Sepulcro Dolménico de Son Bauló

Om

Bag Ca’n Picaforts dejlige ferieanlæg gemmer sig en spændende historie fra bronzetiden

Sepulcro Dolménico de Son Bauló er en fantastisk velbevaret gravplads, hovedsageligt bestående af megalitter (store sten), der har hjulpet arkæologer og etnologer fastslå ritualer og samfund tilbage fra bronzetiden på Mallorca.

Santa Margalida kommune har investeret over 100.000 € i bevaring af disse megalitter og i, at genskabe begravelsespladserne.

Sepulcro Dolménico de Son Bauló er et slags udendørs museum, den lille grønne plads med megalitterne er indhegnet af metalgitre, indtil man har fundet en permanent løsning. Man mener, at begravelsespladserne blev forladt i den sene bronzealder, godt 1750 f.Kr.

Foruden megalitterne, er der også funder menneskerester, keramiske artefakter samt flintesten.

Sepulcro Dolménico de Son Bauló ligger lidt pudsigt midt i et pakhus-kvarter i udkanten af Can Picafort, så lad dig skræmme af dette, men glæd dig over rigeligt med parkeringspladser. Rundt om indhegningen finder du illustrerende tavler, der forklarer om gravpladserne og livet i bronzealderen.

Hvor

Hvor finder du Sepulcro Dolménico de Son Bauló?

Santa Margalida

Santa Margalida er for mange turister et ukendt navn på Mallorca, men de der hælder til ferie på nordkysten kender garanteret Santa Margalidas populære badeby, Ca’n Picafort. Santa Margalida er en rolig lille landsby beliggende i fantastisk omgivelser mellem rurale landdistrikter og den fantastiske Alcúdiabugt, hvor der er masser af aktivitetstilbud til alle lyster. Santa Margalida byder også på et par interessante seværdigheder, som den store sognekirke samt den forhistoriske gravplads og det unikke naturområde Son Real, der er et slags frilandsmuseum.

Santa Margalida, ophold, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Santa Margalida

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere historiske monumenter på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?