Búger er med sine mange vindmøller, rustikke omgivelser og smukke haver, det perfekte getaway for enhver naturelsker med hang til landsbyidyl.

Få men gode familiedrevne hoteller, tilbyder romantikere de bedste overnatningssteder i det miljø, der i første omgang for mange år tilbage tiltrak turister til Mallorca.

Búger er blandt Mallorcas mindste byer, med kun lidt under 1000 indbyggere. Til gengæld placeret centralt i forhold til alle typer udendørs aktiviteter på øen.

 

 

Hvad sker der i Búger?

Mens Búger ikke har særlig stor kapacitet i byen, har naturen omkring Búger det heldigvis. Det enorme område i hjertet af Mallorca, giver adgang til både skove, marker, bjerge og kyster. Desuden ligger Búger som sagt ikke langt fra større handelsbyer som Inca og Sa Pobla. Vestligt for Búger finder du de imponerende grønbeklædte Serra de Tramuntana-bjerge, hvis naturskatte er uendelige og desuden fredet af UNESCO som værende en vigtig del af verdensnaturarven. Nordpå spreder Muro og Alcúdias 14 km lange kyststrækning sig og lader det lyseblå middelhav bruse blidt til sig.

Den vidunderlige natur er den vigtigste attraktion i kommunen. Det barske terræn ligger an til nogle helt igennem fantastiske vandreture og der er mange dejlige små stier rundt omkring i området, der tager dig med i smukke grønne dale, skove og klippeformationer.

Hovedgaden i Búger, Carrer Mascaró, starter ved det førnævnte springvand med lyset i midten, foran rådhuset. Herefter fører den hele vejen op til den imponerende sognekirke Sant Pere. Hovedgaden er omdrejningspunktet for byens liv, med fortovscaféerne der indbyder til en forfriskning.

I búger afholdes rent faktisk også et par årlige byfester, ligesom man traditionen tro også gør i andre mallorcinske landsbyer. Første fest er Feria del Jai, som afholdes den første lørdag i maj. Her kan du opleve dyreshows på bagsiden af kirken og nyde stemningen af glade mennesker, der fejrer frem til den lyse morgen. Næste fest er en fejring af byens skytsengel, Fiesta de Sant Pere, som i virkeligheden foregår på samme facon med musik, mad og dans i gaderne til den lyse morgen.

Hver lørdag formiddag fra kl. 8:00 til ca. 14:00, afholdes det ugentlige marked i Búger. Det er ganske vidst ikke så stort som hvad du oplever i Alcúdia, Sineu eller Inca, men det er en god mulighed for at smage på lokale råvarer og starte dagens udflugt til Búger på.

 

Església Parroquial de Sant Pere

Kirken Sant Pere i centrum af Búger er en enormt imponerende struktur og værd at besøge. Kirken blev færdigbygget i 1739, efter biskoppen på Mallorca havde givet indbyggerne i Búger lov til at bygge en kirke, da han var bekymret for at så mange mennesker skulle dø, uden at have modtaget de hellige sakramenter.

Molí de Can Garindo

Molí de Can Garindo er blandt de sidste levn fra datidens landbrug på Mallorca. Møllen her er den sidste i området, der stadig er funktionsdygtig. Gennem private sponsorater kombineret med Mallorcas egne indskud, har man forsøgt at holde gang i så mange møller som muligt på øen. Møllerne er en stor del af Mallorcas kulturarv og har en særlig form, hvorfor de også er interessante at besøge. En anden i Búger er, Molí de Can Barraca.

Creus de Terme

Disse kors finder du i selve Búger. Engang var det netop disse, der markerede bygrænserne. En oplagt mulighed for, at strejfe lidt rundt og opdage byen på, samtidig med at kameraet kan findes frem.

Reredos de Rosary 

Disse figurer kan opleves rundt om i byen, hvor de er sat ind i indskæringer i bygningerne. Figurerne repræsenterer De Fem Mysterier af glæde, smerte og ære.

 

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?