Búger er med sine mange vindmøller, rustikke omgivelser og smukke haver, det perfekte getaway for enhver naturelsker med hang til landsbyidyl.

Få men gode familiedrevne hoteller, tilbyder romantikere de bedste overnatningssteder i det miljø, der i første omgang for mange år tilbage tiltrak turister til Mallorca.

Búger er blandt Mallorcas mindste byer, med kun lidt under 1000 indbyggere. Til gengæld placeret centralt i forhold til alle typer udendørs aktiviteter på øen.

 

 

Hvad sker der i Búger?

Mens Búger ikke har særlig stor kapacitet i byen, har naturen omkring Búger det heldigvis. Det enorme område i hjertet af Mallorca, giver adgang til både skove, marker, bjerge og kyster. Desuden ligger Búger som sagt ikke langt fra større handelsbyer som Inca og Sa Pobla. Vestligt for Búger finder du de imponerende grønbeklædte Serra de Tramuntana-bjerge, hvis naturskatte er uendelige og desuden fredet af UNESCO som værende en vigtig del af verdensnaturarven. Nordpå spreder Muro og Alcúdias 14 km lange kyststrækning sig og lader det lyseblå middelhav bruse blidt til sig.

Den vidunderlige natur er den vigtigste attraktion i kommunen. Det barske terræn ligger an til nogle helt igennem fantastiske vandreture og der er mange dejlige små stier rundt omkring i området, der tager dig med i smukke grønne dale, skove og klippeformationer.

Hovedgaden i Búger, Carrer Mascaró, starter ved det førnævnte springvand med lyset i midten, foran rådhuset. Herefter fører den hele vejen op til den imponerende sognekirke Sant Pere. Hovedgaden er omdrejningspunktet for byens liv, med fortovscaféerne der indbyder til en forfriskning.

I búger afholdes rent faktisk også et par årlige byfester, ligesom man traditionen tro også gør i andre mallorcinske landsbyer. Første fest er Feria del Jai, som afholdes den første lørdag i maj. Her kan du opleve dyreshows på bagsiden af kirken og nyde stemningen af glade mennesker, der fejrer frem til den lyse morgen. Næste fest er en fejring af byens skytsengel, Fiesta de Sant Pere, som i virkeligheden foregår på samme facon med musik, mad og dans i gaderne til den lyse morgen.

Hver lørdag formiddag fra kl. 8:00 til ca. 14:00, afholdes det ugentlige marked i Búger. Det er ganske vidst ikke så stort som hvad du oplever i Alcúdia, Sineu eller Inca, men det er en god mulighed for at smage på lokale råvarer og starte dagens udflugt til Búger på.

 

Església Parroquial de Sant Pere

Kirken Sant Pere i centrum af Búger er en enormt imponerende struktur og værd at besøge. Kirken blev færdigbygget i 1739, efter biskoppen på Mallorca havde givet indbyggerne i Búger lov til at bygge en kirke, da han var bekymret for at så mange mennesker skulle dø, uden at have modtaget de hellige sakramenter.

Molí de Can Garindo

Molí de Can Garindo er blandt de sidste levn fra datidens landbrug på Mallorca. Møllen her er den sidste i området, der stadig er funktionsdygtig. Gennem private sponsorater kombineret med Mallorcas egne indskud, har man forsøgt at holde gang i så mange møller som muligt på øen. Møllerne er en stor del af Mallorcas kulturarv og har en særlig form, hvorfor de også er interessante at besøge. En anden i Búger er, Molí de Can Barraca.

Creus de Terme

Disse kors finder du i selve Búger. Engang var det netop disse, der markerede bygrænserne. En oplagt mulighed for, at strejfe lidt rundt og opdage byen på, samtidig med at kameraet kan findes frem.

Reredos de Rosary 

Disse figurer kan opleves rundt om i byen, hvor de er sat ind i indskæringer i bygningerne. Figurerne repræsenterer De Fem Mysterier af glæde, smerte og ære.

 

Búger ser lyset

Búger besidder en stor og vigtig historisk arv, der går helt tilbage til forhistorisk tid og talaiotkulturen. Den naturlige grotte Can Mossenya, på den sydlige skråning af Puig de Sa Mata Grossa, indeholder de ældste rester af menneskelig beboelse i hele kommunen. Der er dog også andre vigtige forhistoriske levn fra den talaiotiske periode, beliggende i Rafal des Puig.

Búgers nære placering i forhold til vejen mellem Palma og Pollenca, vidner om at byen og dens område har haft betydning for romerne, som grundlagde mange af de gamle vejnet på øen.

Under maurisk dominans på Mallorca, blev utallige vandingssystemer opført omkring Búger, hvilket førte til opførelse af de mange vandmøller. Med bedre vandingssystemer og dyrkningsprocesser, kom øget landbrug samt velstand for området. Man mener også, at navnet Búger stammer fra den mauriske periode og fra ordet ‘bujar‘, der oversættes til ‘lys’. Uanset om historien er sand, er et lys en del af Búgers våbenskjold og i centrum af byen, lige ud for rådhuset står et springvand med en figur af et lys i midten.

Gennem hele den mauriske periode, tilhørte Búger, Juz af Inkan. Men efter katalanernes erobring af Mallorca i 1229, skænkede kongen Búger til adelige i Barcelona, sammen med nabobyerne Sa Pobla, Ullaró og Campanet. I 1368 opdelte kongen området, efter mange års tovtrækkeri fra indbyggerne fra alle fire byer, der hver havde deres ønske om henholdsvis uafhængighed og sammenførelse.

Efter mange års velstand i området, blev Búger ligesom mange andre småbyer for foden af bjergene, ramt af hærværk og tyveri fra banditter der kom ned fra deres skjul i bjergene. Det var egentlig først i slutningen af det 17. århundrede, at man reelt fik bekæmpet kriminaliteten og så voksende indbyggertal, der førte til mere velorganiserede samfundsstrukturer.

I dag er landbrug stadig en del af Búgers indtægtskilder, men hovedsageligt finder indbyggerne arbejde i de større byer som Alcúdia, Sa Pobla eller Inca. Hverken almen turisme eller agroturisme er væsentlige industrier i Búger, dog har området et par fantastiske fincaer, hvor autencitet er i højsædet.

Flere skønne destinationer i Raiguer regionen

Raiguer er kendt som en alsidig region på Mallorca, der både byder på rural landlig charme og Tramuntanabjergenes smukke sanselige natur. Rejsemål i Raiguer regionen er oplagte til aktive feriegæster, heriblandt vandrere og cyklister, som nyder godt af den gode beliggenhed. Læs om Raiguer-regionen her

 

Alaro et rejsemål i Raiguer, MallorcaAlaró

Alaró er på mange måder porten til Tramuntana, den smukke by ligger for foden af to bjerge, der sammen åbner ind til dalen. Alaró selv er en historisk by fyldt med en masse charme og sjæl, særligt omkring byens centrale torveplads, Placa de Vila, som er hjemsted for en masse hyggelige restauranter og barer. Alaró er et oplagt rejsemål for aktive feriegæster, som vil være dus med Mallorcas sjæl og hjerte. Alaró ophold og guide

 

Alcudia populært rejsemål i Raiguer, MallorcaAlcúdia & Port d’Alcúdia

Alcúdia er både en historisk og kulturel højborg, samtidig et af Mallorcas mest populære rejsemål. Alcúdia ligger i Mallorcas største bugt, Alcúdiabugten, som måler imponerende 14 km ren hvid sandstrand, og som også indbefatter feriedestinationerne Playa de Muro, Ca’n Picafort og Colonia de Sant Pere. Ferie i Alcúdia

 

Aucanada et rejsemål i Raiguer regionen på MallorcaAucanada

Aucanada er det nordligste rejsemål i Raiguer-regionen, halvøen der deler Alcúdiabugten og Pollencabugten fra hinanden. Til trods for sin beskedne størrelse, er Aucanada hjemsted for en hel række interessante besøgsmål og aktivitetstilbud, som ikke blot er interessante for jer der bor i Alcúdia eller Pollenca, men også værd at tage turen længere væk fra for at besøge. Læs om besøg og ophold på Aucanada her

 

Biniamar rejsemål Raiguer regionen MallorcaBiniamar

Biniamar er et mindre rejsemål i Raiguer regionen, beliggende for foden af Tramuntanabjergene, mellem mandelplantager og oliventræer. Biniamar er særligt populært i vinter og forårssæsonen, hvor mandeltræerne springer ud med deres lyserøde og hvide blomter, som er en særlig vidunderlig oplevelse der kommer vandrere og cyklister til gode. Biniamar byder på ophold i private isolerede rammer, hvor tiden kan stå stille. Læs om ophold og ferie i Biniamar

 

Binibona dejligt rejsemål i Raiguer regionen MallorcaBinibona

Binibona byder på eksklusivt og romantisk ophold på de smukke bjergskråninger med betagende udsigt over de mange grønne dale. Binibona er et skønt rejsemål hvis I leder efter en oase hvor I kan kombinere natur, aktiviteter, afslapning og luksus og samtidig undgå for meget turisme. Binibona er virkelig en lille hemmelighed på Mallorca. Læs om ophold og ferie i Binibona

 

Binissalem rejsemål i Raiguer regionen MallorcaBinissalem

Binissalem er et rejsemål for jer der vil nyde landlige omgivelser, men stadig være tæt på bjerge og motorvej. Ophold og ferie i Binissalem byder på en rolig base, hvor privatlivets fred nydes i isolerede rammer, men hvor dagene i høj grad bruges til eventyr på cykel, i bil eller til fods. I Binissalems hyggelige bykerne kan I både tage på marked, komme til festival og spise lokale delikatesser serveret med lokaltproducerede vine. Læs om ferie og ophold i Binissalem

 

Caimari i Raiguer regionen MallorcaCaimari

Caimari er en mindre og ganske søvnig landsby beliggende for foden af de majestætiske Tramuntanabjerge, i et smukt område omgivet af olivenplantager. Caimari er kendt for produktion af olivenolie og andre olivenprodukter, hvorfor der hver november måned afholdes verdens største oliven-festival i byen. Caimari byder på et enkelt lille hotel, hvor der er mulighed for at slappe godt af og restituere i charmerende rammer, inden eventyrerne fortsætter. Læs om ophold i Caimari

 

Campanet rejsemål Raiguer regionen MallorcaCampanet

Campanet er en hyggelig lille by med et stort hjerte og venlig sjæl, beliggende for foden af Tramuntanas skråninger. Campanet er bla. kendt for sit naturreservat, Ses Fonts Ufanes, sine mystikfyldte drypstensgrotter samt den store teater -og kulturfestival i efteråret. Campanet byder på skøn herregårdsferie i smukke rammer, hvor fokus er på afslapning i naturens rammer. Campanet er et oplagt rejsemål i Raiguer til cykelferie og vandreferie, hvor der skal kombineres luksus og god mad. Campanet rejseguide

 

Consell rejsemål Raiguer MallorcaConsell

Consell er et oplagt rejsemål til en ægte herregårdsferie på Mallorca. Consell nyder en fantastisk beliggenhed i Raiguer regionen, blot 10 minutters kørsel fra Palma og med bjerge på den ene side og rurale landdistrikter på den anden. I hjertet af byen ligger en række lækre spisesteder, hvor I kan smage traditionelle mallorcinske og spanske delikatesser samt nyde lokale vine. Consell ophold og guide

 

Inca rejsemål Raiguer MallorcaInca

Inca er blandt turister blevet kendt som Læderbyen, pga. de mange lædervare -og skofabrikker i byen. Inca ligger centralt placertet på Mallorca, med adgang til både bjerge, landdistrikter, motorvej og byliv, et alsidigt rejsemål i Raiguer. Inca byder på en stemningsfyldt by, hvor nogle af Mallorcas bedste restauranter ligger bla. Celler Can Ripoll og Celler Ca’n Amer, samt en række hyggelige cafeer og tapasbarer. Inca rejseguide og ophold

 

Lloseta rejsemål i Raiguer MallorcaLloseta

Lloseta er en hyggelig landsby beliggende direkte på bjergskråningerne, og deler dermed Tramuntana og Raiguer regionerne. Lloseta har en lang og spændende historie bag sig, som har efterladt en stor kulturarv af seværdigheder, smukke bygningsværker og monumenter. I hjertet af Lloseta kan I nyde et romantisk ophold på det lækre Cas Comte Suites & Spa voksenhotel, som har til huse i et af byens historiske palæer, en utrolig autentisk og eksklusiv oplevelse, som fuldender et afslappende ophold i byen. Lloseta ophold og guide

 

Mancor de la Vall i Raiguer region MallorcaMancor de la Vall

Mancor de la Vall er en søvnig og rolig lille bjerglandsby beliggende på de grønne bjergskråninger af Tramuntana, hvor fred og ro troner atmosfæren. Mancor de la Vall byder på skønt og romantisk ophold på det dejlige Hotel Turixant, der har til huse i en charmerende finca med udsigt over de smukke bjerge. Mancor de la Vall hotelophold 

 

 

Moscari rejsemål Raiguer regionen MallorcaMoscari

Moscari er en lille søvnig landsby beliggende for foden af Tramuntanabjergenes stedsegrønne skråninger, mellem tusindvis af mandeltræer og olivenplantager. Moscari byder på et varieret landskab, hvor både cyklister og vandrere kan udfolde sig frit i den smukke sanselige natur. Moscari hotel og ophold

 

 

Sa Pobla rejsemål Raiguer regionen MallorcaSa Pobla

Sa Pobla er et område beliggende i den nordlige del af Raiguer regionen, nogle kilometer syd for Alcúdia. Sa Pobla er endnu forholdsvist ukendt af turismen, selvom flere Bed & Breakfasts og udlejningsbureauer er begyndt at få øjnene op for den stigende interesse for ferie i naturens ånd, hvor personlige interesser spiller hovedrollen på ferien og hvor tempoet selv bestemmes. Sa Pobla ophold og guide

 

Santa Maria del Cami rejsemål Raiguer regionen MallorcaSanta Maria del Cami

anta Maria del Cami – eller blot Santa Maria – ligger i Raiguers sydlige del mellem Consell og Binissalem, i et af Mallorcas største vindistrikter. Santa Maria er et oplagt valg til en finca-ferie på landet, hvor alt emmer fred og hvile, og med områdets unikke beliggenhed gør det det let at nå øens mange aktivitetstilbud. Santa Maria ophold og guide

 

 

Selva rejsemål Raiguer regionen MallorcaSelva

Selva ligger nordvestligt i Raiguer-regionen, ikke langt fra Campanet, for foden af Tramuntana. Selva byder på ophold i charmerende finca-hoteller, hvor atmosfæren er præget af afslapning og autenticitet, i tro stil med Mallorcas sjæl. Selva er et oplagt rejsemål til aktiv ferie, særligt cykelferie er populært i Selva. Selva guide og ophold

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?