs om ophold og ferie i Biniamar

 

Binibona

Binibona byder på eksklusivt og romantisk ophold på de smukke bjergskråninger med betagende udsigt over de mange grønne dale. Binibona er et skønt rejsemål hvis I leder efter en oase hvor I kan kombinere natur, aktiviteter, afslapning og luksus og samtidig undgå for meget turisme. Binibona er virkelig en lille hemmelighed på Mallorca. Læs om ophold og ferie i Binibona

 

Binissalem

Binissalem er et rejsemål for jer der vil nyde landlige omgivelser, men stadig være tæt på bjerge og motorvej. Ophold og ferie i Binissalem byder på en rolig base, hvor privatlivets fred nydes i isolerede rammer, men hvor dagene i høj grad bruges til eventyr på cykel, i bil eller til fods. I Binissalems hyggelige bykerne kan I både tage på marked, komme til festival og spise lokale delikatesser serveret med lokaltproducerede vine. Læs om ferie og ophold i Binissalem

 

Búger

Búger byder på dejlig ferie på landet mellem gamle vindmøller, mandeltræer og rustikke husmure. Herude på landet er der ingen tid, intet I skal nå og ingen forstyrrelser. Búger er et godt valg til jer, der søger noget autentisk, noget ægte og uskyldigt, noget som kan få jer til at føle jer genfødt med et nyt syn på tilværelsen. Tag på ferie i Búger i starten af foråret og nyd mandeltræernes blomstring, hvor en duftende hvid dyne overdækker landskaberne så langt øjet rækker, perfekt til cykling og vandring. Læs om ferie og ophold i Búger

 

 

Caimari

Caimari ligger lige ved opstigningen til Tramuntanabjergene, faktisk går den ældgamle pilgrimssti til det berømte Lluc-kloster faktisk fra Caimari by. Caimari er altså oplagt til vandreferie og anden aktiv ferie, hvor naturen inddrages og bruges aktivt. Besøg desuden Caimari første weekend i november hvor Europas største oliven-festival afholdes i byen med masser smag og særlige produkter. Ferie og ophold i Caimari

 

Campanet

Campanet er et smukt område beliggende for foden af Tramuntanabjergenes grønne skråninger, omsluttet af uberørt natur. Campanet har en masse at byde på, både kulturelle oplevelser, seværdigheder, sport og aktiviteter. I Campanet finder I en række forskellige overnatningstilbud, bla. den historiske og charmerende herregård, Monnaber Nou, som er ombygget til et luksuriøst finca hotel, perfekt til afslapning og restitution. Campanet er hjemsted for flere seværdige besøgsmål, heriblandt drypstenshulerne, Cuevas de Campanet og den lille kirke fra den tidlige middelalder, Sant Miquel. Læs om ferie og ophold i Campanet

 

Inca

Inca er blandt turister blevet kendt som Læderbyen, pga. de mange lædervare -og skofabrikker i byen. Inca ligger centralt placertet på Mallorca, med adgang til både bjerge, landdistrikter, motorvej og byliv, et alsidigt rejsemål i Raiguer. Inca byder på en stemningsfyldt by, hvor nogle af Mallorcas bedste restauranter ligger bla. Celler Can Ripoll og Celler Ca’n Amer, samt en række hyggelige cafeer og tapasbarer. Inca rejseguide og ophold

 

Lloseta

Lloseta er en hyggelig landsby beliggende direkte på bjergskråningerne, og deler dermed Tramuntana og Raiguer regionerne. Lloseta har en lang og spændende historie bag sig, som har efterladt en stor kulturarv af seværdigheder, smukke bygningsværker og monumenter. I hjertet af Lloseta kan I nyde et romantisk ophold på det lækre Cas Comte Suites & Spa voksenhotel, som har til huse i et af byens historiske palæer, en utrolig autentisk og eksklusiv oplevelse, som fuldender et afslappende ophold i byen. Lloseta ophold og guide

 

 

Mancor de la Vall

Mancor de la Vall er en søvnig og rolig lille bjerglandsby beliggende på de grønne bjergskråninger af Tramuntana, hvor fred og ro troner atmosfæren. Mancor de la Vall byder på skønt og romantisk ophold på det dejlige Hotel Turixant, der har til huse i en charmerende finca med udsigt over de smukke bjerge. Mancor de la Vall hotelophold 

 

Moscari

Moscari er en lille søvnig landsby beliggende for foden af Tramuntanabjergenes stedsegrønne skråninger, mellem tusindvis af mandeltræer og olivenplantager. Moscari byder på et varieret landskab, hvor både cyklister og vandrere kan udfolde sig frit i den smukke sanselige natur. Moscari hotel og ophold

 

Sa Pobla

Sa Pobla er et område beliggende i den nordlige del af Raiguer regionen, nogle kilometer syd for Alcúdia. Sa Pobla er endnu forholdsvist ukendt af turismen, selvom flere Bed & Breakfasts og udlejningsbureauer er begyndt at få øjnene op for den stigende interesse for ferie i naturens ånd, hvor personlige interesser spiller hovedrollen på ferien og hvor tempoet selv bestemmes. Sa Pobla ophold og guide

 

Santa Maria del Cami

anta Maria del Cami – eller blot Santa Maria – ligger i Raiguers sydlige del mellem Consell og Binissalem, i et af Mallorcas største vindistrikter. Santa Maria er et oplagt valg til en finca-ferie på landet, hvor alt emmer fred og hvile, og med områdets unikke beliggenhed gør det det let at nå øens mange aktivitetstilbud. Santa Maria ophold og guide

 

Selva

Selva ligger nordvestligt i Raiguer-regionen, ikke langt fra Campanet, for foden af Tramuntana. Selva byder på ophold i charmerende finca-hoteller, hvor atmosfæren er præget af afslapning og autenticitet, i tro stil med Mallorcas sjæl. Selva er et oplagt rejsemål til aktiv ferie, særligt cykelferie er populært i Selva. Selva guide og ophold

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?