Søg
Close this search box.

Planetarium og Astrologisk Observatorium

Mallorcas planetarium og astrologiske observatorie, i byen Costitx.

Mallorcas eget planetarium, O.A.M – Observatorio Astronómico de Mallorca, er en noget anderledes seværdighed

Mallorcas planetarium åbnede i maj 1991 for at tjene 2 formål;
1. At foretage yderligere undersøgelser for at opnå større forståelse for astronomien.

2. for at fremme forståelsen af astrologi for skoleelever og andre interesserede, altså uddannelsesmæssige årsager. OAM er blevet integreret i netværket af GEA (Grup d’ Estudis Astrofisics) observatorier og følger de normer for observation, som er oprettet ved Institut for Astrofysik af Kanariske Øer, desuden samarbejdes med flere virksomheder i bla. Andalusien. OAM er finansieret af regeringen for De Baleariske Øer og kommunen i Costitx.

Tæt på Observatori Astronómico de Mallorca, finder du det relativt nyåbnede Mallorca Planetarium. Her kan du opleve forestillingen ‘Antes del Alba (Før Daggry), i dette show får du en afslappende tur rundt i universet, på opdagelse efter de vigtigste stjerner og konstellationer af Mælkevejen, med sine stjernehober og stjernetåger og se, hvordan himlen skifter i løbet af natten.

Efter planetarium oplevelsen, har du mulighed for at få en guidet tur i Observatorio Astronomico de Mallorca, hvor en gruppe guider vil vise dig de forskellige objekter, der bruges til rumforskning.

Adresse og kontaktinfo

Mandag Lukket
Tirsdag Lukket
Onsdag Lukket
Torsdag 19:00 - 21:30
Fredag 19:00 - 21:30
Lørdag 10:00 - 13:00 / 19:00 - 21:30
Søndag Lukket
 

Andra spændende udstillinger på Mallorca