Søg
Close this search box.

Es Pla de Mallorca

Finca els Calderers, gammel herregård lavet om til etnologisk museum, i Sant Joan, Mallorca.

I denne artikel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Tilføj din overskrift her

Algaida

Algaida er en lille og hyggelig landsby, med en lang og spændende historie knyttet til sit smukke område. Algaida ligger blot 15 minutters kørsel fra Palmas lufthavn, hvilket gør det let at udskifte enten storbyliv eller strandliv med et landligt afbræk på finca eller agroturismo i rolige omgivelser. Nogle af Algaidas bedste overnatningstilbud består netop af agroturismo, boutique hotel, fincas samt klosteret Cura på toppen af Randabjerget over Algaida. Algaidas mangfoldige natur gør området til et paradis for cykelryttere og vandrere, der kan nyde godt af både flade som kuperede arealer i den friske landluft.

Ariany

Arany er et meget roligt område i Es Pla regionen, faktisk et af de roligste områder på hele øen. Ariany selv er en lille dukkeby, der ligner et maleri, hvor få ting er overlagt til tilfældigheder, et meget harmonisk bybillede. Landsbyen ligger på et bakketop, med panoramisk udsigt over hele den rolige es Pla region. Her kan I samtidig nyde den særprægede Atotxakirke, det romantisk udsigtspunkt, Mirador de sa Creu samt ruinerne af et gammelt mølletårn, alt sammen vidner om et skønt liv på landet. Overnatningstilbuddene i Ariany består da også primært af fincas og feriehuse, hvor privatliv og pastoral fred priorioteres. Her er også et skønt lille hotel beliggende i et tidligere kloster, hvor I kan nyde ophold med bekvemmeligheder og service.

Ca’n Picafort

Ca’n Picafort er sammen med Playa de Muro, et af de nordligste rejsemål i es Pla regionen. Ca’n Picafort er nok mest kendt og elsket som en sommerferiedestination, navnligt pga. de lækre strande og de mange hoteller, barer og butikker, men Ca’n Picafort kan så meget mere end masseturisme. Ca’n Picaforts alsidighed gør det til et rejsemål med en bred vifte af spændende og sjove aktiviteter for alle – hele året rundt. Langs kysten er der mulighed for sejlture, fisketure, surfing og andre strandaktiviteter, mens de flade rurale arealer bag byen byder på enestående betingelser for cyklister.

Hoteller og aktiviteter i Can Picafort

Costitx

Costitx ligger lige i hjertet af Es Pla regionen, i den mest flade del omsluttet af marker, enge og skove. Costitx nyder en uforstyrret og fredelig tilværelse, hvor I kan nyde afslapning i private gemakker eller opleve livet på en agrotursimo tæt på landbrugslivet. Costitx er hjemsted for en række kulturelle og historiske seværdigheder, faktisk kan du tage på tidsrejse gennem Mallorcas historie i Costitx. Besøg bla. et forhistorisk tempel samt Mallorcas eget og eneste planetarium. De mange kilometer flade landeveje gør Costitx et ideelt udgangspunkt for landevejscykling, men også vandrere kan nyde godt af de naturlige omgivelser herude i den frisk landluft.

Lloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre, ofte blot kendt som Lloret, er et område langt fra turismen. Hoveddelen af overnatningstilbuddene i Lloret består af private feriehuse, men også et par skønne agroturismos, hvor I kan trække stikket ud i autentiske rammer i de naturskønne omgivelser. Lloret har meget smuk natur at byde på, bla. naturparken, Sa Comuna, hvor vildt middelhavs flora og fauna lever i harmoni. Området er populært blandt vandrere og cyklister som kan udfolde sig i den fri natur, uden at skulle bekymre sig om andet end at nyde det gode selskab.

Lloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre, ofte blot kendt som Lloret, er et område langt fra turismen. Hoveddelen af overnatningstilbuddene i Lloret består af private feriehuse, men også et par skønne agroturismos, hvor I kan trække stikket ud i autentiske rammer i de naturskønne omgivelser. Lloret har meget smuk natur at byde på, bla. naturparken, Sa Comuna, hvor vildt middelhavs flora og fauna lever i harmoni. Området er populært blandt vandrere og cyklister som kan udfolde sig i den fri natur, uden at skulle bekymre sig om andet end at nyde det gode selskab.

Llubí

Llubí er virkelig en af es Pla regionens helt store overraskelser, mest af alt fordi så turister kender til det lille område ude på landet. Llubí er kendt for honningproduktion og dyrkning af kapers, et område med lange traditioner for landbrug. Llubí ligger i den vestlige del af es Pla, tæt på vejnettet, men også tæt på større områder som Inca, hvor nogle af øens bedste spisesteder og shoppingmuligheder har hjemme. Ferie og ophold i Llubí byder på søde boutique hoteller, Bed & Breakfasts, pensionater samt en lang række skønne afsidesliggende feriehuse og fincas.

Maria de la Salut

Ophold i Maria de la Salut byder på en masse charme og sjæl! Maria ligger i den nordlige del af es Pla regionen, i et typisk mallorcinsk landdistrikt omsluttet af marker og enge. En ting der virkelig gør Maria til et attraktivt sted at holde ferie, er nogle af de historiske fincas i byen og omkringliggende område, som har spillet en vigtig rolle i byens dannelse gennem middelalderen og frem til nutiden. Bl.a. et ophold på Agroturismo Roqueta er en autentisk oplevlse, en gård der foruden er en af de to oprindelige fincas i området, dyrker oliven og producerer olivenolie.

Montuïri

Montuïri er et smukt og roligt område centralt beliggende på Mallorca, med gode forbindelser til øens vejnet og øvrige områder. Montuïris landsby er smukt beliggende på en bjergtop med betagende udsigt over es Pla regionen fra alle byens hyggelige stenbelagte gader. Byen har ikke ændret sig udseendesmæssigt siden 1500-tallet, hvilket også er med til at forstærke følelsen af noget ægte og originalt, noget man ikke finder mange steder. Overnatningstilbud og ferie i Montuïri byder på ophold på fincas, i trit med det rurale tema herude.

Muro

Ferie i Muro byder på ro og hvile i fredelige afsondrede omgivelser. Størstedelen af overnatningstilbuddene i Muro er afsidesbeliggende villaer og feriehuse i de rurale landdistrikter, hvor I kan nyde priatlivets fred, uden forstyrrelser fra barer og larm. Området omkring Muro inviterer til cyklig og vandring, de lange brede landeveje giver ideelle forhold til at få trænet lårmusklerne igennem. I på Muro finder I desuden det beskyttede vådområde, s’Albufera, et overdådigt reservat af flora og fauna, perfekt til sanselige cykelture, vandreture samt fuglekigning.

Petra

Petra er indbegrebet af en pastoral mallorcinsk landsby; charmerende, idyllisk og venlig. Petra har en lang historie bag sig, som har efterladt en spændende kulturarv I kan glæde jer til at udforske til fods eller på cykel. Se bla. Santuari de Bonany klosteret, den enorme Sant Pere kirke samt husmuseet for den kendte præker, Junipero Serra. I Petra finder I desuden en af es Pla regionens mest populære restauranter, es Celler de Petra. Agroturismos er oplagte overnatningssteder i Petra, hvor I kan nyde det bedste fra es Pla regionen.

Playa de Muro

Playa de Muro er lillesøster til Muro og et meget populært rejsemål på Mallorca, ikke mindst pga. beliggenheden centralt i Alcúdiabugtens 14 km lange hvide sandstrande. Playa de Muros alsidighed er gjort det til et af de mest populære rejsemål på Mallorca, her kombineres aktiviteter i alle former, både til lands og til vands, en varieret natur og overnatningstilbud for alle behov og lyster.

Hoteller og aktiviteter i Playa de Muro

Porreres

Porreres er et område med mange facetter og en stor kulturel arv, som gør det et attraktivt område at nyde en ferie i autentiske rammer. Porreres tilbyder ophold og ferie på agraturismos, ecoturismos landsteder og fincas, alle beliggende i afsondrede naturskønne omgivelser med god plads til at slappe af og udfolde sig. I Porreres kan I gå på opdagelse i den hyggelige landsby, som byder på en række interessante bygninger, et kunstmuseum og lækre spisesteder. I det omkringliggende område kan I besøge vingårde eller slå jer løs i naturen med vandrestøvler eller på cykel, det kuperede terræn og mange landeveje gør Porreres til et oplagt rejsemål for sportsentusiaster og aktive feriegæster.

Sant Joan

Sant Joan er kendt som es Pla regionens og Mallorcas største landbrugsområde, et område med lange traditioner for det ædle erhverv. Det var faktisk her i Sant Joan, at Mallorcas landbrug blev revolutioneret, ved indførsel af maskiner, det kan du lære meget mere om ved at besøge den imponerende gamle herregård og museum, Es Calderers. Ophold og ferie i Sant Joan følger landbrugstemaet og tilbyder idylliske landlige rammer i rustikke fincas og gårde. Herude er der fred og ro til fordybelse og afslapning, og til at lade krop og sind op.

Santa Eugènia

Santa Eugènia nyder en skøn og priviligeret beliggenhed i den sydlige del af es Pla regionen, i kort kørselsafstand fra Palma. Santa Eugènia tilbyder en fredelig feriebase i naturskønne omgivelser, ideelt til vandring, cykling og golf.  Overnatningstilbuddene i Santa Eugènia byder på skønt herregårdsophold med gourmet restaurant og luksus, et lille petit hotel i hjertet af landsbyen samt en række fincas og feriehuse smukt beliggende i den omkringliggende natur, her er virkelig noget for alle typer feriegæster – også for jer.

Santa Margalida

Santa Margalida byder på masser søde og charmerende feriehuse og fincas, der ligger spredt i det rurale landskab. Santa Margalida ligger i den nordlige del af es Pla regionen, og omfatter foruden selve landsbyen, også den populære feriedestination, Ca’n Picafort, som ligger blot 7 km fra selve Santa Margalida. Santa Margalida er oplagt til jer der værdsætter fred og ro, uspoleret natur og frisk landluft, og som vil have en alsidig feriebase med masser aktivitetstilbud at vælge mellem.

Sencelles

Sencelles ligger i den mest flade del af es Pla regionen, ideelt til landevejscykling og vandring. Sencelles tilbyder eminent landlig afslapning i naturskønne uforstyrrede omgivelser, oplagt til jer der vil undslippe masseturisme og bystøj. Opholdet i Sencelles kan nydes på petit hotel, på finca hotel, eller i feriehus hvor I helt bestemmer tempoet.

Sineu

Sineu er en historisk middelalderby beliggende i hjertet af Mallorca og es Pla, faktisk mener lokalbefolkningen, at Sineu er hele verdens hjerte. Ophold i Sineu består af feriehuse og fincas på landet eller charmerende byhoteller i hjertet af byen. Særligt byhotellerne i Sineu er interessante, ophold her giver mulighed for at opleve byens sjæl på klods hold, og det er virkelig en stor og varm sjæl. Sineu er også hjemsted for en række traditionelle cellers og restauranter der med garanti vil forføre jer med både typisk mallorcinsk husmandskost og mere avantgarde anretninger, prøv bl.a. Celler Ca’n Torro og Restaurant Molí d’en Pou. I Sineus gader kan I slentre rundt og nærstudere den mange historiske bygninger og monumenter, der med deres historie, har været med til at skabe den enorme kulturarv i området.

Vilafranca de Bonany

Vilafranca de Bonany – i daglig tale Vilafranca – er et populært rejsemål og feriedestination for cyklister som elsker det varierede landskab herude. Vilafranca byder på lækker herregårdsferie i rustikke og charmerende rammer.

 

Flere interessante steder du skal opleve på Mallorca