Søg
Close this search box.

Búger

I denne guide

Vælg Búger for

Hvor ligger Búger?

Landsbyen Búger markeret på kort over Mallorca.

Búger - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Búger er en lille by og kommune i Mallorcas nordlige egne, med blot et tusind indbyggere. Her ånder alt fred og idyl, et perfekt sted at koble af og snuse til Mallorcas sande sjæl. 

Hvordan er Búger?

Búger er med sine mange vindmøller, rustikke omgivelser og smukke haver, det perfekte getaway for enhver naturelsker med hang til landsbyidyl.

Få men gode familiedrevne hoteller, tilbyder romantikere de bedste overnatningssteder i det miljø, der i første omgang for mange år tilbage tiltrak turister til Mallorca.

Búger er blandt Mallorcas mindste byer, med kun lidt under 1000 indbyggere. Til gengæld placeret centralt i forhold til alle typer udendørs aktiviteter på øen.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Búger

Hvad skal man se og opleve i Búger?

Selvom Búger er et småt område, er der stadig masser at se i nærheden. Efter en hyggelig tur rundt i Búger, er du blot en kort køretur fra interessante seværdigheder, der fortæller om Mallorca.

Església Parroquial de Sant Pere

Kirken Sant Pere i centrum af Búger er en enormt imponerende struktur og værd at besøge. Kirken blev færdigbygget i 1739, efter biskoppen på Mallorca havde givet indbyggerne i Búger lov til at bygge en kirke, da han var bekymret for at så mange mennesker skulle dø, uden at have modtaget de hellige sakramenter.

Sognekirken Sant Pere i hjertet af landsbyen Búger på Mallorca.

Església de Sant Pere

Búgers sognekirke Sant Pere, er byens krone og stolthed, der står flot som en himmelsk portal, for enden af hovedgaden i landsbyen. 

Reredos de Rosari

Disse figurer kan opleves rundt om i byen, hvor de er sat ind i indskæringer i bygningerne. Figurerne repræsenterer De Fem Mysterier af glæde, smerte og ære.

Religiøs figur indsat i bygningsfacade i landsbyen Búger på Mallorca.

Stenkors i Mallorcas landsbyer

Stenkors er et hyppigt syn i Mallorcas landsbyer. Tilbage i 1700-tallet blev de brugt som stationer for pilgrimme og som markeringer af bygrænser. 

Cuevas de Campanet

Ikke langt fra Búger by finder du Cuevas de Campanet, et af naturens mange vidundere. Mallorca er jo kendt for sine mange drypstenshuler, men hvor det typisk er dem ude på østkysten (Cuevas del Drach og Cuevas de Arta), der løber med turisternes opmærksomhed, glemmer man til tider de smukke grotter her i området. Cuevas de Campanet er en flot seværdighed, gennemført lyssætning og engagerede guides, der fortæller om dannelsen af disse imponerende huler.

Nede i drypstensgrotterne Cuevas de Campanet, Mallorca.

Cuevas de Campanet er en både lærerig og fascinerende oplevelse, der viser dig hvor smuk Mallorca er set indefra. 

Molí de Can Garindo

Molí de Can Garindo er blandt de sidste levn fra datidens landbrug på Mallorca. Møllen her er den sidste i området, der stadig er funktionsdygtig. Gennem private sponsorater kombineret med Mallorcas egne indskud, har man forsøgt at holde gang i så mange møller som muligt på øen. Møllerne er en stor del af Mallorcas kulturarv og har en særlig form, hvorfor de også er interessante at besøge. En anden i Búger er, Molí de Can Barraca.

Capella de Sant Miquel

Besøg et af Mallorcas første kristne kapeller, der blev rejst i årene efter den katalanske erobring af øen, omkring 1232. Kapellet blev bygget på toppen af en tidligere maurisk moske, og fungerede langt op i moderne tider som sognekirke for hele området. Sant Miquel er et af de bedst bevarede kapeller fra den tid på øen.

Sant Miquel-kapellet er blandt Mallorcas ældste. Det blev rejst umiddelbart efter den catalanske erobring af øen. 

Planlæg rejsen til Mallorca

Andre skønne aktiviteter omkring Búger

Mens Búger ikke har særlig stor kapacitet i byen, har naturen omkring Búger det heldigvis. Det enorme område i hjertet af Mallorca, giver adgang til både skove, marker, bjerge og kyster. Desuden ligger Búger som sagt ikke langt fra større handelsbyer som Inca og Sa Pobla. Vestligt for Búger finder du de imponerende grønbeklædte Serra de Tramuntana-bjerge, hvis naturskatte er uendelige og desuden fredet af UNESCO som værende en vigtig del af verdensnaturarven. Nordpå spreder Playa de Muro og Alcúdias 14 km lange kyststrækning sig og lader det lyseblå middelhav bruse blidt til sig.

Den vidunderlige natur er den vigtigste attraktion i kommunen. Det barske terræn ligger an til nogle helt igennem fantastiske vandreture og der er mange dejlige små stier rundt omkring i området, der tager dig med i smukke grønne dale, skove og klippeformationer.

Vandring

Der er rig mulighed for at få bentøjet luftet omkring Búger. Særligt er den nærliggende naturpark, Ses Fonts Ufes, et virkeligt lækkert og interessant sted at vandre. Ses Fonts Ufanes er specielt pga. det hydrogeologiske system, der opsamler overskydende vand og anvender det i tørre tider.

Golf

Kører du 10 minutter nordpå, finder du både golfklubber i Pollenca og Alcúdia. I Pollencas golfbane er en herlig 9-hullers, der spreder sig på bakkesiderne, med udsigt over bugten. I Alcúdia kan du glæde dig til Gold de Alcanada, en golfbane der ofte bruges til turneringer, og kendt som én af Spaniens smukkeste. 

Cykling

Cykling er populært overalt på Mallorca. Búger er ingen undtagelse. De mange rolige landeveje gør området perfekt til landevejscykling, hvor du kan cykle i jeres tempo. Ikke langt fra Búger, finder du Tramuntana, der byder på smukke, men udfordrende bjergveje, med hårnålesving og hældninger på mere end 6%.

Hvor skal man bo i Búger?

Búger er et typisk ruralt område på Mallorcas hede, og her finder du blot fred og larmende stilhed. Størstedelen af overnatningsmulighederne i Búger består af feriehuse og villaer som lejes – men for den bedste og mest autentiske oplevelse – er et ophold på Agroturismo Son Pons det bedste valg her.

Agroturismo Son Pons i Buger landsby på Mallorca.

Agroturisme Son PonsBooking.com

Ferievilla Capo i Buger på Mallorca.

Villa Capo

Booking.com
Villa Cana Martina med egen pool i Búger på Mallorca, Spanien.

Villa Cana MartinaBooking.com

Hvor er det godt at spise i Búger

Gourmetrestauranterne ligger ikke på række her i Búger, tværtimod. Men du kan altid få et solidt måltid mad på en af byens små barer. Bor du på byens agroturismo, Son Pons, er der en tilhørende rigtig god restaurant.

Shopping i Búger

Du kan få dækket de basale behov her, men du finder ingen tøjbutikker eller lignende her. Tag en tur til nabobyen Sa Pobla eller op til Alcudia eller ned til Inca for at finde masser af butikker og shoppingliv.

Hvornår er der marked i Búger

Hver lørdag formiddag fra kl. 8:00 til ca. 14:00, afholdes det ugentlige marked i Búger. Det er ganske vidst ikke så stort som hvad du oplever i Alcúdia, Sineu eller Inca, men det er en god mulighed for at smage på lokale råvarer og starte dagens udflugt til Búger på.

Årlige begivenheder i Búger

I Búger afholdes rent faktisk også et par årlige byfester, ligesom man traditionen tro også gør i andre mallorcinske landsbyer. Første fest er Fira es Jai, som afholdes den første lørdag i maj. Næste fest er en fejring af byens skytsengel, Festa de Sant Pere, som i virkeligheden foregår på samme facon med musik, mad og dans i gaderne til den lyse morgen.

Januar

Sant Antoni

Én af de mest traditionsbundne begivenheder på Mallorca, er fejringen af Sant Antoni, beskytter af husdyr. Om aftenen, den 15. januar, kan du glæde dig til traditioner som dansende dæmoner, fyrværkeri og bål. Dagen derpå er der gudstjeneste om formiddagen.

Maj

Fira es Jai

Fira es Jai afholdes den første weekend i maj, i Búger. Weekenden byder på en række sjove og kulturelle aktiviteter, såsom udstillinger, marked, landbrugsmesse, samt diverse optrædener med traditionelle danse og musik.

Et andet højdepunkt ved Fira es Jai er en kæmpe ensaïmada (mallorcinsk wienerbrød) der bages og deles mellem besøgende. Desuden arrangeres der en tapasrute, så besøgende kan smage på den lokale gastronomi.

Fira es Jai er en herlig majfest, der sætter dig i kontakt med vores alle sammens rødder.

Juni

Festes Sant Pere

Den årlige byfest i Búger afholdes til ære for byens skytshelgen, Sant Pere (Sankt Peter). Festlighederne starter den 29. juni, dagen for Sant Pere, og varer typisk en uge. I løbet af denne festuge kan du opleve udstillinger, lege, konkurrencer, workshops, marked, aktiviteter for børn, optrædener med traditionel mallorcinsk folkedans samt xeremiers, mallorcinske sækkepiper.

Ofte stillede spørgsmål

Buger ligger cirka 43 km fra Palma lufthavn. Transfertiden med bil eller taxa er omkring 35 minutter.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 55 euro.

Hvis du foretrækker en mere komfortabel overførsel, så overvej en privat minibus med aircondition. book her

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 333

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca