Planetarium og Astrologisk Observatorium

planetarium i costitx mallorca
Om

Mallorcas eget planetarium, O.A.M – Observatorio Astronómico de Mallorca, er en noget anderledes seværdighed

 

Hvad er idéen bag Mallorcas eget planetarium så?

Mallorcas planetarium åbnede i maj 1991 for at tjene 2 formål;
1. At foretage yderligere undersøgelser for at opnå større forståelse for astronomien.

2. for at fremme forståelsen af astrologi for skoleelever og andre interesserede, altså uddannelsesmæssige årsager. OAM er blevet integreret i netværket af GEA (Grup d’ Estudis Astrofisics) observatorier og følger de normer for observation, som er oprettet ved Institut for Astrofysik af Kanariske Øer, desuden samarbejdes med flere virksomheder i bla. Andalusien. OAM er finansieret af regeringen for De Baleariske Øer og kommunen i Costitx.

Tæt på Observatori Astronómico de Mallorca, finder du det relativt nyåbnede Mallorca Planetarium. Her kan du opleve forestillingen ‘Antes del Alba (Før Daggry), i dette show får du en afslappende tur rundt i universet, på opdagelse efter de vigtigste stjerner og konstellationer af Mælkevejen, med sine stjernehober og stjernetåger og se, hvordan himlen skifter i løbet af natten.

Efter planetarium oplevelsen, har du mulighed for at få en guidet tur i Observatorio Astronomico de Mallorca, hvor en gruppe guider vil vise dig de forskellige objekter, der bruges til rumforskning.

Information:

O.A.M – Observatorio Astronómico de Mallorca
Camí de l’Observatori, s/n.
Costitx
Tlf. +34 689 68 65 57

Hvor

Costitx

Costitx er en søvnig lille flække på den mallorcinske hede, hvor fred og idyl hersker. Costitx har alligevel meget at byde på; skønne arealer til cykling og vandring, seværdigheder og skønne steder at bo. Costitx er værd at gå på opdagelse i, her er en håndfuld spændende seværdigheder, bla. det forhistoriske Son Corró tempel, sognekirken samt Mallorcas eget planetarium. Hvad angår ophold i Costitx kan du glæde dig til enten at leje en smuk og luksuriøs villa, eller lade dig indkvartere på områdets agroturismo hvor du mærker mallorcinernes varme gæstfrihed og nærvær.

Costitx guide til seværdigheder, begivenheder og ophold

Flere seværdigheder omkring Costitx

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Flere udstillinger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?